slovenya aile arkadaş ziyaret vizesi

Slovenya Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi Nedir, Nasıl Alınır?

Slovenya aile ve arkadaş ziyaret vizesi Slovenya’da bulunan aile ferdini ya da arkadaşını ziyaret etmek amacıyla alınan vize türüdür. Slovenya aile ve arkadaş ziyareti vizesi 180 günde 90 güne kadar Slovenya’da kalma hakkı sunabilmektedir.

Slovenya’da oturum izni olan ya da Slovenya vatandaşı olan kişinin, Slovenya aile ve arkadaş ziyaret vizesi başvurusu yapacak kişi adına davetiye mektubu göndermesi gerekmektedir.

Slovenya aile ve arkadaş ziyaret vizesi için gerekli evraklar tamamlandıktan ve Slovenya aile ve arkadaş ziyaret vizesi başvuru formu doldurulduktan sonra Slovenya’dan gönderilen davet mektubu ile VFS Global vize başvuru merkezi ya da Slovenya Büyükelçiliği’nin anlaşma imzaladığı İstanbul Macaristan Başkonsolosluğu’ndan vize başvurusu yapılmaktadır.

Slovenya Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi Başvuru Şartları Nelerdir?

Slovenya aile ve arkadaş ziyaret vizesi başvuru şartları aşağıda listelenmiştir.

  1. Slovenya’da ikamet eden akraba ya da arkadaşın olması
  2. Slovenya’dan gönderilen davet mektubu alınmış olmalı
  3. 18 yaşından küçükler için her iki ebeveynin noter onaylı muvafakatname
  4. Slovenya’da geçerli seyahat sağlık sigortasının bulunması

Slovenya Aile ve Arkadaş Ziyareti için Gerekli Evraklar Nelerdir?

Slovenya aile ve arkadaş ziyareti için gerekli belgeler aşağıda listelenmiştir:

  1. Pasaport: 10 yıldan eski olmayan, 2 adet boş vize sayfası bulunan ve en az Slovenya ziyareti bitiş tarihinden 3 ay sonrasına kadar geçerli olan kullanılmakta olan pasaportun aslı.
  2. Slovenya aile ve arkadaş ziyaret vizesi başvuru formu: Slovenya aile ve arkadaş ziyaret vizesi başvuru formu başvurana ve almak istediği vize türüne ait bilgilerin alınması amacıyla hazırlanmıştır. Başvuran tarafından eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulmalıdır. Tek girişli Slovenya vizesi alınacağına dikkat edilmelidir.
  3. Biyometrik fotoğraf: 2 adet, 6 aydan eski olmayan, 35 mm genişlik 45 mm yükseklik ölçülerinde Slovenya vizesi fotoğrafı olmalıdır.
  4. Slovenya aile ve arkadaş ziyaret vizesi ücret harcı ödendiğine dair dekont: Slovenya aile ve arkadaş ziyaret vizesi ücret harcı aracı kuruma nakit olarak ödenmelidir.
  5. Slovenya seyahat sağlık sigortası: Slovenya seyahatinin tamamını kapsayan, en az 30.000 € teminat tutarında, Schengen bölgesinde geçerlidir ibaresi taşıyan seyahat sağlık sigortası.
  6. Slovenya Ulaşım bilgileri: Slovenya’ya nasıl gidileceğini gösteren belgeler.
  7. Slovenya konaklama planı: Slovenya seyahatinin tamamını kapsayan konaklama ihtiyacının nasıl karşılanacağını gösteren rezervasyon dökümü.
  8. Finansal yeterlilik göstergesi: Slovenya tek girişli vize hamilinin, Slovenya seyahati boyunca ihtiyaçlarını karşılamada zorluk çekmeyeceğini gösteren maddi imkanlar dökümü; maaş bordroları, kişisel banka hesap dökümü vb.
  9. Davetiye mektubu: Slovenya’da ikamet eden arkadaş ya da aile üyesinden gelmelidir.
  10. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği: E-devlet üzerinden çıkartılabilir.
  11. Adli sicil kaydı: E-devlet sistemi üzerinden arşivli olarak çıkartılmalıdır.

Slovenya Aile - Arkadaş Ziyareti Vizesi Davet Mektubu Nedir?

Slovenya aile - arkadaş ziyaret vizesi için davet mektubu, Slovenya’da ikamet eden akraba ya da arkadaş tarafından kaleme alınmalıdır.

Slovenya aile ve arkadaş ziyaret vizesi davet mektubu Slovenya Büyükelçiliği’ne hitaben, Slovenya’ya davet edilen kişinin adı soyadı, adresi, doğum tarihi, telefon numarası, Slovenya’ya davet eden kişi ile arasındaki bağ, Slovenya’ya gelme amacı, Slovenya’ya davet edilen kişinin ne kadar süre kalacağı, davet edilen kişinin nerede kalacağı ve hayatını nasıl finanse edeceği, Slovenya’ya davet eden kişinin adı soyadı, doğum tarihi, telefon numarası, adres bilgisi, Slovenya’da hangi şartlarda ikamet ettiğini belirtmesi gerekmektedir.

Başvuru Sürecinde Davet Eden Kişinin Hazırlaması Gereken Evraklar Nelerdir?

Başvuru sürecinde davet eden kişinin hazırlaması gereken belgeler aşağıda listelenmiştir:

  1. Davet Mektubu
  2. Davet eden kişinin kimlik fotokopisi
  3. Davet eden kişi AB vatandaşı değil ise Slovenya oturma izni fotokopisi ve pasaport fotokopisi

Slovenya Aile - Arkadaş Ziyareti Vizesi için Adli Sicil Kaydı Nasıl Alınır?

Slovenya aile - arkadaş vizesi için adli sicil kaydı adliyelerde bulunan Adli Sicil Müdürlüklerinden, Kaymakamlıklardan, yurt dışında ikamet eden bireyler için ise Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliklerinden alınabilmektedir. Slovenya aile - arkadaş ziyaret vizesi adli sicil belgesi E-Devlet sistemi üzerinden online olarak da alınabilir.

Slovenya Cumhuriyeti, Slovenya’nın güvenliğini tehlikeye sokabileceğini düşündüğü bireylerin Slovenya’ya giriş yapmasına izin vermemektedir.

Slovenya Aile - Arkadaş Ziyareti Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Slovenya aile-arkadaş ziyaret vizesi başvurusu için öncelikle Slovenya aile - arkadaş vizesi başvuru formu doldurularak aracı kurumdan ya da İstanbul Macaristan Konsolosluğu’ndan randevu oluşturulmalıdır.

Randevu tarihinde Slovenya aile vizesi için gerekli evraklar hazırlanarak en yakın vize başvuru ofisine ya da İstanbul Macaristan Başkonsolosluğuna gidilerek Slovenya ziyaret vizesi için gerekli evraklar ve Slovenya aile - arkadaş vizesi harç ücreti ödeme dekontu beyan edilerek başvuru tamamlanır.

Aracı kurum evrakların incelemesini yaptıktan sonra başvuruyu ilgili Slovenya Büyükelçiliğine iletir. Slovenya ziyaret vize başvurularında tek karar merci Slovenya Büyükelçiliğidir.

Slovenya ziyaret vizesi için Vizem.net’in sunacağı hizmetler için 0850 241 1868 numarasını arayarak vize hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

Slovenya Aile - Arkadaş Ziyareti Vize Başvurusu Ne Kadar Sürede Sonuçlanır?

Slovenya aile-arkadaş ziyareti vize başvurusu ortalama 10 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Slovenya aile - arkadaş vize başvuru sonuçları vize kararı verildikten sonra sadece başvuru sahibi tarafından pasaport üzerinden görülmektedir.

Slovenya aile-arkadaş vize başvurusu reddedildiği takdirde 8 gün içerisinde itiraz/temyiz hakkı bulunmaktadır. Slovenya aile - arkadaş vizesi reddedildiği durumuna hazırlanan itiraz yazısının Slovence yazılması gerekmektedir ve 153 Euro harç ücreti ödenmelidir.

Slovenya Aile - Arkadaş Ziyareti Vizesi ile Sahip Olunabilecek Haklar Nelerdir?

Slovenya aile- arkadaş ziyareti vizesi hamiline Slovenya içerisinde seyahat etme, turistik faaliyetlerde bulunmaya hak tanımaktadır.

Slovenya ziyaret vizesi sahipleri Slovenya’da çalışamaz ve Slovenya Cumhuriyeti tarafından fonlanan hizmetlerden faydalanamaz.

18 Yaşından Küçükler için Slovenya Aile - Arkadaş Ziyaret Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

18 yaşından küçükler için Slovenya aile-arkadaş ziyaret vize başvurusu için ebeveynlerinden muvafakatname alınması gerekmektedir.

Çocuklar için Slovenya arkadaş ya da aile ziyaret vizesi başvurusu için noter imzalı alınan muvafakatname her iki veli tarafından da imzalanmalıdır. Slovenya aile-arkadaş ziyaret vizesi için alınan muvafakatname ve Slovenya aile-arkadaş ziyaret vizesi için evraklar tamamlandıktan sonra Slovenya ziyaret vizesi başvurusu tamamlanır.

Slovenya Aile Birleşimi Vizesi ve Slovenya Aile Ziyaret Vizesi Farkı Nedir?

Slovenya aile birleşim vizesi, Slovenya vatandaşı ile evlilik yapılmış olması ya da Slovenya’da oturma izni olan kişi ile evlenilmesi durumunda eşlerin Slovenya’ya taşınması için alınması gereken vize türüdür. Slovenya aile birleşim vizesi D tipi uzun süreli vize türüdür. Slovenya aile birleşim vizesine sahip olan kişiler Slovenya’da 90 günden fazla bulunma hakkına sahip olmaktadırlar.

Slovenya aile-arkadaş ziyaret vizesi ise kısa dönem C tipi Slovenya vizesidir. Slovenya aile-arkadaş ziyaret vizesi hamilleri için en fazla 90 güne kadar vize düzenlenebilmektedir.

Slovenya aile birleşimi vizesi uzun süreli kalışlarda Slovenya vatandaşı ya da oturma izni olan eş ile evlilik bağı kanıtlanması suretiyle alınmaktadır. Ancak Slovenya aile – arkadaş vizesi, vizeye başvuranın Slovenya’ya kısa süreli turistik ve ziyaret amaçlarıyla seyahat etmesi için Slovenya vatandaşı ya da Slovenya oturma izni olan bir arkadaş veya aile üyesinin Slovenya’ya geçici süreliğine davet edilmesiyle alınan vize türüdür.

Slovenya Aile Ziyareti Vizesine Benzer Diğer Slovenya Vize Türleri Nelerdir?

Slovenya aile ziyareti vizesi C tipi kısa dönem vize türüdür ve diğer Slovenya C tipi vizeler ile benzerlik göstermektedir.

Slovenya aile ziyareti vizesine benzer vize türleri aşağıda listelenmiştir:

  1. Slovenya ticari vizesi
  2. Slovenya turistik vize
  3. Slovenya erasmus vizesi
Tuğçe Çaldıran Yazan: Tuğçe Çaldıran

Tuğçe Çaldıran graduated from University of Abant İzzet Baysal in 2018 with bachelor’s degre in Translation and Interpreting and is working as Senior Immigration and Visa Consultant at Vizem.net since March 2022.

Paylaş: