Japonya Vizesi

Japonya Vizesi Başvuru Süreci 2023

Japon vizesi, Japonya’ya giriş yapmak isteyen Japon vize rejmine göre vizeye tabi ülke vatandaşlarının Japonya’ya giriş yapabilmesi için alması gereken vizedir. Japonya vize politikası; Türkiye, Kanada, Arjantin gibi ülkelerin içinde bulunduğu belirli ülkelerin vatandaşlarına, 90 güne kadar Japonya’da vizesiz kalma izni vermektedir. Vizeden muaf ülkelerin vatandaşları ülkeye iş, eğitim veya evlilik gibi bir amaç için giriş yapıyorlarsa Japon vizesine başvurmalıdır.

Japonya Dışişleri Bakanlığı verilerine göre; 2021 yılında tüm Japonya Büyükelçilikleri, Konsoloslukları ve Konsolosluk ofislerinde verilen toplam vize sayısı 90.306’dır. Japon vizesi en fazla Vietnam, Çin ve ABD vatandaşlarına verilmektedir.

Vizem.net, Türkiye’den Japonya’ya seyahat edecek Türkiye’de oturum izni bulunan yabancı kişilerin gerekli evrakların hazırlanmasından başvuru takip işlemlerine kadar tüm süreç için danışmanlık hizmeti sunan yeykili acentedir.

Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868

Japonya Vize İstiyor Mu?

Japonya; umuma mahsus (bordo) pasaport, hizmet (gri) pasaportu, diplomatik (siyah) pasaport ve hususi (yeşil) pasaport sahibi Türk vatandaşlarını 90 güne kadar seyahatlerinde vizeden muaf tutmaktadır. Japonya vize muafiyeti kapsamında; turistik, eğlence, ve dinlence nedenleriyle 90 güne kadar gerçekleştirilecek olan Japonya seyahatlerinde vize alınması gerekmemektedir.

Özel istisnai durumda olduğu kabul edilen ve Japonya’ya yeni giriş yapmak isteyen tüm yabancı uyrukluların, yeniden giriş izni olanlar dışında vize başvurusunda bulunması gerekmektedir.

2022'de Japonya'ya Vize Var Mı?

Japonya, 1 Haziran 2022 tarihi itibariyle, turistik amaçlı ziyaretler hariç, ticari veya iş amaçlı kısa veya uzun süreli ziyaretler için seyahat edecek olan ve Japonya’da sorumluluğu kabul edecek bir kuruluşa sahip kişilerin ülkeye girişine izin vermektedir.

Güncel olarak Japonya’ya yeni giriş yapmak isteyen tüm yabancı uyruklu kişilerin, eğer yeniden giriş izni bulunmuyorsa, vize başvurusu yapması gerekmektedir.

Japonya Vize Şartları Nedir?

Japonya Vize Şartları Nedir?
Japonya Vize Şartları Nedir?

Japonya vize şartları aşağıda listelenmiştir.

  • Vize bitiş tarihinden sonra en az 6 daha geçerli pasaporta sahip olunmalıdır.
  • Japonya’ya yapılacak seyahat için finansal yeterliliğin sağlanabileceğine dair hesap dökümü gibi maddi yeterlilik kanıtı sunulmalıdır.
  • Başvuruda sunulan gerekli evrakların gerçek, güvenilir ve eksiksiz olması gereklidir.
  • Daha önceden herhangi bir vize ihlalinin bulunmaması gerekmektedir.
  • Başvuru sahibinin adli sicil kaydı temiz olmalıdır.

Japonya Vize Çeşitleri Nelerdir?

Seyahat amaçlarına göre farklılaşan, kısa süreli ve uzun süreli olmak üzere iki tür Japonya vizesi bulunmaktadır.

Kısa süreli Japonya vizesi; Japonya’ya turizm, ziyaret, iş veya eğlence gibi kısa süreli seyahat etmek isteyen kişilere verilen vizedir. Uzun süreli Japonya vizesi; Japonya’da okumak, çalışmak veya bir aile kurmak gibi amaçlarla ülkede kalmak isteyen kişilere verilen vize türüdür.

Kısa Süreli Japon Vizesi Türleri Hangileridir?

Kısa süreli Japon vizesi türleri aşağıda listelenmiştir.

  • Japonya turist vizesi
  • Japonya aile ziyareti vizesi
  • Japonya ticari vize
  • Japonya transit vize

Uzun Süreli Japon Vizesi Türleri Hangileridir?

Uzun süreli Japon vizesi türleri aşağıda listelenmiştir.

  • Japonya çalışma vizesi
  • Japonya öğrenci vizesi
  • Japonya evlilik vizesi
  • Japonya yüksek nitelikli işçi vizesi
  • Japonya work and holiday vizesi
  • Japonya aile birleşimi vizesi

Japonya Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

T.C. vatandaşları kısa süreli Japonya vizesinden muaftır. Uzun süreli Japonya vizesi için Türkiye’den başvuru yapmak isteyen kişilerin, ikamet ettikleri ilin yetki alanında bulunduğu konsolosluğa bağlı olarak ya Japonya Başkonsolosluğuna ya da Japonya Büyükelçiliğine müracaat etmeleri gerekmektedir. Japonya vize başvurularının ilgili konsolosluğa şahsen başvuru sahibi tarafından yapılması gerekmektedir.

Türkiye’de resmi oturum izni bulunan kişiler Japonya Başkonsolosluğuna şahsen veya vizem.net üzerinden başvuru yapabilir.

Japonya Konsolosluklarına Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Japonya Konsolosluklarına vize başvurusunda bulunurken, başvurulacak vize türü belirlendikten sonra ilgili vize için gerekli evrakların hazırlanması gerekmektedir.

Yetkili bir temsilci aracılığıyla Japonya’daki bir Göçmenlik Bürosundan vize için Uygunluk Sertifikası (COE) alınması gerekmektedir. COE belgesinin alınmasının ardından başvurunun yapılacağı Japonya Konsolosluğu ile iletişime geçilerek vize randevusu alınmalıdır. Randevu tarihinde ilgili Japon Konsolosluğuna giderek evrak teslimi ve vize ücretinin ödenmesi gibi vize işlemlerinin yapılması ile başvuru tamamlanmaktadır.

Japonya Konsolosluğu Vize Bilgi Hattı Nedir?

Japonya vizesi bilgi hattı; haftada 7 gün 24 saat boyunca, sadece İngilizce olarak, Türkiye’de ikamet eden vize başvuru sahipleri için hizmet vermektedir.

Japonya vizesi bilgi hattı numarası; 0216 922 02 70’tir. Bilgi hattı Japonya vizeleriyle ilgili yalnızca genel bilgileri sağlamaktadır, beklemede olan bir vize başvurusuyla ilgili olarak büyükelçilikle veya başkonsoloslukla iletişime geçmek için mesai saatleri içinde ilgili yerlerin irtibat numarası aranmalıdır.

Japonya Büyükelçiliği irtibat numarası 0312 446 05 00 ve Japonya Başkonsolosluğu irtibat numarası 0212 317 46 00’dır.

Online Japonya Vize Başvurusu Yapılabilir Mi?

Online olarak Japonya vize başvurusu yapılamamaktadır. Japon hükümeti, Japonya’da gerçekleşmesi planlanan 2020 Olimpiyatları öncesinde eVize uygulaması başlatmıştır ancak pandemi sebebiyle eVize uygulaması kaldırılmıştır.

Japonya Vizesi için Gerekli Başvuru Evrakları Nelerdir?

Japonya’ya gitmek için gerekli evraklar aşağıda listelenmiştir.

  • Japonya vize başvuru formu: Eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulmuş, ıslak imzalı vize başvuru formu gerekmektedir.
  • Pasaport: Seyahat bitiminden sonra en az 6 ay daha geçerliliği olan ve en az 2 boş sayfası bulunan pasaport sunulmalıdır.
  • Fotoğraf: Son 6 ay içerisinde çektirilmiş, 3,5 cm X 4,5 cm boyutlarında 1 adet fotoğraf gerekmektedir.
  • Uçuş bilgileri: Japonya’ya geliş ve gidiş tarihlerini gösteren uçuş rezervasyonu sunulmalıdır.
  • Konaklama bilgileri: Japonya seyahati süresince konaklanacak yerlerin adresleri ve rezervasyon bilgilerinin sunulması gerekmektedir.
  • Finansal yeterlilik belgeleri: Başvuru sahiplerinin Japonya’daki seyahat masraflarını karşılayabileceklerini gösteren banka hesap özeti, maaş bordrosui, sponsor belgesi gibi kanıt niteliğindeki belgeler sunulmalıdır.
  • Davet mektubu: Japonya’da ikamet eden bir kişi tarafından başvuru sahibi adına yazılan hem kendisi hem de başvuru sahibi hakkında bilgiler içeren davet mektubu gerekmektedir.
  • Seyahat planı: Japonya’ya yapılacak seyahatte ziyaret edilecek yerlerin, katılınacak etkinliklerin, kalınacak yerlerin, seyahat süresince masrafların nasıl karşılanacağı bilgilerinin paylaşılması gerekmektedir.
  • Seyahat amacını kanıtlayan belgeler: Japonya’ya yapılacak seyahatin amacına uygun olarak katılım sağlanacak etkinliklerin biletleri, rezervasyonlar, davet mektubu gibi belgelerin sunulması gerekmektedir.
  • Uygunluk belgesi: Japonya’daki bir Göçmenlik Bürosundan alınan ve başvuru sahibinin ilgili vizeyi almak için uygun olduğunu gösteren Uygunluk Sertifikası (COE) alınması gerekmektedir.

Japon Göçmenlik ve Konsolosluk hizmetleri, uygun gördükleri takdirde ek belge talep edebilmektedir. Başvurulacak Japonya vizesi türüne ve seyahat amacına göre,

Yukarıda belirtilen evraklar şu an için duyurulmuş olsa da Japonya vizesi için gerekli evraklar değişiklik gösterebilmektedir.

Japonya Vize Formu Nasıl Doldurulur?

Japon vize başvuru formu, başvuruda bulunulan Japon Büyükelçiliği veya Konsolosluğundan başvuru sırasına temin edilip elle doldurulabileceği gibi, Japonya Dışişleri Bakanlığı’nın internet sitesinden elektronik olarak da doldurulup çıktısı alınabilmektedir.

Japonya vize başvuru formunda isim, soyisim, doğum tarihi, medeni durum, kimlik numarası gibi kimlik bilgileri, pasaport numarası ve geçerlilik tarihi gibi pasaport bilgileri, iş bilgileri, seyahat programına dair detaylı bilgiler ve davet eden kişi hakkındaki bilgiler eksiksiz ve tam bir şekilde doldurulmalıdır. Japonya vize başvuru formu içindeki alanlar başvuran kişi tarafından cevaplanamıyorsa, boşluğa N/A (Geçerli Değil) yazılmalıdır. İstenilen ölçülerdeki fotoğraf formdaki ilgili yere yapıştırılmalı ve form imzalanmalıdır.

Japonya vize başvuru formuna ait görsel aşağıda verilmiştir.

Japonya Vize Formu Nasıl Doldurulur?
Japonya Vize Formu Nasıl Doldurulur?

Japonya Vize Fotoğraf Ölçüsü Ne Olmalıdır?

Japonya vize fotoğrafı 4,5 cm uzunluğunda ve 3,5 cm genişliğinde olmalıdır. Fotoğraf son 6 ay içerisinde, beyaz arka planla, tam yüz görünür şekilde ve nötr bir yüz ifadesi ile dümdüz karşıya bakılarak çektirilmelidir.

Başvuru sahibinin adı ve doğum tarihi fotoğrafın arkasına yazılmalıdır. Vize için gerekli fotoğraf sayısı, başvurulan Japon Büyükelçiliği veya Konsolosluğuna ve seyahat amacına göre genellik 1 ile 4 adet arasında değişmektedir.

Japonya Vizesi için Uygunluk Belgesi Nedir?

Japonya vizesi için uygunluk belgesi (COE); Japonya’daki bir göçmen bürosuna başvuru yapılarak alınabilen, kısa süreli vizeler hariç Japonya’da geçerli bir ikamet statüsü olmayan tüm başvuru sahiplerinin uygun vizeye başvurmadan önce sahip olması gereken belgedir.

Vize başvurusunda bulunmadan ve Japonya’ya girmeden uygunluk sertifikasına (COE) sahip olunması gerektiği için, Japonya’da bulunan bir kişinin, vize başvuru sahibi adına uygunluk belgesi başvurusunu yapması gerekmektedir. Örneğin; Japonya öğrenci vizesine başvuracak kişiler adına eğitim kurumu, çalışma vizesine başvuracak kişiler adına işveren ya da Japonya’da yaşayan bir akraba veya sponsor da Japonya vize uygunluk belgesi için başvurabilmektedir.

Japonya vizesi uygunluk belgesine ait görsel aşağıda verilmiştir.

Japonya Vizesi için Uygunluk Belgesi Nedir?
Japonya Vizesi için Uygunluk Belgesi Nedir?

Japon Vizesi için Seyahat Sağlık Sigortası Gerekli Midir?

Japonya vize başvurusu için seyahat sağlık sigortası yaptırmak zorunlu değildir. Japonya seyahati sırasında meydana gelebilecek sağlık problemlerine ve beklenmedik durumlara karşı önlem almak ve yüksek tedavi masraflarından kaçınmak amacıyla Japonya sağlık sigortası yaptırılması tavsiye edilmektedir.

Vizem.net danışmanlığında yapılacak Japonya vizesi başvurularında, seyahat sağlık sigortası Vizem.net’in sigorta birimi tarafından en uygun fiyat garantisi ile yaptırılmaktadır.

Güncel fiyat bilgisi için: 0850 241 1868

Japonya Vizesi için Banka Hesabında Ne Kadar Para Olmalıdır?

Japonya turist vizesi için Japonya Büyükelçiliği, başvuran kişinin banka hesabında olması gereken herhangi bir tutar belirtmemektedir.

Banka hesabında Japonya’daki seyahat masraflarını karşılamaya yetecek kadar paranın bulunması yeterli görülmektedir.Seyahat süresine uygun maddi yeterlilik durumu, geçerli belgelerle kanıtlanmalıdır.

Japonya için Vize Fiyatları Ne Kadardır?

Japonya vize fiyatları aşağıdaki tabloda verilmiştir.

Vize TürleriVize Fiyatları
Genel giriş vizesi230 TL
Çoklu giriş vizesi460 TL
Transit vize55 TL

Japonya vize ücreti vize başvurusunun onaylanması halinde ödenmektedir. 2022 yılı için Japonya vize başvurularında; başvuru formu doldurma, otel ve uçak rezervasyonları, seyahat sağlık sigortası, Japonya vize ücreti, gerekli görüldüğü durumlarda yeminli tercüme ve danışmanlık ücreti dahil olmak üzere toplam masraflar vize türüne bağlı olarak 60-85 USD arasında tutmaktadır.

Japonya'ya Vize Başvurusu Nereden Yapılır?

Japonya vize başvurusu, başvuru sahiplerinin ikamet ettikleri ilin yetki alanında bulunduğu Japonya Konsolosluğuna yapılmalıdır.

İstanbul Japonya Konsolosluğu Yetki Alanında Bulunan İller Hangileridir?

Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Muğla, Sakarya, Tekirdağ, Uşak ve Yalova illeri İstanbul Japonya Başkonsolosluğunun yetki ve hizmet kapsamındadır.

İstanbul’da yer alan konsolosluğun yetki alanı dışında kalan illerde ikamet eden kişiler, vize başvurularını Japonya Başkonsolosluğu üzerinden yapamamaktadır.

Ankara Japonya Konsolosluğu'nun Yetki Alanında Hangi İller Bulunur?

Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Bartın, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Iğdır, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kilis, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Malatya, Mardin, Mersin, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Şanlıurfa, Siirt, Sinop, Sivas, Şırnak, Tokat, Trabzon, Tunceli, Van, Yozgat ve Zonguldak illeri Ankara Japonya Büyükelçiliği’nin yetki alanındadır.

İstanbul Japonya Başkonsolosluğunun yetki alanı dışında bulunan tüm illerde ikamet eden kişiler, vize başvurularını Ankara Japonya Büyükelçiliği üzerinden yapabilmektedir.

Japonya Vize İşlemleri için Yetkili Aracı Kurum Var Mıdır?

Japonya vize işlemleri için dış temsilcilikler tarafından yetkilendirilmiş bir aracı kurum bulunmamaktadır. Tüm Japon vize başvuruları şahsen başvuru sahibi tarafından veya akredite vize acenteleri aracılığıyla yapılmaktadır.

Japonya Vize Randevusu Nasıl Alınır?

Japonya vize randevuları başvurunun yapılacağı Japonya konsolosluğu ile iletişime geçilerek alınmalıdır.

İstanbul Japonya Konsolosluğu telefon numarası 0216 922 02 70 ve e-posta adresi ryoji@it.mofa.go.jp’dir. Japonya Ankara Büyükelçiliği telefon numarası 0312 446 05 00 ve

e-posta adresi ryoji@an.mofa.go.jp’dir.

Vizem.net danışmanlığında yapılan Japonya vizesi başvurularında, randevu alma işlemleri Vizem.net danışmanları tarafından gerçekleştirilmektedir.

Japonya Vize Randevu İptali ve Değişikliği Nasıl Yapılır?

Japonya vize randevusu iptal ve değişim işlemleri, vize randevusunun alındığı Japonya Konsolosluğunun vize birimi ile iletişime geçilerek yapılmaktadır.

Vizem.net danışmanlığında yapılan Japonya vize başvurularında randevu değişiklik ve iptal işlemleri için, ilgili Vizem.net danışmanın e-posta veya telefon yoluyla bilgilendirilmesi yeterlidir.

Japonya Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Japonya vizesi, başvuru ile ilgili özel bir sorun olmadığı takdirde, başvurunun kabul edildiği günün sonraki gününden itibaren ortalama 5 iş günü içerisinde çıkmaktadır.

Vize çıkma süresi büyükelçiliğe veya başkonsolosluğa bağlı olarak ve ziyaretin amacına göre değişiklik gösterebilmektedir.

Japonya Vize Takip ve Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

Japonya vize başvurularının takibi veya sorgulama işlemleri için konsoloslukların herhangi bir takip sistemi bulunmamaktadır. Vize başvurusu hakkında bilgi almak isteyen kişilerin başvurunun yapıldığı Japonya konsolosluğunun vize birimi ile iletişime geçmesi gerekmektedir.

Vizem.net danışmanlık hizmeti alınarak yapılan Japonya vize başvuruları için vize takibi ve sorgulama işlemi hem online olarak hem de 5 aşamalı SMS bilgilendirme servisi ile yapılmaktadır.

Japonya Vize Başvuru Sonucu Nasıl Öğrenilir?

Japonya vizesi başvuru sonucu yalnızca pasaportun iade edilmesi ile öğrenilebilmektedir. Pasaport iadeleri kargolama yoluyla yapılmaz; başvuru sahipleri ya da yetkilendirdikleri bir kişi pasaport teslim saatlerinde ilgili Japonya Konsolosluğuna giderek pasaportu teslim almalıdır.

Başvurusu onaylanan pasaportlara Japonya vizesi eklenir ve bu vize 3 ay içinde Japonya’ya seyahat etmek için kullanılabilir.

Japonya Vizesi Ne Kadar Süre için Verilir?

Japonya vize süresi, seyahat amacı ve giriş sayısına bağlı olarak değişmektedir. Tek girişli Japonya vizesi en fazla 3 ay süreyle verilirken, çok girişli Japonya vizesi kalış amacına bağlı olarak 1 ile 5 yıl arasında verilmektedir.

Japonya Vize Uzatma İşlemi Nasıl Yapılır?

Japonya vize uzatma işlemi için Japonya’da bulunan yerel bir göçmenlik bürosuna vize uzatma başvurusunda bulunması gerekmektedir.

Vize uzatma başvurusu mevcut vize süresi dolmadan yapılmalıdır. 4.000 Japon yeni (528,24 TL) ücret ödenmesinin ardından Japonya vize uzatma başvuru süreci başlar ve değerlendirme süreci yerel göçmenlik bürosunun başvuruyu aldığı günden başlayarak ortalama iki hafta ile bir ay arasında sürebilir.

Japonya’da kalış süresinin uzatmak için başvuruda bulunurken; kalış süresi uzatma başvuru formu, pasaport, ikamet kartı, biyometrik fotoğraf, Japonya’da yaşamaya devam etmek için finansal gereksinimlerin karşılanabileceğine dair maddi yeterlilik kanıtı gibi belgelerin hazırlanıp teslim edilmesi gerekmektedir.

Japonya Vize Ret Nedenleri Nelerdir?

Japonya vize ret nedenleri aşağıda listelenmiştir.

  • Başvurunun ikamet edilen bölge dışındaki Japon Büyükelçiliği veya Başkonsolosluğuna yapılması
  • Geçerli bir vizenin ya da yeniden giriş izninin olması
  • Japonya vize başvurusunun reddedilmesinin ardından sonraki 6 ay içinde yeniden başvuruda bulunulması
  • Vize başvurusunun halihazırda farklı bir Japon Büyükelçiliği veya Başkonsolosluğunda işleniyor olması
  • Gönderilen belgelerde hatalar veya eksiklikler olması
  • Pasaportun geçerlilik süresinin veya boş sayfa sayısının yetersiz olması
  • Uygunluk sertifikası için yapılan başvurunun halen beklemede olması
  • Başvurunun vekaleten başvuru yapacak niteliklere sahip olmayan bir kişi tarafından yapılması

Başvuru sahiplerine ret kararı nedeni kesin bir şekilde belirtilmemektedir; vize reddinin sebepleri açıklanmayarak ret nedenlerinin halka sunulmasının önüne geçilmesi hedeflenmektedir.

Japonya Vize Reddinden Sonra Yeni Başvuru Ne Zaman Yapılabilir?

Japonya vize reddinden sonra yeni başvuru en erken 6 ay sonra yapılabilmektedir.

Japonya vize başvurusunun reddedilmesinden sonraki 6 ay içerisinde aynı ziyaret amacı ile yapılan başvurular kabul edilmemektedir, bunun nedeni başvuru sahibinin koşullarının değişmeyecek olmasıdır; ancak bazı durumlarda 6 ay içerisinde yeniden yapılan başvurular kabul edilmektedir.

Başvuru yapmadan önce vize başvurusu yapılması planlanan Japon Büyükelçiliği veya Konsolosluğuna danışılmalıdır.

Japonya Vize Ret Kararına İtiraz Edilebilir Mi?

Japonya vize reddine itiraz hakkı ülkeden ülkeye ve vizenin reddedilme nedenine bağlı değişiklik göstermektedir.

Vize reddi başvurusu, reddedildikten sonra herhangi bir zamanda gerekli belgelerin hazırlanıp tamamlanmasıyla göçmenlik bürosuna yapılabilmektedir. Vize reddine itiraz işlemleri için detaylı bilgi, Japonya dış temsilciliklerinin bilgi hattından alınabilmektedir.

Sık Sorulan Sorular

Japonya seyahatleri ve vize işlemleri hakkında merkezimize en sık sorulan sorulara ve yanıtlara aşağıda yer verilmiştir.

Japonya Vizesi Almak Zor Mudur?

Gerekli evrakların eksiksiz sunulması ve gerekli vize şartlarının sağlanması halinde Japonya vizesi almak zor değildir.

Geçerli pasaporta sahip olunması, maddi yeterlilik belgelerinin sunulması, gerekiyorsa vize uygunluk belgesinin alınması ve adli sicil kaydının temiz olması gibi belirli şartların sağlanması halinde Japonya vizesi almak zor değildir.

Japonya'ya Girişte Covid-19 Önlemleri Uygulanıyor Mu?

Japonya’ya girişlerde çeşitli Covid-19 önlemleri uygulanmaktadır.

En az 3 doz Biontech, Moderna, AstraZeneca, Covishield gibi Covid-19 aşılarını yaptırmış olduğunu kanıtlayan geçerli bir aşı sertifikasına sahip olan kişiler Japonya’ya varışlarında PCR testi ve karantinadan muaf tutulur; ancak geçerli bir aşı sertifikası olmayan kişilerin Covid-19 testi yaptırması ve 7 gün süreli ev karantinasında kalması gerekmektedir.

Japonya’ya gelen tüm yolcular, aşı sertifikası olup olmadığına bakılmaksızın, ülkeye gelmeden 72 saat içinde PCR testi yaptırmak zorundadır.

Japonya'ya Gittikten Sonra Ne Yapılmalıdır?

Japonya’ya iniş yapıldıktan sonra giriş noktasındaki göçmenlik görevlilerine vize ve kalış amacını doğrulayan belgeleri kontrol ettirerek iniş izni almalıdır. İniş izni, vize yerine geçmektedir ve yasal olarak Japonya’da kalınmasını sağlamaktadır.

Tek girişli vizelerde, iniş izni aldıktan sonra vize geçersiz hale gelir; daha uzun geçerliliği olan çok girişli vizelerde, iniş izni aldıktan sonra vize geçerliliğini korumaya devam etmektedir.

Japonya Çoklu Giriş Vizesi Nedir?

Japonya çoklu giriş vizesi, geçerlilik süresi boyunca Japonya’ya farklı bir vize veya seyahat izni almadan, çok sayıda giriş çıkış yapılmasına olanak sağlayan vizedir.

Türkiye ile Japonya arasında karşılıklı çoklu giriş vizesi anlaşması bulunmadığı için Türk vatandaşlarının çoklu giriş vizesi müracaatları kabul edilmemektedir.

Tokyo Aktarmalı Uçuşlarda Transit Vize Gerekli Midir?

Tokyo aktarmalı uçuşlarda transit vize, Türk vatandaşları için gerekli değildir.

T.C. vatandaşları 90 günü aşmayan seyahatleri için Japonya vizesinden muaftır. Vizeden muaf olan T.C. vatandaşlarının, Japonya başkenti Tokyo üzerinden ya da başka bir Japonya şehrinden yapacakları aktarmalı uçuşlarında Japonya transit vize almaları gerekmemektedir. Kısa süreli girişlerde vize muafiyeti bulunmayan ülkelerin vatandaşları, Japonya’da yapacakları aktarmalar için transit Tokyo vizesi almalıdır.

Japonya Kapıda Vize Veriyor Mu?

Japonya kapıda vize uygulaması bulunmamaktadır.

Türkiye’den Japonya’ya 3 aydan kısa süre için seyahat edecek kişiler vizeden muaf olduğu için, T.C. vatandaşlarının kısa süreli seyahatlerinde kapı vizesi almasına gerek yoktur.

Japonya Express Vize Veriyor Mu?

Japonya express vize vermemektedir. 3 aya kadar süreyle yapılacak Japonya seyahatlerinde Türk vatandaşlarının vize almasına gerek yoktur.

Japonya E-Vize Uygulaması Var Mıdır?

Japonya’nın e-vize uygulaması vardır, ancak yalnızca Kanada ve Amerika vatandaşları e-vize başvurusunda bulunabilmektedir. Japonya e-vize uygulamasına tabi kişiler, vize başvurularını online olarak yapabilmektedir.

Japonya için e-vize almak isteyen başvuru sahiplerinin ad soyad, doğum yeri, cinsiyet gibi kişisel bilgileri içeren çevrimiçi formu doldurmaları gerekmektedir; daha sonra davet mektubu dahil olmak üzere gerekli belgelerin sunulması ve vize ücretinin ödenmesi gerekmektedir. Başvuru sahibi elektronik vize başvurusu ücretini ödedikten sonra başvuru tamamlanmaktadır ve vize onaylandığında e-posta yoluyla bildirim yapılmaktadır.

Japonya Vize Danışmanlık Hizmeti Nasıl Alınır?

Japonya vize danışmanlık hizmeti akredite danışmanlık şirketi olan Vizem.net’ten alınabilmektedir.

Vizem.net danışmanlığı ile Türkiye’den Japonya vizesi başvurusunda bulunacak kişilerin vize evrak kontrolünden vize onay işlemlerine kadar olan tüm vize süreci için uzman danışmanlar hizmet vermektedir.

Vizem.net’in İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli, ve Mersin’de bulunan ofislerini ziyaret ederek veya Vizem.net’e çağrı merkezinden ulaşarak vize danışmanlık hizmeti alınabilmektedir.

Detaylı bilgi için: 0850 241 1868

Damla Kızılkoca Yazan: Damla Kızılkoca

Damla Kızılkoca 2022 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi'nde uluslararası ilişkiler yüksek lisans eğitimini tamamladı ve 2022 yılının şubat ayından beri vizem.net için vize danışmanlığı yapmaktadır.

Paylaş: