Estonya Öğrenci Vizesi

Estonya Öğrenci Vizesi: 2023'te Estonya'ya Öğrenci Olarak Nasıl Gidilir?

Estonya öğrenci vizesi, Estonya’da eğitim görmek isteyen öğrencilerin alması gereken vize türüdür. Başvuru sahibinin Estonya’da katılmayı planladığı eğitim programının süresine bağlı olarak C tipi (kısa süreli) ya da D tipi (uzun süreli) Estonya öğrenci vizesi başvurusunda bulunmak gerekir.

Estonya’da 1 yıldan uzun sürecek bir eğitim programına katılacak kişilerin, D tipi Estonya öğrenci vizesine ek olarak Estonya oturum izni başvurusunda da bulunmaları gerekmektedir. Estonya’da eğitim görmek isteyen uluslararası öğrencilerin, Estonya’da yer alan bir eğitim programından kabul aldıktan ve gerekli vize evraklarını hazırladıktan sonra Estonya vize başvurusu yapmaları gerekmektedir.

Vizem.net danışmanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti’nden yapılan Estonya öğrenci vizesi başvurularında son 4 yıl içerisinde elde edilen %94,7 onay oranı Türkiye’deki en yüksek akredite acente skorudur.

Bilgi ve başvuru: 0850 241 1868

Estonya’da Okumak için Öğrenci Vizesi Türleri Nelerdir?

Estonya’da okumak için öğrenci vizesi türleri aşağıda verilmiştir.

  • 3 aydan kısa süreli eğitimler için Estonya öğrenci vizesi
  • 3 aydan uzun süreli eğitimler için Estonya öğrenci vizesi

Estonya Kısa Süreli Öğrenci Vizesi Nedir?

Estonya kısa süreli öğrenci vizesi, 90 günden daha kısa süreli dil eğitimi almak, araştırma görevlisi olarak çalışmak veya sertifika programlarına katılım gibi amaçlarla Estonya’ya seyahat etmek isteyen kişilerin almaları gereken C tipi (kısa süreli) bir vize türüdür.

Estonya kısa süreli öğrenci vizesi ile seyahat edecek kişilerin oturum izni alması gerekmemektedir. Estonya kısa süreli öğrenci vizesi, hamiline Estonya’da tek seferde en fazla 90 güne kadar ikamet izni sağlar.

Estonya Uzun Dönemli Öğrenci Vizesi Nedir?

Estonya uzun dönemli öğrenci vizesi Erasmus programlarına katılmak, lisans ve yüksek lisans eğitimi almak ve doktora programlarına katılmak gibi nedenlerden ötürü 90 günden daha uzun sürecek eğitimler için alınması gereken D tipi (uzun süreli) vize türüdür. Estonya’ya D tipi öğrenci vizesi ile seyahat eden kişilerin eğitim sürelerinin 1 yıldan daha uzun sürmesi durumunda Estonya oturma izni başvurusunda bulunmaları gerekmektedir.

Estonya Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır?

Estonya öğrenci vizesi almak isteyen kişilerin öncelikle Estonya’da yer alan bir eğitim kurumundan kabul mektubu ya da araştırma daveti mektubu gibi bir belge almaları gerekmektedir.

Gerekli belgelere sahip olan kişiler, C tipi (kısa süreli) Estonya öğrenci vizesi başvurularını aracı kurumların vize başvuru merkezleri ve ilgili dış temsilcilikler üzerinden yapabilmektedir. D tipi (uzun süreli) Estonya öğrenci vizesi başvurusunda bulunmak isteyen kişilerin ise şahsen Ankara’da yer alan Estonya Büyükelçiliğine müracaat etmeleri gerekmektedir.

Estonya öğrenci vizesi için gerekli belgeleri eksiksiz bir şekilde hazırlayan kişilerin, başvurulacak vize türüne göre uygun kuruma müracaat etmeleri gerekmektedir. Estonya öğrenci vizesi başvurusunun yapılacağı kurumdan randevu alan kişilerin randevu tarihinde gerekli belgeler ile kuruma gitmeleri gerekmektedir.

Randevu gününde evrak teslim işlemleri ve biyometri işlemleri tamamlanarak Estonya öğrenci vizesi başvuru süreci sonlanmaktadır.

Estonya Öğrenci Vizesi için Gerekli Evraklar Nelerdir?

Estonya öğrenci vizesi için gerekli evraklar aşağıda listelenmektedir.

  • Estonya öğrenci vizesi başvuru formu: Estonya öğrenci vizesi başvuru formu, vize başvuru sahibi tarafından online ortamda eksiksiz bir biçimde doldurulmalı ve ıslak imzalı olarak başvuru dosyasına eklenmelidir. Estonya öğrenci vizesi başvuru formunda verilen bilgilerin başvuru dosyasında sunulan diğer belgelerde yer alan bilgiler ile uyumlu olmasına dikkat etmek gerekmektedir.
  • Pasaport: Estonya öğrenci vizesine başvuran kişiye ait, Estonya vizesinin bitiş tarihinden sonra en az 3 ay daha geçerlilik süresi bulunan, vize damgasının uygulanması için en az 2 boş sayfası olan ve 10 yıldan eski olmayan bir pasaport ile başvuru yapılmaktadır.
  • Biyometrik fotoğraf: Estonya öğrenci vizesine başvuruda bulunan kişiye ait, açık renkli fon ile son 6 ay içerisinde çekilmiş, kişinin yüzünün net olarak göründüğü ve doğrudan kameraya baktığı, 35 mm x 45 mm boyutlarına sahip ve biyometrik standartlara uygun 1 adet renkli biyometrik fotoğraf vize başvurusunda ibraz edilmelidir.
  • Seyahat sağlık sigortası: Estonya öğrenci vizesine başvuran kişi adına düzenlenmiş olan, planlanan Estonya seyahati tarihlerinin tümünü kapsayıcı nitelikte, Estonya seyahati sırasında gerçekleşebilecek çeşitli sağlık sorunları, acil tedavi durumu, hastaneye yatma durumu ya da vefat gibi durumları kapsayan, en az 30.000 Euro teminatlı ve tüm Schengen bölgesinde geçerliliği olan bir seyahat sağlık sigortası poliçesi vize başvurusunda sunulmalıdır.
  • Davet mektubu: Estonya öğrenci vizesi almak isteyen öğrencilerin, Estonya’da yer alan bir eğitim kurumundan kabul mektubu ya da araştırma daveti mektubunu vize başvurusunda sunması zorunludur.
  • Seyahat amacına yönelik yazı: Estonya öğrenci vizesine başvuruda bulunan öğrencinin, Estonya’ya eğitim amaçlı seyahat etmek istediğini belirten bir yazı vize başvuru dosyasına eklenmelidir.
  • Finansal yeterlilik belgeleri: Estonya öğrenci vizesine başvuruda bulunan kişinin Estonya’da kalacağı sürenin masraflarını karşılamaya yetecek finansal yeterliliği olduğunu kanıtlayacak nitelikte burs belgeleri ve son 3 aya ait banka hesap dökümü ya da banka hesap cüzdanı gibi finansal yeterlilik belgelerinin başvuru dosyasında sunulması gerekmektedir.
  • Konaklama belgeleri: Estonya öğrenci vizesine başvuruda bulunan kişinin, Estonya’da eğitim alacağı süre boyunca kalacağı ev ya da yurt gibi konaklama bilgilerini içeren belgeler başvuru dosyasında sunulmalıdır. Başvuru sahibinin Estonya’da kalacağı yer kesin olarak belirlenmemiş ise, geçici olarak konaklanacak otel gibi yerlere ait rezervasyon belgeleri vize başvuru dosyasına eklenmelidir.
  • Vize ücreti dekontu: Estonya öğrenci vizesi başvurusu için ödenmesi gereken ücretin yatırıldığını gösteren vize ücreti dekontu başvuru dosyasına eklenmelidir.

Estonya öğrenci vizesi için gerekli evraklar Estonca, İngilizce ya da Türkçe dillerinde sunulabilir. Kabul edilen dillerde olmayan belgelerin Estonca, İngilizce ya da Türkçe dillerinden birine tercüme edilmiş olarak ibraz edilmesi gerekmektedir.

Estonya vizesi için gerekli belgelerin tercüme edilmiş bir biçimde sunulacağı durumlarda, çeviri işleminin yeminli bir tercüman tarafından yapılması ya da noter onaylı olması gerekmektedir.

Estonya Öğrenci Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

Estonya öğrenci vize başvuru formu başvuru sahibi tarafından online olarak doldurulmalıdır; form https://eelviisataotlus.vm.ee/ adresi üzerinden doldurulmalıdır ve yazım hatası yapılmamasına dikkat edilmelidir.

Estonya öğrenci vize başvuru formu doldurulurken öncelikle başvuru formunun doldurulacağı dil seçimi yapılmalıdır. Estonya öğrenci vize başvuru formu içerisinde; başvuru sahibinin kişisel bilgileri, ikametgah bilgileri, başvuruda bulunulan vize türü, seyahat planı, seyahat tarihleri, konaklama ve ulaşım bilgileri, finansal yeterlilik bilgileri ve iletişim bilgileri gibi bölümler eksiksiz bir biçimde doldurulmalıdır.

Vize başvuru formu içerisinde yer verilen bilgilerin başvuru dosyasında sunulan destekleyici belgelerde yer alan bilgiler ile uyumlu olmasına dikkat etmek gerekmektedir.

Estonya öğrenci vize başvuru formuna ait bir sayfanın görseli aşağıda yer almaktadır.

Estonya Öğrenci Vizesi Başvuru Formu Örneği
Estonya Öğrenci Vizesi Başvuru Formu Örneği

Estonya Öğrenci Vizesi Talep Dilekçesi Nasıl Yazılır?

Estonya öğrenci vizesi talep dilekçesi, Estonya vize başvuruları için zorunlu değildir ancak vize başvurularının değerlendirme sürecinde olumlu etkisi olmaktadır.

Estonya vize talep dilekçesi vize başvuru sahibi tarafından ilgili dış temsilciliklere hitaben resmi bir dille yazılmalıdır. Estonya öğrenci vizesi talep dilekçesi içerisinde; Estonya seyahatinin eğitim amaçlı olduğu bilgisi, Estonya’da kalış tarihleri, başvuru sahibinin kişisel bilgileri, seyahat tarihleri, burs bilgileri, Estonya seyahati masraflarının nasıl karşılanacağı bilgisi ve Estonya’da nerede konaklanacağına dair bilgiler yer almalıdır.

Estonya Öğrenci Sağlık Sigortası Nasıl Olmalıdır?

Estonya öğrenci sağlık sigortası, Estonya seyahati süresince kişinin ihtiyaç tıbbi masrafların karşılanmasını sağlayan bir sigorta türüdür. Estonya öğrenci sigortası, vize başvurusu için gerekli olan evraklar arasında yer almaktadır ve Türkiye’de faaliyet gösteren sigorta acenteleri üzerinden yaptırılabilir.

Vizem.net sigorta departmanı öğrenci seyahat sağlık sigortaları için en uygun fiyat garantisi ile teklif sunmaktadır.

Bilgi ve başvuru: 0850 241 1868

Estonya Öğrenci Vize Başvuru Ücreti Ne Kadardır?

Estonya öğrenci vize başvuru ücreti harç bedeli 2022 yılı için kısa süreli (C tipi) vizeler için 80 Euro ve uzun süreli (D tipi) vizeler için 100 Euro olarak belirlenmiştir.

Estonya öğrenci vize başvuru ücreti C tipi vizeler için Estonya vize işlemleri için yetkilendirilmiş olan aracı kurum olan VFS Global’in vize başvuru merkezlerinde nakit olarak ödenebilir.

Estonya öğrenci vize başvuru ücreti D tipi vizeler için ise Ankara’da yer alan Estonya Büyükelçiliğinin banka hesabına yatırılarak ödenmektedir. Estonya öğrenci vize başvuru ücretinin ödendiğine dair dekont, vize başvurusu için gerekli diğer evraklar ile birlikte ibraz edilmelidir.

Vizem.net danışmanlığında yapılan başvurularda tüm ücretler başvuru sahibi adına Estonya vize danışmanı tarafından ödenmektedir.

Estonya Öğrenci Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Estonya öğrenci vizesi ortalama 10 ila 30 gün içerisinde çıkmaktadır.

Estonya’da Üniversite Okumak İçin Öğrenci Oturum İzni Nasıl Alınır?

Estonya’da üniversite okumak için öğrenci oturum izni başvuruları Estonya’da lisans, yüksek lisans ya da doktora eğitimi alacak tüm uluslararası öğrenciler tarafından yapılmalıdır. Estonya’da eğitim görecek üniversite öğrencileri, Estonya’ya giriş yaptıktan hemen sonra geçici oturum izni başvurusunda bulunmalıdır.

Estonya geçici oturum izni başvuruları, Estonya Polis ve Sınır Muhafız Kurulu (PBGB) ofislerine yapılmaktadır. Estonya geçici oturum izni başvuruları için öncelikle ilgili kurumdan randevu alınması gerekmektedir. Estonya geçici oturum iznini alan kişilerin, Bölge İdaresi ofislerine müracaat ederek ikamet kaydı oluşturmaları gerekmektedir.

Estonya geçici oturum izni için örnek bir görsel aşağıda verilmiştir.

Estonya Geçici Oturum İzni Örneği
Estonya Geçici Oturum İzni Örneği

Öğrenciler için Estonya Oturum İzni Şartları Nelerdir?

Öğrenciler için Estonya oturum izni şartları aşağıda listelenmiştir.

  • Öğrenciler için Estonya oturum iznine başvuran kişilerin bağlı oldukları eğitim kurumu başvuru sahibinin o kurumda eğitim gördüğünü onaylamalıdır.
  • Öğrenciler için Estonya oturum iznine başvuran kişilerin, her yıl Estonya hükümeti tarafından belirlenen geçim parasının iki katı kadar gelire sahip olması gerekmektedir.
  • Öğrenciler için Estonya oturum iznine başvuran kişilerin sağlık sigortasına sahip olmaları gerekmektedir.

Estonya Öğrenci Oturum İzni Evrakları Nelerdir?

Estonya öğrenci oturum izni evrakları aşağıda listelenmektedir.

  • Estonya oturum izni başvuru formu: Estonya öğrenci oturum iznine başvurmak isteyen kişiler, online ortamda Estonya oturum izni başvuru formunu doldurmalı ve belgenin çıktısını alarak ibraz etmelidir.
  • Aile bireylerine dair belgeler: Estonya öğrenci oturum iznine başvurmak isteyen kişilerin aile bireylerine ve yakın akrabalarına dair bilgilerin ibraz edilmesi gerekmektedir.
  • Başvuru ücreti ödeme dekontu: Estonya öğrenci oturum iznine başvuruda bulunmak isteyen kişinin başvuru ücretini ödediğine dair dekont sunması gerekmektedir.
  • Kimlik belgeleri: Estonya öğrenci oturum iznine başvuruda bulunmak isteyen kişi kimlik belgeleri sunmalıdır.
  • Biyometrik fotoğraf: Servis noktasında çekilebilecek 40 mm x 50 mm boyutlarında 1 adet renkli fotoğraf Estonya öğrenci oturum iznine başvuruda bulunmak isteyen kişi tarafından sunulmalıdır.
  • Kabul yazısı: Estonya öğrenci oturum iznine başvurmak isteyen kişinin Estonya’da yer alan bir eğitim kurumundan kabul aldığını belirten yazı, okul tarafından Estonya Polis ve Sınır Muhafız Kuruluna gönderilmelidir.

Sık Sorulan Sorular

Estonya öğrenci vizesi ve Estonya’da okumak konuları hakkında merkezimize sıklıkla sorulan sorular ve cevapları aşağıda verilmiştir.

Estonya Öğrenci Vizesi ile Çalışılabilir Mi?

Evet, uzun süreli Estonya öğrenci vizesi ile çalışmak mümkündür. Estonya’da Estonya öğrenci vizesi ile kalan ve eğitim alan uluslararası öğrencilerin, eğitimleri devam ederken çalışmak için ayrıca çalışma izni başvurusunda bulunmalarına gerek yoktur.

Estonya’da eğitim alan uluslararası öğrenciler, eğitim programları ile çakışmadığı sürece istedikleri kadar çalışma hakkına sahiptirler.

Estonya’da Öğrenci Vizesi ile Ne Kadar Çalışılabilir?

Estonya’da öğrenci vizesi ile çalışma konusunda bir saat veya sektör sınırlandırması bulunmamaktadır. Estonya’da öğrenim gören uluslararası öğrenciler, eğitimlerine engel olmadığı sürece çalışma hakkına sahiptir.

Estonya’da Çalışan Öğrenciler Ne Kadar Kazanır?

Estonya’da çalışan öğrenciler 2020 yılı verilerine göre; aylık en az 584 Euro ve saatlik en az 3,48 Euro kazanmaktadırlar.

Estonya’da Öğrencilerin Aylık Maliyeti Ne Kadardır?

Estonya’da öğrencilerin aylık maliyeti yemek, barınma, ulaşım ve ortalama üniversite dönem ücretleri gibi değişkenler düşünüldüğünde ortalama 300 ila 500 Euro arasında değişmektedir. Estonya’da öğrencilerin aylık konaklama maliyeti konuma ve konaklama çeşidine göre farklılık göstermektedir.

Estonya’da öğrencilerin kalabileceği yurtların aylık fiyatları 100 Euro ile 200 Euro arasında değişmektedir; ev kiralamayı seçen öğrenciler ise konaklamaya aylık 250 ile 550 Euro arasında harcamaktadır. Estonya’da eğitim gören bir öğrenci yemek ihtiyacını çeşitli kafelerde ya da üniversite yemekhanelerinde rahatlıkla giderebilmektedir. Estonya’daki öğrencilerin aylık yemek gideri ise ortalama 300 Euro civarında tutmaktadır.

Estonya’da eğitim gören bir öğrenci için ulaşım masrafları kişinin yaşadığı şehire göre değişebilmektedir. Tallinn’de ulaşım ücretsizken, öğrenciler Tartu şehrinde aylık 7,67 Euro değerinde abonman ulaşım kartı alabilmektedir. Öğrencilerin Estonya yaşam maliyeti kişinin yaşam standartlarına ve giderlerine bağlı olarak değişebilmektedir.

Estonya’da Okuyan Öğrenciler için Konaklama İmkanları Nasıldır?

Estonya’da okuyan öğrenciler için konaklama imkanları oldukça çeşitlidir. Estonya’da öğrenciler için kiralık ev, paylaşımlı ev, stüdyo daire, yurt ya da apart gibi birçok konaklama seçeneği bulunmaktadır.

Estonya’da okuyan öğrenciler için konaklama masrafları eğitim görülen üniversitenin bulunduğu şehre göre değişebilmektedir. Estonya’da öğrenci yurtlarının ortalama fiyatı 100 Euro ile 200 Euro arasında değişmektedir. Estonya’da öğrenciler için ev kiraları fiyatları ise 250 Euro ile 550 Euro arasında değişmektedir.

Mezun Olduktan Sonra Estonya’da Kalmak Mümkün Müdür?

Evet, Estonya’da eğitim alan uluslararası öğrenciler için mezun olduktan sonra Estonya’da kalmak mümkündür. Estonya’da eğitimlerini tamamlayan uluslararası öğrenciler, mezuniyetlerinden sonra ülkede 9 ay daha kalarak iş arama hakkına sahiptirler. Estonya’da mezuniyetten sonra iş arayan öğrencilerin bu süreçte oturum iznine başvuruda bulunmaları önerilmektedir.

Estonya’daki Üniversite Bursları Nelerdir?

Estonya’daki üniversite bursları aşağıda listelenmektedir.

  • Yabancı öğrenciler için Estonya Ulusal Burs Programı
  • IT eğitimi özel bursu
  • Estonya hükümeti bursu
  • Jaan Einasto Uluslararası Bursu
  • Tallinn Üniversitesi bursları
  • Tartu Üniversitesi bursları
  • Tallinn Teknik Üniversitesi bursları

Estonya’da üniversite okumak isteyen uluslararası öğrencilerin yararlanabileceği birçok burs programı bulunmaktadır. Estonya’da burslu bir şekilde üniversite eğitimi almak isteyen kişilerin ilgilendikleri Estonya üniversiteleri burs programlarına başvuru yapmaları gerekmektedir.

Estonya’da Eğitim Almanın Avantajları Nelerdir?

Estonya’da eğitim almanın avantajları aşağıda listelenmiştir.

  • Estonya üniversiteleri dünya çapında kabul edilmiş bir eğitim kalitesine sahiptir.
  • Estonya üniversitelerine sınavsız giriş imkanı bulunmaktadır.
  • Estonya kültürü ve tarihi ile oldukça zengin bir ülkedir ve bu özellikleri ile ilgi çekici bir öğrencilik hayatı sunmaktadır.
  • Estonya’nın yaşam kalitesinin yüksek olması bu ülkenin avantajlarından biridir.
  • Estonya’da yaşayan kişilerin büyük bir çoğunluğu İngilizce bilmektedir ve burada eğitim gören öğrenciler İngilizce dil becerilerini geliştirme şansına sahip olmaktadırlar.
  • Estonya’da yer alan üniversite programlarının birçoğu Türkiye’de geçerliliği bulunmaktadır.
  • Estonya’da öğrencilere diğer Avrupa ülkelerine kıyasla daha düşük maliyetli bir üniversite eğitimi imkanı sunulmaktadır.

Estonya Öğrenci Vizesi Sahibinin Ailesi Estonya’ya Gidebilir Mi?

Estonya öğrenci vizesi sahibinin aile bireylerinden eşi ve çocukları, vize sahibi Estonya’da yüksek lisans ya da doktora eğitimi yapacak ise geçici oturum izni başvurusunda bulunabilme hakkına sahiptir.

Uluslararası Öğrenciler için Estonya’ya Yerleşme Programı Nedir?

Uluslararası öğrenciler için Estonya’da yerleşme programı, Estonya’ya eğitim almak amacıyla seyahat eden uluslararası öğrencilere ücretsiz eğitim imkanı sunan bir programdır ve Estonya’da eğitim gören uluslararası öğrencilerin Estonya’ya uyum sağlaması amacıyla oluşturulmuştur.

Uluslararası öğrenciler için Estonya’da yerleşme programı dahilinde öğrencilere A1 ve A2 seviyesinde Estonca dersleri, iş temelli dersler ve aile hayatı dersleri gibi dersler verilmektedir. Uluslararası öğrenciler için Estonya’da yerleşme programı, Estonya’da eğitim gören uluslararası öğrencilerin Estonya’ya yerleşmek sürecinde kolaylık sağlayan bir programdır. Uluslararası öğrenciler için Estonya’da yerleşme programına, son 5 yıl içerisinde Estonya’ya gelmiş olan ve Estonya oturum izni bulunan tüm uluslararası öğrenciler başvuruda bulunabilmektedir.

Estonya Öğrenci Vizesi ile Hangi Ülkelere Gidilir?

Estonya öğrenci vizesi ile gidilebilecek ülkeler aşağıda listelenmektedir.

  • Almanya
  • Avusturya
  • Belçika
  • Çek Cumhuriyeti
  • Danimarka
  • Finlandiya
  • Fransa
  • Hollanda
  • İspanya
  • İsveç
  • İsviçre
  • İtalya
  • İzlanda
  • Letonya
  • Lihtenştayn
  • Litvanya
  • Lüksemburg
  • Macaristan
  • Malta
  • Norveç
  • Polonya
  • Portekiz
  • Slovakya
  • Slovenya
  • Yunanistan
Esra Karataş Yazan: Esra Karataş

Esra Karataş Orta Doğu Teknik Üniversite'sinden 2008 yılında lisans ve 2011 yılında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Mezun olduktan sonra kendi alanı olan Restorasyon ve Kültürel Miras Koruma projelerinde görev aldı. 2021 yılından beri vizem.net için Amerika ve Kanada başta olmak üzere 10'dan fazla ülke için kıdemli vize danışmanı ve içerik koordinatörü olarak çalışıyor.

Paylaş: