Ukrayna Aile Birleşimi Vizesi

Ukrayna Aile Birleşimi Vizesi Başvuru Süreci 2023

Ukrayna aile birleşimi vizesi, Ukrayna aile birleşimi vizesine başvuran kişinin, Ukrayna’da yasal olarak ikamet etmekte olan aile bireyleri ile (eş, çocuk, anne, baba) birleşim gerçekleştirmesini sağlayan uzun süreli bir ulusal (D tipi) vize türüdür.

Ukrayna aile birleşimi vizesinin ulusal bir vize ( D tipi ) olması ile sahip olan kişiye Ukrayna sınırları içerisinde 90 günden fazla kalma hakkı hakkı vermektedir.

Ukrayna Aile Birleşim Vizesi Başvuru Şartları Nelerdir?

Ukrayna aile birleşim vizesi başvuru şartları aşağıda verilmiştir.

  • Ukrayna aile birleşimi vizesine başvuruda bulunacak olan kişinin Ukrayna’da yasal olarak ikamet etmekte olan birisi ile en az 2 yıldır evli olması durumunda kişi Ukrayna aile birleşimi vizesi kapsamında Ukrayna’da oturma hakkı elde edebilmektedir.
  • Ukrayna’da yasal olarak ikamet etmekte olan kişinin ebeveynleri (anne, baba), eşi, akrabaları (kız kardeş, büyükanne, büyükbaba) torunları veya reşit olmayan çocukları Ukrayna aile birleşimi vizesi kapsamında Ukrayna’da oturma hakkı elde edebilmektedir.
  • Ukrayna aile birleşimi vizesine başvuruda bulunacak olan kişinin Ukrayna’da yasal olarak ikamet etmekte olan çocuğu olması durumunda Ukrayna aile birleşimi vizesi kapsamında Ukrayna’da oturma hakkı elde edebilmektedir.
  • Ukrayna aile birleşimi vizesine başvuran kişinin yanına yerleşme amacıyla gittiği Ukrayna’da yaşayan akrabanın veya aile yakınının, en az 1 yıldır Ukrayna’da ikamet ediyor olması ve geçerli bir ikamet izni belgesine sahip olması gerekmektedir.
  • Ukrayna aile birleşimi vizesine başvuran kişinin, Ukrayna’da kalacağı süre boyunca masraflarını nasıl karşılayacağına dair güvence sunması gerekmektedir.
  • Ukrayna’ya aile birleşimi vizesi adı altında, yanına yerleşme amacıyla gidilen akrabanın veya aile yakınının, Ukrayna’daki yaşam koşullarını karşılayacak miktarda finansal geliri olması ve bu durumu resmi belgelerle kanıtlayabilmesi gerekmektedir.

Ukrayna Aile Birleşimi Vizesi için Hazırlanması Gereken Evraklar Nelerdir?

Ukrayna aile birleşimi vizesi için hazırlanması gereken evraklar aşağıda listelenmektedir.

  • Pasaport: Ukrayna aile birleşimi vizesi başvurusunda bulunacak olan kişinin sahip olduğu pasaportun son 10 yıl içerisinde alınmış olması, en 2 sayfasının boş olması, talep edilen vize süresinden sonra en az 6 ay daha geçerliliğinin devam etmesi gerekmektedir.
  • Biyometrik Fotoğraf: Ukrayna aile birleşim vizesi başvurusunda bulunacak olan kişinin, yüz ifadesi net, 35 mm genişlik 45 mm yükseklikte, arka fonu beyaz, biyometrik ölçülere uygun çekilmiş ve güncel halini yansıtan 2 adet fotoğrafını Ukrayna aile birleşimi vizesi başvurusu dosyasının içerisinde bulundurması gerekmektedir.
  • Kimlik fotokopisi: Ukrayna aile birleşimi vizesi başvurusu yapan kişinin, Nüfus Müdürlüğü tarafından onaylı, şahsi kimlik bilgilerini kapsayan kimlik kartının ön ve arka olmak üzere her iki yüzünün fotokopisini Ukrayna aile birleşimi vizesi başvuru dosyasının içinde bulundurması gerekmektedir.
  • Ukrayna aile birleşim vizesi başvuru formu: Ukrayna aile birleşimi vizesine başvuruda bulunacak olan kişinin eksiksiz olarak doldurduğu ve ıslak imzası bulunan Ukrayna aile birleşimi vizesi başvuru formunu Ukrayna aile birleşimi vizesi başvurusu dosyasının içerisinde bulundurması gerekmektedir.
  • Finansal yeterlilik belgeleri: Ukrayna aile birleşimi vizesine başvuruda bulunacak olan kişinin Ukrayna’da kalacağı süre boyunca masraflarını nasıl karşılayacağını gösteren bir belgeyi (son 2 aylık hesap hareketlerini gösteren hesap dökümü vs.) Ukrayna aile birleşimi vizesi başvurusu dosyasının içerisinde bulundurması gerekmektedir.)
  • Sigorta poliçesi: Ukrayna aile birleşimi vize başvurusunda bulunacak olan kişinin; Ukrayna’da geçerli, tıbbi acil durumlar veya ölüm durumunda en az 30.000 Euro tutarında geri dönüş için kapsandığını gösteren seyahat sigortası poliçesini (orijinal, kaşeli ve ıslak imzalı ) Ukrayna aile birleşimi vize başvurusu dosyasının içerisinde bulundurması gerekmektedir.
  • Evlilik belgesi: Ukrayna aile birleşimi vizesine başvuruda bulunacak olan kişi evli ise evlilik akdinin tercümesinin Ukrayna aile birleşimi vizesi başvuru dosyasında bulundurulması gerekmektedir. (Noter tasdikli ve yeminli bir tercüman tarafından Ukraynacaya çevrilmesi gerekmektedir.)
  • Aile cüzdanı: Ukrayna aile birleşimi vizesine başvuruda bulunacak olan kişi evli ise sahip olduğu aile cüzdanının, Ukrayna aile birleşimi vizesi başvuru dosyasının içerisinde bulundurulması gerekmektedir.

Ukrayna aile birleşimi vizesine başvuruda bulunacak olan kişi çocuk (reşit değil) ise ”Doğum Kayıt Örneğinin” Ukrayna aile birleşimi vizesi başvuru dosyasında bulundurulması gerekmektedir.

Ukrayna aile birleşimi vizesine başvuruda bulunacak olan kişi çocuk (reşit değil) ise noter tasdikli muvafakatnamenin Ukrayna aile birleşimi vizesi başvuru dosyasında bulundurulması gerekmektedir.

Ukrayna aile birleşimi vizesine başvuruda bulunacak olan kişinin Ukrayna’da ikamet eden yabancı veya vatansız bir kişinin geçici oturma izni ve kopyaları üzerine bir aile üyesi olduğunu kanıtlayan belgelerin asılları ve fotokopilerini Ukrayna aile birleşimi vizesi başvuru dosyasının içerisinde bulundurulması gerekmektedir. (Belgelerin Ukrayna usulüne uygun olarak onaylanmış apostilli ve yeminli bir tercüman tarafından Ukraynacaya tercüme edilmiş olması gerekmektedir.)

Ukrayna aile birleşimi vizesine başvuruda bulunacak olan kişinin Ukrayna’da yanına gittiği aile yakını Ukrayna vatandaşı değil ise bu kişiye verilen oturma izni belgesinin bir kopyasının Ukrayna aile birleşimi vizesi başvuru dosyasında bulundurulması gerekmektedir.

Ukrayna Aile Birleşimi Vizesi için Adli Sicil Kaydı ve Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Nasıl Alınır?

Ukrayna aile birleşimi vizesi için adli sicil kaydı ve tam vukuatlı nüfus kayıt örneği alımları aşağıda açıklanmıştır.

Ukrayna aile birleşimi vizesine başvuru yapmak için gerekli evraklardan biri olan adli sicil kaydı; Adliyelerde bulunan Adli Sicil Müdürlüklerinden, Kaymakamlıklardan, yurt dışında Büyükelçiliklerden ve e-devlet sistemiyle internet üzerinden barkodlu şekilde alınabilmektedir.

Ukrayna aile birleşimi vizesine başvuru yapmak için gerekli evraklardan biri olan tam vukuatlı nüfus kayıt örneği, Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ve e-devlet sistemiyle internet üzerinden barkodlu şekilde alınabilmektedir.

Adli sicil kaydı, kişinin otoriteler nezdinde mahkeme kararlarıyla kesinleşmiş suçlarının kayda geçirildiği resmi belgedir. Adli sicil kaydı halk dilinde sabıka kaydı olarak da bilinmektedir.

Ukrayna Aile Birleşimi Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Ukrayna aile birleşimi vizesi başvuruları VFS Global Ukrayna vize merkezlerinden veya doğrudan Ukrayna Konsolosluklarından yapılmaktadır.

Ukrayna aile birleşimi vizesi başvuru adımları aşağıda verilmiştir.

  1. Ukrayna aile birleşimi vizesi başvurusu VFS Global Ukrayna merkezlerine yapılacak ise:
    • Ukrayna aile birleşimi vizesi için gerekli evraklar ve belgeler eksiksiz hazırlanır,
    • VFS Global Ukrayna vize başvuru merkezlerinden randevu alınır,
    • Randevu gününde hazırlanan evraklar VFS Global Ukrayna vize merkezlerinde bulunan yetkililere biyometri bilgileri ile birlikte teslim edilir,
    • Randevu gününde evraklar ve biyometri teslim edildikten sonra ücretler ödenir,
    • Ukrayna aile birleşimi vizesi başvuru sonucu beklenir.
  2. Ukrayna aile birleşimi vizesi başvurusu Ukrayna Konsolosluklarına yapılacak ise:
    • Ukrayna aile birleşimi vizesi için gerekli evraklar tam ve eksiksiz olarak hazırlanır,
    • Ukrayna Konsolosluklarından e-posta veya çağrı merkezleri aracılığıyla randevu alınır,
    • Randevu zamanında toplanan evraklar ve biyometri bilgileri Ukrayna Konsolosluğuna teslim edilir,
    • Ukrayna aile birleşimi vizesi ücreti ödenir,
    • Ukrayna aile birleşimi vizesi başvuru sonucu beklenir.

Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868

Ukrayna Aile Birleşimi Vize Başvurusu Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Nelerdir?

Ukrayna aile birleşimi vizesine başvuru yaparken ve başvuru yaptıktan sonra kişilerin dikkat etmesi gereken noktalar aşağıdaki kısımda maddeler halinde açıklanmaktadır.

  • Kırım, 2014 yılında askeri müdahalenin ardından Rusya Federasyonu tarafından ilhak edilen tartışmalı bir bölgedir. Bu nedenle Kırım’a yapılacak ziyaretler için Rusya vizesi gerekmektedir. Ancak Ukrayna hükümeti, Rus vizesiyle Kırım’a girişi Ukrayna topraklarına yasadışı giriş olarak kabul etmektedir. Kişi, Kırım’ı ziyaret ettikten sonra Ukrayna’ya girişi reddedilebilir veya para cezasına çarptırılabilir.
  • Ukrayna aile birleşimi vizesine başvuruda bulunacak olan kişinin Ukrayna aile birleşimi vize başvurusunu şahsen yapması gerekmektedir.
  • Ukrayna aile birleşimi vizesine başvuruda bulunacak olan kişinin pasaportunun yıpranmamış olması gerekmektedir.
  • Ukrayna aile birleşimi vizesine başvuruda bulunacak olan kişinin pasaportunun geçerlilik süresi Ukrayna aile birleşimi vizesi süresi bitiminden sonra en az 3 ay sonrasına kadar geçerli olmalıdır,
  • Ukrayna aile birleşimi vizesine başvuruda bulunacak olan kişinin Ukrayna’da yanında ikamet edeceği kişinin, aile birleşimi gerçekleştirilecek aile üyesine yeterli maddi desteği sağlayabilecek olması gerekmektedir
  • Ukrayna aile birleşimi vizesi için oluşturulan başvuru formu ve açıklama mektubunun doğru bilgilerle kesin ve eksiksiz olarak doldurulması gerekmektedir.

Ukrayna Aile Birleşim Vize Başvurusu Ne Kadar Sürede Sonuçlanır?

Ukrayna aile birleşim vizesi başvurusu ortalama 20 takvim günü içerisinde sonuçlanmaktadır.

Ukrayna aile birleşim vizesi başvurusunda ek kontrollerin gerekli olması halinde sonuçlanma süresi 30 iş gününe kadar uyabilir. (Dünyada görülmekte olan Covid-19 salgını sebebi ile Ukrayna aile birleşimi vizesi başvurusunun sonuçlanması sürecinde uzama yaşanabilmektedir.)

Ukrayna aile birleşim vizesi başvurusu sonucu, başvurana başvuru yapılan kurum tarafından bildirilmektedir.

Ukrayna Aile Birleşim Vizesi ile Sahip Olunabilecek Haklar Nelerdir?

Ukrayna aile birleşim vizesi ile sahip olunabilecek haklar aşağıda verilmiştir.

  • Ukrayna aile birleşim vizesine sahip olan kişi, Ukrayna sınırları içerisinde yerleşim ve oturum hakkı elde etmektedir.
  • Ukrayna aile birleşim vizesine sahip olan kişi, Ukrayna`da 90 günden uzun süre boyunca bulunabilmektedir.
  • Ukrayna aile birleşim vizesine sahip olan kişi, Ukrayna sınırları içerisinde devlet okullarından eğitim alabilir.
  • Ukrayna aile birleşim vizesine sahip olan kişi, Ukrayna sınırları içerisinde her şehre seyahat edebilmektedir.
  • Ukrayna aile birleşim vizesine sahip olan kişi, Ukrayna’da herhangi bir sektörde çalışabilme hakkına sahip olmaktadır.

Ukrayna Aile Birleşim Vizesine Benzer Diğer Ukrayna Vize Türleri Nelerdir?

Ukrayna aile birleşim vizesine benzer diğer Ukrayna vize türleri aşağıda verilmiştir.

  • Ukrayna Öğrenci Vizesi: Ukrayna’da bir yükseköğretim kurumunda üç aydan fazla eğitim almayı planlayan öğrencilerin başvurması gereken vize türü Ukrayna öğrenci vizesidir.
  • Ukrayna Çalışma Vizesi: Ukrayna’da 90 günden fazla kalmak ve çalışmak isteyen bir kişinin yeterli geçim kaynağı, çalışma süresi ve sağlık sigortası dâhil olmak üzere gerekli ek belgelerle birlikte işvereni aracılığıyla bir Ukrayna çalışma vizesi talebinde bulunması gerekmektedir.
  • Ukrayna Dil Eğitimi Vizesi: Ukrayna’da 90 günü aşan dil kursları alınması halinde başvurulması gereken ulusal Ukrayna D tipi vize türüdür.
  • Ukrayna Öğrenci Staj Vizesi: Ukrayna’da staj yapacak olan kişilerin başvurması gereken vize türü Ukrayna öğrenci staj vizesidir.

Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868

Ebru Sönmez Yazan: Ebru Sönmez

Ebru Sönmez 2015 yılında Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesinde eğitimini tamamladı, 2016 yılında avukat olarak çalışmaya başladı ve 2021 yılından beri Vizem.net için ´Immigration and Visa Law Attorney´ unvanı ile çalışıyor.

Paylaş: