Ukrayna Vize Reddi Nedenleri, İtiraz Hakkı ve Yeniden Başvuru
Ukrayna’ya yapılan 180 gün içerisinde 90 günden kısa sürecek seyahatlerde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vizeden muaf tutulmaktadır.
Ukrayna’ya uzun süreli seyahatler için yapılan vize başvuruları, başvuruda yanlış veya sahte belge sunulması, sağlık sigortasının olmaması, başvuru yapan kişinin Ukrayna halk sağlığını tehdit etmesi gibi nedenlerle reddedilmektedir.
Ukrayna vize başvurusunun olumlu sonuçlanması için vize başvuru sürecinin doğru şekilde yürütülmesi ve vize başvuru randevusunda sunulacak belgelerin doğru ve eksiksiz bir şekilde hazırlanması önemlidir.
Ukrayna vize başvurusunun reddedilmesi durumunda, başvuru sahibine gönderilen ret kararı bildiriminde itiraz etme hakkı tanınmışsa vize başvurusunun yeniden değerlendirilmesi için itiraz edilebilmekte veya ret gerekçesi ortadan kaldırılarak yeniden vize başvurusu yapılabilmektedir.
Ukrayna vize başvurusu için: 0850 241 1868
Ukrayna Vizesi için Ret Kararı Hangi Kurum Tarafından Verilmektedir?
Ukrayna vizesi için ret kararı, başvuru yapan kişinin ikamet ettiği ile göre vize değerlendirme yetkisini elinde bulunduran Ukrayna Ankara Büyükelçiliği, İstanbul Başkonsolosluğu veya Antalya Konsolosluğunun vize birimi tarafından verilmektedir.
Ukrayna vizesi ret kararı, başvuru sahine vize başvurusunun reddedilme gerekçelerini, itiraz hakkının olup olmadığını ve itiraz etmek için gerekli prosedürleri anlatan yazılı bir belge veya e-mail ile bildirilmektedir.
Ukrayna Vizesi Ret Nedenleri Nelerdir?
Ukrayna vizesi ret nedenleri aşağıda listelenmiştir.
- Ukrayna ulusal güvenliğinin ve kamu düzeninin korunması
- Ukrayna halk sağlığının, ülke vatandaşlarının ve ülkede ikamet eden yabancı ülke vatandaşlarının haklarının ve çıkarlarının korunması
- Başvuru sahibinin Ukrayna’ya giriş yasağının bulunması
- Ukrayna vizesine başvuru yapan kişinin pasaportunun sahte veya hasarlı olması, vize için belirlenen şartlara uygun olmaması veya başvuru sahibi dışında başka bir kişiye ait olması
- Ukrayna vize başvurusunda yanlış bilgi ve sahte belgelerin sunulması
- Ukrayna vize başvurusunda geçersiz sağlık sigortası sunulması veya sağlık sigortasının yaptırılmamış olması
- Ukrayna seyahat için yeterli finansal kaynağın veya desteğin bulunmaması
- Ukrayna vizesine başvuran yabancı veya vatansız kişinin ülkede kalış amacını kanıtlayamaması
- Yabancı veya vatansız kişinin Ukrayna vize başvurusu sona erdikten sonra ülkeyi terk edeceğine dair kanıtların yetersiz olması
- Ukrayna vize başvurusunun başvuru sahibi tarafından iptal edilmesi
Ukrayna Vize Reddine İtiraz Başvurusu Nasıl Yapılır?
Ukrayna vize reddine itiraz başvurusu ile ilgili olarak, itiraz hakkının olup olmaması ve nasıl başvuru yapılacağı, vize reddi bildirimi ile başvuru sahibine belirtilmektedir.
Ukrayna vize reddine itiraz başvurusu, vize reddi bildiriminde belirtilen süre içerisinde, vize ret nedenine yönelik gerekli destekleyici evraklar ve itiraz dilekçesi ile birlikte Türkiye’de bulunan Ukrayna dış temsilciliklerine ücretsiz olarak yapılmaktadır.
Ukrayna vize reddi itirazında ret kararının yeniden gözden geçirilmesini talep eden Ukrayna vize itiraz dilekçesi, Ukrayna’nın belirlediği mevzuat hükümlerine ve şartlarına uygun olarak hazırlanmalı ve sunulmalıdır.
Ukrayna Vizesi İtiraz Başvurusu Kaç Günde Sonuçlanır?
Ukrayna vizesi itiraz başvurusu, ret nedenine ve başvuru sahibinin durumuna bağlı olarak ortalama 10 iş günü içerisinde sonuçlanır.
Vize reddine itirazın kabulü ile Ukrayna vizesi, bazı durumlarda itiraz mektubunun sunulduğu gün verilirken, bazen bu süreç daha uzun sürmektedir; ancak her durumda Ukrayna vize itiraz başvurusunun sonuçlanma süresi 30 günü geçmemektedir.
Ukrayna Vize Reddinden Sonra İkinci Başvuru Ne Zaman Yapılabilir?
Ukrayna vize reddinden sonra ikinci vize başvurusu, herhangi bir süre beklemeye gerek olmadan ret kararının bildiriminden hemen sonra yapılabilmektedir.
Ukrayna vize reddinden sonra yeni vize başvurusu yapmak için öncelikle vize reddi gerekçelerinin incelenerek ortadan kaldırılması, ardından Ukrayna vize şartları için uygun yeni destekleyici belgelerle başvuru yapılması gerekmektedir.
Ebru Sönmez 2015 yılında Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesinde eğitimini tamamladı, 2016 yılında avukat olarak çalışmaya başladı ve 2021 yılından beri Vizem.net için ´Immigration and Visa Law Attorney´ unvanı ile çalışıyor.