Slovenya Vizesi ve Başvuru Ücretleri

Slovenya Vize Başvuru ve Takip İşlemleri

Slovenya vizesi, Slovenya’ya gerçekleştirilecek iş, eğitim, turizm amaçlı ziyaretler için yabancı uyruklu vatandaşlar tarafından alınması gereken vize türüdür. Slovenya vizesi hamili olan kişiler, vize geçerlilik süresi boyunca Slovenya’da bulunma hakkına sahip olmaktadır.

Vizem.net kısa süreli (C tipi) ve uzun süreli (D tipi) Slovenya vizeleri için tüm başvuru süreci için danışmanlık hizmeti veren, 2017- 2021 yılları arasında Türkiye'den yapılan Slovenya vizesi başvurularında %97,6 ile en yüksek onay oranına sahip akredite kuruluştur.

Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868

Slovenya Vize İstiyor Mu?

Slovenya, umuma mahsus (bordo) pasaport hamili olan Türk vatandaşlarından vize istemektedir.

Hususi (yeşil) pasaport, hizmet (gri) pasaportu ve diplomatik (siyah) pasaport sahibi olan Türk vatandaşları, 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak kaydıyla yapacakları Slovenya seyahatlerinde vizeden muaf tutulmaktadır.

Slovenya Yeşil Pasaporta Vize İstiyor Mu?

Yeşil (hususi) pasaport, devlet adına çalışan memurlara ve aile bireylerine 5 yıllık süre ile verilen pasaport türüdür. Yeşil pasaport sahibi olan Türk vatandaşları, 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak kaydıyla Schengen üye ülkelerine vize gereksinimi olmadan giriş yapabilmektedir.

Slovenya, bir Schengen üye ülkesi olduğu için yeşil pasaport sahibi olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından vize istememektedir.

Slovenya Vize Türleri Nelerdir?

Geçerlilik süresi ve veriliş amaçlarına göre Slovenya vize türleri aşağıda verilmiştir.

  • Slovenya C tipi vize: C tipi Slovenya Schengen vizesi, Slovenya’da 90 güne kadar olan konaklamalar için verilen vize türleridir. Turizm, aile ziyareti, arkadaş ziyareti, iş gezisi, staj faaliyetleri, fuar etkinlikleri, konferans ve kısa süreli eğitim programlarına katılım için alınması gereken vize türüdür.
  • Slovenya D tipi vize: Uzun süreli (D tipi) Slovenya ulusal vize, Slovenya’da 90 günden daha uzun süreyle ikamet etmek isteyen kişiler için düzenlenen vize türüdür. Avrupa Birliği vatandaşı olmayıp Slovenya’da ikamet etmek, çalışmak, eğitim görmek veya araştırma yapmak isteyen kişilerin uzun dönemli ulusal vize alması gerekmektedir.

Slovenya Schengen vizesi kapsamında Slovenya’ya giriş sayısına göre tek giriş, çift giriş ve multi (çok) girişli vize türleri bulunmaktadır. Slovenya tek girişli vize ile Slovenya’ya tek giriş hakkı bulunmaktadır, ülkeden çıkış yapılması halinde aynı vize ile tekrar giriş yapmak mümkün olmamaktadır.

Slovenya çift girişli vize ile Slovenya’ya 2 kez giriş hakkı bulunmaktadır, ülkeden 2. kez çıkış yapılması halinde aynı vize ile tekrar giriş yapmak mümkün olmamaktadır. Slovenya multi (çok) girişli vize ile ülkeye giriş sınırlaması bulunmamaktadır.

Slovenya C Tipi (Schengen) Vize Türleri Nelerdir?

Slovenya C tipi (Schengen) vize türleri aşağıda listelenmiştir.

  • Slovenya turist vizesi
  • Slovenya aile arkadaş ziyareti vizesi
  • Slovenya kısa süreli eğitim vizesi
  • Slovenya ticari vize
  • Slovenya kültürel- sportif etkinlik vizesi
  • Slovenya tır şoförü vizesi
  • Slovenya transit vizesi

Slovenya kısa süreli vize türleri Slovenya ziyaret amacına göre düzenlenmektedir. Slovenya C tipi vize hamili olan kişiler, vize geçerlilik süresi boyunca yasal olarak Slovenya’da bulunma hakkına sahip olmaktadır.

Slovenya D Tipi (Ulusal) Vize Türleri Nelerdir?

Slovenya D tipi (ulusal) vize türleri aşağıda listelenmiştir.

- Slovenya çalışma vizesi

- Slovenya yatırımcı vizesi

- Slovenya öğrenci vizesi

- Slovenya erasmus vizesi

- Slovenya aile birleşimi vizesi

Slovenya’da 90 günden uzun süreli kalışlar için uzun süreli vizeye ihtiyaç duyulmaktadır. Seyahat amacına göre alınan Slovenya D tipi vize ile Slovenya’da çalışmak, yatırım yapmak, eğitim almak ve ikamet etmek mümkün olmaktadır.

Slovenya Vize Şartları Nelerdir?

Slovenya vize şartları aşağıda verilmiştir.

  • Adli sicil kaydında herhangi bir suç unsuru taşımamak
  • Slovenya seyahatinin ardından ülkeye tekrar dönüleceğini belgelerle kanıtlamak
  • Geçmişte vize ihlali yapmamış olmak
  • Schengen İstihbarat Sistemi’nde (SIS) herhangi bir olumsuz sicil kaydına sahip olmamak
  • Slovenya seyahatini finanse edebilecek yeterli birikim, düzenli gelir veya geçerli bir sponsora sahip olmak

Slovenya Vize Başvurusu için Gerekli Belgeler Nelerdir?

Slovenya vize başvurusu için gerekli belgeler aşağıda listelenmiştir.

  • Pasaport: Başvuru sahibine ait ibraz edilecek pasaportun son 10 yıl içerisinde alınmış olması ve Slovenya seyahatinden sonra en az 3 ay daha geçerli olması gerekmektedir. Sayfaları arasında en az 2 boş sayfa olması ve son 3 yıl içerisinde alınmış vizelerin bulunduğu sayfaların fotokopilerinin eklenmesi gerekmektedir.
  • Slovenya vize başvuru formu: Başvuru sahibi tarafından doldurulmuş ve imzalanmış Slovenya vize başvuru formunun güncel tarihli olması gerekmektedir.
  • Biyometrik fotoğraf: Vize başvuru tarihinden en geç 3 ay içerisinde çekilmiş, 35x45 mm ölçülerindeki 1 adet biyometrik fotoğrafın teslim edilmesi gerekmektedir.
  • Slovenya seyahat sağlık sigortası: Slovenya ikameti esnasında yaşanabilecek tıbbi tedavi ve acil bakım gibi hastane masraflarını karşılamak üzere düzenlenmiş, tüm Schengen ülkelerinde geçerli ve en az 30.000 Euro teminat bedeline sahip seyahat sağlık sigortasının ibraz edilmesi gerekmektedir.
  • Ulaşımı kanıtlayıcı belgeler: Vize başvuru sahibinin Slovenya’ya hangi ulaşım araçlarıyla ulaşacağını gösteren bilet ve rezervasyon belgelerinin sunulması gerekmektedir.
  • Konaklamayı kanıtlayıcı belgeler: Slovenya seyahati süresince konaklama yapılacak adresi gösteren rezervasyon belgelerinin başvuru evrakları arasına eklenmesi gerekmektedir.
  • Nüfus kayıt örneği: Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği e-devlet üzerinden temin edilebilmektedir.
  • Finansal durumu gösterir belgeler: Vize başvuru sahibinin Slovenya seyahat masraflarını karşılamak üzere ibraz edilmesi gereken evraklar arasında son 3 aylık hareketleri gösteren banka hesap cüzdanı, son 3 aylık maaş bordrosu, kira gelir sözleşmesi, gayrimenkul kayıtları ve araç ruhsatı bulunmaktadır.
  • Slovenya vize başvuru ücreti dekontu: Slovenya vize başvuru ücretinin ödendiğini gösteren dekontun sunulması gerekmektedir. 0- 6 yaş arası başvuru sahipleri için vize başvurusu ücretsizdir.

Yukarıda verilen Slovenya vize evrakları, tüm Slovenya vize başvurularında istenen standart vize belgeleridir. Slovenya vizesi için gerekli evraklar, başvuru sahibinin Slovenya seyahat amacına ve çalışma durumuna göre değişiklik göstermektedir. Slovenya vizesi için hazırlanan evrakların eksiksiz ve doğru bilgiler içererek İngilizce, Türkçe veya Slovence hazırlanması gerekmektedir.

Slovenya Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

Slovenya vize başvurularında doldurulması gereken Slovenya vize formu Slovence, İngilizce yada Türkçe dillerinde doldurulabilmektedir. Slovenya Konsolosluğu vize başvuru formu içerisinde başvuru sahibine ait ad, soyad, doğum tarihi, doğum yeri, cinsiyet, medeni durum gibi kişisel bilgiler, pasaport bilgileri, iletişim ve adres bilgileri, meslek bilgileri ve Slovenya seyahat bilgileri yer almaktadır.

Slovenya vize başvuru formunda yer alan bilgiler ile diğer başvuru evraklarında yer alan bilgilerin birbiriyle uyumlu ve tutarlı olması gerekmektedir. Vize başvuru formu doldurulduktan sonra başvuru sahibi tarafından imzalanmalıdır.

Slovenya Vizesi Seyahat Sağlık Sigortası Nedir?

Slovenya seyahati süresince geçerli olması gereken sağlık sigortasının Slovenya’da yaşanabilecek tıbbi tedavileri, acil bakım müdahalelerini ve olası sağlık durumlarında ülkeye geri gönderilme masraflarını kapsaması gerekmektedir.

Slovenya vizesi seyahat sağlık sigortasının tüm Schengen üye ülkelerinde geçerli olması şartı aranmaktadır. Slovenya seyahat sağlık sigortası teminat bedelinin en az 30.000 Euro olması gerekmektedir.

Slovenya vizesi için seyahat sağlık sigortası Vizem.net sigorta birimi üzerinden en uygun fiyat garantisi ile alınabilmektedir.

Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868

Slovenya Vizesi için Banka Hesabında Ne Kadar Para Olmalı?

Slovenya vizesi için banka hesabında Slovenya’da kalınacak gün başına 70 Euro olması gerekmektedir.

18 yaşından küçük olan vize başvuru sahipleri ve onların ebeveynleri veya yasal vasileri için Slovenya’da kalınacak gün başına 35 Euro gösterilmesi gerekmektedir.

Slovenya Vize Başvuru Ücreti Ne Kadardır?

Slovenya vize başvuru ücreti 80 eurodur. 6 yaşından küçük olan kişiler için Slovenya vize başvuruları ücretsizdir. 6-12 yaş arasında olan vize başvuru sahipleri için Slovenya vize başvuru harcı 40 Euro olarak uygulanmaktadır. Slovenya vize ücreti Euro olarak yapılmakta ve nakit olarak kabul edilmektedir; başka para birimi ve kredi kartı ile ödeme yapılamamaktadır. Slovenya vize ücretlerini Slovenya Büyükelçiliği belirlemektedir.

2022 yılı için tüm vize harcı, seyahat sigortası, gerekli görüldüğü durumlarda yeminli tercüme ve danışmanlık ücreti dahil Slovenya vize ücreti ortalama 185 Euro tutmaktadır. .

Slovenya Vize Danışmanlık Ücreti Nedir?

Slovenya vize danışmanlık ücreti, kısa süreli (C tipi) vizeler için 25- 90 euro, uzun süreli (D tipi) vizeler için 70- 160 Euro arasında değişmektedir.

Slovenya Vizesi Nasıl Alınır?

Slovenya vizesi alabilmek için sırasıyla vize başvuru formunun doldurulması, gerekli vize evraklarının dikkatlice hazırlanması ve ardından randevu alınarak aracı kurumun başvuru merkezlerinden veya akredite acenteler üzerinden başvuru yapılması gerekmektedir. Slovenya vize işlemleri için değerlendirme yetkisi Türkiye’de bulunan Slovenya Büyükelçiliğine aittir.

Son 59 ay içerisinde Schengen vizesi almış kişilerin başvuru merkezine gelmesine gerek kalmadan, sadece gerekli vize evraklarını Vizem.net merkez ofisine göndererek Slovenya vize işlemleri tamamlanabilmektedir.

Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868

Öğrenciler için Slovenya Vizesi Nasıl Alınır?

Öğrenciler için Slovenya vizesi, Slovenya’da yapılacak harcamaları karşılama teminatı veren sponsor tarafından yazılan dilekçe ile alınabilmektedir. Öğrencinin Slovenya’da yapacağı harcamalar, öğrencinin ailesi, eğitim kurumu, şirket veya dernekler tarafından karşılanabilmektedir.

Öğrenciler için Slovenya vizesi başvuruları, gerekli evrakların hazırlanması ve öğrenci belgesinin beyan edilmesi ile tamamlanmaktadır.

Çocuklar için Slovenya Vizesi Nasıl Alınır?

Çocuklar için Slovenya vizesi, başvuru sahibinin ebeveynleri tarafından noter onaylı yazılı izin belgesi ve kimlik fotokopileri ibraz edilerek alınabilmektedir. Başvuru sahibi ile beraber herhangi bir ebeveyni Slovenya’ya seyahat ettiği takdirde yazılı izin belgesi yazılmasına gerek yoktur.

Başvuru sahibi adına doldurulmuş ve ebeveyni tarafından imzalanmış vize başvuru formu ve diğer gerekli evrakların hazırlanması ile aracı kurumun başvuru merkezlerinden veya akredite acenteler üzerinden randevu alınarak başvuru yapılmaktadır.

Çalışmayanlar ve Ev Hanımları için Slovenya Vizesi Nasıl Alınır?

Çalışmayanlar ve ev hanımları için Slovenya vizesi alabilmek için sahip olunan gayrimenkul tapusu, kira gelir sözleşmesi, şirket hissedarlığı belgeleri veya birinci dereceden aile üyesi tarafından yapılacak sponsorluk belgesi ibraz edilmelidir. Slovenya vizesi için sponsor olacak kişiye ait maaş bordrosu, SGK hizmet dökümü, banka hesap cüzdanı gibi finansal birikim belgeleri ibraz edilmesi gerekmektedir.

Slovenya Vizesi Nereden Alınır?

Slovenya vizesi kısa süreli (C tipi) Slovenya vize başvuruları için aracı kurum başvuru merkezleri ve akredite vize acenteleri üzerinden yapılmaktadır. İstanbul ve çevre illerde ikamet eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için Slovenya Schengen vizesi, Slovenya ve Macaristan Büyükelçilikleri arasında yapılan anlaşma gereğince Macaristan Konsolosluğu’ndan ve yetkili aracı kurum üzerinden alınabilmektedir.

Uzun süreli (D tipi) Slovenya vize başvuruları sadece Ankara Slovenya Büyükelçiliği üzerinden gerçekleştirilebilmektedir.

Dış temsilcilikler tarafından onaylanan vize başvuruları için vize etiketi yapıştırılan pasaport, başvuru yapılan merkeze gönderilmektedir. Vize başvuru sahibinin pasaportunu başvuru yaptığı ilgili merkezden teslim alması gerekmektedir.

Slovenya Büyükelçiliği Vize Başvurusu Alıyor Mu?

Yaygın bir hastalık olan Covid-19 salgınına karşın alınan önlemler kapsamında Slovenya Cumhuriyeti Büyükelçiliği, yeni yapılacak duyuruya dek bütün vize başvurularının kabulünü durdurma kararı almıştır.

Slovenya Büyükelçiliği’nin yayınladığı güncel duyurular web sitesi üzerinden takip edilebilmektedir. Slovenya Konsolosluğu web sitesi http://www.ankara.embassy.si’dir.

Slovenya Vizesi için Yetkili Kurum Hangisidir?

Slovenya vizesi için yetkili aracı kurum VFS Global’dir. Tüm Türkiye’de Slovenya Büyükelçiliği üzerinden alınacak vizeler için yetkilendirilmiş kurum olarak VFS Global hizmet vermektedir.

İstanbul ve çevre illerden Macaristan Konsolosluğu’na yapılacak Slovenya Schengen vizesi başvurularında yetkili aracı kurum AS Visa’dır. AS visa ve VFS Slovenya aracı kurum olarak hizmet vermekte ve yapılan vize başvurularını kabul etmektedir. Alınan vize başvuru evrakları, değerlendirme yapılması adına Slovenya Büyükelçiliği’ne gönderilmektedir.

Slovenya Vize İşlemleri Hangi İllerden Yapılır?

Slovenya vize işlemleri aşağıdaki illerden yapılabilmektedir.

  • Ankara Slovenya vize başvuru merkezi
  • Slovenya İstanbul vize başvuru merkezi
  • Slovenya vizesi İzmir başvuru merkezi
  • Slovenya Antalya vize başvuru merkezi
  • Gaziantep Slovenya vize başvuru merkezi
  • Slovenya vizesi Bursa başvuru merkezi

Slovenya Vize Randevu Alma İşlemleri Nasıl Yapılır?

Slovenya vize randevu alma işlemleri, başvuru yapılan aracı kurumun web sitesi üzerinden online olarak gerçekleştirilebilmektedir. VFS Global’in ve AS Visa’nın web sitelerinde bulunan “randevu al” sayfasına gidilerek başvuru sahibine ait bilgilerin girilmesi ve randevu tarihinin seçilmesi gerekmektedir.

Vizem.net danışmanlığında yapılan başvurularda Slovenya vize randevu alma işlemi danışmanlar tarafından yapılmaktadır.

Slovenya Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Slovenya vizesi, tüm başvuru evraklarının eksiksiz bir şekilde sunulması halinde ortalama 15 gün içerisinde sonuçlandırılmaktadır. Vize başvuru evraklarının başvuru yapıldığı aracı kurumdan Slovenya dış temsilciliğine iletilirken geçen süre değerlendirme kapsamına girmemektedir.

Slovenya vize başvurularını değerlendiren kurum olan Slovenya Büyükelçiliği’nde yoğunluk yaşanması, başvuru tarihinin resmi tatillere denk gelmesi ve eksik evrak beyan edilmesi gibi sebeplerle vize sonuçlanma süresi uzayabilmektedir.

Slovenya Vize Başvuru Takip İşlemleri Nasıl Yapılır?

Slovenya vize başvuru takip işlemleri, vize başvuru merkezinin web sitesi üzerinden referans numarası aracılığıyla online olarak yapılabilmektedir, ancak vize değerlendirme sonucuna online olarak erişim bulunmamaktadır. Slovenya vize başvurusunun onaylanıp onaylanmadığı pasaport teslim alındığında öğrenilmektedir.

Vizem.net danışmanları ile yapılan Slovenya vize başvuruları için vize takip ve sorgulama işlemleri 5 aşamalı olarak otomatik SMS servisiyle ve online olarak gerçekleştirilmektedir.

Slovenya Vize Sonucu Nereden Öğrenilir?

Slovenya vize sonucuna yönelik onay alınıp alınmadığı pasaport teslimi ile öğrenilebilmektedir. Vize başvurusuna yönelik yapılan değerlendirmenin takibi, başvuru yapılan aracı kurumun web sitesi üzerinden yapılmaktadır.

Slovenya Vize Reddi Nedenleri Nelerdir?

Slovenya vize reddi nedenleri aşağıda listelenmiştir.

  • Adli suç kaydına sahip olmak
  • Başvuru evraklarında yanlış ve yanıltıcı bilgi beyan etmek
  • Vize başvurusu için yetersiz ve eksik bilgi vermek
  • Hasar görmüş pasaport ibraz etmek
  • Geçerlilik süresi bitmiş pasaport ibraz etmek
  • Ulaşımı kanıtlayıcı belge sunamamak
  • Başvuru sahibinin çalışma durumuna göre kanıtlayıcı evrak sunamamak
  • Slovenya seyahati için yeterli maddi birikime ve düzenli gelire sahip olmamak
  • Seyahat sağlık sigortasının belirlenen kriterleri karşılamaması
  • Daha önce vize ihlali yapmış olmak

Slovenya vize reddi alan vatandaşların tekrar vize başvurusu yapma veya reddedilen başvurunun yeniden değerlendirilmesi kapsamında itiraz etme hakkı bulunmaktadır.

Slovenya Vize Reddine İtiraz Başvurusu Nasıl Yapılır?

Slovenya vize reddi, pasaport teslimatı esnasında reddedilme gerekçelerinin bulunduğu bir mektup ile bildirilmektedir. Slovenya vize reddinin bildirildiği tarihten itibaren 8 gün içerisinde başvuru sahibine itiraz hakkı tanınmaktadır. Slovenya vize reddine itiraz başvurusu, Slovence dilinde yazılan bir dilekçe ile yapılmaktadır ve ihtiyaç görülmesi halinde destekleyici evraklar eklenmelidir. Slovenya vize reddine itiraz başvurusunun ücreti 153 eurodur. Slovenya vize reddine itiraz başvurusu süresince yeni bir vize başvurusu yapılamamaktadır.

Slovenya Vize Süresi Uzatılabilir Mi?

Slovenya kısa süreli (C tipi) vize süresi, istisnai durumlarda uzatılabilmektedir. Slovenya’dan Türkiye’ye dönüşte yaşanabilecek mücbir sebepler, sağlık durumları, uçak seferi iptali ya da Türkiye’den Slovenya’ya gitme sürecinde yaşanacak aksaklıklar sonucunda Slovenya Büyükelçiliği’nin kararı sonucunda vize süresi uzatılabilmektedir.

Slovenya uzun süreli (D tipi) vizelere yönelik süre uzatma işlemi yapılmamaktadır.

Slovenya Vizesi Almak Zor Mudur?

Slovenya vizesi almak, pasaport, vize başvuru formu, biyometrik fotoğraf, finansal evraklar, ulaşımı ve konaklamayı kanıtlayıcı evraklar ile seyahat sağlık sigortası gibi vize başvuru evraklarının kurallara uygun bir şekilde sunulması halinde alması zor olmayan bir vizedir.

Slovenya Acil Vize Uygulaması Var Mıdır?

Slovenya acil vize uygulaması kapsamında, aciliyetin gerekçeleri ispatlanması halinde Slovenya dış temsilciliği tarafından hızlandırılmış vize işlemleri yapılabilmektedir.

Slovenya vize başvurusu yapma sebebi olarak ölüm, aile bireyinin kaza yaşaması ve sağlık sorunları gibi acil durumlar meydana geldiğinde en kısa sürede Slovenya’ya gidilmesi gerektiğinde Slovenya Büyükelçiliği’ne telefon veya e-posta yoluyla ulaşmak vize başvuru sürecini hızlandırmakta ve kolaylaştırmaktadır.

Schengen ülkelerine acil vize başvurusu yapılırken, son 5 yıl içerisinde alınmış Schengen vizesine sahip olunması durumunda; başvuruda bulunan kişinin şahsen gelmesine gerek kalmadan Vizem.net üzerinden başvuru işlemleri tamamlanabilmektedir.

Slovenya E Vize Uygulaması Var Mıdır?

Slovenya e-vize online başvuru platformu oluşturulmuştur, ancak henüz tüm ülkelerin kullanımına açılmamıştır. Türkiye’de bulunan Slovenya dış temsilciliği tarafından duyuru yapılmadığı için Slovenya e-vize uygulaması bulunmamaktadır.

Slovenya Vizesi Schengen Midir?

Slovenya, Schengen ülke birliğinde yer aldığından dolayı Slovenya vizesi Schengen özelliklidir. Slovenya vizesi ile diğer Schengen üye ülkelerini yeni bir vizeye ihtiyaç duymadan ziyaret etmek mümkün olmaktadır. Başka bir Schengen ülke vizesi sahibi olan kişiler vize geçerlilik süresi boyunca Slovenya’ya giriş yapabilmektedir.

Slovenya Vizesi ile Hangi Ülkelere Gidilir?

Slovenya vizesi ile 180 gün içerisinde 90 günden fazla olmamak şartıyla başka bir vizeye ihtiyaç duymadan seyahat edilebilecek Schengen ülkeleri Almanya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Hollanda, İrlanda, İspanya, İsveç, İtalya, Kıbrıs, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya ve Yunanistan'dır.

Slovenya vize geçerlilik süresi boyunca Slovenya’da ve diğer Schengen ülkelerinde bulunmak mümkün olmaktadır. Slovenya turist vizesi hamili olan kişiler vize geçerlilik süresi boyunca Slovenya’da yasal olarak bulunma hakkına sahip olmaktadır.

Slovenya Vize Muafiyeti Hangi Şartlarda Geçerli Olur?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için Slovenya vizesi muafiyeti, Schengen bölgesinde yaşayan vatandaşlar ve yeşil (hususi), gri (hizmet) ve siyah (diplomatik) pasaport hamilleri için geçerli olmaktadır.

Avrupa Birliği (AB) ve Avrupa Ekonomik Alanı (AEA) üye ülke vatandaşları, geçerli bir kimlik kartı veya pasaport kullanarak Slovenya’yı vizesiz seyahat etme hakkına sahiptir.

Slovenya Vize Danışmanlık Hizmeti Nasıl Alınır?

Vizem.net, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için Slovenya vize başvuruları kapsamında gerekli evrakların hazırlanması ile başlayıp pasaport teslimi ile tamamlanacak şekilde danışmanlık hizmeti vermektedir. Vizem.net’in İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli ve Mersin’de bulunan ofislerine müracaat ederek veya çağrı merkezini arayarak Slovenya vize danışmanlığı alınabilmektedir.

Bilgi ve başvuru: 0850 241 1868

Tuğçe Çaldıran Yazan: Tuğçe Çaldıran

Tuğçe Çaldıran graduated from University of Abant İzzet Baysal in 2018 with bachelor’s degre in Translation and Interpreting and is working as Senior Immigration and Visa Consultant at Vizem.net since March 2022.

Paylaş: