
Dil Eğitimi Vizesi Çeşitleri ve Prosedürleri
Dil eğitimi vizesi, yabancı bir ülkede yeni bir dil öğrenmek ya da yabancı dili geliştirmek isteyenlerin başvurabileceği vize türüdür.
Dil eğitimi vizesi, alınacak dil eğitimi programına göre kısa ve uzun süreli olarak ikiye ayrılmaktadır. Kısa süreli dil eğitimi vizesi 3 aya kadar ilgili ülkeye erişim sağlamaktayken uzun süreli dil eğitimi vizelerinin verdiği erişim hakkı 3 ay ile 1 yıl arasında değişiklik göstermektedir.
Vizem.net dil eğitimi vizeleri için yapılan vize başvurularında 41 ülke için son 4 yıl boyunca en yüksek onay oranına sahip olmuş akredite vize acentesidir.
Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868
Dil Eğitimi Vize Türleri Nelerdir?
Dil eğitimi vize türleri alınacak eğitimin süresi ile paralel olarak ikiye ayrılmaktadır. Kısa süreli dil eğitimi vizeleri 3 aydan daha kısa sürecek dil eğitimi programları için alınabilmektedir. 3 aydan 1 yıla kadar yurt dışında dil eğitimi almak isteyenlerin uzun süreli dil eğitimi vizelerine başvurması gerekmektedir.
Dil Eğitimi Vizesi için Gerekli Belgeler Nelerdir?
Dil eğitimi vizesi için gerekli olan temel belgeler aşağıda listelenmiştir.
- Seyahat belgesi: Dil eğitimi vizesi başvurusu yapılacak ülkenin gereklilikleriyle uyumlu geçerli pasaport belgesi ve pasaportun gerekli sayfalarının kopyası vize başvurusuna eklenmelidir.
- Dil eğitimi vizesi başvuru formu: Dil eğitimi için alınacak vizenin başvuru formu gerçeklikle uyumlu olacak şekilde eksiksiz olarak doldurulup başvuru belgeleri arasında yer almalıdır.
- Biyometrik fotoğraf: Vize başvurusu yapılacak ülkenin standartlarına uygun vesikalık fotoğraflar vize başvuru esnasında takdim edilmelidir.
- Dil eğitimi kurumu kabul mektubu: Gidilecek ülkede kayıt yaptırılmış olan eğitim kurumundan alınan kabul mektubu ve gerekli ücretlerin ödenmiş olduğuna dair belgeler vize başvurusuna eklenmiş olmalıdır.
- Seyahat sağlık sigortası: Dil eğitimi alınacak ülkede konaklanacak tüm günleri kapsayan ve en az 30.000 Euro kapsama sağlık poliçesi başvuruda mutlaka bulunmalıdır.
- Finansal yeterlilik belgeleri: Dil eğitimi alınacak ülkede konaklanılacak süre boyunca yaşam masraflarının karşılanabileceğini ispatlayacak finansal yeterlilik belgelerinin veya sponsor mektubunun başvuruda yer alması gerekmektedir.
- Konaklama belgeleri: Dil eğitimi alınacak süre boyunca kalınacak yerlere ait rezervasyonlar ya da davet mektupları destekleyici belgeler olarak başvuruya eklenmelidir.
Dil eğitimi vizesi için gerekli olan belgeler, vize başvurusu yapılacak ülkeye göre değişiklik gösterebilmektedir.
Dil Eğitimi Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Dil eğitimi vizesi uzun süreli dil eğitimi için alınacaksa bu vizeler dil eğitimi alacak kişiye ilgili ülkede oturum izni de sağlamaktadır ve bu uzun süreli dil eğitimi vizeleri için yapılan başvurular ortalama olarak 6 ile 8 hafta içerisinde sonuçlanmaktadır.
Kısa süreli olarak alınacak dil eğitimi vizeleri için yapılan başvurular 2-3 hafta içerisinde sonuçlanmaktadır.
Dil Eğitimi Vize Reddi Sebepleri Nedir?
Dil eğitimi vize reddi sebeplerinden en çok karşılaşılanlar aşağıda listelenmiştir.
- Akreditasyon: Kayıt yaptırılan kurumun akredite bir eğitim kurumu olmaması dil eğitimi vizesi başvurularında en sık karşılaşılan vize reddi sebepleri arasındadır.
- Eğitim ücreti: Dil okulu vizesi başvurularında en çok karşılaşılan ret sebeplerinden birisi vize başvurusundan önce alınacak eğitim için ödenmesi gereken ücretlerin ödenmemiş olmasıdır.
- Finansal yeterlilik: Yurt dışında dil eğitimi almak isteyenlerin kendilerine ya da sponsorlarına ait finansal yeterlilik belgelerini sağlayamamaları dil okulu vizesi başvurularında en sık karşılaşılan vize reddi sebeplerindendir.
- Ülkeye dönüş motivasyonu: Dil eğitimi almak için vize başvurusu yapanların başvuru yapılan ülkenin yetkili dış temsilciliğini, yurt dışında alınacak dil eğitiminin ardından kendi ülkelerine döneceklerine ikna etmek için yeterli gerekçe gösterememesi sık karşılaşılan dil okulu vize reddi sebeplerindendir.
- Tutarsız belgeler: Sahte, gerçeklikle uyumlu olmayan ya da geçerlilik tarihi geçmiş belgelerin sunulması sonucu vize reddi gerçekleşebilmektedir.
- Vize mülakatı: Vize mülakatında yapılan uygunsuz davranışlar ve vize mülakatında sorulan sorulara tutarlı cevaplar verilmemesi vizenin reddine sebep olabilmektedir.
Başvurulan ülkenin yasal düzenlemelerine ve dış temsilciliklerinin çalışma şekline göre sık karşılaşılan dil okulu vize reddi sebepleri değişiklik gösterebilmektedir.
Dil Eğitimi Vizesi ile Çalışılabilir Mi?
Dil eğitimi vizesi ile çalışmak isteyenlerin vizeyi kısa süreli olarak çıkarttıkları takdirde gittikleri ülkede yasal olarak çalışmaları mümkün değildir. Dil eğitimi vizesini uzun süreli olarak almış olup gittikleri ülkede çalışmak isteyenler ülkedeki yasal düzenlemelere göre haftalık olarak belli bir kotayı aşmayacak şekilde yarı zamanlı olarak çalışabilmektedirler.
Dil Eğitimi Vizesi ile Gidip Ülkede Kalınabilinir Mi?
Dil eğitimi vizesi ile gidilen ülkede kalmak için ülkedeki bir şirketten alınacak resmi bir iş teklifini takiben gerekli belgelerin hazırlanıp ilgili mercilere sunulmasıyla oturum izni almak mümkün olabilmektedir.
Turist Vizesi ile Gidilip Dil Eğitimi Alınabilinir Mi?
Turist vizesi ile gidilip dil eğitimi için yasal olarak bir dil kursuna kayıt yaptırmak mümkün değildir. Yurt dışında yabancı dil eğitimi almak isteyenler mutlaka dil okuluna kayıt yaptırıp vize başvurularını bu kayıtla paralel olarak yürütmelidirler.

Elif Nur Güzhan, 2019 yılında giriş yaptığı Hacettepe Üniversitesi'nde İngiliz Dilbilimi okuyor, 2021 yılından beri Vizemnette yazarlık ve editörlük yapıyor.