İş Adamı Vizesi

İş Adamı Vizesi: 2023 Ticari Vize Başvuru İşlemleri

İş adamı vizesi veya ticari vize, yurt dışında iş gezisi, fuar ziyareti veya toplantı gibi kısa süreli ticari faaliyetler için alınan, 90 güne kadar konaklama sağlayan kısa süreli bir vize türüdür. Yurt dışında ticari bir faaliyete katılacak iş adamlarının ticari (business) vize almaları gerekmektedir.

Vizem.net; toplantı, iş görüşmesi, fuar ziyaret veya ticari faaliyetler ile alakalı kongre ya da seminerlere katılım için yurt dışına çıkması gereken iş insanlarına ticari vize başvurularında danışmanlık ve takip hizmeti vermektedir. Vizem.net'in son 5 yıldaki vize onay oranı %98,3'tür.

Bilgi ve başvuru: 0850 241 1868

Hangi Ülkeler İş Adamı Vizesi Vermektedir?

Neredeyse bütün ülkeler ticari (business) vize uygulamasına sahiptir. Almanya ticari vize, Amerika ticari vize, İngiltere ticari vize, Arabistan ticari vize, İtalya ticari vize Türkiye’de en çok başvurulan ticari vizelerdir.

İş Adamı Vize Başvurusu Nereye Yapılır?

İş adamı vize başvurusunun yapılacağı yerler ülkeden ülkeye değişiklik göstermektedir. Ticari vize başvurusu, başvurulan ülkenin mevcut vize uygulamasına göre konsolosluk veya vize başvuru merkezleri aracılığı ile yapılabilmektedir.

İş Adamı Ticari Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

İş adamı ticari vize başvurusu için standart vize başvuru adımları takip edilmelidir. Ticari vize başvurusu için ticari vize başvuru formu doldurulmalı, gerekli evraklar hazırlanmalı ve evrak teslimi için randevu alınmalıdır. Ticari vize başvurusu, randevuya katılım, biyometri işlemleri, mülakat ve vize harcının ödenmesi ile tamamlanmaktadır.

Ticari vize başvuruları, e-vize uygulamasına sahip ülkelere yapılan vize başvurularında online olarak yapılabilir. Biyometri işlemleri her ülkenin ticari vize başvurusunda talep edilmemektedir.

İş Adamı Vizesi için Gerekli Evraklar Nelerdir?

İş adamı vizesi için gerekli Schengen ticari vize evrakları aşağıda listelenmiştir.

  • Ticari vize başvuru formu: Doğru bilgilerle, eksiksiz olarak doldurulmalıdır.
  • Fotoğraf: 6 aydan eski olmayan, 35 x 45 mm boyutlarında, arka fonu beyaz vesikalık fotoğraf gerekmektedir.
  • Pasaport: Vize bitiş tarihinden itibaren az 3 ay daha geçerliliği bulunan pasaport gerekmektedir.
  • Pasaport fotokopisi: Mevcut ve eski pasaportların ilk sayfası dahil işlenmiş tüm sayfalarının fotokopisi istenmektedir.
  • Seyahat dilekçesi: İlgili ülkeyi ziyaret tarihlerini içeren, uçuş ve konaklama rezervasyonlarının yapıldığını gösteren dilekçe istenmektedir.
  • Uçak rezervasyonları: Gidiş dönüş tarihlerini içeren uçak rezervasyonu gerekmektedir.
  • Konaklama rezervasyonları: Ülkede konaklama yapılacak yere dair rezervasyon bilgilerinin sunulması gerekmektedir.
  • Seyahat sağlık sigortası: Ülkeye yapılacak ziyaretlerde tedavi masrafları, hastalık veya vefat halinde ülkeye dönüş masraflarını kapsayacak sağlık sigortası istenmektedir.
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi: Bir adet nüfus cüzdanı fotokopisi istenmektedir.
  • Nüfus kayıt örneği: E-devletten alınan nüfus kayıt örneğinin barkodlu olması gerekmektedir.
  • Yerleşim yeri belgesi : Barkodlu yerleşim yeri belgesi e-devletten alınabilmektedir.
  • İşveren belgeleri: Ticari vize için başvuracak iş sahiplerinden işletmelerine kanıt sunacak işletme adına yazılmış dilekçe, vergi levhası, hesap dökümü, hizmet dökümü, faaliyet belgesi, ticaret sicili gazetesi fotokopisi istenmektedir.
  • Ticari davetiye: Ziyaret edilecek şirket veya kurumdan başvuru sahibi adına antetli kağıda yazılmış imzalı ticari davetiye istenmektedir.

Schengen ticari vize için istenen belgeler standart belgeler olup işverenler için vize belgeleri ülkeden ülkeye değişiklik gösterebilmektedir.

İş Adamı Vizesi için Başvuru Dilekçesi Nasıl Olmalıdır?

İş adamı vizesi için başvuru dilekçesi, vize başvurusu yapılacak ülkenin konsolosluğuna hitaben, ticari vizesi başvurusunda bulunacak kişilerin işverenleri tarafından resmi bir dille yazılmış dilekçelerdir. Ticari vize başvuru dilekçesinin, yurt dışında gerçekleştirilecek ticari faaliyetin yeri, amacı, tarihi gibi detaylara ilişkin kesin ve net bilgileri içermesi gerekmektedir.

İş adamı vizesi için örnek başvuru dilekçesi aşağıda verilmiştir.

İş Adamı Vizesi için Başvuru Dilekçesi Nasıl Olmalıdır?
İş Adamı Vizesi için Başvuru Dilekçesi Nasıl Olmalıdır?

Ticari İş Adamı Vizesi Ücreti Ne Kadardır?

Ticari iş adamı vizesi ücreti ülkeden ülkeye farklılık gösterebilmektedir.

Ülkelere göre ticari vize fiyatları aşağıdaki tabloda belirtilmiştir.

ÜlkeTicari vize ücreti
Almanya ticari vize80 EUR
Amerika ticari vize160 USD
İngiltere ticari vize124 USD
Avustralya ticari vize140 AUD
Hollanda ticari vize80 EUR
Çin ticari vize30 USD
Arabistan ticari vize90 USD
Belçika ticari vize80 EUR
Yunanistan ticari vize100 EUR
Bulgaristan ticari vize80 EUR

İş İnsanı Business Vize Başvurusu Kaç Günde Sonuçlanır?

İş insanı business vize başvurusu sonuçlanma süresi, ticari vize başvurusu yapılan ülkeye göre değişmektedir.

Ortalama bir business vize başvurusu 15 günde sonuçlanmaktadır.

İş Adamı Ticari Vize Başvurusu için Danışmanlık Hizmeti Nereden Alınabilir?

Vizem.net toplantı, iş görüşmesi, fuar ziyareti veya ticari faaliyetler ile alakalı kongre ya da seminerlere katılım için yurt dışına çıkması gereken iş insanlarına ticari vize başvurularında evrakların hazırlanmasından pasaport teslimine kadar tüm vize başvuru ve takip sürecini kapsayacak şekilde danışmanlık hizmeti vermektedir.

İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli ve Mersin'de bulunan Vizem.net ofislerine müracaat ederek veya Vizem.net çağrı merkezine ulaşarak ticari vize başvurusu için vize danışmanlığı alınabilmektedir.

Bilgi ve başvuru: 0850 241 1868

İş Adamı Vize Başvurusu için Danışmanlık Ücreti Ne Kadardır?

Ticari vize kısa süreli bir vize türüdür ve Vizem.net’in vize danışmanlık ücreti, iş vizesi gibi kısa süreli vizeler için 55 dolardır.

Elif Güzhan Yazan: Elif Güzhan

Elif Nur Güzhan, 2019 yılında giriş yaptığı Hacettepe Üniversitesi'nde İngiliz Dilbilimi okuyor, 2021 yılından beri Vizemnette yazarlık ve editörlük yapıyor.

Paylaş: