Finlandiya'da Gezilecek Yerler Nerelerdir?
Finlandiya gezilecek noktalar birçok çeşitliliğe sahiptir ve birçok etkinlik olanağı sağlamaktadır. Finlandiya’da Martinselkonen Vahşi Doğa Merkezi, Kovajarvi Gölü gibi Rusya sınırına yakın vahşi alanlarda yapılan yürüyüş, kano ve kültür turları; Finlandiya’nın kuzeydoğu Rusya sınır bölgesinde Fin Kainuu’da, Fin Karelya ormanlarında yapılan kros kayağı turları; Japonya’da Noel Baba kütük kulübesini de ziyaret etmeyi içeren Noel Baba turları; Helsinki ve Suomenlinna Denizcilik Kalesi’nde şehrin tarihi ve mimarisini keşfetmeye olanak sağlayan rehberli turlar; Fin ormanlarında veya takımadalarında kuş gözlem turları ve boz ayı izleme turları, Finlandiya’da yapılabilecek farklı tur aktivitelerindendir.
Finlandiya’da tur operatörleri eşliğinde yapılan tur gezileri dışında en büyük kayak merkezlerinin bulunduğu Lapland’da yapılan kayak, kros gibi birçok kış aktivitesi; Nuuksio Ulusal Parkı ve Pello’da Tornio Nehri’nde yapılan balık tutma etkinlikleri; Utsjoki Bölgesinde yapılan doğa yürüyüşleri, avcılık ve binicilik; Helsinki Golf Kulübü’ndeki golf etkinlikleri; Espoo sahil kenarındaki su aktiviteleri, tekne gezileri, yelkencilik ve kano; Finlandiya yaz mevsiminde Fin ormanlarında dağ bisikleti aktiviteleri Finlandiya doğasını keşfetmek ve tadını çıkarmak için geniş olanaklar sağlamaktadır. Allas Sea Pool’da yapılan sauna ve yüzme deneyimi, SkySauna Helsinki’deki gökyüzünde sauna deneyimi ve Töölö Spor Salonu ve Helsinki Spor Merkezi’nde yapılan badminton, basketbol, bilardo, bowling, curling, buz pateni, buz hokeyi, salon bisikleti, salon koşusu, golf simülatörü, intercrosse, korfbol, squash, tenis, duvar tırmanışı, florbol, voleybol, masa tenisi gibi kapalı mekan aktivitelerini içermektedir. Finlandiya daha birçok spor aktivitesine ev sahipliği yapan spor parkları ve yüzme havuzlarını barındırmaktadır.
Finlandiya tarihini keşfetmek için de gezilebilecek birçok mekan bulunmaktadır. Finlandiya’da ziyaret edilebilecek mekanlar Suomenlinna Kalesi, Ehrensvärd Müzesi, Bebek ve Oyuncak Müzesi, Arktikum Bilim Müzesi, Suomenlinna Yaz Tiyatrosu, Helsinki Kilisesi’dir ve daha birçok mekan sıralanabilmektedir. Finlandiya seyahatinden hatıra kalması için Kauppatori ve Esplanadi pazar meydanında ve Tasarım Bölgesi’nde alışveriş yapılabilmektedir. Rovaniemi ve Kuzey Kutbu’nda kuzey ışıkları Finlandiya için turistlerin en çok ilgisini çeken Finlandiya bölgeleridir.
Finlandiya’da Turistlerin Ziyaret Ettiği En Popüler Şehirler Hangileridir?
Finlandiya’da turistlerin ziyaret ettiği en popüler şehirler aşağıda listelenmiştir.
- Helsinki: Helsinki, Finlandiya’nın başkenti ve Finlandiya’daki en büyük şehirdir. 1.268.296 nüfus ile en kalabalık Finlandiya şehri olan Helsinki, Stokholm ve Kopenhag’dan sonra İskandinavya’nın en büyük metropolitan alanıdır. Helsinki büyüleyici mimarisiyle, 2012’de Dünya Tasarım Başkenti seçilmiştir.
- Turku: Finlandiya’nın, Güneybatı Finlandiya bölgesinin merkezidir. Turku şehri, Aura Nehri ve Takımada Denizi’nin kıyısında yer almaktadır. Finlandiya’nın en eski şehridir ve eski başkentidir. Turku, Finlandiya’nın en büyük 5. şehridir. Finlandiya’nın ilk ve en yoğun limanı olan Turku Limanı, Turku şehrinde bulunmaktadır. Turku, Finlandiya’nın Noel Şehri olarak ilan edilmiştir.
- Lapland: Finlandiya’nın en büyük ve en kuzeydeki bölgesidir. Lapland’ın sınırında İsveç, Norveç ve Rusya bulunmaktadır. Kuzey Kutup Dairesi, Lapland üzerinden geçmektedir ve bundan dolayı gece yarısı güneşi, kutup gecesi gibi olaylar Lapland’da izlenebilmektedir. Finlandiya’nın en yoğun üçüncü havalimanı olan Rovaniemi Havalimanına sahip olan Lapland; turizm, ticaret, imalat ve inşaat sektörleri için Finlandiya’nın önemli bir şehridir.
Finlandiya Helsinki Nerededir?
Finlandiya Helsinki, Finlandiya’nın güneyinde Finlandiya Körfezi üzerinde bir yarımada ucunda bulunmaktadır ve 315 adaya sahiptir. Helsinki şehir merkezi dışında ve genellikle doğusunda ormanlar ile ayrılan banliyölere sahiptir. Büyük Helsinki bölgesi, Helsinki’nin komşu şehirlerini de içeren Espoo, Vantaa ve Kauniainen banliyö kentlerinden oluşmaktadır.
Helsinki Finlandiya, 1550 yılında İsveç Kralı I. Gustav tarafından bölgedeki ticari şehirlere rakip olmasını hedefleyerek kurmuştur. Savaş, yoksulluk ve hastalıklar sebebiyle uzun süre yükselişe geçemeyen Helsinki, 1808’ta Finlandiya Savaşı’nda Helsinki’nin Rusya’ya yakın olmasından dolayı başkent, Turku’dan Helsinki’ye taşınmıştır ve böylece kurulan demiryolları ve sanayileşme ile Helsinki; ticari, kültürel ve turizm açısından yükselişe geçmeye başlamıştır. Carl Ludvig Engel tarafından neoklasik tarzda yeniden inşa edilen Helsinki, mimarisiyle dikkat çekmeye başlamıştır.
Helsinki kentsel bölgesi 1.268.296 nüfusa sahiptir ve Finlandiya’nın büyük metropolitan alanını oluşturmaktadır. Finlandiya’nın başlıca siyaset, eğitim, finans, kültür ve araştırma merkezidir. Kuzey Avrupa’nın en büyük şehirlerinden olan Helsinki, Eurovision ve Yaz Olimpiyatları gibi birçok uluslararası etkinliğe de ev sahipliği yapmıştır. Neoklasik tarzdaki büyüleyici mimarisiyle Helsinki 2012 yılında, Dünya Tasarım Başkenti seçilmiştir.
Finlandiya Helsinki haritadaki yerinin sonucu olarak, Baltık Denizi ve Kuzey Atlantik Akıntısı’nın hafifletici etkisiyle; kışları, çevresindeki bölgelere göre daha ılıman yaşamaktadır ve denizellik nedeniyle yazları da daha serin yaşanmaktadır. Helsinki’de kış ayları ortalama sıcaklık -5 °C civarında iken yaz ayları ise sıcaklık ortalamaları 19-22 °C civarındadır.
Finlandiya Helsinki’de Gezilecek Yerler Nerelerdir?
Finlandiya Helsinki’de gezilecek yerler aşağıda listelenmiştir.
- Suomenlinna: 7 adaya sahip dev bir deniz kalesidir. Doğu topraklarını korumak için İsveçliler tarafından kurulmuş küçük bir barok yerleşim yeridir.
- Helsinki Katedrali: 19. yüzyılın ortalarında inşa edilen neoklasik tarzdaki katedral, 1917’de Finlandiya’nın bağımsızlığından sonra Helsinki Katedrali ismini almıştır.
- Esplanad: Helsinki şehrinin tam ortasında bulunan yeşil alan; ziyaretçilerinin piknik yapması, dinlenmesi ve sosyalleşmesi için olanak sağlamaktadır. Cafe Kappeli’nin önünde birçok gösteri ve canlı müzik performansları sergilenmektedir.
- Temppeliaukio Kilisesi: Bir tasarım harikası olan kilise, yerin altındadır ve ana yaka oyularak inşa edilmiştir. Dairesel ışıkların içini doldurduğu kilise ve içerisindeki her bir dekorasyon ve mobilya parçası mimarlar tarafından tasarlanmıştır.
- Seurasaari Adası: Klasik Fin binalarını bir araya getiren açık hava müzesidir. Geleneksel kıyafetli rehberler eşliğinde Finlandiya yaşam ve kültürü hakkında bilgi almak için etkinlik fırsatı sunmaktadır.
- Uspenski Katedrali: Avrupa’daki en en büyük Ortodoks kilisesidir. Rusya’nın Finlandiya ile yüzyıllık ilişkisini gösteren güzel tablolarıyla ve eşsiz mimarisiyle bir başyapıttır. Uspenski Katedrali, Helsinki Finlandiya gezilecek noktalar arasında önemli bir noktadır.
- Eski Pazar salonu: Pazar günü hariç her gün hizmet veren pazar salonu, Helsinki’de açık hava ve meydanlarda kurulan pazarlar için kalıcı bir mimari oluşturmuştur. Her türlü yiyecekleri, Eski Pazar tezgahlarında bulmak mümkündür.
- Kentsel sauna ziyareti: Sauna, Fince bir kelimedir ve sauna Finlandiya’da yoğun talep gören bir hizmettir. En çok Helsinki’de bulunan saunalar için halka açık hizmet veren Kotiharju, Merihaka, Hermanni semtleri veya Löyly kompleksi ziyaret edilebilmektedir. Finlandiya Helsinki otellerinde birçok sauna hizmeti bulmak mümkündür.
- Linnanmaki: Uzun süredir hizmet veren eğlence parkı, yılda bir milyondan fazla ziyaretçiye hizmet vermektedir. Çocuklara ve yetişkinlere hizmet veren eğlence parkı, Finlandiya’daki en hızlı ve yüksek trenlere ev sahipliği yapmaktadır.
- Kerevit partileri: Temmuz ayı kerevit mevsimidir ve Helsinki sakinleri deniz ürünü restoranlarını doldurmaktadır, Kerevit partilerinde kerevit kültürü ve nasıl yenileceği hakkında oldukça bilgi sahibi olunmaktadır. Finlandiya Helsinki gece hayatı, kerevit partileri gibi birçok etkinliği içerisinde barındırmaktadır.
- Eski tramvay yolculuğu: Helsinki’nin en gözde mekanlarında 20 dakikalık bir yolculuğu, eski tramvayla broşürler eşliğinde deneyimlemek oldukça güzel ve uygun fiyatlı bir etkinliktir.
- Helsinki sahil kenarı yürüyüşleri: Helsinki’yi uçtan uca yedi kilometrelik bir sahil yürüyüşüyle keşfetmek mümkündür. Sahil yürüyüşünde Finlandiya’nın en büyük bestecisi Jean Sibelius’u anmak için yapılan, Sibelius Anıtı’nı görmek ve yol boyunca uzanan dondurmacılardan dondurma almak güzel bir sahil yürüyüşü imkanı sağlamaktadır.
- Helsinki tasarımı: Helsinki şehri, modern mimarisiyle ziyaret edilecek birçok binaya sahiptir ve Tasarım Müzesi, Fin tasarımlarını keşfetmek isteyen turistler için iyi bir adrestir.
- Finlandiya Ulusal Müzesi: Finlandiya Ulusal Müzesi dokuz odadan oluşmaktadır ve bu odalardan geçerken gümüş, mücevher, madeni para, madalya ve zırh koleksiyonlarını incelemek mümkündür. Ulusal Müze ziyareti sonucunda Fin kültürü ve tarihi hakkında oldukça bilgi sahibi olunmaktadır.
- Ahşap ev mahalleleri: Helsinki sokaklarında hala yıkılmamış eski tarzda boyalı ahşap evler görmek mümkündür. Helsinki’deki bu banliyöler Bahçe Şehri olarak tasarlanmıştır ve işçiler için ayrılan bu sebze tarlaları artık şehir çiftlikleri olarak adlandırılmaktadır. Helsinki’de gezilebilecek birçok tarihi, sanatsal ve kültürel yerler bulmak mümkündür. Helsinki’de turistlerin ziyaret ettiği turistik yerlerin dışında, Finlandiya gece hayatı da ilgilerini çekmektedir.
Finlandiya Turku Şehri Nerededir?
Finlandiya Turku, Güneybatı Finlandiya bölgesinin merkezinde bulunan şehirdir. Turku şehrinin, Finlandiya’nın güneybatısında Aura Nehri ve Takımada Denizi’ne kıyısı bulunmaktadır. Turku, Aura Nehri’nin her iki kıyısına yayılmış 245 km²’lik bir alana sahiptir.
Turku, Finlandiya’nın en eski şehridir ve 1809’dan 1812’ye kadar Finlandiya’nın başkenti olmuştur. Finlandiya’nın beşinci büyük şehri olan Turku, 13. yüzyılda Finlandiya’nın en önemli şehri konumunda iken 19. yüzyılda bu popülaritesini Helsinki’ye kaptırmıştır. Helsinki ile hep rekabet içinde olan Turku, Finlandiya’nın ikinci kenti olarak kabul edilmektedir. Turku, Finlandiya’nın en yoğun şehirlerinden biri olmakla beraber Finlandiya’daki ilk liman olan Turku limanına yapmaktadır. Turku’da yaygın olarak Fince ve İsveççe’den sonra Rusça ve Arapça konuşulmaktadır. 2011’de Estonya ile Avrupa Kültür Başkenti seçilen Turku, Finlandiya tarihi için büyük öneme sahiptir. Turku; tiyatro, sinema, sanat galerisi gibi birçok kültürel mekana sahip olmakla beraber bir şehir filarmoni orkestrasına sahiptir. Turku’da her yılın temmuz ayında Orta Çağ Pazarı’nda birçok etkinlik gerçekleşmektedir.
Turku 300.000’den fazla bir nüfusa sahip olarak Finlandiya’nın en büyük üçüncü kentsel alanı kabul edilmektedir. Turku 9 semt ve 78 mahalleye sahiptir. Turku, ılıman karasal bir iklime sahiptir. En yüksek sıcaklıkları haziran, temmuz ve ağustos aylarında yaşayan Turku; en düşük sıcaklıklara aralık, ocak ve şubat aylarında sahip olmaktadır. Turku en çok yağışı ekim, kasım ve aralık aylarında almaktadır.
Finlandiya Turku İsmi Nereden Gelir?
Finlandiya Turku ismi, Türk sözcüğüne benzese de Türkiye ya da Türklük ile herhangi bir alakası bulunmamaktadır. Turku ismi, Rusçada “pazaryeri” anlamına gelen Türgü kelimesinden gelmektedir. Suomen Turku olarak da anılan şehir Finlandiya’nın Pazarı anlamında kullanılmaktadır ve en büyük gelir kaynağı gemi yapımıdır.
Finlandiya Turku Gezilecek Yerler Nerelerdir?
Finlandiya Turku’da gezilecek yerler aşağıda listelenmiştir.
- Turku Kalesi
- Forum Marinum
- Eczacılık Müzesi
- Turku Sanat Müzesi
- Pazar Salonu
- Ana Kütüphane
- Katedral
- Aboa Vetus & Ars Nova
- Sibelius Müzesi
- Ett Hem
- Eski Şehir Merkezi
- Luostarinmaki El Sanatları Müzesi
- Turku Belediye Tiyatrosu
- Waino Aaltonen Sanat Müzesi
Pek çok turistik yer bulundurması ile Turku Finlandiya’nın en çok turist çeken yerlerindendir.
Finlandiya Lapland Nerededir?
Finlandiya Lapland, Finlandiya’nın en kuzeyinde bulunan ve en büyük bölgesidir. 21 bölgesi bulunan Lapland, güneyde Kuzey Ostrobothnia sınırında bulunurken diğer sınırlarında İsveç, Norveç ve Rusya’ya komşu durumdadır. Lapland’da 21 belediye bulunmaktadır.
Güneyinde ormanlar ve kuzeyinde kırlardan oluşan Lapland, gece yarısı güneşi ve kutup gecesi gibi kutup olaylarını gözlemlemek için oldukça tercih edilen bir noktadır. Lapland kış turizminin yaygın olarak yapıldığı bir Finlandiya şehridir. Lapland şehrinde bulunan Rovaniemi Havalimanı, Finlandiya’nın en yoğun üçüncü hava limanıdır. Lapland’da en önemli sektör turizm olsa da ticaret, imalat ve inşaat gibi sektörlerde de Lapland, önemli bir yere sahiptir.
Lapland; güneyde Kuzey Ostrobothnia bölgesi, batıda İsveç, kuzey ve batıda Norveç ve doğuda Rusya ile komşu konumundadır. Lapland’ın sınırlarını Tana, Muonio ve Torne nehirleri izlemektedir. Lapland, gür ormanlara sahiptir ve huş ormanları, söğüt çalılıkları ve fundalıklardan oluşan bitki örtüsüne sahiptir.
Lapland, ağustos sonu ve eylül başlarında ilk kar yağışlarını alırken yer kaplayan karlar ekim ayında görülmektedir. Lapland’da kışlar uzun ve soğuk geçmektedir, yıllık ortalama sıcaklık kuzeybatıda sıfırın birkaç derece altında olurken güneybatıda sıfırın birkaç derece üzerinde olmaktadır. Lapland’da yaz aylarında ortalama sıcaklık 10 derecenin üzerinde hissedilmektedir.
Lapland toprakları İsveç ve Finlandiya sınırlarında bulunmaktadır. Almanya ve Finlandiya arasında yaşanan Lapland Savaşı’ndan sonra ekonomik sıkıntılar yaşayan Lapland, zamanla hidrolik santraller ve madenlerin kurulmasıyla ekonomisini biraz toplamıştır. Lapland Savaşı’nda tahrip olan şehirler, yollar ve köprüler yeniden inşa edilmiştir.
Lapland, Finlandiya nüfusunun yaklaşık % 3.4’üne ev sahipliği yapmaktadır. Lapland 183.320 nüfusa sahiptir ve yaygın olarak Fince, Sami ve İsveççe dilleri konuşulmaktadır.
Finlandiya Lapland’a Nasıl Gidilir?
Finlandiya Lapland’a gitmenin en kolay yolu Helsinki havalimanından Lapland havaalanına uçak yoluyla gitmektir. Rovaniemi, Kittila, Kuusamo ve Ivalo; Helsinki’den Lapland’a gidebilmek için günlük tarifeli uçuşların yapıldığı havalimanlarıdır. Noel dönemlerinde bazı büyük Avrupa merkezlerinden Rovaniemi’ye doğrudan uçuşlar bulunmaktadır.
Finlandiya Lapland uçak yoluyla, Lapland vizesi olduğu sürece ziyaret edilebilmektedir. Günlük tarifeli uçuşlar, Helsinki havalimanından lapland’a ulaşım için takip edilmelidir.
Finlandiya Lapland’da Gezilecek Noktalar Nerelerdir?
Finlandiya Lapland’da gezilecek noktalar aşağıda listelenmiştir.
- Buz Oteli
- Noel Baba Köyü
- Sampo Buzkıran
- Kardan Kale
- Aurora Gökyüzü İstasyonu
- Arktik Kar Oteli ve Cam İglolar
- Abisko Ulusal Parkı
- İglo Köyü
- Kemi
- Rovaniemi
Lapland Finlandiya’da kuzey ışıklarını ve Lapland auroraları izlemek için, cam igloları keşfetmek için birçok tesis bulunmaktadır. Cam iglo için Lapland Finlandiya’da Hotel İgloo en çok tercih edilen yerler arasında bulunmaktadır.
Noel Baba Köyü ve Santa Park Finlandiya Lapland’da Ne Yapılır?
Noel Baba Köyü, Finlandiya’nın Lapland bölgesinde bulunan Rovaniemi şehrindeki bir köyüdür. Noel Baba Köyü, Rovaniemi Havaalanı’na yaklaşık iki kilometre mesafede bulunmasıyla ulaşımı oldukça kolaydır. Her yıl Noel zamanında binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yapan Noel Baba Köyü 2007’de Finlandiya’nın en iyi ikinci seyahat rotası seçilmiştir.
Noel Baba Köyü kuruluşu, turist çekebilmek adına yerel yetkililerin organize ettiği bir yerdir. Efsanelere göre Noel Baba’nın Finlandiya’da sadece birkaç kişinin bildiği gizli ve uzak bir yerde olduğu söylenmektedir. Noel Baba Köyü’nün kurulmasıyla 1985’de Rovaniemi, Noel Baba’nın resmi memleketi olmuştur. Noel Baba’nın ofisinde birçok dile sahip olan bir aktör, Noel Baba’yı canlandırmaktadır ve Noel neşesini binlerce hayrana bu şekilde yaymaktadır.
Santa Park Finlandiya Lapland’da Ren geyiği ve Husky turları, kızaklarla bembeyaz bir ormanın içerisinde eşsiz bir yolculuk yaşatmaktadır. Santa Park’ta aynı zamanda yetişkinler için buzdan yapılmış bar ve restaurantlar bulunmaktadır. Noel Baba resmi postanesi ziyaret edilebilmekte ve yerel hazırlanmış turtalar yenilebilmektedir.
Lapland’da Ne Giyilir?
Lapland’da hava koşulları hızla değişebilmektedir, bu yüzden rahat iç giyim katmanları ile birlikte sıcak tutan dış giyim tercih edilmektedir.
Lapland’da özellikle kış seyahatleri için tercih edilen kıyafetler; kalın yün çorap, yünlü iç giyim, yün kazak, pantolon, yün ya da muflon eldiven, atkı, şapka ve yalıtımlı çizme olarak sıralanabilmektedir.
Lapland genel olarak soğuk olduğundan dolayı yaz aylarında kış kadar olmasa da yine kalın kıyafetler tercih edilmektedir.
Kokkola Neredir?
Kokkola, Finlandiya’da Central Ostrobothnia bölgesinde yer alan bir Finlandiya kasabası ve belediyesidir. Kokkola kasabası, 47.927 nüfusa sahiptir ve 2.730.80 km’lik bir alana yayılmıştır. Kokkola’da büyük oranda Fince ve sonra İsveççe konuşulmaktadır.
Kokkola, eskiden İsveç İmparatorluğu’nun bir parçası olmuştur ve Finlandiya’nın en eski şehirlerinden biridir. Bir nakliye limanı olarak kurulan Kokkola, bir zamanlar katran ticareti ve gemi inşa endüstrisinin bir sonucu olarak Finlandiya’nın en zengin şehirlerinden olmuştur.
Kokkola, Orta Ostrobothnia bölgesinin başkentidir ve Baltık Denizi’nin en kuzeyinde Bothnia Körfezi’nin kıyısında bulunmaktadır. Kokkola’nın kuzeydoğusunda Kalajoki, doğusunda Kannus ve Toholampi, güneydoğusunda Halsua ve Kaustinen, güneyinde Kronoby ve güneybatısında Larsmo komşu şehirleri bulunmaktadır. Kokkola’nın kuzeyinde Botni Körfezi’nden akan Perhonjoki, bölgedeki en büyük nehirdir. Kokkola, düz bir araziye sahiptir.
Finlandiya Kokkola’da Gezilecek Yerler Nerelerdir?
Finlandiya Kokkola’da gezilecek yerler aşağıda listelenmiştir.
- KH Renlund Müzesi
- Kaarlela Evanjelik-Lutheran Kilisesi
- Tankar Adası
- Pedagoji
- Doğal Tarih Koleksiyonu Kieppi
- Vanha kaupunki
- Tarih Müzesi
- Kaarlelan kotiseutumuseo
- Ateş Müzesi
- Eski Ahşap Kasaba
- Toivonen Hayvan Parkı ve Köylü Müzesi
Kokkola Finlandiya’nın önde gelen eğitim kurumlarından Chydenius-Institution’a ev sahipliği yapmaktadır.
Ruka Nerededir?
Ruka, Finlandiya’nın kuzeyinde Oulu şehri içindeki Kuusamo Köyü içerisinde bulunan bir kayak merkezidir. Muhteşem doğasıyla birçok turistin ilgisini çeken Ruka’da kış sporları yaygın olarak tercih edilmektedir. Yükseltisi fazla olan Ruka, yokuş aşağı kayakçıların tehlikeli deneyimleri için olanak sunmaktadır ve kros kayağı için de pistler bulunmaktadır.
Kuusamo, Finlandiya’nın Kuzey Ostrobotniya bölgesinde yer alan bir şehirdir ve 15.391 nüfusa sahiptir. Kış sporları için bir merkez olan Kuusamo, her yıl bir milyondan fazla turiste ev sahipliği yapmaktadır. Finlandiya’nın en büyük kayak merkezi olan Ruka, Kuusamo’da bulunmaktadır.
Ruka’da Ne Yapılır?
Ruka’da 500 km’den fazla kros kayağı pisti, 600 km’lik kar arabası rotası, 160 km yürüyüş parkuru, 605 km bisiklet parkuru, 350 km’lik kürek çekme rotası ve 100 km tekne rotası bulunmaktadır. Ruka birçok tesise sahip olmasıyla bir turizm merkezi haline gelmiştir.
Ruka’da kış aylarında kayak, gece kayağı, kros kayağı, kar motosikleti ile gezintiler gibi birçok aktivite yapılabilmektedir. Ren geyiği kızağı ile gezintiler, husky kızak gezintileri, Noel Baba evine ziyaretler, buz kartingi, buz balıkçılığı, buz tırmanışı ve Fin saunası gibi daha birçok etkinliği Ruka’da kış aylarında yapmak mümkündür.
Yaz aylarında Ruka’da karların erimesiyle Oulanka Milli Parkı ve 80 km’lik bir alana sahip olan dünyaca ünlü Karhunkierros, yürüyüş ve dağ bisikleti için muhteşem bir merkeze dönüşmektedir. Ruka’da aynı zamanda yaz aylarında kano, akarsu raftingi, balık tutma, kuş gözlemciliği, göl gezileri, ayı gözlemciliği, su kayağı ve ATV safarileri yaygın olarak tercih edilmektedir.
Finlandiya’da Balayı için Gidilecek Yerler Nerelerdir?
Finlandiya’da balayı için gidilebilecek tesisler aşağıda listelenmiştir.
- Otel Kalevala
- Haikko Malikanesi ve Spa
- Otel Kampüs
- Otel Cenneti
- Nellim Wilderness Otel
- Altın Taç İgloları
Finlandiya Turistler için Nasıl Bir Ülkedir?
Finlandiya 2018’de yüzde 53’ü Avrupa Birliği ülkelerinden olan 6.8 milyondan fazla turisti ağırlamıştır. Finlandiya’ya en çok turist Rusya’dan gelmektedir ve sonraki ülkeler; Almanya, İsveç, Birleşik Krallık, Çin, Fransa ve ABD olarak devam etmektedir.
Dünyanın en mutlu ülkesi olduğu bilinen Finlandiya, turistler için oldukça güvenlidir. Suç oranları Finlandiya’da çok düşüktür ve refah seviyesi diğer Avrupa Birliği ülkelerine göre daha yüksektir.
Finlandiya’da günlük bir turistin ortalama harcaması 125 € civarındadır. Finlandiya’da bir turist ortalama bir günlük yemek ihtiyacı için 28 €, yerel ulaşım için 30 € harcamaktadır. Bir çift için Finlandiya’daki bir günlük otel masrafı yaklaşık 117 € değerindedir. Tüm harcamalar göz önünde bulundurulduğunda, iki kişinin Finlandiya’da bir haftalık tatili için gereken bütçe yaklaşık 1.745 € değerindedir.
Finlandiya’ya Turist Olarak Gitmek için Ne Gereklidir?
Finlandiya’ya turist olarak gitmek için gerekenler aşağıda listelenmiştir.
- Finlandiya vize başvuru formu
- Fotoğraf
- Pasaport
- Finlandiya seyahat sigortası
- Bilet, konaklama belgeleri, davet mektubu gibi destekleyici belgeler
- Reşit olmayanlar için ebeveyn izin belgesi
- Finlandiya Turist Vizesi
Elif Nur Güzhan, 2019 yılında giriş yaptığı Hacettepe Üniversitesi'nde İngiliz Dilbilimi okuyor, 2021 yılından beri Vizemnette yazarlık ve editörlük yapıyor.