Malta Vize Reddi

Malta Vize Reddi Nedir, Ret Kararına Nasıl İtiraz Edilir?

Malta Cumhuriyeti, Schengen Antlaşması’na taraf olan ülkelerden biridir. Malta’ya seyahat etmek için Türkiye’den yapılan Schengen vizesi başvurularında reddedilme oranı 2022 yılında artmıştır.

Son 5 yıla ait Türkiye’den yapılan Malta vize başvurularının ret oranları aşağıdaki tablodadır.

YılMalta Vize Başvuru SayısıVize Red Kararı SayısıMalta Vize Reddi Oranı
20174.242333%8
20183.704259%6,99
20194.319411%9,52
2020860134%15,62
20211.126206%18,49

Malta vize başvurularında gerekli evrakların eksiksiz bir şekilde hazırlanması ve Malta C tipi (Schengen) vize başvuru sürecinin doğru şekilde yürütülmesi vize başvurularının reddedilmemesi için önemlidir.

Vize başvuru ve itiraz işlemleri için: 0850 241 1868

Malta Vizesi Ret Nedenleri Nelerdir?

Malta vizesi için genel red nedenleri aşağıda listelenmiştir.

  • Malta hükümeti tarafından geçerli sayılan, onaylı bir seyahat belgesinin olmaması
  • Malta’ya geliş amacı ve konaklama koşulları ile ilgili yeterli belgelerin sunulmaması
  • Malta seyahati süresince yapılacak harcamaları karşılamaya yetecek geçim kaynağının olmaması
  • Malta vizesinin sona ermesinden önce başvuru sahibinin ülkeden çıkma niyetinin olmadığına dair kanıtlar bulunması
  • Malta vizesine başvuran kişinin Malta’ya veya başka bir Schengen ülkesine girme yasağının olması veya Schengen bölgesinde yer alan devletlerden birinin iç güvenliği ve uluslararası ilişkileri için bir tehdit oluşturması
  • Vatandaşı olunan ülkeye giriş hakkının veya üçüncü bir ülkeye geçiş hakkının olmaması

Malta’nın da dahil olduğu Schengen ülkeleri, 16 madde içeren bir vize reddi bildirimini ortak olarak kullanmaktadır.

Malta vize başvurularında en çok ret gerekçesi olan maddeler 2., 3. ve 13. maddelerdir.

Malta Vize Reddi 2. Madde

Malta vize reddi 2. maddesi, Malta’ya yapılacak seyahat amacının gerekçelendirilememesi ile ilgilidir. Malta ziyaretinin amacını ve seyahat koşullarını belirten belgelerin sunulmaması veya sunulan belgelerin kalış amacını destekleyen nitelikte olmaması, Malta’da yaşayan aile bireyi ile başvuru sahibi arasındaki ilişkinin kanıtlanamaması, Malta’da talep edilen kalış süresi ile izin süresinin birbirini karşılamaması, daha önce Malta’da ikamet eden ev sahibinin davet mektubu göndermesi ile alınan ziyaret vizelerinin kullanılmaması, başvuru sürecinde uçak ve otel rezervasyonlarının iptal edilmesi gibi durumlar 2. maddeden ret kararı verilmesine yol açmaktadır.

Malta vize başvurusunda 2. madde nedeniyle ret alınması durumunda yanlış ve eksik olan belgelerin veya seyahati engelleyen durumların ortadan kaldırılması ile yeniden başvuru yapılabilmekte veya ret kararına itiraz edebilmektedir.

Malta Vize Reddi 3. Madde

Malta vize reddi 3. maddesi, başvuru sahibinin Malta’da kalacağı süre ve yolculuk için yeterli maddi kaynaklara sahip olmaması ile ilgilidir. Malta’da planlanan kalış süresi, Malta’dan dönüş veya ve üçüncü bir ülkeye transit geçiş için yeterli geçim kaynağına veya birikime sahip olmayan kişilerin Malta vize başvuruları, 3. maddeyi karşılayamaması nedeniyle reddedilmektedir.

Malta vize reddi alan kişilerin başvurularının olumlu sonuçlanması için Malta’da kalış, yolculuk ve transit geçiş sürecini kapsamaya yetecek maddi kaynağının olduğunu, banka hesap dökümleri, maaş bordroları, iş sözleşmesi, ek gelir belgeleri veya sponsor dilekçesi gibi evraklarla kanıtlayarak karara itiraz etmesi veya yeniden vize başvurusu yapması gerekmektedir.

Malta Vize Reddi 13. Madde

Malta vize reddi 13. madde, başvuru sahibinin Malta vizesi bittikten sonra ülke topraklarını terk etme niyetinin tespit edilememesi ile ilgilidir. Malta vize başvurusunda ülkeyi terk edeceğine dair kanıtların yetersiz olması nedeniyle ret yanıtı olan başvuru sahipleri, seyahat bitiminde ülkeyi terk edeceğini destekleyen, ikamet edilen ülkede bulunan terk edilemeyecek aile bireyleri, gayrimenkule ait tapular veya öğrenci belgesi gibi kanıtlar sunarak itiraz hakkını kullanabilmekte veya yeniden vize başvurusu yapabilmektedir.

Malta Vize Ret Kararı Nasıl Öğrenilir?

Malta vize ret kararı, başvuru sahibine gönderilen bir mektup ile öğrenilmektedir. Malta vizesi reddine karşı belirlenen süre içerisinde yazılı bir şekilde itirazda bulunmak veya yeniden bir vize başvurusu yapmak mümkündür.

Malta Vize Reddine İtiraz İşlemi Nasıl Yapılır?

Malta vize reddine itiraz işlemi, başvuru sahibinin ret kararının gözden geçirilmesi talep ettiği ve kararın yanlış olduğuna dair kanıtların yer aldığı itiraz mektubunu ve itiraz işlemi için diğer ek belgeleri, Göçmenlik Temyiz Kuruluna 15 gün içerisinde sunması ile yapılmaktadır.

Malta vize reddine itiraz için sunulan gerekli belgelerin, bir avukat veya noter aracılığı ile tasdik edilmiş kopyalar olması gerekmektedir.

Malta vize başvurusunun ret sonucuna karşı hazırlanan Malta vize itiraz dilekçesi, visa.appeals@gov.mt veya immagrationappealsboard@gov.mt adreslerine mail olarak iletilmeli veya yetkili birime taahhütlü posta ile gönderilmelidir.

Malta Vize Reddi Aldıktan Sonra Tekrar Başvuru Nasıl Yapılır?

Malta vize reddi aldıktan sonra tekrar başvuru, herhangi bir bekleme süresine gerek olmadan ret kararı nedenlerinin tekrardan incelenmesi ve ortadan kaldırılmasından sonra yapılabilmektedir; önemli olan nokta redde sebep olan durumların ortadan kaldırılması ve bunun ispatlanabiliyor olmasıdır.

Daha önce reddedilmiş ve Vizem.net aracılığıyla yeniden yapılan Malta vize başvurularında öncelikle ilk başvurunun reddedilme nedenleri vize danışmanları tarafından değerlendirilir ve ardından ret kararının çıkmasına sebep olan durumların ortadan kaldırılabiliyor ise yeni vize başvurusu Vizem.net danışmanları tarafından yapılır.

Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868

Ebru Sönmez Yazan: Ebru Sönmez

Ebru Sönmez 2015 yılında Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesinde eğitimini tamamladı, 2016 yılında avukat olarak çalışmaya başladı ve 2021 yılından beri Vizem.net için ´Immigration and Visa Law Attorney´ unvanı ile çalışıyor.

Paylaş: