Malta Çalışma Vizesi

Malta Çalışma Vizesi Başvuru Süreci 2023

Malta çalışma vizesi, Malta vatandaşı olmayan kişilere Malta’da çalışma imkanı tanıyan bir vizedir. Malta çalışma vizesi, kendi içerisinde alındığı türe göre değişim göstermektedir

Malta çalışma vizesi içerisinde Malta stajyer çalışma vizesi, Malta mevsimlik işçi çalışma vizesi, Malta nitelikli çalışma vizesi ve Malta girişimcilik vizesi gibi vize çeşitleri barındırmaktadır.

Malta’da çalışma izni sağlayan vizeler, vize sahibinin en fazla 90 gün süreyle Malta’da yer alan bir kurum ya da kuruluşta çalışmasına olanak tanıyan kısa süreli vizeler (C tipi) olarak bilinmektedir. Malta’da çalışan kişilerin, ilerleyen süreçte işlerine devam etmelerinin gerektiği durumlarda Malta çalışma izni başvurusu yapması gerekmektedir. Malta çalışma izni başvurusu onaylanan kişiler, kısa süreli olan 90 günlük vize haklarını uzatabilmektedir.

Malta çalışma vizesi, Malta’da kamu, hizmet, turizm, sanayi ve üretim gibi sektörlerde çalışmak için ihtiyaç duyulan vize türüdür.

Malta Çalışma Vizesi için Gerekli Evraklar Nelerdir?

Malta Çalışma izni vizesine başvurmak için gerekli evraklara ait liste aşağıda belirtilmiştir.

  • Malta Faaliyet belgesi
  • Turistik iş imkanları için, işveren tarafından sağlanan turizm işletmeciliği belgesi kopyası
  • En az ikamet edilecek süre kadar alınmış ikametgah izni
  • Konsolosluk referans numarası
  • Pasaport kopyası
  • Diploma ya da geçici mezuniyet belgesine ait kopya
  • 1 adet vesikalık fotoğraf
  • Çalışma izni başvuru dilekçesi
  • Eğitim sektöründe çalışmak için yeterlilik belgesi

Malta Çalışma Vize Türleri Nelerdir?

Malta çalışma vizesine ait türler aşağıda listelenmiştir.

  • Malta stajyer çalışma vizesi
  • Malta nitelikli çalışma vizesi
  • Malta mevsimlik işçi çalışma vizesi
  • Malta iş arama ve girişimcilik vizesi

Malta Stajyer Çalışma Vizesi Nedir?

Malta stajyer çalışma vizesi, Malta’da öğrencinin gördüğü eğitimin genellikle son yılında yaptığı staj için alması gereken vize olarak bilinmektedir. Malta’da staj yapacak öğrencilerin Malta stajyer çalışma vizesini, Malta Büyükelçiliği ya da Malta konsoloslukları aracılığı ile staja başlamadan en az 6 ay önce temin etmesi gerekmektedir. Malta stajyer çalışma vizesi sahipleri; eğitim, sanayi, üretim ve tekstil gibi kendi ihtisas alanlarında görmeleri gereken stajları Malta’da 90 gün süreyle görme hakkı elde etmektedir.

Malta stajyer çalışma vizesi için gerekli belgeler, nüfus cüzdanı örneği, vesikalık fotoğraf, kalınacak süre kadar alınmış ikametgah izni, nüfus cüzdanı ve işveren kurum tarafından gönderilmiş davet ya da iş kabul mektubu olarak bilinmektedir. Malta stajyer çalışma vizesi başvurusu onaylanan öğrenciler, başvuru onay tarihinden sonraki birkaç gün içerisinde Malta’ya stajlarına başlamak için seyahat edebilmektedirler. Malta’da yapılan stajın süresinin uzaması ya da işe devam edilip öğrencinin kadro kazanması gibi durumlarda Malta çalışma izni başta olmak üzere yeni belgelere ihtiyaç duyulmaktadır.

Malta Mevsimlik İşçi Çalışma Vizesi Nedir?

Malta mevsimlik işçi çalışma vizesi, Malta’da özellikle yaz mevsiminde çalışmak için tercih edilen kısa süreli bir vize türüdür. Malta mevsimlik işçi çalışma vizesi sahipleri, Malta’da özellikle turizm gibi sektörlerde 3 ay kadar bir süre ile istihdam edilme hakkı kazanmaktadır. Geniş turizm ağı ve gelişmiş turizm sektörü ile Malta her yıl binlerce yabancıya Malta’da turizm sektöründe çalışma imkanı sunmaktadır.

Malta mevsimlik işçi çalışma vizesi başvuru sahipleri, başvuru sürecinde nüfus cüzdanı, pasaport, çalışılacak kurum veya kuruluşa ait belgeler gibi ek belgeler sunmalıdır. Malta mevsimlik işçi çalışma vizesi 90 günü kapsayan bir vize olduğundan, çalışma süresi olarak 90 günden fazla düşünen ya da işleri o yönde ilerleyen Malta mevsimlik işçi çalışma vizesi sahipleri, çalışma izni gibi yeni belgeler ile Malta’da çalışmaya devam edebilmektedirler.

Malta İş Arama ve Girişimcilik Vizesi Nedir?

Malta son yıllarda turizm başta olmak üzere pek çok sektörde sahip olduğu başarı ile iş arayanlar ve girişimcilik hedefi olanlar için iyi bir tercih olarak görülmektedir. Malta iş arama ve girişimcilik vizesi, kısa süreli (C tipi) bir vizedir. Malta’da 90 gün azami sınırlama ile girişimcilik faaliyetlerinde bulunacak ya da iş arayacak kişilere Malta Büyükelçiliği ve konsoloslukları tarafından verilmektedir.

Malta iş arama ve girişimcilik vizesi için gerekli belgeler; nüfus cüzdanı, pasaport, girişimciliği gösteren belge, Malta’da yaşanılacak süreyi kapsayan ikametgah izni olarak sıralanabilmektedir. Malta’da 90 gün içerisinde iş bulamayan ya da 90 günlük sürede girişimcilik faaliyetlerini gerçekleştiremeyen kişiler, Malta çalışma izni başta olmak üzere Malta hükümetine yapacağı yeni başvurular ile Malta’da iş aramak ya da girişimcilik faaliyetlerini sürdürmek için kalacağı süreyi uzatabilmektedir.

Malta Nitelikli İşçi Vizesi

Malta nitelikli işçi vizesi, Malta’da eksikliği duyulan nitelikli bir alanda, Malta dışında kalan bir devlette bulunan nitelikli elemanların Malta’da 90 gün süre ile çalışmalarına imkan veren vizedir. Malta nitelikli işçi vizesi başvuruları, Malta konsoloslukları ve büyükelçiliği aracılığı ile gerçekleştirilmektedir. Malta nitelikli işçi vizesi başvurusu yapmak için en önemli koşul, lisans eğitimi alınan ve nitelik sahibi olunan alan ile yapılacak mesleğe ait bilgilerin yer aldığı ve Malta’da çalışacağınız kurum ya da kuruluş tarafından size gönderilmiş bir iş davet mektubu olarak bilinmektedir.

Malta nitelikli işçi vizesi başvurusu için iş davet mektubu alındıktan sonra diğer gerekli belgeler olan nüfus cüzdanı, ikametgah izni ve pasaport gibi evraklar eşliğinde başvuru tamamlanmalıdır. Başvurusu onaylanan kişiler Malta’da 90 gün süre ile nitelik sahibi olduğu alanda çalışma hakkı kazanmaktadır. Malta nitelikli işçi vizesi sahipleri eğer Malta’da niteliğe ihtiyaç duyulan alandaki çalışmalarını ilerletmek isterse bu süreyi başta çalışma izni olmak üzere başvuru sağlayacağı belgeler ile uzatabilmektedir.

Malta Çalışma Vizesi Nasıl Alınır?

Malta’da 90 gün ve daha az bir süre ile çalışmayı düşünen kişiler Malta çalışma vizesine başvuru yapmalıdırlar. Malta çalışma vizesi başvuruları, VFS Global üzerinden sağlanabilmektedir. Malta çalışma vizesi başvuru sürecinde akredite acentelerinden destek alınması önerilmektedir.

Malta çalışma vizesi danışmanlık hizmeti veren vizem.net 2017-2020 yılları arasında Schengen ülkeleri işçi vize başvurularında %96,5 onay oranı ile en yüksek onay oranına sahip akredite acentedir.

Malta çalışma vizesi, başvuruları için gerekli evraklar başlıca, iş davet ya da kabul mektubu, çalışılacak sürecin tamamını kapsayan ikametgah belgesi, nüfus cüzdanı örneği, pasaport, iş yeterlilik belgesi ve vesikalık fotoğraf olarak listelenmektedir. Malta çalışma vizesi için başvuru yapacak adaylar gerekli belgeler ile başvurularını tamamlamalıdır. Malta çalışma vizesi başvuruları, Malta hükümeti veya yetkili merciler tarafından değerlendirilip, Malta çalışma vizesi başvuru sonuçları başvuru sahiplerine 1 ay ile 6 ay arasında bildirilmektedir. Malta çalışma vizesi başvuru süreci evraklarda eksiklik ya da hata bulunması halinde uzayabilmektedir.

Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868

Malta Çalışma Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Malta çalışma vizesi başvuru sonuçları başvuru sahiplerine 1 ay ile 6 ay arasında iletilmektedir.Malta çalışma vizesi başvuru süreci evraklarda eksiklik ya da hata bulunması gibi durumlarda esneklik gösterebilmektedir.

Malta Çalışma Vizesine Benzer Diğer Malta Vize Türleri Nelerdir?

Malta çalışma vizesine benzer diğer Malta vize türleri aşağıdaki listede belirtilmiştir.

Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868

Ebru Sönmez Yazan: Ebru Sönmez

Ebru Sönmez 2015 yılında Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesinde eğitimini tamamladı, 2016 yılında avukat olarak çalışmaya başladı ve 2021 yılından beri Vizem.net için ´Immigration and Visa Law Attorney´ unvanı ile çalışıyor.

Paylaş: