Ukrayna Vizesi

Ukrayna Vizesi: Ukrayna Vize Başvurusu ve Ücreti

Ukrayna’ya seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti pasaport hamilleri, 180 gün içerisinde 90 günü aşmayacak şekilde gerçekleştirecekleri seyahatlerinde Ukrayna vizeden muaftır. Ukrayna’da 90 günü aşacak şekilde kalmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, vize başvurusu gerçekleştirmek durumundadır.

Ukrayna 2021 vize ücretleri aşağıda tablo halinde verilmiştir.

Ukrayna Vize Ücreti Tablosu (2021)
ÜcretlerD Tipi (Uzun Dönem) Vize
Tek Girişli Vize65 USD
Çift Girişli Vize65 USD
Çoklu Giriş Vize65 USD
Servis Bedeli (Kişi Başı, Nakit)24 USD

Ukrayna Türkiye’den Vize İstiyor mu?

Ukrayna, Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşlarından 90 günden kısa süreli ziyaretler için vize istememektedir.

Ukrayna, Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşlarından 90 günden uzun sürecek ziyaretleri için vize istemektedir.

Türkiye’den Ukrayna’ya 90 günü aşan seyahatlerde bulunacak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları D tipi (uzun süreli) vize türlerine başvurmaktadır. Ukrayna bununla birlikte kısa süreli ziyaretler için Türkiye’den Vize İstemeyen Ülkeler arasında bulunmaktadır. Tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları her 180 günde maksimum 90 gün olacak şekilde Ukrayna’ya vizesiz seyahat etme hakkına sahiptir.

Ukrayna Vizesi Ne Zaman Kalktı?

Türkiye Cumhuriyeti ile Ukrayna arasında yapılan ve 2012 yılında yürürlüğe giren anlaşmaya göre, Ukrayna’ya 90 günü geçecek şekilde seyahat edecek tüm Umumi (Bordo), Diplomatik (Siyah), Hususi (Yeşil) ve Hizmet (Gri) pasaportu sahipleri vize başvurusu gerçekleştirmek zorundadır.

Ukrayna Uzun Dönemli Vize Türleri Nelerdir?

Ukrayna D tipi vize, vize sahibinin Ukrayna’ya girmesine ve 90 günden uzun süreli olacak şekilde Ukrayna’da ikamet etmesine izin veren bir vize türüdür.

Ukrayna için alınabilecek uzun dönemli vize türleri aşağıda listelenmiştir.

  • Ukrayna öğrenci vizesi: Ukrayna’daki bir okulda eğitim görmek için alınması gereken vize türüdür.
  • Ukrayna şirket çalışanı vizesi: Ukrayna’daki yerel bir şirket/kuruluşta çalışanların başvurması gereken vize türüdür.
  • Ukrayna stk çalışanı vizesi: Ukrayna’da kayıtlı yabancı bir sivil toplum kuruluşunda (şube/ofis) çalışanların başvurması gereken vize türüdür.
  • Ukrayna medya çalışanı vizesi: Ukrayna’da kayıtlı yabancı kitlesel medya branşlarının birinde çalışanların başvurması gereken vize türüdür.
  • Ukrayna yabancı firma çalışanı vizesi: Ukrayna’da kayıtlı yabancı şirketlerin bir branşında çalışanların başvurması gereken vize türüdür.
  • Ukrayna yabancı banka çalışanı vizesi: Ukrayna’da kayıtlı yabancı bankaların bir branşında çalışanların başvurması gereken vize türüdür.
  • Ukrayna uluslararası teknik yardım projesi vizesi: Ukrayna’da uluslararası teknik yardım projesi üyelerinin başvurması gereken vize türüdür.
  • Ukrayna kültür/ eğitim / bilim / spor / gönüllülük vizesi: Ukrayna’daki kültür, eğitim bilim, spor etkinlikleri ya da gönüllülük projesi katılımcılarının alması gereken vize türüdür.
  • Ukrayna dini / misyoner vizesi: Ukrayna’da uzun vadeli dini/misyonerlik faaliyetleri gösterilmesi için Ukrayna’daki dini organizasyon tarafından davet edilen kişilerin başvurması gereken vize türüdür.
  • Ukrayna diplomatik misyon/ uluslararası kuruluş vizesi: Ukrayna’ya yabancı diplomatik misyon/uluslararası kuruluşu tarafından davet edilen kişilerin başvurması gereken vize türüdür.
  • Ukrayna eş vizesi: Ukrayna vatandaşlarının eşlerinin başvurması gereken vize türüdür.
  • Ukrayna aile birleşimi vizesi: Ukrayna aile birleşimi vizesi; farklı bir ülkenin vatandaşlarının, Ukrayna’da yaşayan eşlerinin ya da çocuklarının yanına yerleşmek için başvurması gereken vize türüdür.
  • Ukrayna göçmen vizesi: Ukrayna’da ömür boyu oturma, çalışma izni sağlayan vize türüdür.

Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868

Ukrayna Öğrenci Vizesi

Ukrayna öğrenci vizesi, Ukrayna’da öğrenim görmek için gerekli olan D tipi (uzun süreli) vize türüdür. Ukrayna öğrenci vizesi, Ukrayna vatandaşı olmayan bir kişinin belirli bir dönemde, eğitim amacıyla Ukrayna’ya girmesine ve Ukrayna’da barınmasına imkan sağlamaktadır. Ukrayna öğrenci vizesi başvurusu gerçekleştirmeden önce Ukrayna’da bulunan bir eğitim kurumundan davet mektubu almış olmak gerekmektedir.

Ukrayna’da bulunan bir eğitim kurumundan davet mektubu almış kişiler, ukrayna öğrenci vizesi için gerekli evraklar ve eğitim kurumunun istekleri doğrultusunda başvuru formu hazırlamaktadır. Ukrayna’dan davet mektubu alan öğrenciler, önceki eğitim hayatlarına dair resmi olarak onaylanmış belgeler ve pasaportlarının bir kopyası ile Türkiye’deki Ukrayna Konsolosluğuna veya Büyükelçiliğine, Ukrayna Öğrenci Vizesi için başvurabilmektedir.

Ukrayna Dil Kursu Vizesi

Ukrayna’da dil okulları için ayrı bir vize tipi bulunmamaktadır. Eğer Ukrayna’da alınacak dil eğitiminin süresi 90 günün altında ise Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vizeye ihtiyacı bulunmamaktadır. Ukrayna’da 90 günden uzun süre eğitim almak isteniyorsa Ukrayna öğrenci vizesine başvurulmalıdır.

Ukrayna Gönüllü Vizesi

Ukrayna gönüllü vizesi, Ukrayna’da kültürel, eğitici, bilimsel, sportif, gönüllü faaliyetler yürütmek için başvurulması gereken vize türüdür. Ukrayna gönüllü vizesi uzun süreli (D-tipi) bir vize olduğu için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının da bu vizeye başvurması gerekmektedir.

Ukrayna gönüllü vizesi başvurusunda bulunan kişinin Ukrayna’da düzenlenen kültürel, eğitim, bilimsel, sportif ya da gönüllü bir faaliyet için yerel kuruluş tarafından davet edilmesi gerekmektedir.

Ukrayna gönüllü vizesi hamiline 90 günden 1 seneye kadar Ukrayna’da ikamet etme imkanı tanır.

Ukrayna Çalışma Vizesi

Ukrayna çalışma vizesi, uzun dönem (D-tipi) bir Ukrayna vize türüdür. Ukrayna çalışma vizesinin, yerli/yabancı şirket çalışanı, sivil toplum kuruluşu çalışanı, medya çalışanı, banka çalışanı alt türleri bulunmaktadır. Ukrayna’da yerli/ yabancı şirket, sivil toplum kuruluşu, kitlesel medya ya da banka branşlarında çalışanlar Ukrayna çalışma vizesine başvurmaktadır. Ukrayna çalışma vizesi almanın koşulu çalışılan şirketin çalışan kişi adına Ukrayna Çalışma Bakanlığı’na başvuruda bulunarak davetiye çıkarmasıdır. Davetiye alan kişiler Ukrayna çalışma vizesi için Ukrayna Büyükelçiliği’ne vize başvurusunda bulunabilmektedir.

Ukrayna İmam Vizesi

Ukrayna dini/misyoner vizesi, Ukrayna’da ilgili bölge veya şehirde uzun süreli dini/misyoner görev yürütecek din görevlileri için düzenlenen vize türüdür. Ukrayna dini/misyoner vizesi alabilmek için, Ukrayna Kültür Bakanlığı’nın din konularında görevli bölümünden davet mektubu almak gerekmektedir. Ukrayna Kültür Bakanlığının din konularında görevli bölümünden davet mektubu alan kişiler, gerekli belgeleri sağladıktan sonra Ukrayna dini/misyoner vizesine başvurabilmektedir.

Ukrayna Göçmen Vizesi

Ukrayna göçmen vizesi, Ukrayna’da ömür boyu barınma ve çalışma izni sağlayan vize türüdür.

Ukrayna Bakanlar Kurulu tarafından belirlenmiş göçmen vizesi başvurusu için gerekçeler aşağıda listelenmiştir.

  • Göç etmesi Ukrayna’ya yarar sağlayacak, bilim ve kültür alanlarında çalışan nitelikli birey sınıfında bulunmak.
  • Ukrayna ekonomisindeki boşlukları doldurmaya yardımcı olacak yüksek vasıflı uzman veya işçi sınıfında bulunmak.
  • Ukrayna Bakanlar Kurulu tarafından belirlenen prosedüre göre en az 100.000 (yüz bin) ABD dolarına eşdeğer döviz cinsinden Ukrayna ekonomisine yatırım yapan yabancı birey sınıfında bulunmak.
  • Ukrayna vatandaşlığı bulunan bir bireyin öz kardeşi, büyükannesi, büyükbabası veya torunu kategorisinde bulunmak.
  • Daha önceden Ukrayna vatandaşlığı bulunup, şu an bulunmamak.
  • Göçmenlerin eşi, ebeveyni veya reşit olmayan çocukları kategorisinde bulunmak.
  • İnsan kaçakçılığı mağduru olarak belirlendikten sonraki üç yıl boyunca sürekli olarak Ukrayna topraklarında yaşayan birey kategorisinde bulunmak.
  • Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nde üç yıl ve daha uzun süre görev yapmış asker kategorisinde bulunmak.

Ukrayna Aile Birleşimi Vizesi

Ukrayna aile birleşimi vizesi, Türkiye’de yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, Ukrayna’da yaşayan yakınlarının yanlarına yerleşebilmesi için gereken D tipi (uzun süreli) vize türüdür.

Ukrayna aile birleşimi vizesinin üç alt türü aşağıda belirtilmiştir.

  • En az 2 yıldır evli olan çiftten kadın veya erkekten birinin Ukrayna vatandaşı olduğunu kanıtlaması durumunda, eşi aile birleşimi vizesine başvurma hakkına sahiptir. Ukrayna vatandaşı olan kişinin çocukları ve ebeveynlerinin de Ukrayna aile birleşimi vizesine başvuru yapma hakkı bulunmaktadır.
  • Ukrayna vatandaşlarının erkek veya kız kardeşi, büyükbabası ve büyükannesi ve Ukrayna vatandaşlığı bulunan kişinin torununun, aile birleşimi vizesine başvuru yapma hakkı bulunmaktadır.
  • Göçmen olan kişinin ebeveynlerinin, eşinin ve reşit olmayan çocuklarının aile birleşimi vizesine başvuru yapma hakkı bulunmaktadır.

Ukrayna Kısa Dönemli Vize Türleri Nelerdir?

Ukrayna C tipi (kısa süreli) vizeleri, yabancı bir kişinin Ukrayna’da 180 günde en fazla 90 gün olacak şekilde barınmasını sağlayan vize türüdür. Ukrayna kısa dönem (C tipi) vize türleri aşağıda sıralanmıştır.

  • Ukrayna turist vizesi: Ukrayna turist vizesi, turistik amaçlarla Ukrayna’ya gitmek isteyenlerin başvurması gereken vize türüdür. Ukrayna özel ziyaret vizesi: Ukrayna özel ziyaret vizesi, Ukrayna’da yasal olarak ikamet eden aile ve arkadaşlarını ziyaret etmek isteyenlerin başvurması gereken vize türüdür.
  • Ukrayna iş ziyareti vizesi: Ukrayna iş ziyareti vizesi, Ukrayna’ya iş ziyareti yapmak isteyenlerin başvurması gereken vize türüdür. Ukrayna gayrimenkul sahibi vizesi: Ukrayna’da gayrimenkul sahibi olanların, Ukrayna ziyaretlerinde başvurması gereken vize türüdür.
  • Ukrayna resmi ziyaretçi vizesi: Ukrayna’daki yetkili kişilerden ya da Dış Devlet yetkililerinden davet almış kişilerin başvurması gereken vize türüdür.
  • Ukrayna yatırımcı vizesi: Ukrayna yabancı yatırım rejimine i̇lişkin mevzuata göre Ukrayna ekonomisine yatırım yapan kişilerin başvurması gereken vize türüdür.
  • Ukrayna medya personeli vizesi: Ukrayna’ya profesyonel gazeteci olarak seyahat etmek isteyen yabancı muhabir / medya çalışanlarının başvurması gereken vize türüdür.
  • Ukrayna dini / misyoner vizesi: Kısa vadeli misyonerlik faaliyetleri için Ukrayna’daki bir din kuruluşu tarafından davet edilen yabancıların başvurması gereken vize türüdür.
  • Ukrayna tıbbi tedavi vizesi: Ukrayna’da tıbbi tedavi görmek isteyenlerin başvurması gereken vize türüdür.
  • Ukrayna uluslararası yolcu / kargo taşıyıcısı vizesi: Ukrayna’ya uluslararası yolcu yada kargo taşıyan kişilerin başvurması gereken vize türüdür.
  • Ukrayna köken vizesi: Ukrayna’ya kökeni dayananların başvurması gereken vize türüdür. Başvuranlar kökenlerinin Ukrayna’ya dayandığını kanıtlamalıdır.
  • Ukrayna resmi gözlemci vizesi: Ukrayna’daki Cumhurbaşkanlığı, parlamento gibi seçimler ve ulusal referandumlar için yabancı devletlerden yada uluslararası kuruluşlardan görevlendirilen resmi gözlemcilerin başvurması gereken vize türüdür.

Ukrayna Turist Vizesi

Ukrayna Turist vizesi, Ukrayna’da her 180 günde maksimum 90 gün barınılmasına imkan sağlayan C tipi (kısa süreli) vize türüdür.

Ukrayna’ya seyahat etmek isteyen vatandaşlar için düzenlenen Ukrayna Turist Vizesi sahibi olmak için geçerli pasaport veya yeni nesil çipli T.C. kimlik kartı bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma şartı aranmaktadır. Ukrayna turist vizesi ülkede çalışılmasına izin vermemektedir.

Ukrayna Ticari Vize

Ukrayna ticari vize, iş görüşmesi, ticari görüşmeler veya herhangi bir fuara katılmak amacıyla Ukrayna’ya seyahat düzenleyecek kişiler için düzenlenen C tipi (kısa süreli) vize türüdür. Ukrayna ticari vize başvurusunda bulunabilmek için görüşme yapılacak şirketten ve kurumdan ya da katılınacak fuardan davetiye alınmış olması gerekmektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tüm C tipi vizelerden muaftır.

Ukrayna Transit Vize

Ukrayna transit vize, seyahat edilmesi planlanan ülkeye Ukrayna üzerinden aktarmalı geçiş yapıldığı durumlarda, Ukrayna’nın limanları ya da havaalanlarını kullanmak için gerekli olan Ukrayna vizesi türüdür.

Ukrayna’dan geçiş süresinin 5 günü geçmediği durumlarda, seyahat edecek kişi Ukrayna Transit Vize başvurusunda bulunmalıdır.

Ukrayna Staj Vizesi

Ukrayna’da staj yapmak için, Ukrayna öğrenci vizesine başvurulmaktadır.

Ukrayna’da staj yapmak için sağlanması gereken koşullar aşağıda listelenmiştir.

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • Lisans veya lisansüstü öğrencisi olmak (Tercihen 4 yıllık üniversitelerin 3. veya 4. sınıf öğrencisi)
  • Başvuru tarihleri itibariyle dörtlük sistemde en az 3.00 genel not ortalamasına sahip olmak
  • En az bir yabancı dili ileri düzeyde bilmek
  • Staj yapılacak dış temsilciliğe ulaşım ve barınma giderlerini karşılamayı taahhüt edebilecek geliri bulunmak

Ukrayna Kültürel Sportif Etkinlik Vizesi

Ukrayna kültürel ve sportif etkinlik vizesi, Ukrayna’da kısa süreli kültürel, bilimsel, sportif veya gönüllü faaliyetlere katılacak kişilerin başvurduğu C tipi (kısa süreli) vize türüdür. Ukrayna’da bulunan herhangi bir şirket, kurum/kuruluş veya organizasyon tarafından bilimsel, kültürel ,sportif veya gönüllü herhangi bir faaliyet için davet edilen kişiler, Ukrayna kültürel sportif etkinlik vizesine başvurmaktadır.

Ukrayna’da tescilli bir yabancı şirket tarafından veya Ukrayna Sosyal Politikalar Bakanlığı’na kayıtlı kurum/kuruluş veya organizasyon tarafından ve onaylı projeler için gönderilen davet mektubu almak, Ukrayna Kültürel Sportif Etkinlik Vizesi için bir gerekliliktir.

Ukrayna Yatırımcı Vizesi

Ukrayna yatırımcı vizesi, Ukrayna’nın yabancı yatırım rejimine ilişkin mevzuatına göre Ukrayna ekonomisine yatırım yapan kişilere verilen vize C tipi (kısa süreli) vize türüdür. Ukrayna ekonomisine minimum 100 bin USD yatırım yapıldığını onaylayan ilgili bölge/şehir/devlet idaresi/banka tarafından düzenlenen belgeye sahip olan kişiler Ukrayna yatırımcı vizesine başvurabilmektedir.

Ukrayna Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Ukrayna vize başvurusunda bulunmak için gerekli adımlar aşağıda sıralanmıştır.

  1. Ukrayna vizesi başvuru formu doldurmak
  2. Talep edilen evrakları bir araya getirmek
  3. Ukrayna vize başvuru merkezlerinden randevu talep etmek
  4. Randevu günü vize başvuru merkezlerine giderek gerekli evrakları sunmak
  5. Vize süreci sonuçlandığında vize başvuru merkezine giderek sonucu öğrenmek
  6. Ukrayna vizesi bulunan T.C pasaportunu teslim almak

Ukrayna vize başvuru formunun doldurulmasına yönelik yönerge dahilinde başvuru formunun hatasız bir şekilde doldurulması, gerekli evrakların talep edilen şekilde eksiksiz bir araya getirilmesi başvuru sonucunun olumlu sonuçlanması adına oldukça önemlidir.

Vizem.net aracılığı ile yapılan Ukrayna vize başvurularında randevu, form ve dilekçe doldurulması uzman danışmanlar ve saha kadrosu tarafından yapılarak baştan sona tüm süreç takip edilmektedir.

Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868

Ukrayna Vize Başvurusu için Gerekli Belgeler Nedir?

Ukrayna vize başvurusu için gerekli belgeler, vize başvurularında Ukrayna Konsoloslukları ve Büyükelçiliği tarafından başvuru sahiplerinden talep edilen belgelerdir.

Ukrayna vizesi için gerekli evraklar ve belgeler aşağıda listelenmiştir.

  • Ukrayna vize başvuru formu.
  • Son 10 yıl içerisinde alınmış ve en az 6 ay daha geçerliliği bulunan bir pasaport.
  • En az 30000 Euro teminatlı Ukrayna sağlık / seyahat sigortası
  • 35 mm genişliğinde, 45 mm yüksekliğinde, son 6 ay içerisinde çekilmiş iki adet biyometrik fotoğraf
  • Son 2 aylık banka hesap dökümleri
  • Maddi durum yeterlilik kanıtı
  • Vize harcının ödendiğine dair makbuz
  • Transit (B tipi) vizeler için gidilen ülkeye alınan vize ve biletler, kargonun ya da yolcunun Ukrayna’dan araba veyahut otobüs ile transit geçeceği durumlarda tasdikleyen belgeler, yabancı bir devletin ilgili kurumu tarafından verilmiş uluslararası taşıma ruhsatından en az biri sunulmalıdır
  • Ukrayna’da tescilli bir kurum/şirket/kuruluş tarafından verilmiş resmi davet mektubu
  • Turistler için müracaat sahibinin ana amacının Ukrayna’ya turistik seyahat olduğunu kanıtlayacak belgeler
  • Tedavi amaçlı gidenler için Ukrayna hastaneleri veya medikal tedavi kurumları tarafından yazılmış davet mektubu
  • Yatırımcılar için ilgili bölge veya şehir devlet dairesinden veya banka tarafından verilmiş, başvuru sahibinin Ukrayna ekonomisine yatırım yaptığını tasdikleyen belge
  • Mülk sahipleri için başvuru sahibinin Ukraynada mülk (gayrimenkul) sahibi olduğunu tasdikleyen belge
  • Yabancı kitlesel medyanın dış ülke muhabirleri adına vize isteği içeren mektubu/Ukrayna’da mesleki yeterliliği çerçevesinde seyahat etmek isteyen kitlesel medya çalışanının mektubu
  • Kısa zamanlı misyonerlik faaliyetleri için Ukrayna Kültür Bakanlığı veya ilgili bölgenin ya da şehrin devlet idaresi Dini İşler Kurumu tarafından verilmiş davet mektubu
  • Ukrayna Merkez Seçim Komisyonu tarafından yabancı ülkelerden ve uluslararası kuruluşlardan resmi gözlem için gelenlerin başkanlık seçimleri, parlamento seçimleri, yerel seçimler ve ulusal referandumlar için gelmesine yönelik emri
  • Aile birleşimi vizeleri için başvuru sahibinin bir Ukrayna vatandaşının eşi, ebeveyni veya çocuğu olduğu durumda tasdikleyen belge
  • Ukrayna çalışma vizesi için Ukrayna Ulusal İstihdam Merkezi tarafından verilmiş onaylı çalışma izni
  • Göçmenlik durumunda başvuru sahibinin Ukrayna’da ömür boyu sığınmacı veya geçici koruma altında olan yabancı veya uyruksuz kişinin aile üyesi olduğuna dair belge
  • Ukrayna’da dini kuruluşta olarak görev yapan devlet yetkilileri (mevzu geçen bölgenin veya şehrin Ukrayna Kültür Bakanlığı Dini İşler Müdürlüğü idaresi) tarafından uzun dönem aktivitelerde bulunacağına dair davet mektubu

Ukrayna Vizesi için Fotoğraf Ölçüsü Nedir?

Ukrayna vize başvurusunda kullanılacak fotoğrafların 35 mm genişliğinde, 45 mm yüksekliğinde ve beyaz fonlu olması gerekmekte ve Ukrayna vize başvurusunda kullanılacak fotoğraflarda son 6 ay içerisinde çekilmiş olma şartı aranmaktadır.

Ukrayna Vize Uzatma Nasıl Yapılır?

Ukrayna vize uzatma işlemleri D tipi (uzun süreli) öğrenci vizeleri için gerçekleştirilmektedir. Öğrenciler Ukrayna’ya giriş yaptıktan sonra 90 gün içerisinde oturum iznine başvurmaktadır. Öğrencilere öğrenim sürelerine göre (ortalama 1-3 yıllık) oturum izni verilmektedir. Öğrenim sürecinin devam ettiğinin gerekli belgelerle kanıtlanması koşulu ile öğrencilerin her yıl başvuru yaparak oturum izinlerini bir yıl daha uzatma hakları bulunmaktadır.

Ukrayna Vize Şartları Nelerdir?

Ukrayna’ya vize almak için gerekli şartlar aşağıda sıralanmıştır.

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına ya da Türkiye oturum iznine sahip olmak.
  • Belgelerle ispatlanabilir düzeyde bir gelir ya da birikime sahip olmak.

Ukrayna Vize Reddine Nasıl İtiraz Edilir?

Ukrayna vize reddi aldıktan sonra, her başvuru sahibinin 2 ay içerisinde Ukrayna Büyükelçiliğine veya konsolosluğuna bir temyiz mektubu yazarak karara itiraz etme hakkı bulunmaktadır.

Vize reddi temyiz mektubunun yasalar ve kurallara dayandırılarak yazılması gerekmektedir. Vize reddi temyiz mektubu yazıldıktan sonra, orijinal vize reddi mektubu ve kişinin pasaportunun bir kopyası ile beraber vize reddi alan kişinin bizzat müracaatı yoluyla Büyükelçiliğe sunulmaktadır.

Temyiz prosedürü normal koşullarda 10 iş günü içerisinde sonuçlandırılmaktadır. Kişisel verilerin korunabilmesi adına temyiz mektubunun kabulü veya reddi bilgisi yalnızca Büyükelçilikte yapılan yüz yüze görüşmelerde verilmektedir.

0-6 Yaş Arası Çocuklar için Ukrayna Vizesi Nasıl Alınır?

Ukrayna’ya götürülmek istenen 0-6 yaş çocukların ebeveynleri/yasal vasileri, reşit olmayan başvuru sahibi için bazı ek belgeler sunmalıdır.

0-6 yaş arası çocuklar için Ukrayna vizesi ek belgeleri aşağıda listelenmiştir.

  • Çocuğun doğum sertifikası.
  • Çocuğun her iki ebeveyni tarafından imzalanmış başvuru formu.
  • Ebeveynlerden birinin çocuğun tam velayetine sahip olduğu durumlarda mahkeme kararı.
  • Her iki ebeveynin kimlik/pasaportunun onaylanmış kopyaları.
  • Çocuğun yalnız seyahat etmesi durumunda, her iki ebeveyn/vasi tarafından imzalanan noter tasdikli ebeveyn izni.

Ukrayna Vize Danışmanlık Ücretleri Nedir?

Ukrayna kısa süreli vize için vize talep etmediğinden kısa süreli vize için vize danışmanlığına ihtiyaç yoktur.

D tipi Ukrayna vizeleri için Ukrayna vize danışmanlık ücreti ortalama 80 €’dur.

Ukrayna vize başvuruları vizem.net uzman danışman kadrosuyla yapılabilmektedir.

Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868

Ukrayna’ya Vize Almak Zor Mu?

Hayır, Ukrayna’ya vize almak, başvuru formu istenilen şekilde doldurulup imzalandıktan sonra pasaport/seyahat belgesinin, başvuranın 2 adet 35x45mm boyutunda fotoğrafının, başvuranın Ukrayna’da kalacağı süreçte geçerli olan bir sağlık / seyahat sigortası olduğuna dair kanıtın eksiksiz şekilde sunulması halinde zor bir süreç değildir.

Schengen Vizesi Ukrayna’ya Ziyaret Etmek için Geçerli Midir?

Schengen vizesi, Avrupa ülkelerinin çoğunu kapsayan Schengen bölgesine en fazla 90 gün olacak şekilde turizm veya iş amaçlı seyahat edilmesine olanak sağlayan bir vize türüdür.

Ukrayna, Schengen anlaşmasını imzalamış 26 ülke ülke kapsamında bulunmamaktadır. Ukrayna’ya Schengen bölgesinde bulunmadığından, Ukrayna’ya seyahat etmeyi düşünen Schengen vizesi sahipleri de Ukrayna vizesine başvurmalıdır.

Ukrayna Yeşil Pasaporta Vize İstiyor Mu?

Hususi (yeşil) pasaport, devlet memurlarına ve devlet memurlarının belirli şartları taşıyan aile üyelerine, 5 yıllık süre ile verilen pasaport türüdür.

Hususi pasaport ile birçok ülkeye vizesiz giriş sağlanmaktadır fakat bu ülkelerde barınma süresi kısıtlanmıştır. Ukrayna yeşil pasaport sahibi olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vizeye tabi olmadan Ukrayna’ya girmelerine ve 90 gün konaklamalarına imkan sağlamaktadır.

Ukrayna’nın Vize İstediği Ülkeler Hangileridir?

Ukrayna’nın vize istediği ülkeler aşağıda listelenmiştir.

  • Afganistan
  • Cezayir
  • Angola
  • Avustralya
  • Bahama
  • Belize
  • Butan
  • Botsvana
  • Burkina Faso
  • Burundi
  • Kamerun
  • Kanada
  • Orta Afrika Cumhuriyeti
  • Çad Cumhuriyeti
  • Çin
  • Kongo Cumhuriyeti
  • Demokratik Kongo Cumhuriyeti
  • Ekvator Ginesi Cumhuriyeti
  • Eritre Devleti
  • Gambiya
  • Gana Cumhuriyeti
  • Guyana Kooperatif Cumhuriyeti
  • Irak
  • İrlanda
  • Japonya
  • Kiribati Cumhuriyeti
  • Güney Kore
  • Kuzey Kore
  • Liberya
  • Libya
  • Mali Cumhuriyeti
  • Fas
  • Nauru
  • Yeni Zelanda
  • Nijer Cumhuriyeti
  • Nijerya
  • Papua Yeni Gine
  • Filipinler
  • Saint Lucia
  • Sierra Leone Cumhuriyeti
  • Solomon Adaları
  • Güney Afrika
  • Sudan
  • Suriye
  • Trinidad ve Tobago
  • Tunus
  • Türkmenistan
  • Birleşik Krallık
  • ABD
  • Venezuela
  • Vietnam
  • Yemen

Ukrayna’nın Vize İstemediği Ülkeler Hangileridir?

Listelenen 65 ülkenin pasaport sahipleri, her 180 günlük süre içinde 90 güne kadar vizesiz biçimde Ukrayna’da bulunabilmektedir.

Ukrayna’nın vize istemediği ülkeler aşağıda listelenmiştir.

  • Arnavutluk
  • Andorra
  • Antigua ve Barbuda
  • Arjantin
  • Bosna-Hersek
  • Belarus
  • Brezilya
  • Brunei
  • Kanada
  • Şili
  • Hong Kong
  • İzlanda
  • İsrail
  • Japonya
  • Kazakistan
  • Kırgızistan
  • Lihtenştayn
  • Monako
  • Moğolistan
  • Karadağ
  • Kuzey Makedonya
  • Norveç
  • Paraguay
  • Panama
  • Katar
  • Rusya
  • Saint Kitts ve Nevis
  • San Marino
  • Sırbistan
  • Güney Kore
  • İsviçre
  • Tacikistan
  • Türkiye
  • Birleşik Arap Emirlikleri
  • Uruguay
  • Vatikan
  • Avusturya
  • Belçika
  • Bulgaristan
  • Kıbrıs
  • Çek Cumhuriyeti
  • Danimarka
  • Estonya
  • Finlandiya
  • Fransa
  • Almanya
  • Yunanistan
  • Macaristan
  • İrlanda
  • İtalya
  • Letonya
  • Litvanya
  • Lüksemburg
  • Malta
  • Hollanda
  • Polonya
  • Portekiz
  • Romanya
  • Slovakya
  • Slovenya
  • İspanya
  • İsveç
  • İngiltere

Ukrayna’da Vizesiz Ne Kadar kalabilirim?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Ukrayna’da vizesiz 90 güne kadar kalabilmektedir. Türkiye’de yaşayan Türkmenistan vatandaşları Ukrayna’ya gitmek için vize başvurusunda bulunmalıdır.

Ukrayna Vizesiyle Diğer Avrupa Ülkelerine Gidilir Mi?

Ukrayna Schengen vizesinin bir parçası olmadığından, Ukrayna için vize alan kişiler diğer Avrupa ülkelerine gidememektedir.

Ukrayna Vizesi ile Hangi Ülkelere Gidilir?

Ukrayna’ya seyahat etmek amacıyla alınan tüm C tipi (kısa süreli ) ve D tipi (uzun süreli) vizelerin sadece Ukrayna’ya düzenlenecek seyahatlerde geçerliliği bulunmaktadır.

Ukrayna’ya Vize Almak Ne Kadar Sürer?

Ukrayna vizesinin işlenmesi ortalama 10 iş günü sürmektedir. Hızlandırılmış vizenin seçilmesi durumunda vize 5 iş günü içerisinde teslim edilmektedir. Hızlandırılmış vize seçilmesi durumunda vize ücreti iki katına çıkmaktadır. İşlem süresi başvurulan elçiliğe veya konsolosluğun politikasına bağlı olduğundan bazı koşullarda 10 günden daha uzun sürebilmektedir.

Ukrayna Vizesi Başvuru Süreci Nasıl Takip Edilir?

Ukrayna vize başvurusunun ilk adımı uygun vize türüne karar vermektir. Ukrayna Elçiliğinin sitesinden kişiye uygun vizeye karar verildikten sonra, ikinci adım vize başvuru formu doldurmaktadır. Ukrayna vize başvurusu için alınan randevu tarihine kadar başvuru sahiplerinin Ukrayna vizesi için talep edilen belgeleri ve evrakları bir araya getirmeleri gerekmektedir.

Ukrayna vize başvurusu yapıldıktan başvuru sırasında tercih edilmiş olması halinde her gelişme SMS servisiyle başvuru sahibine bildirilmektedir. Ukrayna vize başvuru takibi VFS global sitesinden referans numarası sorgulayarak, çağrı merkezi aranarak ya da ilgili adrese mail atarak takip edilebilmektedir.

Ukrayna Vize Muafiyeti Hangi Şartlarda Geçerli Olur?

Yeni nesil çipli T.C. kimlik kartları veya pasaportu bulunan tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 180 gün içerisinde en fazla 90 gün olacak şekilde barınma şartıyla Ukrayna vizesinden muaftır.

Ukrayna ile Amerika arasında 2017 yılında imzalanan vize reddi anlaşması ile, Ukrayna vatandaşları Amerika’ya vizesiz girebilen 39 ülke arasına katılmıştır. Ukrayna vatandaşlarının Amerika’da barınma süresi 90 günle sınırlandırılmaktadır.

Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868

Ebru Sönmez Yazan: Ebru Sönmez

Ebru Sönmez 2015 yılında Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesinde eğitimini tamamladı, 2016 yılında avukat olarak çalışmaya başladı ve 2021 yılından beri Vizem.net için ´Immigration and Visa Law Attorney´ unvanı ile çalışıyor.

Paylaş: