Slovenya Aile Birleşimi Vizesi başvurusu

Slovenya Aile Birleşimi Vizesi Nedir, Nasıl Alınır? (2024)

Slovenya aile birleşimi vizesi, Slovenya vatandaşı, Avrupa Birliği (AB) vatandaşı ya da Slovenya oturum izni sahibi kişilerin başka ülkelerde ikamet eden aile üyeleri ile Slovenya topraklarında uzun süreli birleşimini sağlayan vize türüdür.

Slovenya’da ikamet eden vatandaşın aile üyesi olarak kabul edilen kişilerin Slovenya aile birleşimi vizesi başvurusunda bulunma hakları vardır.

Slovenya aile birleşimi vizesi başvuruları için Slovenya Konsoloslukları tarafından talep edilen evlilik belgesi, doğum belgesi, nüfus kayıt örneği belgeleri ile Slovenya Büyükelçiliği’ne başvuru gerçekleştirilmelidir. Slovenya aile birleşimi vize başvuruları 2 ile 6 ay arasında sonuçlandırılmaktadır.

Slovenya Aile Birleşimi Vizesi Başvuru Şartları Nelerdir?

Slovenya aile birleşimi vizesi başvuru şartları aşağıda listelenmiştir:

  • Slovenya’da ikamet eden bir Sloven veya AB vatandaşı ile evli olmak
  • Slovenya’da ikamet eden bir Sloven veya AB vatandaşının çocuğu olmak
  • Slovenya’da ikamet eden aile üyesinin kalıcı oturum iznine sahip olması
  • Slovenya’daki aile üyesinin mevsimlik iş yapmak için Slovenya’da ikamet edilen durumlar haricinde geçici oturum ile 1 yıl Slovenya topraklarında ikamet etmiş olması
  • Slovenya aile birleşimi vizesi başvuru sahiplerinin geçerli bir Slovenya sağlık sigortasına sahip olması
  • Slovenya’da ikamet eden aile üyesinin aylık kazancının Slovenya asgari ücretinden düşük olmaması

Slovenya aile birleşimi vizesi başvuru sahiplerine ilk etapta 1 yıllık Slovenya oturum izni sağlanmaktadır. Slovenya aile birleşimi vizesi ile alınan Slovenya oturum izniyle birlikte kişiler 1 yıl Slovenya’da ikamet ettikten sonra oturum izni süresi dolmadan uzatma başvurusu gerçekleştirme hakkına sahiptir.

Slovenya Aile Birleşimi Vizesi için Hazırlanması Gereken Evraklar Nelerdir?

Slovenya aile birleşimi vizesi için Türkiye’den hazırlanması gereken evraklar aşağıda listelenmiştir:

  • Geçerli bir pasaport: Pasaport 10 yıldan eski olmamalı ve en az 2 sayfası boş olmalıdır.
  • Fotoğraf: 1 adet, 35’e 45 mm boyutunda, arka fonu beyaz Slovenya vizesi biyometrik fotoğrafı olmalıdır.
  • Slovenya aile birleşimi vizesi başvuru formu: Vize başvuru formu vize türüne göre doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurulmuş olmalıdır.
  • Sabıka kaydı: Son 3 ay içerisinde alınmış, güncel ve arşivli bir adli sicil kaydı olmalıdır.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği: Slovenya aile birleşimi vize başvurusu sahibi adına Türkiye’den son 3 ay içerisinde alınmış, güncel, kişinin aile ve ikamet adreslerini içeren tam vukuatlı nüfus kayıt belgesi vize başvuru dosyasında yer almalıdır.
  • Uluslararası evlenme kayıt örneği: Slovenya vatandaşı eşin bilgilerini içeren evlilik kayıt örneği belgesi vize başvuru dosyasında bulunmalıdır.
  • Banka hesap dökümleri: Son 3 aya ait banka hesap dökümleri ve gelir belgeleri
  • Doğum belgesi: Slovenya aile birleşimi vizesi başvuru sahibine ait uluslararası geçerliliği bulunan doğum belgesi olmalıdır.
  • Geçmiş pasaport belgeleri: Varsa geçmişte kullanılan pasaportlar

Slovenya aile birleşimi başvurularında konsolosluk tarafından talep edilen evrakların hem Türkiye’den hem de Slovenya’dan toplanması gerekmektedir.

Slovenya aile birleşimi vizesi için Slovenya’da ikamet eden eş tarafından sağlanması gereken evraklar aşağıda listelenmiştir:

  • Slovenya vatandaşının pasaport fotokopisi
  • Slovenya’da vatandaşının vatandaşlık belgesi
  • Slovenya vatandaşının Slovenya’daki ikamet adresi, kira sözleşmesi ve tapu belgeleri
  • Slovenya’da ikamet eden aile üyesinin son 3 aylık gelir kanıtları
  • Slovence doğum belgesi
  • Slovenya’da ikamet edilen eve dair elektrik, su, gaz faturası
  • İkametgah belgesi

Slovenya Aile Birleşimi Vizesi için Adli Sicil Kaydı ve Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Nasıl Alınır?

Slovenya aile birleşimi vizesi için adli sicil kaydı, Türkiye’de adliyelerde bulunan Adli Sicil Müdürlüklerinden ve E-Devlet sistemi üzerinden alınmaktadır. https://www.turkiye.gov.tr/adli-sicil-kaydi adresi üzerinden kişiler E-Devlet sistemine giriş yaparak adli sicil kaydı belgelerine ulaşabilmektedir. Adli sicil kaydı belgesi barkodlu olmalıdır.

Slovenya aile vizesi başvuru sahipleri E-Devlet sistemi üzerinden barkodlu adli sicil kaydı belgelerine erişim sağlayabilmektedir.

Slovenya aile birleşim vizesi için tam vukuatlı nüfus kayıt örneği, başvuru sahibinin bağlı olduğu il/ilçe Nüfus Müdürlüklerinden alınabileceği gibi E-Devlet üzerinden onaylı ve barkodlu bir şekilde alınabilmektedir.

Slovenya aile birleşimi vizesi başvuru sahipleri, https://www.turkiye.gov.tr/nvi-nufus-kayit-ornegi-belgesi-sorgulama adresi üzerinden nüfus kayıt örneği belgelerine ulaşabilmektedir.

Slovenya Konsolosluğu belgelerin noter onaylı Slovence tercümesini talep etmektedir.

Slovenya Aile Birleşimi Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Slovenya aile birleşimi vize başvuruları, uzun dönemli (D tipi) vizeler kapsamında doğrudan Slovenya Büyükelçiliğine yapılmaktadır.

Slovenya aile birleşimi vize başvurusu sahipleri, vize başvurusunun ilk adımı olarak Slovenya aile birleşim vizesi başvuru formunu doldurmalıdır. Slovenya vizesi başvuru formu, aile birleşimi vizesi başvurusuna uygun olarak eksiksiz ve doğru bilgiler ile doldurulmuş olmalıdır.

Slovenya vize başvuru formunu dolduran başvuru sahipleri; nüfus kayıt örneği, adli sicil belgesi, doğum belgesi, evlilik kanıtları gibi Türkiye’den sağlanması gereken belgeleri ve Slovenya’da ikamet eden aile üyesi tarafından sağlanacak doğum belgesi, vatandaşlık ve ikamet belgeleri ile birlikte Slovenya İstanbul Konsolosluğuna veya Slovenya Ankara Büyükelçiliğine başvuru gerçekleştirmelidir.

Slovenya aile birleşimi vize başvuruları konsolosluk tarafından değerlendirmeye alındıktan sonra 2 ile 6 ay arasında sonuçlandırılmaktadır. Slovenya Büyükelçiliği, gerekli gördüğü durumlarda ek belgeler talep edebilmektedir. Slovenya Büyükelçiliği tarafından ek belgelerin talep edilmesi, vize değerlendirme sürecini uzatabilmektedir.

Vizem.net ile gerçekleştirilen Slovenya aile birleşimi vize başvurularında, form/dilekçe doldurma işlemleri, belgelerin düzenlenmesi ve kontrol edilmesi, vize evraklarının Slovenya Büyükelçiliği’ne teslim edilmesi ve başvuru sonucunda pasaportun başvuru sahibine ulaştırılması sağlanmaktadır.

Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868

Slovenya Aile Birleşimi Vize Başvurusu Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Nelerdir?

Slovenya aile birleşimi vize başvurusu yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar aşağıda sıralanmıştır:

  • Evrakların onaylı, barkodlu ve apostilli olması
  • Slovenya’dan sağlanan evrakların Slovence olması
  • Evlilik bağı bulunan partnerler için resmi evlilik kanıtının sunulması
  • Slovenya’da ikamet eden aile üyesinin asgari gelirin üzerinde gelire sahip olması
  • Slovenya vize başvuru formunun eksiksiz ve hatasız bir şekilde doldurulmuş ve vize evrakları ile uyumlu bilgiler içeriyor olması

Slovenya Aile Birleşim Vize Başvurusu Ne Kadar Sürede Sonuçlanır?

Slovenya aile birleşim vize başvurusu, Slovenya Büyükelçiliği tarafından 2-6 ay içerisinde sonuçlandırılmaktadır. Slovenya aile birleşim vizesi başvuru sahibinin vize evraklarında eksiklik ya da yanlışlık görülmesi durumlarında Slovenya Büyükelçiliği ek belgeler talep edebilmektedir. Slovenya Büyükelçiliği tarafından ek belgelerin talep edilmesi vize başvuru sürecinin uzamasına sebep olmaktadır.

Slovenya Büyükelçiliği, Slovenya aile birleşimi vize başvurusu sonucunda kişileri pasaportlarını teslim etmek üzere konsolosluğa davet etmektedir. Slovenya aile birleşimi vizesi başvuru sahipleri, vize başvurusu sonucunu pasaportlarını teslim almak üzere Slovenya Büyükelçiliğine gittikleri zaman öğrenmektedirler.

Slovenya Büyükelçiliği, Slovenya aile birleşimi vize başvuru sonucunu kişilere herhangi bir mail ya da mesaj yoluyla iletmez.

Slovenya Aile Birleşim Vizesi ile Sahip Olunabilecek Haklar Nelerdir?

Slovenya aile birleşim vizesi ile sahip olunabilecek haklar aşağıda listelenmiştir:

  • Slovenya’da yasal olarak ikamet etme hakkı
  • Slovenya Devleti tarafından sağlanan kamu hizmetlerinden faydalanma hakkı (örneğin Devlet hastaneleri, sosyal yardımlar)
  • Slovenya eğitim kurumlarında eğitim görme hakkı
  • Slovenya’da maaşlı işlerde çalışma hakkı
  • Schengen üye ülkelerini vize süresi boyunca ziyaret etme hakkına sahip olma
  • Slovenya aile birleşimi oturum süresi kapsamında Schengen ülkelerinde yaşama hakkı

Slovenya Aile Ziyareti Vizesi ve Aile Birleşimi Vizesi Bağlantısı Nedir?

Slovenya aile birleşimi vizesi, bir Slovenya vatandaşının ya da Slovenya süresiz oturum iznine sahip bir vatandaşın başka ülkelerde ikamet eden birinci dereceden aile üyeleri ile Slovenya topraklarında birleşimini sağlayan uzun dönemli vize türüdür.

Slovenya aile ziyareti vizesi, ise bir Slovenya vatandaşının ya da Slovenya sınırsız oturum iznine sahip bir vatandaşın başka ülkelerde ikamet eden aile üyelerinin kendisini belirli bir süre boyunca ziyaret etmelerine imkan sağlayan kısa dönemli vize türüdür.

Slovenya’daki aile üyesi ile uzun dönemli birleşme sağlamak ve Slovenya’da yaşamak isteyen kişiler, Slovenya aile birleşimi vize başvurusu gerçekleştirirler. Slovenya aile ziyareti vizesi ile Slovenya’daki aile fertlerini ziyaret edecek kişiler vize süreleri kapsamında Slovenya’da 180 gün içerisinde maksimum 90 gün ikamet etme hakkına sahip olurlar. Slovenya aile ziyareti vize süresinin dolması ile vize sahipleri Slovenya’yı terk etmek zorundadırlar.

Slovenya aile ziyareti vizesi almak, kısa dönemli bir vize türü olduğu için aile birleşimi vizesine oranla daha kolay bir süreçtir. Slovenya aile birleşimi vizesi, vize sahibinin Slovenya’ya göç etmesi anlamına gelmektedir. Slovenya aile birleşimi vize başvuruları Slovenya aile ziyareti vizesi başvurularından daha uzun bir prosedürü kapsamaktadır.

Slovenya Aile Birleşim Vizesine Benzer Diğer Slovenya Vize Türleri Nelerdir?

Slovenya aile birleşim vizesi uzun dönemli (D tipi) vize kategorisinde yer almaktadır. Aşağıda Slovenya’nın uzun dönemli diğer vize türleri listelenmiştir:

Tuğçe Çaldıran Yazan: Tuğçe Çaldıran

Tuğçe Çaldıran graduated from University of Abant İzzet Baysal in 2018 with bachelor’s degre in Translation and Interpreting and is working as Senior Immigration and Visa Consultant at Vizem.net since March 2022.

Paylaş: