slovenya turistik vize başvurusu

Slovenya Turist Vizesi Başvuru Süreci 2023

Slovenya turist vizesi, Avrupa Birliği ve Avrupa Ekonmi Topluluğu (AEA) üye ülkelerinin vatandaşları haricindeki yabancı uyruklu kişilerin sınırlı bir süre boyunca Slovenya’yı ziyaret etmesi için düzenlenen vize türüdür.

Slovenya turistik vize, C tipi kısa dönemli vize türlerinden biridir. Slovenya’da bir seyahat acentesiyle tura katılacak kişiler veya turistik geziler amacıyla bütün konaklama ve yaşam masraflarını karşılamak üzere Slovenya’yı ziyaret edecek kişiler, Slovenya turistik vize başvurusu gerçekleştirmelidir.

Slovenya Turist Vizesine Kimler Başvurmalıdır?

Slovenya’ya düzenlenecek ziyaretler için Slovenya turist vizesi başvurusu gerçekleştirmesi gereken kişiler aşağıda sıralanmıştır.

  • Turistik geziler amacı ile Slovenya’yı ziyaret etmek isteyen kişiler
  • Seyahat acenteleri ile Slovenya’da düzenlenen turlara katılan kişiler
  • Slovenya’da 90 günden kısa süreli dil okulu eğitimi alacak öğrenciler
  • Schengen bölgesi ülkelerini ziyaret edecek kişiler

Slovenya Turist Vizesine Başvurmak için Gerekli Evraklar Nelerdir?

Slovenya turist vizesine başvurmak için gerekli evraklar aşağıda listelenmiştir:

  • Geçerli bir pasaport: 10 yıldan eski olmayan ve en az 2 sayfası boş olan geçerli bir pasaport olmalıdır.
  • Slovenya vizesi başvuru formu: Slovenya turist vizesi başvuru sahibi tarafından eksiksiz ve doğru bilgiler ile doldurulmuş, imzalanmış olmalıdır. 18 yaş altındaki Slovenya turist vizesi başvuru sahipleri için vize başvuru formu ebeveynleri tarafından doldurulmalı ve imzalanmalıdır.
  • Fotoğraf: 1 adet, 35 mm en 45 mm boy ölçülerine sahip, beyaz arka fonlu, 3 aydan eski olmayan Slovenya vizesi fotoğrafı olmalıdır.
  • Vize ücreti: Slovenya turist vizesi başvuru ücreti nakit olarak vize başvuru merkezinde ödenmelidir. 0-6 yaş arasında bulunan çocuklar için Slovenya vize başvuruları ücretsizdir.
  • Uçak bileti: Slovenya turist vizesi başvuru sahibinin seyahat tarihlerini, gidiş-dönüş uçuş bilgilerini içeren uçak bileti rezervasyon belgeleri vize başvuru dosyasında yer almalıdır.
  • Otel rezervasyonu: Slovenya’ya düzenlenecek turistik gezi süresini kapsayan otel rezervasyonu bilgileri Slovenya turist vizesi başvuru dosyasında bulunmalıdır. Otel rezervasyonu tarihleri, gidiş-dönüş uçak bileti tarihleri ile uyumlu olmalıdır.
  • Muvafakatname: 18 yaş altındaki Slovenya turist vizesi başvuru sahiplerinin her iki ebeveyni tarafından da imzalanmış muvafakatname belgesi bildirmesi zorunludur.
  • Çalışan başvuru sahipleri için: İşyerinden alınan şirketin antetli kağıdına yazılmış işveren izin yazısı, SGK işe giriş bildirgesi ve 4A hizmet dökümü belgeleri Slovenya turizm vizesi başvuru dosyasında yer almalıdır.
  • Maaş bordrosu: Islak imzalı ve kaşeli, son 3 ay içerisinde alınmış maaş bordrosu olmalıdır.
  • İş yeri sahipleri için: Vergi levhası, ticari sicil gazetesi, meslek odası sicil kaydı belgeleri Slovenya turistik vize belgeleri ile aynı dosyasında yer almalıdır.
  • Kamu personelleri için: İşyerinden alınmış ıslak imzalı son 3 aylık maaş bordrosu belgeleri Slovenya turist vizesi başvuru dosyasında bulunmalıdır.
  • Çiftçiler için: Ziraat odası sicil kaydı ve başvuru sahibinin ekili tarım arazileri olduğuna dair belgeler Slovenya turistik vize başvuru dosyasında olmalıdır.
  • Emekliler için: Emeklilik ve emekli banka cüzdanı belgeleri
  • Öğrenciler için: Türkiye’deki okuldan alınan ıslak imzalı ve kaşeli öğrenci belgesi olmalıdır. Resmi tatil günleri dışında Slovenya’ya turistik ziyaret gerçekleştirecek öğrenciler okullarından izin yazısı almış olmalılardır.
  • Çalışmayan kişiler için: Çalışmayan Slovenya turist vizesi başvuru sahipleri Türkiye’de geçimlerini kimin sağladığının ve seyahat masraflarının kim tarafından karşılanacağının bilgilerini başvuru dosyasında bulundurmalılardır.
  • Finansal durumu kanıtlayan belgeler: Son 3 aylık banka hesap dökümleri
  • Yabancılar için ikamet belgesi: Türkiye’de ikamet iznine sahip olan yabancı uyruklu başvuru sahipleri için ikamet belgesi başvuru dosyasında bulunmalıdır.

Slovenya Turist Vizesi Davet Mektubu Nedir?

Slovenya turist vizesi davet mektubu, Slovenya’yı ziyaret etmek isteyen AB ülkelerinin vatandaşı olmayan kişiler için Slovenya’da ziyaret edecekleri aile üyeleri, akrabaları, arkadaşları, etkinlik-fuar-seminer sponsorları tarafından yazılan bir mektuptur. Slovenya turist vizesi davet mektubu yazan kişi, Slovenya vize başvurusu gerçekleştirecek olan Türk vatandaşının hangi sebeplerle Slovenya’ya gideceğini açıklamalı ve Slovenya vizesi başvuru sahibinin Slovenya’da ikamet edeceği süre boyunca yasal olmayan herhangi bir faaliyete katılmayacağını taahhüt etmelidir.

Slovenya turist vizesi başvuru sahibinin Slovenya’da bulunan aile üyeleri, akrabaları ya da arkadaşları tarafından yazılan davet mektubu, kişinin seyahat programını, Slovenya’da ne kadar süre ikamet edeceğini ve nerede konaklayacağını içermelidir.

Slovenya turist vizesi davet mektubu, Slovenya Konsolosluğuna hitaben yazılmalı ve davet mektubunu kaleme alan kişinin iletişim ve adres bilgilerini içermelidir. Slovenya turist vizesi davet mektubunda, vize başvuru sahibi ile davet mektubunu düzenleyen kişinin arasında bulunan akrabalık ilişkisi açıklanmalıdır.

Slovenya Turist Vizesi için Fotoğraf Özellikleri Nasıl Olmalıdır?

Slovenya turist vizesi için gerekli olan fotoğraf özellikleri aşağıda sıralanmıştır:

  • 1 adet ve son 3 ay içerisinde çekilmiş olmalıdır.
  • Normal fotoğraf kağıdı üzerine renkli basılmış olmalıdır.
  • 35’e 45 mm çerçeve ölçülerine sahip olmalıdır.
  • Slovenya turist vizesi başvuru sahibinin yüzü objektife bakmalı ve başı düz durmalıdır.
  • Fotoğrafta yüzün boyutu çene altından alına kadar 30 mm olmalıdır.
  • Fotoğrafın arka fonu beyaz olmalıdır.
  • Slovenya turist vizesi başvurusu sahibi fotoğrafta güneş gözlüğü takmamalıdır.
  • Dini nedenlerden dolayı takılan başörtüsü haricinde baş açık olmalıdır.
  • Gözlüklü kişiler için gözlük camları şeffaf olmalı, gözlük camından ışık yansımamalı ve gözlük çerçevesi gözleri kapatmamalıdır.
  • Mimiksiz bir yüz ifadesi olmalıdır.
  • Ağız kapalı olmalıdır.

Slovenya turist vizesi başvurularında talep edilen fotoğraf özelliklerine uymayan fotoğrafların teslim edilmesi sürecin uzamasına neden olmaktadır. Slovenya Konsoloslukları tarafından talep edilen fotoğraf özelliklerine uymayan fotoğraflar kabul edilmemektedir. Slovenya Konsolosluğu uygun görmediği fotoğraflar ve belgeler için kişilerden yeni fotoğraf ve belgeler talep etmektedir.

Slovenya Turist Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Slovenya turist vizesi başvuruları, Slovenya Konsoloslukları tarafından yetkilendirilen aracı kurum VFS Global üzerinden gerçekleştirilmektedir. Slovenya turist vizesi başvurusu için öncelikle vize başvuru formu doldurulmalıdır. Slovenya vize başvuru formu, seyahat amacına uygun olarak eksiksiz ve doğru bilgiler ile doldurulmuş olmalıdır.

Slovenya turist vizesi başvuru sahipleri, Slovenya turist vizesi için Slovenya dış temsilcilikleri tarafından talep edilen gerekli vize belgelerini bir araya getirmelilerdir. Slovenya Konsoloslukları tarafından talep edilen belgelerin bir araya getirilmesinin ardından Slovenya turist vizesi başvuru sahipleri kendilerine en yakın vize başvuru merkezine giderek evrakların beyannı sağlamalıdır.

Slovenya vizesi başvuru merkezi Türkiye’de 6 farklı şehirde bulunmaktadır. Slovenya turist vizesi başvuru sahibi Ankara, İstanbul, Bursa, İzmir, Antalya ve Gaziantep vize başvuru merkezlerinden kendisine en yakın olanı tercih ederek Slovenya turist vizesi başvurusu gerçekleştirebilmektedir.

Slovenya turist vizesi başvuruları konsolosluk tarafından değerlendirilmeye alınmasının ardından 15 iş günü içerisinde sonuçlandırılmaktadır.

Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868

Slovenya Turist Vizesi Başvuru Ücreti Ne Kadardır?

Slovenya turist vizesi başvuru ücreti 2021 tablosu aşağıda verilmiştir:

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları İçin80 EUR
6 – 12 Yaş arası çocuklar için40 EUR
AB Vize Kolaylaştırma Anlaşmaları uyarınca; Arnavutluk, Ermenistan, Azerbaycan, BIH, Gürcistan, Kuzey Makedonya, Moldova, Karadağ, Rusya, Sırbistan, Belarus ve Ukrayna vatandaşları bu düşük vize ücretine hak kazanır35 EUR

2020 yılında 60 Euro olan Slovenya turist vizesi ücreti 2 Şubat 2020 tarihinde 80 Euro’ya çıkarılmıştır.

18 Yaşından Küçükler için Slovenya Turist Vizesine Nasıl Başvurulur?

18 yaşından küçük çocuklar için Slovenya turist vizesine başvuru, ebeveynler ya da yasal vasiler tarafından yapılmalıdır. Yasal vasi, 18 yaşından küçükler için kanun tarafından tanınan yasal temsilciler, velilerdir.

18 yaşından küçükler için Slovenya turist vizesi başvurusu, çocuğun ebeveynleri tarafından Slovenya vize başvuru formunun doldurulması ve imzalanması ile başlamaktadır. Ebeveynler tarafından doldurulan Slovenya vize başvuru formunun ardından Slovenya Konsolosluğu tarafından talep edilen turist vizesi evrakları bir araya getirilmelidir.

18 yaşından küçükler için gerçekleştirilen Slovenya turist vizesi başvurularında ebeveynlerin düzenli gelirinin bulunduğuna dair kanıtlar ve her iki ebeveyn tarafından imzalanmış muvafakatname belgesi gerekmektedir. 18 yaş altındaki kişi Slovenya’ya ebeveynlerinden biri ile seyahat edecek olsa dahi her iki ebeveyn tarafından imzalanan muvafakatname belgesi vize başvuru dosyasında yer almalıdır.

Slovenya turist vizesi başvuru sahibi 18 yaş altındaki kişi, ebeveyni ile birlikte vize başvuru merkezine Slovenya turist vizesi için gerekli evrakların teslimini sağlamalıdır. Slovenya turist vizesi evraklarının vize başvuru merkezine teslim edilmesinin ardından belgeler Slovenya Konsolosluğuna iletilmektedir.

Slovenya Konsolosluğu turist vizesi başvuru dosyasını incelemeye alarak vize sonucunu belirlemektedir.

Slovenya Turist Vizesi Başvurusu Ne Zaman Sonuçlanır?

Slovenya turist vizesi başvuruları, başvurunun Slovenya Konsolosluğu tarafından değerlendirmeye alınmasının ardından en fazla 15 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır.

Slovenya turist vizesi başvuru sahipleri vize kararını pasaportlarını vize başvuru merkezinden teslim almaya gittikleri zaman öğrenmektedir. Slovenya turist vizesi sonuçları Slovenya Büyükelçiliği tarafından başvuru sahibine herhangi bir mail ya da mesaj yolu ile iletilmemektedir.

Slovenya turist vizesi başvurusunun sonuçlanması ile başvuru sahipleri pasaportlarını teslim almak üzere vize başvuru merkezi tarafından çağrılmaktadır. Slovenya turist vizesi başvuru merkezine pasaportunu teslim almaya giden vize başvurusu sahipleri, Slovenya Büyükelçiliği tarafından belirlenen vize sonucunu yüz yüze öğrenmektedir.

Slovenya Turist Vizesi Başvuru Reddine Nasıl İtiraz Edilir?

Slovenya Cumhuriyeti, olumsuz sonuçlanan vize başvurularının ardından başvuru sahiplerine itiraz hakkı sunmaktadır. Slovenya turist vizesi başvuru reddi durumunda, Slovenya Konsolosluğu vize başvurusu sahibine ret sebeplerini açıklayan bir belge göndermektedir.

Slovenya Konsolosluğu’nun gönderdiği ret sebeplerini açıklayan belge üzerinde, kişilerin vize reddine itiraz edebilecekleri son tarih bulunmaktadır. Slovenya turist vizesi başvuru reddine itiraz, Slovenya Konsolosluğu tarafından gönderilen ret sebeplerini açıklayan mektup üzerindeki son itiraz tarihinden önce yapılmalıdır.

Slovenya turist vizesi reddi itirazları Slovenya Konsolosluğu’na yazılı bir dilekçe ile yapılmaktadır. Slovenya turist vizesinin reddedilmesi durumunda başvuru sahibine vize ücreti iadesi yapılmamaktadır. Slovenya turist vizesi başvuru ücreti, ret durumlarında yapılan itirazlarla yeniden inceleme masraflarını kapsamaktadır.

Slovenya Turist Vizesi ile Diğer Avrupa Ülkelerine Gidilir Mi?

Evet, Slovenya turist vizesi ile diğer Avrupa ülkelerine gidilebilmektedir. Slovenya, Schengen bölgesi üye ülkelerinden biridir. Slovenya turist vizesi, Schengen vizesi olarak kabul edilmektedir.

Slovenya turist vizesine sahip kişilerin 180 gün içerisinde 90 günü aşmayacak şekilde vize süreleri kapsamında diğer Schengen üyesi ülkelerde ikamet etme hakkı bulunmaktadır.

Slovenya turist vizesi ile Schengen topluluğuna üye olan ve olmayan diğer Avrupa Birliği ülkelerine giriş yapılabilmektedir.

Slovenya Turist Vizesi ile Nerelere Gidilir?

Slovenya turist vizesi sahiplerinin Slovenya içerisinde serbest dolaşım hakkı bulunmaktadır. Slovenya’nın turistik yerleri ve doğal güzellikleri turistlerin ilgisini çekmektedir. Slovenya başkenti Lübliyana ve diğer Slovenya şehirleri Koper, Bled, Maribor, Kranj her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapmaktadır.

Slovenya turist vizesi sahipleri, Slovenya’nın Schengen Bölgesi üyesi olması sebebiyle diğer Schengen ülkelerine giriş yapma hakkına sahiptir.

Slovenya turist vizesi sahipleri, vize süreleri kapsamında Slovenya’ya giriş yaptıktan sonra 180 gün içerisinde 90 günü aşmayacak süre ile Schengen Bölgesi ülkelerini ziyaret edebilmektedir.

Slovenya turist vizesi ile gidilebilecek ülkeler aşağıda listelenmiştir:

  • Avusturya
  • Belçika
  • Danimarka
  • Çek Cumhuriyeti
  • Finlandiya
  • Estonya
  • Almanya
  • Fransa
  • Macaristan
  • Yunanistan
  • İzlanda
  • Letonya
  • İtalya
  • Litvanya
  • Malta
  • Lüksemburg
  • Norveç
  • Hollanda
  • Polonya
  • Slovakya
  • Portekiz
  • İspanya
  • Slovenya
  • İsviçre
  • İsveç

Slovenya Turist Vizesine Benzer Diğer Slovenya Vize Türleri Nelerdir?

Slovenya turist vizesi kısa dönemli C tipi vizeler kapsamında yer almaktadır. C tipi Slovenya vizeleri, vize sahiplerine 180 gün içerisinde maksimum 90 gün Slovenya’da ikamet etme hakkı tanımaktadır.

Aşağıda Slovenya turist vizesine benzer diğer Slovenya C tipi vize türleri listelenmiştir:

Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868

Tuğçe Çaldıran Yazan: Tuğçe Çaldıran

Tuğçe Çaldıran graduated from University of Abant İzzet Baysal in 2018 with bachelor’s degre in Translation and Interpreting and is working as Senior Immigration and Visa Consultant at Vizem.net since March 2022.

Paylaş: