Dubai'ye Yerleşmek

Dubai'ye Yerleşmek ve Gerekli Şartlar

Dubai, Arap Yarımadası'nda Birleşik Arap Emirlikleri'ni oluşturan yedi emirlikten biridir ve Dubai Emirliği Basra Körfezi kıyısında, Abu Dabi Emirliği’nin güneyinde ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin kuzeydoğusunda bulunan 35 kilometrekare büyüklüğündeki şehirdir.

Dubai göçmenlik politikaları katı ve disiplinlidir ancak ülkede oturma izni alarak Birleşik Arap Emirlikleri’ne yerleşmek için eğitim, çalışma, aile birleşimi ve yatırım gibi çeşitli yollar bulunmaktadır. Birleşik Arap Emirlikleri hükümetinin yabancı vatandaşlara BAE vatandaşlığı vermesi yaygın değildir ancak Dubai hükümeti, istihdam koşulları ve iş fırsatları ile ilgili yeni yasa ve düzenlemelere olanak sağlayarak Birleşik Arap Emirlikleri’ne göç etmek isteyen kişilere avantajlı koşullar sunmaktadır.

Dubai’de hayat standartları oldukça yüksektir ve yabancı ülke vatandaşlarının Dubai’ye yerleşmelerinde rol oynayan faktörler; uluslararası okulların eğitim standartları, uluslararası şirketlerde göçmenlere sağlanan iş imkanları, Dubai’deki sosyal aktiviteler ve gece hayatı, maaşların gelir vergisinden muafiyeti ve yüksek yaşam standartlarıdır.

Vizem.net, Türkiye'den Dubai'ye yerleşecek kişiler için oturma izni başvurularında danışmanlık hizmeti veren akredite danışmanlık şirketidir.

Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868

Dubai'ye Yerleşmek için Gerekli Şartlar Nelerdir?

Dubai’ye yerleşmek için gerekli şartlar aşağıda listelenmiştir.

  • Dubai’ye yerleşmek isteyen kişinin Dubai’de oturma izni alması gerekmektedir.
  • 18 yaş ve üzeri başvuru sahiplerinin sağlık koşullarına ilişkin uygunluğu kanıtlamak için tıbbi testten geçmeleri gerekmektedir.
  • Gerekli güvenlik kontrolünden geçilmesi gerekmektedir.
  • Dubai’ye yerleşmek için oturma izni başvurusunda bulunan kişilerin Federal Kimlik ve Vatandaşlık Kurumu'ndan Birleşik Arap Emirlikleri kimlik kartı başvurusunda bulunması gerekmektedir.

Dubai'ye Hangi Yollarla Yerleşilir?

Dubai’ye yerleşmek için aile birleşimi veya öğrenci vizesi gibi Birleşik Arap Emirlikleri’nde yaşama izni veren vizelere başvurmak, yerel bir şirketten iş teklifi alarak çalışma vizesi almak, Dubai’de iş kurmak için yatırımcı vizesine müracaat etmek veya son yıllarda etkinleştirilen Dubai yatırımla ikamet programına başvuruda bulunmak Dubai’ye yerleşme opsiyonları arasındadır.

Aile Birleşimi Yoluyla Dubai'ye Nasıl Yerleşilir?

Aile birleşimi yoluyla Dubai’ye yerleşmek isteyen kişilerin Dubai’de oturma izni olan aile üyelerinin sponsorluğu ile Dubai oturma izni başvurusunda bulunması mümkündür. Dubai’de oturma izni olan kişinin eşlerine, çocuklarına ve ebeveynlerine sponsor olmasına izin verilmektedir ancak sponsor olabilmek için minimum gelir şartının ve ilgili aile bireyinin ihtiyaçlarını karşılayabileceğini kanıtlayan finansal kaynağın sağlanması gerekmektedir ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde aile birleşimi için sponsorluk gelir şartı, 4.000 dirhem veya 3.000 dirhem ve konaklama masrafının karşılanmasıdır.

Aile birleşimi yoluyla Dubai’ye yerleşmek için gerekli şartları sağlayan kişilerin Dubai’deki sponsor aile üyesinin, Dubai İkamet ve Yabancılar İşleri Genel Müdürlüğü'ne aile üyeleri adına oturma izni başvurularını tamamlaması gerekmektedir.

Eğitim Yoluyla Dubai'ye Nasıl Yerleşilir?

Eğitim yoluyla Dubai’ye yerleşmek için başvuru sahibinin Dubai’deki bir yükseköğretim kurumuna başvuru yapmış ve kabul almış olması gerekmektedir. Dubai’deki bir üniversiteden kabul almış kişilerin ülkeye yerleşmek için eğitim alacağı üniversite tarafından Dubai İkamet ve Yabancılar İşleri Genel Müdürlüğü’ne ülkeye giriş izni başvurusunda bulunulmalıdır.

Eğitim yoluyla Dubai’ye yerleşmek isteyen kişilerin Birleşik Arap Emirlikleri’ne gittikten sonra eğitim alacağı üniversitenin öğrenci vizesi için başvuruda bulunması ve başvuru sahibinin öğrenci vizesi alması gerekmektedir.

Çalışma Yoluyla Dubai'ye Nasıl Yerleşilir?

Çalışma yoluyla Dubai’ye yerleşmek isteyen kişilerin Dubai’deki bir kurum veya şirketten iş teklifi almış olması ve ardından ilgili işveren tarafından Dubai İkamet ve Yabancılar İşleri Genel Müdürlüğü’nden başvuru sahibi adına çalışma izni başvurusunda bulunulması gerekmektedir. Dubai’de çalışma izni başvurusu onaylanan kişilerin Birleşik Arap Emirlikleri’ne girmesi ardından başvuru sahibi için işverenin 60 gün içerisinde Dubai çalışma vizesine başvurması gerekmektedir. Dubai çalışma vizesi onaylanan kişilerin ülkeye yerleşmesi mümkündür.

Yatırım Yoluyla Dubai'ye Nasıl Yerleşilir?

Yatırım yoluyla Dubai’ye yerleşmek isteyen kişilerin iş vizesi alarak Dubai’de önemli yatırımlarda bulunduktan sonra 3 yıllık oturma izni alması ve ilerleyen yıllarda oturma iznini yenileyebilmesi mümkündür.

Dubai yatırım yolları arasında Dubai’de iş kurmak, bir şirkete ortak olmak ve gayrimenkul satın almak bulunmaktadır ve Dubai’ye yatırım yoluyla yerleşmek için Dubai iş vizesi alınması gerekmektedir.

Dubai’ye yatırım yoluyla yerleşmek için Dubai iş vizesi almak isteyen kişilerin Birleşik Arap Emirlikleri tarafından desteklenen bir inkübatör (AREA2071) tarafından onaylanması ve ardından Kimlik, Vatandaşlık, Gümrük ve Liman Güvenliği Kurumu aracılığıyla vize başvurusunda bulunmaya davet edilmesi gerekmektedir.

İş Kurma Yoluyla Dubai'ye Nasıl Yerleşilir?

İş kurma yoluyla Dubai’ye yerleşmek isteyen kişilerin Dubai iş vizesine başvurması gerekmektedir ve Dubai iş vizesi hamiline ülkede çalışma ve yaşama hakkı tanımaktadır.

Dubai’ye yerleşmek için Dubai’de şirket kurmak isteyen kişilerin iş vizesi başvurularında maddi yeterliliği olması durumunda kendilerine sponsor olmaları ve başvuru işlemlerini şahsen tamamlamaları mümkündür.

Dubai'ye yatırım yapmak isteyen kişilere Vizem.net tarafından vergisel muafiyetler, şirket kurulumu, teşvikler, yurt dışı operasyonları ve oturum izinleri için şahıs ya da kurumsal firmalara yurt dışında şirket kurma üzerine yatırım danışmanlığı verilmektedir.

Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868

Ev Alarak Dubai'ye Yerleşmenin Şartları Nelerdir?

Ev alarak Dubai’ye yerleşmenin şartları aşağıda listelenmiştir.

  • Başvuru sahibinin değeri en az 1 milyon AED veya üzeri olan ve mülk değerinin en az %50’si ipotek olan konuta yatırım yapması gerekmektedir.
  • Ortaklaşa sahip olunacak mülkiyet yatırımı için her başvuru sahibinin en az 1 milyon AED yatırım yapması gerekmektedir.
  • Dubai’de yapılacak yatırımın ticari mülkiyet değil konut mülkiyeti olması gerekmektedir.

Dubai'de gayrimenkul alımı için mevzuata hakim kurumsal emlak danışmaları eşliğinde danışmanlık hizmeti Vizem.net tarafından verilmektedir.

Dubai'ye Yerleşmek için En Kolay Yol Hangisidir?

Dubai’ye yerleşmek için en kolay yol çalışma izni almaktır ve çalışma izni almak için gerekli şartlar; iş sözleşmesine ve sponsora sahip olmaktır.

Türkiye'de Dubai'den iş teklifi alan kişilere Vizem.net tarafından vize evraklarını hazırlama ve diğer işlemler için danışmanlık hizmeti verilmektedir.

Detaylı bilgi için: 0850 241 1868

Dubai'ye Yerleşmek için Oturma İzni Başvurusu Nasıl Yapılır?

Dubai’ye yerleşmek için oturma izni başvurusu genellikle başvuru sahibi adına Dubai’deki sponsor tarafından İkamet ve Yabancılar İşleri Genel Müdürlüğü’ne yapılmaktadır. Dubai’ye yerleşme amacına bağlı olarak oturma izni başvurusu için sponsor, başvuru sahibinin Dubai’deki aile bireyi, üniversitesi veya işvereni olabilmektedir ancak başvuru sahibi yatırım yoluyla Dubai’ye yerleşmek için oturma iznine başvuruyorsa sponsor gerekmemektedir ve başvuru sahibi kendine sponsor olabilmektedir.

Dubai’ye yerleşmek için oturma izni başvuru işlemleri, gerekli evrakların ibrazı ve başvuru ücretinin ödenmesidir.

Dubai'ye Yerleşim için Gerekli Oturum İzni Evrakları Nelerdir?

Dubai’ye yerleşim için gerekli oturum izni evrakları aşağıda listelenmiştir.

  • Geçerli pasaport
  • Biyometrik fotoğraf
  • Finansal yeterliliği kanıtlayan belgeler
  • Konaklamaya ilişkin evraklar
  • İş vizesine başvuruluyorsa iş teklifi mektubu
  • Yatırım programı ile başvuruluyorsa satın alınan mülkün mülkiyet unvanı
  • Gerekiyorsa sponsor bilgileri

Dubai’ye yerleşmek için gerekli oturum izni evrakları başvuru sahibinin yerleşme amacına göre değişiklik göstermektedir.

Sık Sorulan Sorular

Dubai’ye yerleşmek ve Dubai’de yaşam hakkında sık sorulan sorulara cevapları ile birlikte aşağıda yer verilmiştir.

Emeklilik Yoluyla Dubai'ye Yerleşilebilir Mi?

Emeklilik yoluyla Dubai’ye yerleşmek mümkündür. Emeklilik yaşı olan 55 yaşına ulaşmış kişiler Dubai’ye yerleşmek için gerekli kriterleri sağlamaları ile sponsora ihtiyaç duymadan Dubai emekli vizesi alabilmektedir.

Dubai’ye yerleşmek isteyen emekliler Dubai emekli vizesi ile ülkede 5 yıllık oturma izni alabilmektedir.

İltica Yoluyla Dubai'ye Yerleşilebilir Mi?

İltica yoluyla Dubai’ye yerleşilebilmektedir.

Kendi ülkelerinde hayati tehlikeleri bulunan kişilerin Dubai iltica başvurusu için Birleşik Arap Emirlikleri sığınma talebinde bulunması gerekmektedir.

Dubai'ye Yerleşmenin Avantajları Nelerdir?

Dubai’ye yerleşmenin avantajları aşağıda listelenmiştir.

  • Dubai’ye yerleşmek kariyer açısından oldukça önemlidir ve özellikle Abu Dabi ve Dubai gibi büyük, kentsel alanlarda gelişen iş ekonomileri, yenilikler, İngilizce bilen kişilere sağlanan iş olanakları kariyer ve profesyonelliği geliştirmektedir.
  • Birleşik Arap Emirlikleri’nde alınan maaşlar vergiden muaftır.
  • Dubai turistler ve bölge sakinleri için Orta Doğu'daki en güvenli şehirdir.
  • Dubai temelde Müslüman bir şehirdir ancak Dubai’de tüm dinlere mensup insanlar vardır ve şehirde çok sayıda cami, kilise ve tapınak bulunmaktadır.
  • Dubai’de benzin fiyatları dünyadaki birçok ülkeye kıyasla daha ucuzdur.
  • Dubai’de yaygın olarak İngilizce konuşulmaktadır.
  • Dubai’de gece hayatı hareketlidir.

Dubai'ye Yerleşerek Birleşik Arap Emirlikleri Vatandaşlığı Alınabilir Mi?

Dubai’ye yerleşerek belirli kriterler sağlandıktan sonra Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşlığı alınabilmektedir.

Tam yasal ehliyete sahip olmak, vatandaşlığa kabul başvurusunda bulunulan tarihten itibaren en az on yıl boyunca üye emirliklerde sürekli ve yasal olarak ikamet etmiş olmak, yasal bir gelir kaynağına sahip olmak, iyi bir üne ve iyi davranışa sahip olmak ve herhangi bir suçtan hüküm giymemiş olmak Dubai’ye yerleşmiş ve Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşlık başvurusunda bulunmak isteyen kişilerin yerine getirmesi gereken şartlardır.

Dubai Pahalı Mıdır?

Dubai, Numbeo 2024 İllere Göre Yaşam Maliyeti Endeksi’nde 578 şehir arasında en pahalı 144. şehirdir.

Dubai’de bir kişinin aylık yaşam masrafları kira olmadan yaklaşık 4.003 AED, kira ile birlikte ortalama 8.273 AED tutmaktadır ve Dubai’de yaşam

Dubai'de Satılık ve Kiralık Ev Fiyatları Nasıldır?

Dubai’de satılık ve kiralık ev fiyatları konut yaşına, türüne, konumuna ve büyüklüğüne göre değişiklik göstermektedir.

Dubai’de ortalama ev kiraları şehir merkezinde aylık 7.921 AED, merkez dışında aylık ortalama 5.254 AED tutmaktadır. Satın almak için Dubai ev fiyatları şehir merkezinde metrekare başına 14.759 AED, merkez dışı metrekare başına ortalama 9.001 AED civarındadır.

Ebru Sönmez Yazan: Ebru Sönmez

Ebru Sönmez 2015 yılında Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesinde eğitimini tamamladı, 2016 yılında avukat olarak çalışmaya başladı ve 2021 yılından beri Vizem.net için ´Immigration and Visa Law Attorney´ unvanı ile çalışıyor.

Paylaş: