Güney Afrika'ya Gitmek İçin Gerekenler ve Vize Başvuru İşlemleri

Afrika kıtasının en güney ucunda bulunan Güney Afrika Cumhuriyeti, Hint Okyanusu ile Atlas Okyanusu'na kıyısı bulunan bir ülkedir. Vize muafiyeti tanınmış ülkelerin vatandaşları ve varışta vize alabilen kişiler dışında, Güney Afrika'ya seyahat edecek yabancı ziyaretçilerin dış temsilciliklerden veya e-vize başvuru platformundan vize almaları gerekmektedir. 

Güney Afrika, Türk vatandaşlarının vizesiz gidebildiği Afrika ülkeleri arasındadır. Güney Afrika Cumhuriyeti ve ülkemiz arasında imzalanan anlaşma kapsamında, TC vatandaşları turistik, resmi ve iş seyahatleri için en fazla 30 gün süreyle Güney Afrika vizesinden muaftırlar. Güney Afrika vize muafiyeti, umuma mahsus ve resmi tüm TC pasaport türleri için geçerlidir. 

Vizeden muaf olmakla birlikte, Güney Afrika'ya giden vatandaşlarımızın ülkeye girişte aşağıdaki belgeleri beyan etmeleri gerekmektedir. 

Güney Afrika Vize İşlemleri

Güney Afrika Vizesi

Birçoğu Afrika ve Ortadoğu'da bulunan belirli ülkeler ile Güney Afrika arasında vize muafiyeti anlaşması imzalanmamıştır. Dolayısıyla Afganistan, Ukrayna, Suriye, Irak ve Türkmenistan gibi vize muafiyeti tanınmayan ülkelerin vatandaşları, Güney Afrika'ya seyahat etmeden önce konsolosluğa başvuru yaparak vize almalıdırlar. 

Güney Afrika vizesine tabi yabancı ülke vatandaşları, T.C. oturum izni kartları ve diğer belgelerle birlikte Türkiye'deki Güney Afrika Büyükelçiliği üzerinden vize alabilirler.

Güney Afrika E-Vize Uygulaması

Güney Afrika Cumhuriyeti, 2022 yılının Şubat ayında diplomatik temsilciliklere gitmeye gerek kalmadan vize alınabilmesini sağlayan e-vize başvuru sistemini kullanmaya başlamıştır. Ancak sadece Bulgaristan, Mısır ve İran gibi belirli ülkelerin vatandaşları Güney Afrika elektronik vize başvurusu yapabilmektedir.

Güney Afrika Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Güney Afrika vize başvurusu için gerekli evraklar aşağıda listelenmiştir. 

Esra Karataş Yazan: Esra Karataş

Esra Karataş Orta Doğu Teknik Üniversite'sinden 2008 yılında lisans ve 2011 yılında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Mezun olduktan sonra kendi alanı olan Restorasyon ve Kültürel Miras Koruma projelerinde görev aldı. 2021 yılından beri vizem.net için Amerika ve Kanada başta olmak üzere 10'dan fazla ülke için kıdemli vize danışmanı ve içerik koordinatörü olarak çalışıyor.

Paylaş: