Letonya Vizesi için Gerekli Evraklar 2024
Letonya, bordo (umumi) pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından Letonya’ya girişleri için vize talep etmektedir. Siyah (diplomatik) pasaport, hizmet (gri) pasaportu ve yeşil (hususi) pasaport sahibi vatandaşlar ise 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak kaydıyla vizeden muaf tutulmaktadır.
Letonya vize başvurusu için gerekli evraklar, talep edilen vize türü, seyahat amacı ve başvuru sahibinin çalışma durumuna göre değişiklik gösterebilmektedir.
Vizem.net Türkiye'den yapılan Letonya vizesi için gerekli belgelerin kontrolü, yeminli tercüme ve seyahat sigortası işlemleri de dahil olmak üzere Letonya vizesi için tüm başvuru sürecinde danışmanlık hizmeti sunan akredite acentedir.
Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868
Letonya Schengen Vize Başvuru Evrakları Nelerdir?
Letonya Schengen vize başvuru evrakları aşağıda listelenmiştir.
- Letonya vizesi başvuru formu: Online başvuru formu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulmalı ve imzalanmalıdır.
- Pasaport: En az iki sayfası boş olan, verildiği tarih ile vize başvuru tarihi arasındaki sürenin 10 yıldan az ve planlanan seyahatin bitiş tarihinden itibaren en az 3 ay geçerli olan bir pasaport gerekmektedir.
- Biyometrik fotoğraf: Yakın zamanda çekilmiş, beyaz arka planlı, 4 cm genişliğinde ve 5 cm uzunluğunda 1 adet fotoğraf gerekmektedir.
- Seyahat sağlık sigortası: Tüm Schengen devletleri için geçerli olan ve planlanan seyahat süresinin tamamını kapsayan ve acil tıbbi müdahale, yaralanma, gibi durumlarda çıkabilecek tüm masrafları kapsayan en az 30.000 Euro teminatında seyahat sağlık sigortasının yaptırılması gerekmektedir.
- Vize harcı dekontu: Vize harcının ödendiğini gösteren bir dekont gerekmektedir.
- Konaklama rezervasyonları: Seyahat süresince kalınacak otelin fiş, makbuz bilgileri; kısa dönem ev kiralama siteleri üzerinden alınan rezervasyon bilgileri veya davetiye ile gidilmesi durumunda davet eden kişinin adres ve pasaport fotokopisi gerekmektedir.
- Ulaşım belgeleri: Uçakla seyahat edilmesi durumunda gidiş ve dönüş tarihlerini içerek uçak rezervasyonları, araba ile gidilecekse aracı kullanacak kişi tarafından yazılmış güzergah dilekçesi, yurt dışı çıkış sigortası olarak bilinen yeşil sigorta ve uluslararası geçerli ehliyet ve ruhsat fotokopileri gerekmektedir.
- Banka hesap dökümü: Seyahat masraflarının karşılanabileceğini kanıtlamak için son 3 aydaki hesap devirlerine ilişkin banka hesap ekstresi ve düzenli bir gelire sahip olduğunun kanıtı için son 3 aya ait maaş bordrosunun sunulması gerekmektedir.
- Ek gelir belgeleri: Tapu, araç ruhsatı, kira geliri gibi ek gelir ve taşınmaz malların belgelenmesi gerekmektedir.
- Sponsorluk dilekçesi: Seyahat masraflarının başvuru sahibi dışında biri tarafından karşılanması durumunda noter onaylı sponsor dilekçesi ve sponsorun maddi durumuna dair finansal belgelerin sunulması gerekmektedir.
- Çalışma ve meslek durumuna göre istenen belgeler: Başvuru sahibinin çalışma durumuna göre işveren mektubu, işçi karnesi, sigorta poliçesi gibi farklı evrakların sunulması gerekmektedir.
- Seyahat amacına göre istenen belgeler: Letonya’ya yapılacak seyahatin iş, ziyaret, tedavi gibi farklı amaçlara göre davet mektubu, hasta raporu gibi farklı evrakların sunulması gerekmektedir.
Belirtilen evraklar başvuru sahibinin yaşına, seyahat amacına, mesleki durumuna göre olarak değişebilmektedir.
Çalışanlar için Letonya Vize Evrakları Nelerdir?
Çalışanlar için Letonya vize evrakları aşağıda listelenmiştir.
- Letonya vizesi başvuru formu: Online başvuru formu seyahat edecek kişi tarafından eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulup imzalanmalıdır.
- Pasaport: Verildiği tarih ile vize başvuru tarihi arasındaki sürenin 10 yıldan az ve planlanan kalış süresinin bitiş tarihinden itibaren en az 3 ay geçerli olan, en az iki sayfası boş bir pasaport gerekmektedir.
- Biyometrik fotoğraf: Yakın zamanda çekilmiş 4 cm genişliğinde ve 5 cm uzunluğunda arka planı beyaz bir fotoğraf gerekmektedir.
- Konaklama rezervasyonları: Otel rezervasyonuna dair fatura ve fiş bilgileri, kısa süreli ev kiralama sitelerinden yaptırılan rezervasyonların belgeleri veya davet eden kişinin adres ve pasaport bilgileri belgelenmelidir.
- Ulaşım belgeleri: Uçakla gidilecekse gidiş ve dönüş bilgisini içeren rezervasyon, araba ile gidilecekse arabayı kullanan kişi tarafından yazılmış güzergah dilekçesi, yurt dışı çıkış sigortası ve uluslararası geçerli ehliyet, ruhsat fotokopileri gerekmektedir.
- Seyahat sağlık sigortası: Tüm Schengen devletlerinde geçerli olan ve seyahat süresinin tamamını kapsayan minimum 30.000 Euro teminatlı seyahat sağlık sigortası yaptırılmalıdır.
- Vize harcı dekontu: Vize harcının ödemesinin yapılması ve dekontun beyan edilmesi gerekmektedir.
- Finansal duruma ait evraklar: Banka hesap dökümünün, ek gelir belgelerinin ve varsa sponsorluk dilekçesinin beyan edilmesi gerekmektedir.
- İşveren mektubu ve izin belgesi: Çalışılan kurumun işvereninin vize başvurusunda bulunan kişinin ayrılacağına dair onayının ve imzasının olduğu belge gerekmektedir.
- SGK hizmet dökümü: Sigorta başlangıç tarihi, işe giriş çıkış tarihleri, prim bilgisi gibi sigorta hakkındaki bütün bilgilerin yer aldığı SGK hizmet dökümü beyan edilmelidir.
- SGK işe giriş bildirgesi: İşverenin işe aldığı kişinin ne zaman çalışmaya başladığını gösteren SGK işe giriş bildirgesi beyan edilmelidir.
Şirket Sahipleri için Gerekli Letonya Vize Evrakları Nelerdir?
Şirket sahipleri için gerekli Letonya vize evrakları aşağıda listelenmiştir:
- Letonya vizesi başvuru formu: Online başvuru formu, başvuru yapan kişi tarafından eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulmalı ve imzalanmalıdır.
- Pasaport: Pasaportun verildiği tarih ile vize başvuru tarihi arasındaki süre 10 yıldan az olmalı, planlanan kalış süresinin bitiş tarihinden itibaren en az 3 ay geçerli olmalı ve en az iki sayfasının boş olması gerekmektedir.
- Biyometrik fotoğraf: Yakın zamanda çekilmiş 4 cm genişliğinde ve 5 cm uzunluğunda arka planı beyaz bir fotoğraf gerekmektedir.
- Konaklama rezervasyonları: Otel veya kiralık ev rezervasyon belgeleri sunulmalı veya davet eden kişinin adres ve pasaport bilgileri belgelenmelidir.
- Ulaşım belgeleri: Uçakla gidilecekse gidiş ve dönüş bilgisini içeren rezervasyon, araba ile gidilecekse arabayı kullanan kişi tarafından yazılmış güzergah dilekçesi, yurt dışı çıkış sigortası ve uluslararası geçerli ehliyet, ruhsat fotokopileri gerekmektedir.
- Seyahat sağlık sigortası: Tüm Schengen devletlerinde geçerliliği olan ve seyahat süresinin tamamını kapsayan en az 30.000 Euro teminatlı bir sağlık seyahat sağlık sigortası yaptırılmalı ve beyan edilmelidir.
- Vize harcı dekontu: Vize harcının ödenmesi ve bunu kanıtlamak için dekontun beyan edilmesi gerekmektedir.
- Finansal duruma ait evraklar: Banka hesap dökümü, ek gelir belgeleri ve varsa sponsorluk dilekçesi istenmektedir.
- Şirket kaydı: Başvuruda bulunan kişinin şirketinin ticaret odasındaki kaydı ve şirketin Türkiye Ticaret Sicili gazetesindeki bülteninin kopyası gerekmektedir.
- Vergi beyannamesi: Başvuruda bulunan kişinin vergi beyannamesi gerekmektedir.
Memurlar için Letonya Vize Belgeleri Nelerdir?
Memurlar ve kamu personelleri için Letonya vize belgeleri aşağıda listelenmiştir.
- Letonya Vizesi başvuru formu: Online başvuru formunun, seyahat edecek kişi tarafından eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulması ve imzalanması gerekmektedir.
- Pasaport: Pasaportun verildiği tarih ile vize başvuru tarihi arasındaki süre 10 yıldan az olmalı, planlanan kalış süresinin bitiş tarihinden itibaren en az 3 ay geçerli olmalı ve en az iki sayfasının boş olması gerekmektedir.
- Biyometrik fotoğraf: 4cm genişliğinde ve 5 cm uzunluğunda arka planı beyaz, yakın zamanda çekilmiş olan bir fotoğraf gerekmektedir.
- Konaklama rezervasyonları: Otel veya ev kiralama sitelerinden yaptırılan rezervasyonların belgeleri veya davet eden kişinin adres ve pasaport bilgileri belgelenmelidir.
- Ulaşım belgeleri: Gidiş ve dönüş tarihlerinin yazılı olduğu rezervasyon belgeleri gerekmektedir.
- Seyahat sağlık sigortası: Seyahat süresini tamamen kapsamalı, tüm Schengen ülkelerinde geçerli olmalı ve minimum 30.000 Euro teminatlı olması gerekmektedir.
- Vize harcı dekontu: Vize harcının ödendiğine dair dekont beyan edilmelidir.
- Finansal duruma ait evraklar: Banka hesap dökümü, ek gelir belgeleri ve varsa sponsorluk dilekçesi gibi kişinin mali durumunu beyan eden belgeler gerekmektedir.
- Çalışma ve izin belgesi: Başvuru yapan kişinin çalıştığı kurumdan temin edeceği, içinde yaptığı işe dair açıklama içeren, seyahat tarih aralığının belirtildiği ıslak imza ve kaşeli çalışma ve izin belgesi gerekmektedir.
- Maaş bordroları: Çalışan kişilere ödenen ücretlerin tamamının vergi ve kesintilerle birlikte kaydedildiği resmi maaş bordroları gerekmektedir.
Çiftçiler için Letonya Vize Evrakları Nelerdir?
Çiftçiler için Letonya vize evrakları aşağıda listelenmiştir.
- Letonya vizesi başvuru formu: Online başvuru formu eksiksiz bir şekilde doğru yanıtlarla doldurulmalı ve imzalanmalıdır.
- Pasaport: Verildiği tarih ile vize başvuru tarihi arasındaki süre 10 yıldan az olan, planlanan kalış süresinin bitiş tarihinden itibaren en az 3 ay geçerli olan ve en az iki sayfasının boş olduğu bir pasaport gerekmektedir.
- Biyometrik fotoğraf: Yakın zamanda çekilmiş, 4cm genişliğinde ve 5 cm uzunluğunda, arka planı beyaz ve yüzün tamamen gözüktüğü bir fotoğraf gerekmektedir.
- Konaklama rezervasyonları: Otel rezervasyonuna dair fatura ve fiş bilgileri, kısa süreli ev kiralama sitelerinden yaptırılan rezervasyonların belgeleri veya davet eden kişinin adres ve pasaport bilgileri belgelenmelidir.
- Ulaşım belgeleri: Uçakla gidilecekse gidiş ve dönüş bilgisini içeren rezervasyon belgesi beyan edilmelidir.
- Seyahat sağlık sigortası: Schengen ülkelerinin tamamında geçerli olan ve tüm seyahat süresini kapsayan minimum 30.000 Euro teminatlı seyahat sağlık sigortası yaptırılmalıdır.
- Vize harcı dekontu: Vize harcının ödendiğine dair dekont gerekmektedir.
- Finansal duruma ait evraklar: Banka hesap dökümü, ek gelir belgeleri ve olması durumunda sponsorluk dilekçesi gerekmektedir.
- Çiftçilik belgesi: Ziraat odalarından alınmış güncel tarihli çiftçilik kazancını gösteren çiftçilik belgesi beyan edilmelidir.
Emekliler için Gerekli Letonya Vize Evrakları Nelerdir?
- Letonya vizesi başvuru formu: Online başvuru formu seyahat edecek kişi tarafından doğru yanıtlar verilerek eksiksiz bir şekilde doldurulmalı ve imzalanmalıdır.
- Pasaport: Pasaportun verildiği tarih ile yapılan vize başvurusunun tarihi arasındaki süre 10 yıldan az olmalı, planlanan kalış süresinin bitiş tarihinden itibaren minimum 3 ay geçerli olmalı ve en az iki sayfasının boş olması gerekmektedir.
- Biyometrik fotoğraf: Başvuru yapan kişinin mevcut fiziksel görünümü ile farklı olmayan,4 cm genişliğinde ve 5 cm uzunluğunda arka planı beyaz bir fotoğraf gerekmektedir.
- Konaklama rezervasyonları: Otel rezervasyonuna dair belgeler veya kısa süreli ev kiralama sitelerinden yaptırılan rezervasyonların belgeleri veya davet eden kişinin adres ve pasaport bilgileri sunulmalıdır.
- Ulaşım belgeleri: Uçakla gidilecekse gidiş ve dönüş bilgisinin yazılı olduğu rezervasyon bilgisi, araba ile gidilecekse arabayı kullanan kişi tarafından yazılmış güzergah dilekçesi, yurt dışı çıkış sigortası ve uluslararası geçerli ehliyet, ruhsat fotokopileri beyan edilmelidir.
- Seyahat sağlık sigortası: En az30.000 Euro teminatlı ve tüm seyahat süresini kapsayan, Schengen ülkelerinin tamamında geçerliliği olan seyahat sağlık sigortası yaptırılmalıdır.
- Vize harcı dekontu: Vize harcının ödendiğine dair dekont gerekmektedir.
- Finansal duruma ait evraklar: Başvuru yapan kişinin banka hesap dökümü ve varsa ek gelirleri belgelenmeli, varsa sponsorluk dilekçesi beyan edilmelidir. Emekli maaşını gösteren hesap dökümleri de sunulmalıdır.
- Emeklilik belgesi: E-devlet üzerinden emeklilik durumunu gösteren QR barkodunun okunur olduğu emeklilik belgesi alınmalıdır.
Çalışmayanlar için Gerekli Letonya Vize Belgeleri Nelerdir?
Çalışmayanlar için gerekli Letonya vize belgeleri aşağıda listelenmiştir.
- Letonya vizesi başvuru formu: Başvuru formu, başvuru sahibi tarafından online olarak eksiksiz ve doğru bir biçimde doldurulmalı ve sonrasında imzalanmalıdır.
- Pasaport: Pasaportun verildiği tarih ile vize başvurusu yapılan tarih arasındaki süre 10 yıldan az olmalı, planlanan kalış süresinin bitiş tarihinden itibaren en az 3 ay geçerliliğe sahip ve en az iki sayfası boş olan bir pasaport gerekmektedir.
- Biyometrik fotoğraf: Yakın zamanda çekilen 4 cm genişliğinde ve 5 cm uzunluğunda arka planı beyaz olan bir fotoğraf gerekmektedir.
- Konaklama rezervasyonları: Konaklanacak tesislere ait rezervasyon bilgilerinin sunulması gerekmektedir.
- Ulaşım belgeleri: Ulaşıma dair gidiş ve dönüş araçlarının rezervasyon bilgilerinin sunulmasıgerekmektedir.
- Seyahat sağlık sigortası: Tüm seyahati kapsamalı, tüm Schengen devletlerinde geçerli olmalı ve en az 30.000 Euro teminatlı olmalıdır.
- Vize harcı dekontu: Vize harcının ödenmesi ve ödendiğine dair dekont gerekmektedir.
- Finansal duruma ait evraklar: Banka hesap dökümü, ek gelir belgeleri ve olması halinde sponsorluk dilekçesi istenmektedir.
- Sponsorluk d ilekçesi: Başvuru sahibinin 1. dereceden yakını tarafından destekleneceğine dair ıslak imzalı, gidiş dönüş tarihleri ve garanti ibaresinin yer aldığı bir dilekçe hazırlanıp sunulmalıdır. Masrafları karşılayacak kişi kendi başvuruda bulunmasa bile şahsen vize başvurusunda bulunur gibi tüm gelir evraklarını beyan etmelidir. Masrafları karşılayacak kişinin sponsor olması durumunda, sponsorun kendi meslek grubuna göre istenen evraklar eksiksiz sunulmalıdır.
Öğrenciler için Letonya Vizesi Evrakları Nelerdir?
Öğrenciler için Letonya vizesi evrakları aşağıda listelenmiştir.
- Letonya vizesi başvuru formu: Online başvuru formu, eksiksiz ve doğru bir şekilde şahsen doldurulmalı ve imzalanmalıdır.
- Pasaport: Pasaportun verildiği tarih ile vize başvuru tarihi arasındaki sürenin 10 yıldan az olması, planlanan kalış süresinin bitiş tarihinden itibaren en az 3 ay geçerli olması ve pasaportun en az iki sayfasının boş olması gerekmektedir.
- Biyometrik fotoğraf: Yakın zamanda çekilmiş olması gereken, boyutları 4 cm genişliğinde ve 5 cm uzunluğunda olan arka planı beyaz bir fotoğraf gerekmektedir.
- Konaklama rezervasyonları: Otel rezervasyonuna dair belgeler sunulmalıdır
- Ulaşım belgeleri: Uçakla gidilmesi durumunda uçağın gidiş ve dönüş bilgisini içeren rezervasyonun, arabayla gidilmesi durumunda ise gerekli belgelerin beyan edilmesi gerekmektedir.
- Seyahat sağlık sigortası: Kaza, yaralanma, hastalanma gibi acil tıbbi müdahale gerektiren durumlarda ülkeye geri dönüşün karşılanabilmesi için minimum 30.000 Euro teminatlı, tüm Schengen ülkelerinde geçerli olan ve tüm seyahati kapsayan seyahat sağlık sigortası yaptırılmalıdır.
- Vize harcı dekontu: Vize harcı ödemesinin dekontu beyan edilmelidir.
- Finansal duruma ait evraklar: Banka hesap dökümü, ek gelir belgesi ve varsa sponsorluk dilekçesi beyan edilmelidir.
- Öğrenci belgesi: E-devlet üzerinden ulaşılabilen QR barkodlu öğrenci belgesi gerekmektedir.
18 Yaş Altındakiler için Letonya Vize Evrakları Nelerdir?
18 yaş altındakiler için Letonya vize evrakları aşağıda listelenmiştir.
- Letonya vizesi başvuru formu: Online başvuru formu başvuran kişi tarafından eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulmalı ve imzalanmalıdır.
- Pasaport: Pasaportun verildiği tarih ile vize başvuru tarihi arasındaki sürenin 10 yıldan az olmalı, planlanan kalış süresinin bitiş tarihinden itibaren en az 3 ay geçerli olan ve en az iki sayfasının boş olduğu bir pasaport beyan edilmelidir.
- Biyometrik fotoğraf: 4cm genişliğinde ve 5 cm uzunluğunda olan, arka planı beyaz ve yakın zamanda çekilmiş olması gereken bir fotoğraf beyan edilmelidir.
- Konaklama rezervasyonları: Otel rezervasyonu belgelenmelidir.
- Ulaşım belgeleri: Uçak ile gidilecekse gidiş ve dönüş rezervasyon bilgisi gerekmektedir.
- Seyahat sağlık sigortası: Tüm schengen ülkelerinde geçerli olmalı, tüm seyahat süresini kapsamalı ve minimum 30.000 Euro teminatlı olmalıdır.
- Vize harcı dekontu: Vize harcı ödenmeli ve dekont beyan edilmelidir.
- Finansal duruma ait evraklar: Banka hesap dökümünün, ek gelir belgelerinin ve varsa sponsorluk dilekçesinin beyan edilmesi gerekmektedir.
- Noter onaylı muvafakatname: Başvuru sahibi 18 yaşının altındaysa ve yalnız veya 1 ebeveyn ile seyahat etmesi planlanıyorsa, başvuru sahibinin anne ve babasının noter onaylı ifadesi gerekmektedir. Seyahat eden ebeveyn başvuru sahibinin tek ebeveyni olduğu durumlarda bu koşul geçerli olmamaktadır.
Letonya Vize Başvurusu için Gerekli Evraklar Nasıl Hazırlanır?
Letonya vize başvurusu için gerekli evraklar ilgili dış temsilciliğin belirlediği kriterler doğrultusunda güncel, yıpranmamış, doğru ve eksiksiz bilgilerle doldurulmuş olmalıdır. Evrakların içeriği ile Letonya’nın temsilciliklerinin istekleri birbirine tamamen uymalıdır.
Letonya vizesi başvuru formu, sponsorluk dilekçesi, noter onaylı belgeler gibi vize alım sürecindeki gerekli evrakların tercüme edilmesi gerekmektedir.
Vizem.net Letonya vizesi danışmanlık hizmetleri tüm yeminli tercüme ve noter onayı işlemlerini kapsamaktadır.
Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868
Letonya Vizesi Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?
Letonya vizesi başvuru formuna https://epak.pmlp.gov.lv/NVIS.EService001.WebSite/ApplicationMain.aspx adresinden ulaşılabilmektedir. İngilizce, Rusça veya Letonca dillerinden biriyle online olarak doldurulabilen formda kimlik bilgileri, kişisel bilgiler, pasaport bilgileri, varsa Avrupa Birliği vatandaşı olan aile üyesinin yakınlık derecesi ve kimlik bilgileri, adres bilgileri, ulaşım ve konaklama bilgileri, seyahat süresi boyunca olan maddi yeterlilik bilgileri gibi bilgiler istenmektedir.
Letonya vizesi başvuru formu örneği aşağıda gösterilmektedir.
Letonya Vize Fotoğrafı Nasıl Olmalıdır?
Letonya vize fotoğraf ölçülerinin 4 cm genişliğinde ve 5 cm uzunluğunda olması gerekmektedir. Fotoğraflar 6 aydan daha kısa bir sürede çekilmiş olması, yüzün tamamen görünür olması ve arka planın beyaz renkte olması gerekmektedir.
Uygun bir biyometrik fotoğraf örneği aşağıda verilmiştir.
Letonya Vizesi Dilekçe Örneği Nasıl Yazılır?
Letonya vizesi dilekçesi, başvuruda bulunan kişi tarafından konsolosluğa hitaben yazılmalıdır. Dilekçenin içeriğini vize başvurusunda bulunan ülkeye gitme sebebi, gidiş ve dönüş tarihi, Schengen bölgesindeki ülkelere planlanan ziyaretlerin ve bu ülkelerde yapılacak olan aktivitelerin bilgisi, konaklama bilgisi, seyahat boyunca hangi ülkelere giriş yapılacağının bilgisi, istihdam durumu gibi bilgiler oluşturmalıdır.
Gerekli belgelerden herhangi birinin veya birkaçının temin edilememesi, farkında olarak eksik bilgi verilmesi gibi durumlarda bunların sebepleri dilekçede belirtilmelidir.
Letonya Vizesi için Davet Mektubu Nasıl Yazılır?
Letonya vizesi için davet mektubu, vize alma sürecini kolaylaştıran belgelerden biridir. Davet mektubu, başvuruda bulunan kişinin başvurduğu ülkedeki bir yakını tarafından yazılan ve başvuru sahibinin kendi yanında konaklayacağını gerekli konsolosluğa sunan bir belgedir. Davet mektubu iki şekilde hazırlanabilir.
Belgenin Vatandaşlık ve Göç İşleri Dairesi tarafından onaylanması durumunda her iki tarafın ad, soyad, doğum tarihi, doğum yeri, pasaport numarası gerekmektedir.
Davet eden kişinin, seyahat süresi boyunca davet ettiği kişinin masraflarını karşılaması halinde gelir tablosu, davet eden ve edilen kişi arasında akrabalık varsa seyahatin amacı, ziyaret için planlanan süre ve giriş sayısı, davetlinin ziyareti sırasında ikamet ettiği yerin adresi gerekmektedir.
Letonya Vizesi için Seyahat Sağlık Sigortası Nasıl Olmalıdır?
Letonya vizesi için seyahat sağlık sigortası; yaralanma, hastalanma gibi acil tıbbi müdahale gerektiren durumlarda olası bir ülkeye geri dönüş için masrafların karşılanabilmesi adına en az 30.000 Euro teminatlı olmalıdır. Seyahat sağlık sigortası, Schengen bölgesindeki kalınacak tarihlerin tamamını kapsamalı ve bölgedeki tüm Schengen üye ülkeleri tarafından geçerliliği olmalıdır. Tek girişlik vize başvurusunda bulunulması durumunda sigorta poliçesi vizenin geçerlilik süresinin tamamını ve planlanan tüm kalış günlerini kapsamalıdır.
Vize başvurusunda bulunulan ülkeye birden çok geçişe olanak veren vize türü olan çoklu vize türüne başvurulduysa sigorta poliçesinin ilk giriş tarihini kapsaması yeterlidir. Schengen bölgesine yapılacak bir sonraki girişte seyahat eden kişilerin güncel bir Letonya seyahat sağlık sigortası poliçesi olmalıdır.
Ebru Sönmez 2015 yılında Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesinde eğitimini tamamladı, 2016 yılında avukat olarak çalışmaya başladı ve 2021 yılından beri Vizem.net için ´Immigration and Visa Law Attorney´ unvanı ile çalışıyor.