Malta Ticari Vize

Malta Ticari Vizesi Başvuru Süreci 2023

Malta ticari vizesi bireylerin Malta’da sözleşme imzalamak, iş toplantısına ve seminerlere katılım sağlamak, iş ve ürün denetimi yapmak gibi ticari eylemleri gerçekleştirmek için Malta’ya seyahat etmelerine olanak sağlayan kısa süreli vize türüdür.

Malta ticari vizesi ile bireyler Malta’da yapacakları ticari işlemler için Malta’ya 90 günü aşmayacak olan seyahatleri gerçekleştirebilmektedir ve bu süre zarfında Malta’da yasal olarak konaklayabilmekte, mal ve hizmet satın alabilmektedir.

Malta Ticari Vize Şartları Nelerdir?

Malta ticari vizesi alabilmek için bireylerin gerekli belgeleri ve şartları sağlaması gerekmektedir, aksi takdirde vize süreci uzayabilmekte ve iptal edilebilmektedir.

Malta ticari vizesi için sağlanması gereken şartlar aşağıda listelenmiştir.

  • Malta’ya bir ticari organizasyon, fuar, şirket toplantısı ve benzeri etkinlikler için davet edilmiş olmak veya Malta’ya bir şirket adına alım-satım ya da denetleme amacı ile seyahat edecek olmak gerekmektedir.
  • Malta’da yapılacak olan seyahatin gidiş-dönüş uçak bileti, seyahat rotası ve konaklama planlarının başvurudan önce organize edilmiş olması gerekmektedir.
  • Seyahat dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay geçerliliğe sahip olan ve en az 2 boş sayfasi bulunan orijinal pasaporta sahip olunması gerekmektedir.

Malta Ticari Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Malta ticari vize başvurusu vize başvuru merkezleri aracılığı ile yapılabilmektedir. Malta ticari vize başvurusu için gerekli şart ve belgeleri sağlayan bireyler vize başvuru süreleri uzamadan kısa sürede vizelerini alıp Malta seyahatlerini gerçekleştirebilmektedir.

Malta ticari vize başvurusu için izlenmesi gereken adımlar aşağıda sırası ile listelenmiştir.

  1. Macaristan ticari vize başvurusu için resmi site üzerinden indirilebilen vize başvuru formu yazdırıldıktan sonra vize başvuru merkezine teslim edilmek üzere başvuru yapacak olan kişi tarafından doldurulmalıdır.
  2. Bir vize başvuru merkezinden başvuru yapacak olan kişinin biyometrik bilgisi olarak kullanılacak parmak izi alınması ve fotoğraf çekilmesi için randevu alınmalıdır.
  3. Vize ücretlerinin vize başvuru merkezinde nakit olarak ödenmesi gerekmektedir.
  4. Biyometrik bilgilerini teslim eden ve vize ücretlerini bireyler vize başvuru merkezine doldurmuş oldukları vize başvuru formu ve istenen evraklar ile şahsen vize başvurusu yapmalıdır. Vize ücretleri vize başvuru formu teslim edilirken de nakit olarak ödenebilmektedir.
  5. Vize başvuru işlemleri resmen başladıktan sonra başvuru yapan kişinin vermiş olduğu e-mail adresine gelen mailler üzerinden vize başvuru süreci takip edilebilmektedir. Daha ayrıntılı bilgi isteyen bireyler güncellemelerin telefonlarına SMS aracılığı ile gönderilmesini talep edebilmektedir.
  6. Vize başvuru süreci sonuçlanan bireyler pasaportunu ilgili vize başvuru merkezinden şahsen veya ücret karşılığında kurye ile teslim alabilmektedir.

Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868

Malta Ticari Vize için Gerekli Evraklar Nelerdir?

Malta ticari vize başvurusu için istenen belgelerin eksiksiz ve istenen formata uygun teslim edilmesi vize başvuru sürecinin uzamasının ve iptal edilmesinin önüne geçmektedir.

Malta ticari vize başvurusu esnasında teslim edilecek olan belgeler uluslararası formata uygun bir şekilde oluşturulmalı ve eksiksiz olarak teslim edilmelidir. Malta ticari vizesi formu üzerine doldurulmuş olan bilgiler resmi belgeler ile desteklenmelidir.

Malta ticari vizesi için gerekli evraklar aşağıda listelenmiştir.

  • Malta ticari vizesi başvuru formu: Eksiksiz doldurulmuş ıslak imzalı vize başvuru formu eklenmelidir.
  • Orijinal pasaport ve fotokopisi: Seyahat dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay geçerliliğe sahip olan ve en az 2 adet boş sayfası bulunan orijinal pasaport ve fotokopisi eklenmelidir.
  • Bir adet fotoğraf: Bir adet güncel ve renkli biyometrik fotoğraf eklenmelidir.
  • Pasaportun ilk sayfası ile birlikte işlenmiş tüm sayfaların fotokopisi: Pasaportun ilk sayfası ile birlikte işlenmiş tüm sayfaların fotokopisi eklenmelidir.
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi: Başvuru yapacak olan kişinin nüfus cüzdanı fotokopisi tüm bilgiler net ve okunaklı olacak şekilde eklenmelidir.
  • Gidiş dönüş uçak bileti: Malta’da planlanan seyahat süresini aşmayan gidiş ve dönüş olmak üzere iki uçak bileti eklenmelidir.
  • Malta seyahat sağlık sigortası: Malta seyahat sağlık sigortası dönüş tarihini en az 15 gün geçecek şekilde yapılmalıdır. Hayat sigortaları, seyahat sağlık sigortası olarak kabul edilmemektedir.
  • Otel rezervasyonu: Malta’da planlanan seyahati kapsayan konaklama rezervasyonunda başvuru yapan kişinin adı soyadı, otelin adres ve telefon numarası yer almalıdır.
  • Davet mektubu: Bir Malta kuruluşu tarafından kişi adına gönderilmiş davet mektubu ya da katılım beyanı, daveti imzalayan kişinin kimlik belgesi kopyası ve kayıt harçlarının (var ise) ödendiğine dair belge eklenmelidir.
  • Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler: Son 3 aya ait bankadan imzalı ve kaşeli hesap dökümü eklenmelidir, ilgili hesap dökümü güncel ve son 15 gün içinde işlem görmüş olmalıdır. Eğer varsa kişi adına ticari araç ve tapu ruhsatı sunulabilmektedir.
  • İşyerinden alınmış izin belgesi: Şirkete ait sabit iş telefonu ve adresini, imzalayan kişinin ismi, pozisyonu, göreve başlangıç tarihini, seyahat edecek olan çalışanın seyahat süresi ve çalışanın pozisyonunu içeren şirket kağıdına yazılmış işveren izin mektubu eklenmelidir.
  • SGK dökümü: SGK giriş bildirgesi ve son 3 ayın maaş bordrosu eklenmelidir.
  • Sigorta hizmet dökümü: SGK Müdürlükleri veya e-devlet üzerinden barkodlu olarak temin edilmiş SGK sigorta hizmet dökümü eklenmelidir.
  • Şahsi dilekçe: Vize başvurusu hakkında eklenmek istenen ek durumların ya da açıklamaların yazılı olduğu imza ve tarihli dilekçe eklenmelidir.
  • Ticaret kayıtları: Son 3 ay içerisinde alınmış Ticaret Odası kaydı, ticaret sicil gazetesinin kopyası ya da imza sirküleri ve vergi levhası eklenmelidir.

Malta Ticari Vize Ücreti Ne Kadardır?

Malta ticari vize başvurusu esnasında yapılacak olan tüm ödemeler geri ödemesizdir. Vize başvurusu esnasında ödenecek vize ücretleri Avrupa vatandaşı bireyler ve 12 yaş altı çocuklar için farklılık göstermektedir.

Malta ticari vize başvurusu için ödenmesi gereken vize ücretleri aşağıdaki tabloda verilmiştir.

HizmetÜcret
Malta ticari vize harcı120 Euro
Başvuru formu & dilekçe doldurma24 Euro
RandevuÜcretsiz
Biyometri işlemleri36 Euro
Danışmanlık hizmeti50 Euro
Toplam230 Euro

Malta Ticari Vizesi ile Malta’da Şirket Kurulabilir Mi?

Malta ticari vizesi ile Malta’da şirket kurmak mümkün olmamaktadır. Malta ticari vizesi Malta’da yapılacak 90 günden kısa süreli iş seyahatleri için oluşturulmuş bir vize türüdür. Malta’da şirket kurmak isteyen bireyler, yatırım ile oturum ve vatandaşlık alınmasına olanak veren Golden Visa programı aracılığı ile Malta’da şirket kurabilmektedir.

Malta’da Şirket Kurmak Hangi Hakları Sağlar?

Malta’da şirket kuran bireyler 1 yıldan başlayan süreli oturum izinlerine sahip olabilmektedirler.

Malta’da şirket kurarak oturum izni sahibi olan bireyler seçme ve seçilme hakkı dışında tüm Malta vatandaşlarının sahip olduğu barınma, sağlık, vatandaş indirimleri, eğitim gibi bir çok hakka sahip olmaktadır. Malta’da şirket kurmak için şirket kuracak kişi adına yasal işler ile ilgilenecek bir avukat ve bir şirket ortağı gerekmektedir.

Malta Ticari Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Malta ticari vize başvuruları ortalama 5-10 gün içerisinde sonuçlanmaktadır. Malta ticari vizesi başvurusu yapılırken teslim edilen belgelerin eksik olması, formata uymaması ya da başvuru sırasında beyan edilen bilgilerin yanlış olması durumunda başvuru süreci uzayabilmekte veya iptal edilebilmektedir.

Malta İş Vizesi başvurusu yapılırken teslim edilecek olan belgelerin uluslararası formatta ve resmi geçerliliğe sahip belgeler olmasına dikkat edilmelidir.

Ebru Sönmez Yazan: Ebru Sönmez

Ebru Sönmez 2015 yılında Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesinde eğitimini tamamladı, 2016 yılında avukat olarak çalışmaya başladı ve 2021 yılından beri Vizem.net için ´Immigration and Visa Law Attorney´ unvanı ile çalışıyor.

Paylaş: