Ukrayna Vizesi için Pasaport Özellikleri

Ukrayna Vizesi için Pasaport Süresi ve Diğer Şartlar

Ukrayna vizesi almak isteyen kişiler birtakım başvuru şartlarını yerine getirmelidir ve bunların en başında da geçerli bir pasaporta sahip olma şartı bulunmaktadır. Ukrayna vizesi şartlarını sağlamayan kişilerin vize başvuruları reddedilmektedir.

Ukrayna vizesine başvuracak kişiler için Ukrayna tarafından kabul edilen ve üstüne vize işlenebilir durumda olan geçerli bir pasaport ibraz etme zorunluluğu Ukrayna vize şartları arasındadır. Ukrayna vize başvurusunda bulunmak için kullanılacak olan pasaport, asgari geçerlilik süresi ya da şekil koşulları gibi birtakım geçerlilik şartlarını sağlamalıdır. Öngörülen pasaport gereklilik şartlarını sağlamayan kişilerin vize başvuruları kabul edilmeyecektir.

Ukrayna vize başvurusu için: 0850 241 1868

Ukrayna Vize Başvurusu Hangi Pasaport Türleri İle Yapılabilir?

Ukrayna vize başvurusu için pasaport türü özelinde bir sınırlama yoktur; hem diplomatik (siyah) pasaport, hizmet (gri) pasaportu ve hususi (yeşil) pasaport hem de umuma mahsus (bordo) pasaport hamilleri Ukrayna vize başvurusu yapabilmektedir.

Yabancı Pasaport İle Ukrayna Vizesi Alınabilir Mi?

Yabancı pasaport ile Ukrayna vizesine başvurmak, Türkiye’de yasal olarak ikamet etmekte olan yabancıların geçerli pasaportları ve Türkiye’de yasal olarak ikamet ettiklerini gösteren oturum izinleri ile mümkün olmaktadır.

Çifte Vatandaşlığı Olanlar için Ukrayna Vizesi

Çifte vatandaşlığa sahip olan kişilerin vatandaşlıklarından birinin Türk vatandaşlığı olması durumunda Ukrayna vizesine Türk pasaportları ile başvurmaları gerekmektedir.

Farklı ülkelerin çifte vatandaşlıklarına sahip olup Türkiye’de yasal olarak ikamet eden kişiler ise yabancı ülke pasaportları ve oturum izinleri ile Türkiye’den Ukrayna vize başvurusu yapabilir.

Ukrayna Vizesi için Pasaport Özellikleri Nasıl Olmalıdır?

Ukrayna vizesi için gereken pasaport dönüş tarihinden sonra en az 3 ay daha geçerli ve son 10 yıl içinde verilmiş olup en az 2 adet boş sayfa içermelidir.

Ukrayna vizesi geçerlilik kriterlerine uymayan pasaportlar ile yapılan başvurular kabul edilmemektedir.

Ukrayna vizesi için gereken pasaport hasar görmemiş, yıpranmamış, su veya ateş ile temas etmemiş ve buruşmamış olmalıdır.

Kısa Pasaport Süresi Ukrayna Vize Reddine Neden Olur Mu?

Evet, pasaport süresi Ukrayna vize reddine neden olmaktadır. Ukrayna vizesi için gereken pasaport mutlaka asgari süre şartını sağlamalıdır; geçerlilik süresinin istenen süreden uzun olması ise önem taşımaktadır.

2022 yılında artan vize reddi kararlarının %20’sinden fazlası hatalı evrak sunumundan kaynaklanmaktadır.

Kısa süreli pasaportla yapılan vize başvurularında olumsuz dönüşlere daha sık rastlanmaktadır ve genel pasaport şartlarının sağlanması yanında pasaport geçerlilik süresinin mümkün olduğunca uzun olması, Ukrayna vize reddi kararının önüne geçilmesinde büyük önem taşımaktadır.

Ukrayna Vize İşlemleri için Pasaportun Teslim Edilmesi Gerekir Mi?

Evet, Ukrayna vize işlemleri için pasaportun teslim edilmiş olması gerekmektedir.

Ukrayna Vizesi için Pasaport Nereye Teslim Edilmelidir?

Ukrayna vize başvuruları Ukrayna Ankara Büyükelçiliği veya yetkili vize başvuru merkezi olan VFS Global tarafından kabul edilmektedir.

Ukrayna vizesi için pasaport, başvuru sahibinin ikamet ettiği şehre göre başvuru yapılacak dış temsilciliğe ya da Ankara, Antalya, İstanbul ve İzmir’de bulunan VFS Global ofislerinden birine teslim edilmelidir.

Ukrayna Vize Başvurusu için Verilen Pasaport Ne Zaman Geri Alınabilir?

Ukrayna vize başvurusu için sunulan pasaport, Ukrayna vize başvurusu sonuçlandıktan sonra vize başvuru merkezi ya da başvuru yapılan dış temsilcilikten pasaport teslim saatleri içerisinde teslim alınabilmektedir.

VFS Global’den başvuru yapan başvuru sahipleri pasaportlarını temsilcileri tarafından teslim aldırabilir ya da belirttikleri adrese kargolanması için kurye hizmeti de satın alabilirler. VFS Global’in pasaport teslimi için kurye hizmet bedeli 160 TL’dir.

Ebru Sönmez Yazan: Ebru Sönmez

Ebru Sönmez 2015 yılında Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesinde eğitimini tamamladı, 2016 yılında avukat olarak çalışmaya başladı ve 2021 yılından beri Vizem.net için ´Immigration and Visa Law Attorney´ unvanı ile çalışıyor.

Paylaş: