Yunanistan Vize Başvurusu ve Ücreti

Yunanistan Vizesi: Yunanistan Vize Türleri ve Başvuru Süreçleri 2023

Yunanistan’ı ziyaret etmek isteyen bordo (umumi) pasaport hamili olan kişilerin edinmesi gereken vize türü Yunanistan vizesidir. Yunanistan vizesi bir Schengen vizesidir. Yunanistan vizesi için 2020 yılında Ankara Konsolosluğu’na 90’ı reddedilen 755 başvuru, İstanbul Konsolosluğu’na 1494’ü reddedilen 16,765 başvuru, İzmir Konsolosluğu’na 352’si reddedilen 5,945 başvuru ve Edirne Konsolosluğu’na 142’si reddedilen 3,661 başvuru yapılmıştır.

Vizem.net Yunanistan C tipi vize başvurularında son 4 yıl içerisinde başvuru onay oranı en yüksek (%97.9 ile) akredite acentedir.

Yunanistan Vize İstiyor mu?

Yunanistan Halk Cumhuriyeti, Schengen bölgesine tabii bir Avrupa Birliği ülkesidir. Pasaportlarında geçerli Schengen vizesi bulunmayan umuma mahsus (bordo) pasaport sahiplerinin, seyahatleri öncesinde Yunanistan vizesi edinmeleri gerekmektedir. Hususi (yeşil) pasaport, diplomatik (siyah) pasaport ve hizmet (gri) pasaport sahibi olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşları’nın 180 gün içerisinde 90 günü aşmayacak şekilde gerçekleştirecekleri Yunanistan seyahatlerinde vizeye gerek duyulmamaktadır.

Yunanistan Yeşil Pasaporta Vize İstiyor Mu?

Yeşil, bir diğer adıyla hususi, pasaport belirli kademe ve kıdemi dolduran devlet memurlarına; kamu çalışanlarına, eski TBMM çalışanlarına, belediye başkanlarına ve ilgili kişilerin aile üyelerine verilen pasaport türüdür. Yeşil pasaport sahipleri birçok ülkeye belirli günle sınırlı olmak şartıyla vizesiz seyahat edebilmektedirler.

Yunanistan, yeşil pasaport sahibi olan Türk vatandaşlarından vize istememektedir.

Yunanistan Vize Şartları Nelerdir?

Yunanistan vize şartları aşağıda listelenmiştir.

  • Adli sicil kaydında suç bulundurmamak
  • Ülkeye tekrar dönüleceğini kanıtlayan gerekli belgeye sahip olmak
  • Daha önce hiçbir ülkede vize ihlalinde bulunmamış olmak
  • Schengen istihbarat sistemi (SIS) kayıtlarında yer almamak
  • Yunanistan seyahatindeki masrafları karşılamak üzere yeterli gelire, banka birikimine veya kişinin masraflarını karşılayacak geçerli bir sponsora sahip olmak

Yunanistan Vize Türleri Nelerdir?

Yunanistan vizeleri süresine göre; kısa süreli (C tipi) vize ve uzun süreli (D tipi) vize olmak üzere 2’ye ayrılmaktadır. Yunanistan vize türleri giriş sayısına göre; tek girişli vize, çift girişli vize ve çok girişli (multi) vize olmak üzere 3’e ayrılmaktadır.

Yunanistan Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yunanistan kısa süreli (C tipi) vize başvuruları için gerekli olan evraklarının hazırlanmasının ardından akredite acenteler üzerinden veya Yunanistan vize başvuru merkezi üzerinden yapılabilmektedir. Yunanistan uzun süreli (D tipi) vize başvuruları şahsen Yunanistan Konsoloslukları’na yapılmaktadır.

Vizem.net, Yunanistan kısa süreli (C tipi) ve Yunanistan uzun süreli (D tipi) vize başvuruları için danışmanlık hizmeti vermektedir ve son 4 yılda onay oranı en yüksek akredite acentedir.

Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868

Yunanistan Vize Başvurusu için Gerekli Evraklar Nelerdir?

Yunanistan vize başvurusu için gerekli evraklar aşağıda listelenmiştir.

  • Başvuru sahibi adına düzenlenmiş pasaport
  • Pasaport fotokopisi ve eski vizelerin bulunduğu sayfaların fotokopisi
  • Yunanistan vize başvuru formu
  • Yunanistan Konsolosluğu’na yazılmış seyahat amacını açıklayan şahsi dilekçe
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • 2 adet yeni çekilmiş biyometrik fotoğraf
  • Yeni tarihli alınmış ve anne baba bilgilerini içeren vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Yunanistan gidiş uçak rezervasyonu
  • Yunanistan seyahat tarihlerini kapsayan konaklanacak yer kanıtı
  • Seyahat sağlık sigortası poliçesi
  • Finansal belgeler ve banka hesap dökümanları

Yukarıda belirtilen evrak listesi, tüm Yunanistan vize başvurularında gerekli olan standart vize başvuru belgeleridir. Yunanistan vize evrakları, başvuru yapılacak vize türüne göre değişiklik göstermektedir. Yunanistan vizesi için hazırlanan evrakların eksiksiz, tutarlı ve doğru bilgiler içermesi gerekmektedir.

Emekliler için Yunanistan Vize Evrakları Nelerdir?

Emekliler için Yunanistan vize evrakları, standart vize evraklarına ek olarak aşağıda listelenen belgeleri içermektedir.

  • Emeklilik belgesi: Başvuru sahiplerinin emekli olduğunu gösterir nitelikteki emeklilik belgesinin ibraz edilmesi gerekmektedir. Emeklilik belgesi e-devlet sistemi üzerinden barkodlu olarak temin edilebilmektedir.
  • Emekli kimlik kartı: Başvuru sahiplerinde bulunuyorsa emekli kimlik fotokopisi sunulmaktadır.
  • Banka hesap hareketleri: Başvuru sahibinin adına kayıtlı banka hesabına yatan emekli maaşını gösteren hesap hareketleri ibraz edilmektedir.

Çalışanlar için Yunanistan Vize Evrakları Nelerdir?

Çalışan kişiler için Yunanistan vize evrakları, standart Yunanistan vize evraklarına ek olarak aşağıda belirtilen evraklardan oluşmaktadır.

  • Yunanistan vize izin yazısı: Başvuru sahibinin çalıştığı kurumdaki pozisyonu, işe başlama tarihi, maaşı, izinli olduğu günler ve dönüşünde işine devam edeceğine dair işyeri izin mektubunun ıslak imzalı ve kaşeli olarak ibraz edilmesi gerekmektedir.
  • Son 3 aylık maaş bordrosu: Başvuru sahibinin adına düzenlenmiş maaş bordrosu e-devlet sistemi üzerinden barkodlu ya da SGK’dan ıslak imzalı olarak temin edilmektedir.
  • İşe giriş bildirgesi: Başvuru sahibinin işe giriş kayıtlarını gösteren belge, e-devlet üzerinden veya SGK’dan barkodlu olarak alınabilmektedir.
  • 4A hizmet dökümü: Başvuru sahibi e-devletten barkodlu veya SGK’dan ıslak imzalı olarak alabilmektedir. İşe yeni başlayan kişiler için önceki işyeri bilgileri ve bordro sunulabilmektedir.
  • Faaliyet belgesi fotokopisi: Çalışılan yerin son 6 ay içerisinde almış olduğu faaliyet belgesinin fotokopisi başvuru evrakları arasına eklenmelidir.
  • Ticaret odası kaydı: Çalışılan işyerinin ilgili ticaret odasındaki kaydı ibraz edilmelidir.
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi: Çalışılan kurumdan temin edilen ticaret sicil gazetesi fotokopisinin başvuru evrakları arasına eklenmesi gerekmektedir.
  • Vergi levhası fotokopisi: Başvuru sahibinin çalıştığı kuruma ait vergi levhası fotokopisinin kurumun son 1 yılını gösterir nitelikte olması gerekmektedir.
  • İmza sirküleri: Çalışılan işyerinin imza sirküleri fotokopisinin başvuru evrakları arasına eklenmesi gerekmektedir.

Yunanistan vizesi için gerekli olan bütün evrakların son 6 ay içinde alınmış olması gerekmektedir.

Memurlar ve Diğer Kamu Çalışanları için Gerekli Vize Evrkları Nelerdir?

Memurlar ve kamu çalışanlarının başvuracağı Yunanistan vize evrakları, Yunanistan standart vize evraklarının yanı sıra aşağıda belirtilen ek belgelerden oluşmaktadır.

  • İşyeri izin yazısı: Başvuru sahibinin çalıştığı resmi kurumun antetli kağıdına yazılan seyahat amacı, personel olarak çalışılan süre, maaş bilgisi ve izin tarihlerini ifade eden kurum izin yazısının ibraz edilmesi gerekmektedir.
  • Kurum kartvizitinin fotokopisi: Başvuru sahibinin çalıştığı kurumda sahip olduğu kartvizitin eklenmesi gerekmektedir.

İşverenler ve Şirket Sahipleri için Yunanistan Vize Evrakları Nelerdir?

Yunanistan vizesine başvurmak isteyen işveren ve şirket sahipleri için gerekli olan vize evrakları, yukarıda belirtilen Yunanistan standart vize evraklarına ek olarak aşağıdaki evraklardan oluşmaktadır.

  • İşletilen kurumun ya da firmanın güncel ticaret odası kaydı
  • İşyerine ait ticaret, kuruluş kaydına sahip sicil gazetesi fotokopisi
  • İşyerine ait, son bir yılda alınmış vergi levhası fotokopisi
  • İşyerine ait imza sirküleri fotokopisi
  • Son 6 ay içinde alınan işyeri faaliyet belgesi fotokopisi

Yunanistan Vize Başvuru Formu Örneği Nasıl Doldurulur?

Yunanistan vize başvuru formu pdf formatında dört sayfadan oluşmaktadır. Genel olarak Schengen vize formunun bir türevi olmakla birlikte elektronik ortamda veya elde tükenmez kalem ile tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde İngilizce olarak doldurulmalıdır. Formda kişisel bilgiler, iletişim bilgileri, pasaport bilgileri, gidiş amacı, gidiş şekli, konaklama bilgileri gibi seyahate dair bilgiler yer almaktadır.

Yunanistan Online Vize Formu Nereden İndirilebilir?

Yunanistan online vize formu https://www.vfsglobal.com/one-pager/greece/turkey/turkish/PDF/application-form-document-new.pdf adresinden indirilebilmektedir.

Yunanistan Vizesi için Dilekçe Örneği Nasıl Yazılır?

Yunanistan vize talebine yönelik dilekçeler Yunanistan Konsolosluğu’na hitaben resmi bir dille yazılmaktadır. Yunanistan vize talep dilekçesinde konaklama detayları, kalış süresi ve ulaşım şeklinin belirtilmesi gerekmektedir. 18 yaşından küçük olan başvuru sahipleri için Yunanistan vize talep dilekçesinin anne veya babaları tarafından yazılmaktadır. Yunanistan vize dilekçesi, İngilizce dilinde yazılmalıdır ve başvuru sahibinin Yunanistan seyahatindeki masraflarının kimin tarafından karşılanacağına yönelik bilgi sunulmalıdır.

Yunanistan Vizesi Seyahat Sağlık Sigortası Nedir?

Yunanistan seyahat sağlık sigortası ile Yunanistan seyahati yapacak kişilerin sağlığı güvence altına alınmaktadır. Sigortanın içeriği gereğince, seyahat esnasında yaşanabilecek olumsuz durum karşısında oluşabilecek giderlerin teminatı yer almaktadır.

Yunanistan vizesi seyahat sağlık sigortasının tüm Schengen ülkelerinde geçerli olması, en az 1 aylık seyahat süresini kapsaması ve teminat tutarının en az 30.000 Euro olması gerekmektedir. Seyahat sağlık sigortası poliçesi maddelerinden olan “Sigorta sahibinin vefat etmesi halinde cenaze defni ve yurt dışı nakil giderleri sigorta tarafından karşılanır” maddesi ve alt maddeleri içerik kapsamında bulunmak durumundadır.

Vizem.net, her ülke seyahatleri için geçerli olan seyahat sağlık sigortası hizmeti sunmaktadır. Yunanistan vize sağlık sigortası vizem.net üzerinden en iyi fiyatlarla alınabilmektedir.

Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868

Yunanistan Vize Sponsor Dilekçe Örneği Nasıl Yazılmalıdır?

Yunanistan vize sponsor dilekçe örneği, Yunanistan vizesi başvuru sahibinin seyahat boyunca masraflarını karşılayacak kişi ya da kurum tarafından yazılan dilekçedir. Yunanistan vize sponsorluk dilekçesinde vize başvuru sahibinin adı soyadı, pasaport ve kimlik numarası, seyahat tarihleri, yakınlık derecesi gibi bilgilerin yazılması gerekmektedir.

Vizem.net danışmanlığında yapılan başvurularda kişisel durum ve sponsorun koşullarına göre Yunanistan vize sponsor dilekçe örneği deneyimli danışmanlar tarafından yazılmaktadır.

Yunanistan Vize Fotoğraf Ebatları Nedir?

Yunanistan vize başvurusu için gerekli olan fotoğraf ölçülerinin 3,5 cm genişliğinde ve 4,5 cm yüksekliğinde olması gerekmektedir. Vize başvurusu için sunulacak fotoğrafın son 6 ay içerisinde çekilmesi, biyometrik özelliklere sahip olması ve arka fonda beyaz rengin kullanılması gerekmektedir.

Yunanistan Vizesi için Otel Rezervasyonu Nasıl Yaptırılır?

Yunanistan vize başvurularında ibraz edilmesi gereken evraklardan biri otel rezervasyon belgesidir. Otel rezervasyonu, Yunanistan seyahatinde kalınması planlanan otel için internet üzerinden yapılmaktadır. Otellerin kendi web siteleri veya otel rezervasyon web siteleri üzerinden ilgili tarihler için rezervasyon yapılabilmektedir.

Vizem.net danışmanlığında yapılan Yunanistan vize başvurularda otel voucher’ı Yunanistan’daki anlaşmalı otellerden temin edilip başvuru sahibi adına hazırlanmaktadır. Vize için konaklama rezervasyonu adına ücretsiz iptal imkanı mümkün olabilmektedir.

Yunanistan Vizesi için Otel Rezervasyonu Şart Mıdır?

Evet, turistik ve kültürel ziyaretlerde otel rezervasyonu Yunanistan vizesi için zorunlu olmaktadır.

Yunanistan Vizesi için Adli Sicil Kaydı Nasıl Alınır?

Yunanistan vizesi için temin edilmesi gereken evraklardan biri olan adli sicil kaydı, başvuru sahibinin e-devlet hesabı üzerinden alınabilmektedir. E-devlet üzerinden alınan adli sicil kaydının yeni tarihli ve barkodlu olması büyük önem arz etmektedir.

Yunanistan Vizesi için Hesapta Ne Kadar Para Olmalıdır?

Yunanistan vize başvurusu için gerekli olan banka hesap dökümünün başvuru tarihinden önceki 7 gün içinde alınmış olması gerekmektedir. Vize başvuru sahibinin adına kayıtlı banka hesabında Yunanistan vizesi için talep edilen gün başına 50 Euro’nun bulunması gerekmektedir. 10 günlüğüne Yunanistan’ı ziyaret edecek kişinin Yunanistan vize banka hesap dökümü kapsamında hesabında 500 Euro tutarında bakiyenin olması şartı aranmaktadır.

Yunanistan Vize Başvurusu Nereye Yapılır?

Yunanistan vize başvurusu için gidilmesi gereken yer, vizenin türüne göre değişiklik göstermektedir. Yunanistan kısa süreli (C tipi) vize başvuruları akredite acenteler ve Yunanistan vize başvuru merkezi üzerinden yapılmaktadır. Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli illerinde ikamet eden vatandaşlar VFS Global başvuru merkezine başvuru yaparken, bu iller dışında kalan diğer illerdeki vatandaşlar Kosmos Vize başvuru merkezine başvuru yapmaktadır.

Yunanistan uzun süreli (D tipi) vize başvuruları, başvuru sahibi olarak şahsen Yunanistan Konsolosluğu’na yapılmaktadır.

Yunanistan Express Vize için Nereye Başvurulmalıdır?

Yunanistan vizesi başvurusunun hızlı bir şekilde değerlendirilmesini isteyen kişiler, başvuru esnasında Yunanistan express vize seçeneğini seçmektedir. Yunanistan express vize tercihi, başvuru yapıldıktan sonra seçilememektedir.

Yunanistan express vizesi için vizem.net danışmanları randevu ve başvuru hızlandırma hizmetleri sunmaktadır. Hızlı Yunanistan vizesi başvurularının değerlendirme süresi normal vize başvurularından daha hızlıdır.

Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868

Yunanistan Vizesi Nasıl Alınır?

Yunanistan vizesi için gerekli olan evrakların eksiksiz olarak bir araya getirilmesi ve başvuru yapılacak kurumdan randevu alınması gerekmektedir. Alınan randevu tarihi geldiğinde Yunanistan Konsolosluğu’na, vize başvuru merkezlerine veya akredite acentelere hazırlanan evraklar teslim edilmektedir.

Vize başvuru dosyanın kabul edilmesi halinde başvuru sahiplerinden biyometrik bilgiler alınmaktadır. Vize değerlendirme sonucu, başvuru sahibine mail ya da telefon üzerinden bilgi verilmektedir.

Çalışmayanlar ve İşsizler için Yunanistan Vizesi Nasıl Alınır?

İşsiz olarak Yunanistan vize almak sponsorlar aracılığıyla mümkün olmaktadır. Yunanistan vizesi sponsor yazısı ibraz edilerek başvuru sahibi adına masrafların karşılanacağı beyan edilmektedir.

Çalışmayan kişiler, işsizler ve ev hanımları için Yunanistan vizesi sabit gelir belgeleyen aile üyelerinin sponsorluğunda, gayrimenkul tapuları kira sözleşmeleriyle veya şirket hissedarlığı belgeleri ile alınabilmektedir. Çalışmayanlar için Yunanistan vizesi alma hakkındaki danışmanlık vizem.net danışmanları tarafından hizmete sunulmaktadır.

Öğrenciler için Yunanistan Vizesi Nasıl Alınır?

Öğrenciler için Yunanistan vizesi, Yunanistan’da yapılacak harcamaların sponsor tarafından karşılanacağını gösteren bir sponsor dilekçesi aracılığıyla alınabilmektedir. Yunanistan’daki eğitim sürecinde yapılacak masraflar öğrencinin ailesi, eğitim görülen kurum, bir şirket veya dernek tarafından karşılanabilmektedir.

Bebekler ve Çocuklar için Yunanistan Vizesi Nasıl Alınır?

Yunanistan vize başvurusunda bulunacak 18 yaş altı başvuru sahiplerinin tek başına başvuru yapması halinde her iki ebeveynden noter tasdikli muvafakatname alınması gerekmektedir. 18 yaş altındaki bir çocuk veya bebeğe bir ebeveyni Yunanistan ziyaretinde eşlik ediyorsa ilgili ebeveyn tarafından noter tasdikli muvafakatname verilmesi gerekmektedir.

Boşanmış çiftlerin 18 yaşından küçük çocuklarının Yunanistan vize başvurularında çocuğun velayetini gösteren mahkeme kararının orijinali ve her iki ebeveynden alınan noter tasdikli muvafakatname gerekmektedir.

18 yaşından küçük başvuru sahibinin anne ya da baba dışında bir kişi ile Yunanistan’a seyahat etmesi durumunda muvafakat verilen kişi ile başvuru sahibi olan çocuk arasındaki yakınlık derecesi ibraz edilmelidir.

Yunanistan Vizesi Nereden Alınır?

Yunanistan vize başvurularını değerlendirmede yetkili olan tek kurum Türkiye’deki Yunanistan dış temsilcilikleridir. Yunanistan vize başvuruları, Yunanistan Konsolosluğu tarafından değerlendirilmekte ve ardından başvuru sahibinin başvuru yaptığı merkeze gönderilmektedir. Yunanistan vizesi onaylanan başvuru sahipleri, vize basılmış pasaportlarını başvurdukları merkezden geri almaktadır. Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli illerinde ikamet eden kişiler VFS Global aracı kurumundan; Türkiye’nin diğer illerinde ikamet eden kişiler Kosmos Vize aracı kurumundan almaktadır.

Yunanistan ulusal (D tipi) vize başvuruları sonuçlandıktan sonra tekrar Yunanistan Konsolosluğu’na gidilerek alınmaktadır.

Yunanistan Vizesi için Yetkili Kurum Hangisidir?

Yunanistan vizesi yetkili kurum kapsamında Yunanistan’ın Türkiye’de bulunan dış temsilcilikleri olan İstanbul Yunanistan Başkonsolosluğu, İzmir Yunanistan Başkonsolosluğu ve Ankara Yunanistan Büyükelçiliği yetkiye sahiptir.

Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli illerinde ikamet eden vatandaşlar başvurularını VFS Global aracı kurumundan; geri kalan illerde ikamet eden vatandaşlar başvurularını Kosmos Vize aracı kurumundan sağlamaktadır. Ancak vizem.net Türkiye’deki 81 il için aynı anda hizmet verilmektedir.

Yunanistan Vize İşlemleri Hangi İllerden Yapılabilir?

Yunanistan vize işlemleri aşağıdaki illerden yapılabilmektedir.

Yunan Vizesi için Randevu Nasıl Alınır?

Yunan vizesi için randevu alırken ilk olarak başvuru merkezinin internet sitesi üzerinden kayıt oluşturulmaktadır. İkamet iline göre VFS Global ya da Kosmos Vize aracı kurumları üzerinden randevu işlemi online olarak yapılmaktadır.

Yunanistan vizesine başvuru yapmak için uygun tarihe randevu alınması gerekmektedir. Vizem.net aracılığı ile Yunanistan vizesi için randevu alma işlemi danışmanlar tarafından yapılmaktadır.

Yunanistan Vize Randevu İptali Nasıl Yapılır?

Yunanistan vize randevu iptali, ikamet iline göre randevu alınan aracı kurumun web sitesi üzerinden gerçekleştirilmektedir. VFS Global için Yunanistan vize randevularının iptali https://visa.vfsglobal.com/tur/tr/grc/track-application adresinden gerçekleştirilmektedir. Yunanistan vize randevularının Kosmos Vize üzerinden iptali https://www.kosmosvize.com.tr/tr-tr/basvurutakip adresinden sağlanmaktadır.

Vizem.net üzerinden yapılan Yunanistan vize randevularının iptali için ilgili ülke danışmanına mail ya da telefon yoluyla ulaşmak yeterli olmaktadır.

Yunanistan Vizesi Parmak İzi İşlemleri Nerede Yapılır?

Yunanistan vize işlemlerinde parmak izi verme zorunluluğu bulunmaktadır. Parmak izi, VFS Global ve Kosmos Vize başvuru merkezlerine verilmektedir.

Vizem.net danışmanlığı ile gerçekleştirilen Yunanistan vizesi başvurularında, vize merkezlerinde tamamlanan biyometri işlemleri için Vizem.net Yunanistan saha danışmanı vize başvuru sahibine refakat etmektedir.

Yunanistan Vize Mülakatı Nedir?

Yunanistan vize mülakatı, Yunanistan Konsoloslukları’nda gerçekleştirilen ve vize başvuru sahibinin şahsen giderek tamamlaması gereken bir süreçtir. Çoğunlukla Yunanistan uzun süreli (D tipi) vize türü için yapılan başvurularda gerekli görülmesi ya da eksik evrak sunulması halinde başvuru sahipleri mülakat için Yunanistan Konsoloslukları’na çağrılmaktadır.

Yunanistan Vize Mülakatında Sorulan Sorular Nelerdir?

Yunanistan vize mülakatlarında, vize başvuru sahibinin seyahat amacına uygun vize alıp almadığını kontrol etmek için çeşitli sorular sorulmaktadır.

Yunanistan vize mülakatında sorulan sorulardan bazıları aşağıda verilmiştir

  • Yunanistan’a gidiş amacınız nedir?
  • Yunanistan’daki seyahatiniz süresince nerede konaklayacaksınız?
  • Hangi yılda evlendiniz? (Yunanistan aile birleşimi vize mülakatlarında sorulmaktadır)
  • Yunanca konuşabiliyor musunuz? (Yunanistan D tipi vize mülakatlarında sorulmaktadır)

Yunanistan Vizesi Kaç Günde Sonuçlanır?

Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde gerçekleştirilen Yunanistan vize başvuruları Yunanistan Konsolosluğu tarafından 7 ile 15 gün içerisinde değerlendirilerek sonuçlandırılmaktadır. Resmi ve dini tatiller, konsolosluklarda yaşanabilecek yoğunluklar sebebiyle Yunanistan vize başvurularının sonuçlanma süresi uzayabilmektedir.

Yunanistan Vizesi Kaç Aylık Çıkar?

Yunanistan vizesinin ne kadar süreyi kapsayarak düzenleneceği çeşitli kriterlere bağlı olmaktadır. Yunanistan dış temsilcilikleri, vize süresine karar verirken başvuru sahibine ait pasaportta daha önceden alınmış Schengen vizesinin olup olmadığına, daha önce Yunanistan’dan vize alıp alınmadığına, pasaportun geçerlilik süresine, otel rezervasyonuna ve seyahat sağlık sigortasının geçerlilik sürelerini göz önünde bulundurmaktadır.

İlgili kriterler kapsamında yapılan değerlendirmeler sonucunda 10 gün ile 5 yıl arasında değişiklik gösteren vizeler düzenlenmektedir. Yunanistan’da 90 günden daha fazla ikamet etmesinde sakınca olmayan başvuru sahiplerine uzun süreli Yunanistan vizesi düzenlenmektedir.

Vize Sorgulama Yunanistan için Nasıl Yapılır?

Konsolosluklar tarafından resmi olarak yetki verilmiş kurumlar olan VFS Global veya Kosmos Vize aracı kurumların internet sitelerinden vize sorgusu yapılabilmektedir. Pasaport numarası ve barkod numarası gibi bilgileri girerek kısa süre içerisinde vize sorgulama işlemi tamamlanmaktadır. Vizem.net danışmanlığında gerçekleştirilen vize başvurularında Yunanistan vize sorgulama işlemleri online olarak gerçekleştirilebilmektedir.

Yunanistan Vize Reddi Sebepleri Nelerdir?

Yunanistan vize reddi sebepleri aşağıda listelenmiştir.

  • Otel ve uçak rezervasyonlarının vize başvurusunun işleme alınmadan önce geçerliliğini kaybetmiş olması
  • Daha önce Schengen ihlalinin yapılmış olması
  • Vize başvuru sahibinin adli sicilinde suç unsurunun olması
  • Yunanistan toplum güvenliğine ve halk sağlığına tehdit unsurunun algılanması
  • Yeterli maddi kaynaklara sahip olunmaması
  • Seyahat sağlık sigortasının geçerli olmaması
  • Başvuru formundaki bilgiler ile dilekçe, davetiye, otel ve uçak rezervasyonlarındaki bilgilerin uyuşmaması

Yunanistan vize başvurularını değerlendiren kurum Yunanistan Konsoloslukları’dır. Yunanistan vize reddi ile sonuçlanan başvurulara itiraz yolu açıktır.

Yunanistan Vize İtiraz Dilekçesi Örneği Nasıl Yazılır?

Yunanistan vize reddine nasıl itiraz edilir? Yunanistan vize reddi kararı başvuru sahibine bir mektupla bildirilmekte ve mektupta vize reddinin 16 gerekçesinden biri işaretli olmaktadır. Yunanistan vize reddi alan başvuru sahipleri, ret kararının ardından itiraz etme hakkına hakkına sahiptir. Yunanistan vize itirazı: 28 gün içerisinde, vize reddi dilekçesi ve başvurunun eksik belge yüzünden reddedilmesi durumunda ilgili eksik belge ile Yunanistan idari mahkemelerine yapılmaktadır.

Yunanistan Vize Uzatma İşlemleri Nasıl Yapılır?

Yunanistan vizesi almış kişiler, kendi ülkelerinde yaşanan savaş, soykırım, iç savaş, insan haklarına aykırı uygulamalar gibi hayati tehlike doğuracak durumların ortaya çıkması ya da ülkesine geri dönmesi halinde kişinin güvenliğinin tehlikeye girmesi durumunda; kişinin bulunduğu ülkede aldığı vize süresinden daha uzun bulunmasını mecburi kılan, yetkili makamlar tarafından kabul görecek kişisel bir sebebinin olması durumunda Yunanistan vizesi uzatılabilmektedir.

Yunanistan vize uzatma gerekçesine sahip olan kişiler, mevcut yasal vize süresi dolmadan yetkili makamlara başvurarak vize süresinin uzatılmasını talep etmiş olması gerekmektedir. Uzatılacak Yunanistan vize süresinin ne kadar olacağı Yunanistan Konsoloslukları tarafından kararlaştırılmaktadır.

Yunanistan Vip Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yunanistan vize başvuruları esnasında, akredite acentelerin ayrı bir konforlu salonunda içecekler ikram edilerek ve çeşitli ayrıcalıklardan faydalanarak vip başvurular yapılmaktadır.

Yunanistan vip vize başvurusu, Yunanistan vize başvuru sonucunu değiştirmemektedir. Yunanistan vip vize başvurusu yapan kişiler sıra beklememektedir.

Yunanistan Vizesi Almak Zor Mudur?

Yunanistan vizesine başvuru yaparken başvuru formu, pasaport, eski vize fotokopileri, nufüs cüzdanı fotokopisi, biyometrik fotoğraf, seyahat sağlık sigortası, banka hesap dökümü, uçak bileti ve otel rezervasyonu gibi gerekli belgeleri eksiksizce hazırlayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için Yunanistan vizesi almak kolay olmaktadır.

Yunanistan Vizesi Ne Kadardır?

Yunanistan vize başvuru aşamasında ödenmesi gereken vize ücreti, Yunanistan Konsolosluğu tarafından belirlenmektedir. 2021 yılı için Yunanistan vizesine yönelik tüm harç, seyahat sigortası ve danışmanlık ücreti dahil ortalama 185 Euro tutmaktadır.

Yunanistan vize başvurularında ödenmesi gereken Yunanistan vize ücreti nakit olarak tahsil edilmektedir.

Yunanistan Vize Danışmanlık Ücretleri Nedir?

Yunanistan vize danışmanlık ücretleri 40 Euro’dur.

Yunanistan vize danışmanlık hizmetlerinden faydalanmak vize başvuru sürecini başvuru sahibi adına kolaylaştırmaktadır. Yunanistan danışmanlık ücretleri Euro cinsinden ödenmektedir.

Yunanistan Vize Başvuru Sonucu Nereden Öğrenilir?

Yunanistan vize başvuru sonucu öğrenme işlemi, başvuru yapılan aracı kurum web sitesi üzerinden sağlanmaktadır. Başvurunun onay alıp almadığı sadece pasaport teslim alındıktan sonra öğrenilebilmektedir.

Yunanistan Vizesi Schengen Özellikli Midir?

Yunanistan vizesi Schengen özelliğine sahiptir. Yunanistan vizesi hamilleri, Yunanistan dışındaki diğer Schengen ülkelerine vize geçerlilik süresince seyahatte bulunulabilmektedir.

Yunanistan vizesine sahip olan kişiler 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak kaydıyla Avrupa Birliği ülkelerini ziyaret edebilmektedir. Yunanistan Schengen vizesi ile Avrupa’da serbest dolaşım hakkı elde edilmektedir.

Yunanistan’ın Vize İstediği Ülkeler Hangileridir?

Yunanistan’ın vize istediği ülkeler aşağıda listelenmiştir.

  • Afganistan
  • Cezayir
  • Çin
  • Kongo
  • Küba
  • Irak
  • Kuzey Kore
  • Libya
  • Moğolistan
  • Nijerya
  • Pakistan
  • Suudi Arabistan
  • Somali
  • Suriye
  • Sudan
  • Türkmenistan
  • Türkiye

Yunanistan’ın Vize İstemediği Ülkeler Hangileridir?

Yunanistan’ın vize istemediği ülkeler aşağıda listelenmiştir.

  • Almanya
  • Avusturya
  • Belçika
  • Çek cumhuriyeti
  • Danimarka
  • Estonya
  • Finlandiya
  • Fransa
  • Hollanda
  • İspanya
  • İsveç
  • İtalya
  • Macaristan
  • Letonya
  • Litvanya
  • Lüksemburg
  • Malta
  • Polonya
  • Portekiz
  • Slovakya
  • Slovenya

Yunanistan Vizesiyle Diğer Avrupa Ülkelerine Gidilir Mi?

Yunanistan vizesi, Schengen özellikli olduğu için diğer Avrupa ülkelerine gidilebilmektedir. Yunanistan vize hamilleri, 90 günü aşmamak kaydıyla diğer Avrupa ülkelerine yeni bir vize almadan giriş yapabilmektedir.

Yunanistan Vizesi ile Hangi Ülkelere Gidilir?

Yunanistan vizesi ile gidilebilecek ülkeler aşağıda listelenmiştir.

  • Almanya
  • Avusturya
  • Belçika
  • Çek cumhuriyeti
  • Danimarka
  • Estonya
  • Finlandiya
  • Fransa
  • Hollanda
  • İspanya
  • İsveç
  • İtalya
  • Macaristan
  • Letonya
  • Litvanya
  • Lüksemburg
  • Malta
  • Polonya
  • Portekiz
  • Slovakya
  • Slovenya

Türkiye Yunanistan’dan Vize İstiyor Mu?

Umuma mahsus pasaport hamili olan Yunanistan vatandaşları 90 gün süreyle gerçekleştirecekleri Türkiye ziyaretlerinde vizeden muaftır.

Yunanistan E-Vize Uygulaması Var Mıdır?

Yunanistan’da e-vize uygulaması bulunmamaktadır.

Yunanistan Pasaport İstiyor Mu?

Yunanistan’ı ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşlarının tamamından pasaport istenmektedir.

Yunanistan ziyaretinde bulunacak Türk vatandaşlarında umuma mahsus (bordo) pasaport, hususi (yeşil) pasaport, hizmet (gri) pasaport ve diplomatik (siyah) pasaport hamili olma şartı aranmaktadır. Yunanistan’a gitmek için pasaport sahibi olmak mecburidir.

Yunanistan’a Vize Almadan Girilebilir Mi?

Yunanistan’a gitmek isteyen ve umuma mahsus (bordo) pasaport sahibi olan vatandaşlar vize almadan Yunanistan’a giriş yapamamaktadır. Hususi (yeşil) pasaport, hizmet (gri) pasaport ve diplomatik (siyah) pasaport hamili olan vatandaşlar 90 günü geçmemek kaydıyla vize almadan Yunanistan’da bulunabilir.

Yunanistan Vize Muafiyeti Hangi Şartlarda Geçerli Olur?

Schengen sistemi içinde Avrupa Birliği ülkelerinde ikamet eden, oturma veya çalışma izni olan kişilerin Yunanistan ziyaretlerinde vizeden tutulması söz konusudur. Schengen ülkerinden vizeye veya oturum iznine sahip olan vatandaşlar, turistik amaç ile Yunanistan’da en fazla 90 gün kalabilme hakkına sahip olmaktadır.

Yunanistan Vize Kolaylığı Hangi Durumlarda Uygulanır?

Avrupa Birliği vatandaşlarına ve Avrupa Birliği ile vize kolaylığı anlaşması sağlanan ülkelerin vatandaşlarına vizeler konularında bazı kolaylıklar sunulmaktadır. Kolaylaştırılmış işlemler sayesinde hızlı vize işlem süreleri, azaltılmış vize ücreti veya ücretsiz vize başvuru işlemleri, istenilen belgelerin listesini azaltması sağlanmaktadır. Vize kolaylığı anlaşmasına dahil olan ülkeler Arnavutluk, Ermenistan, Azerbaycan, Bosna Hersek, Yeşil Burun Adaları, Kuzey Makedonya, Gürcistan, Moldova, Karadağ, Sırbistan, Rusya ve Ukrayna’dır.

Yunanistan Vize Takip İşlemleri Nasıl Yapılır?

Yunanistan vize takip işlemleri, başvuru merkezi web sitesi üzerinden online olarak yapılabilmektedir. Fakat online olarak vize sonucuna erişim bulunmamaktadır.

Vizem.net üzerinden yapılan başvurular için vize takip işlemleri 5 aşamalı otomatik SMS’ler üzerinden sağlanmaktadır. Ayrıca vizem.net ile Yunanistan online vize takip süreci yürütülmektedir.

Damla Yolbaz Güler Yazan: Damla Yolbaz Güler

Damla Yolbaz Güler holds a Bachelor’s degree in International Relations and a Master’s degree in European Union. She is the schengen area advisory director at Vizem.net and is the author of many articles.

Paylaş: