Letonya Vize Reddi Nedenleri ve İtiraz Süreci
Letonya vize reddi, Letonya vize rejim tablosuna göre vizeye tabi olan ülke vatandaşlarının Leyonya’yı ziyaret etmek için vize başvurusunda bulunan kişiye onay verilmemesi durumudur.
Letonya vize başvurusu reddedilen kişiler, bu sonuca itiraz edebilmekte ya da tekrar başvuru yapabilmektedir.
Letonya için yapılan vize başvurularının olumlu sonuçlanması için başvuru evraklarının eksiksiz ve doğru şekilde hazırlanması ve başvuru sürecinin doğru yürütülmesi önem taşıdığından, danışmanlık hizmeti alınması tavsiye edilmektedir.
Türkiye'nin en yüksek vize onay oranına sahip akredite kuruluş Vizem.net Letonya'dan vize reddi alan kişilere itiraz işlemlerinde veya ikinci başvuru süreçlerinde danışmanlık hizmeti sunmaktadır.
Ön bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868
Letonya Vize Ret Oranları Nasıldır?
Letonya vize ret oranları aşağıda tablolanmıştır.
Yıl | Başvuru sayısı | Reddedilen başvuru sayısı | Ret oranı |
---|---|---|---|
2017 | 1608 | 107 | %8.78 |
2018 | 1150 | 110 | %9.57 |
2019 | 1377 | 142 | %10.31 |
2020 | 1377 | 142 | %10.31 |
2021 | 448 | 149 | %33.26 |
Letonya Vize Başvurusu Neden Reddedilir?
Letonya vize başvurusu ret sebepleri aşağıda listelenmiştir.
- Kişinin başvuru dosyasında eksik ya da sahte belge sunması durumunda Letonya vize başvurusu ret ile sonuçlanabilmektedir.
- Kişinin, geçmişe dair ya da güncel bir suç barındıran sabıka kaydına sahip olması Letonya vize reddi sebebi olabilmektedir.
- Pasaportun hasarlı olması veya seyahat sağlık sigortasının gerekli şartları sağlamaması Letonya vizesi için ret yanıtı alınmasına neden olabilmektedir.
- Finansal yeterlilik belgelerinin istenen kriterleri karşılamaması Letonya vize başvurusunun reddine sebep olabilmektedir.
- Sunulan belgelerde seyahat amacının yeterli bir biçimde açıklanmamış olması veya seyahat planında eksikler bulunması Letonya vize reddi sebebi olabilmektedir.
- Letonya vizesi için tavsiye mektubunun konsolosluğun belirlediği şartları sağlamaması ret nedeni olabilmektedir.
- Doğum belgesi veya evlilik belgesi sunması gereken kişiler için belgelerin gerekli kriterlere uygun olmaması Letonya vize başvurusunun reddedilmesine sebep olabilmektedir.
- Gerekli konaklama belgelerinin yetersiz bulunması Letonya vize başvurusunun reddedilmesine neden olabilmektedir.
- Kişinin geçmişte vize ihlalinde bulunmuş olması Letonya vizesinin reddedilmesine yol açabilmektedir.
Letonya Schengen üyesi olduğu için vize reddi maddeleri, Schengen vize reddi maddeleri ile ortaktır. Schengen vize ret nedenlerinden en sık 2., 3., 6., 8. ve 9. maddeler gerekçe gösterilerek vize ret kararı verilmektedir ve ilgili ret maddeleri aşağıda açıklanmıştır.
Letonya Vize Reddi 2. Madde Nedir?
Letonya vize reddi ikinci madde, öngörülen seyahat şartları ve kalış amacının gerekçelendirilememesine dayanmaktadır. Letonya vize reddi 2. madde, genellikle seyahat amacına uygun belgenin başvuruya eklenmemesinden kaynaklanmaktadır.
Letonya vize reddi 2. maddeden ret almak istemeyen başvuru sahiplerinin, seyahat amacını ve kalınacak yerleri detaylıca açıklayan bir seyahat planı sunmaları gerekir. 2. maddeden ret almış ve itiraz etmek isteyen başvuru sahiplerinin seyahat planı sunmamış olmaları halinde seyahat planı sunarak, detaylı olmayan seyahat planı sunmaları halinde ise detaylı bir seyahat planı sunarak itiraz gerçekleştirmesi gerekmektedir.
Letonya Vize Reddi 3. Madde Nedir?
Letonya vize reddi 3. madde, finansal yeterliliğe dayanan maddedir. Planlanan kalış süresi ve menşe ülkeye dönüş için yeterli geçim kaynağına dair kanıt sunulamaması veya transit geçiş yapılması halinde üçüncü bir ülkeye transit geçiş için yeterli geçim kaynağına dair kanıt sunulamaması durumunda Letonya vizesi reddedilmektedir.
Letonya vizesi için 3. maddeden ret almak istemeyen başvuru sahiplerinin, banka hesap dökümü, tapu, kira, gelir belgesi gibi kanıtlayıcı belgeler sunmaları gerekir. 3. maddeden ret almış ve itiraz etmek isteyen başvuru sahiplerinin, gelirinin yeterli düzeyde olduğunu kanıtlamak için ek gelir evrakları sunması gerekmektedir.
Letonya Vize Reddi 6. Madde Nedir?
Letonya vize reddi 6. madde, başvuru sahibinin kamu politikası, iç güvenlik, halk sağlığı veya uluslararası ilişkiler için bir tehdit olarak görülmesi halinde vize reddine yol açan maddedir. Schengen Bilgi Sistemi’nde (VIS) bir veya birden çok üye devletin başvuru hamili hakkında ülkeye giriş yasağı kaydetmesi veya kamu düzeni, ulusal güvenlik ya da kamu sağlığı açısından tehlike oluşturduğuna kanaat getirmesi sonucu kişiye deport vermesi halinde Letonya, vize başvuru hamiline ret uygulamaktadır.
Daha önceden herhangi bir ülkeden vize reddi alan kişilerin, tekrar ret almamak için önceki ret sebebini ortadan kaldırarak başvuru yapması gerekmektedir. Letonya vize reddi 6. maddeden ret alan başvuru sahiplerinin, ret alınan maddelerin gereklilikleri sağladığını kanıtlayan belgelerle itiraz etmesi gerekmektedir.
Letonya Vize Reddi 8. Madde Nedir?
Letonya vize reddi 8. madde, güvenilir bilgiler sunulmaması halinde vize reddine yol açan maddedir ve 8. maddeden ret almamak için, kalış amacı ve koşullarına ilişkin sunulan bilgilerin konsolosluk tarafından güvenilir bulunması gerekmektedir.
Letonya vize reddi 8. maddeden ret alan kişiler, kalış amacı ve koşullarına ilişkin sunduğu bilgeleri destekleyen ek evraklar sunarak vize reddine itiraz edebilmektedir.
Letonya Vize Reddi 9. Madde Nedir?
Letonya vize reddi 9. madde, başvuru sahibinin vizenin sona ermesinden önce Letonya topraklarını terk etme niyetinde olmadığının düşünülmesi durumunda vize reddine yol açan maddedir. Letonya, başvuru sahibinin illegal olarak ülkede yaşamaya başlayacağını düşünmesi halinde kişiye vize reddi vermektedir.
Letonya vize reddi 9. madde, Schengen vize reddi maddeleri arasında sık sık ret gerekçesi olarak sunulan bir maddedir ve 9. maddeden ret almamak için, başvuru sahibinin vize bitmeden ülkesine dönmek için güçlü ve yeterli sebepleri (sözleşmeli iş, eş, çocuklar vb.) bulunduğunu kanıtlaması gerekmektedir.
Letonya vize reddi 9. maddeden ret alan kişiler, menşe ülkeye bağlılığı kanıtlayan destekleyici belgeler sunarak vize reddine itiraz edebilmektedir.
Letonya Vize Başvurusu Ret Kararını Kim Verir?
Letonya vize başvurusu ret kararını, Türkiye Letonya Büyükelçiliği vize departmanı vermektedir.
Aracı kurum vize başvuru merkezlerinin başvuru değerlendirme ve reddinde herhangi bir yetkisi bulunmamaktadır.
Letonya Vize Ret Kararı Nasıl Öğrenilir?
Letonya vize ret kararı, başvuru sahibine yollanan ret mektubu aracılığıyla öğrenilmektedir.
Letonya vize reddi mektubunda; başvuru sahibinin vize başvurusunun hangi maddeye dayandırılarak reddedildiği, vize reddine itiraz etmek için ne kadar süresi bulunduğu ve nasıl itiraz edebileceği, itiraz edilmek istenirse ücret ödenip ödenmeyeceği ve yeniden başvuru yapılıp yapılmayacağına dair bilgiler yer almaktadır.
Letonya vize reddine itiraz etmek isteyen başvuru sahiplerinin, mektubu detaylı inceleyip eksiklerini tamamlayarak itiraz etmesi gerekirken; isteyen başvuru sahipleri itiraz etmeden yeniden başvuru yapabilmektedir.
Letonya vize reddi aldıktan sonra Vizem.net danışmanlığında yapılan ikinci vize başvurularının onaylanma oranı %86,3 olup bu oran Türkiye'deki en yüksek onay oranıdır.
Detaylı bilgi için: 0850 241 1868
Letonya Vize Reddine Nasıl İtiraz Edilir?
Letonya vize reddine itiraz etmek için, ret kararı alındıktan sonraki 30 gün içerisinde; konsolosluğa hitap eden resmi bir dille, Letonca, Rusça veya İngilizce olarak bir itiraz dilekçesi yazılması, imzalanması ve Letonya Konsolosluğu’na şahsen giderek teslim edilmesi, kargoyla yollanması veya online sisteme yüklenmesi gerekmektedir.
Letonya vize reddine itiraz eden başvuru sahiplerinden ekstra ücret almamaktadır.
Letonya Vize Reddi İtiraz Dilekçesi Nasıl Yazılır?
Letonya vize reddi itiraz dilekçesi; ret kararı alındıktan sonraki 30 gün içerisinde konsolosluğa hitap eden resmi bir dille, Letonca, Rusça veya İngilizce olarak yazılmaktadır.
Letonya vize reddi itiraz dilekçesinin yazıldıktan sonra başvuru sahibi tarafından imzalanması ve Letonya Konsolosluğu’na şahsen giderek teslim edilmesi, kargoyla yollanması veya online sisteme yüklenmesi gerekmektedir. Online sisteme yüklenen itiraz dilekçelerinin online imzayla imzalanması gerekmektedir.
Başvuru sahibinin vize reddi itiraz dilekçe örneği, avukat tarafından teslim edilecekse başvuruya noter tasdikli vekaletname eklenmesi gerekmektedir.
Letonya vize reddi itiraz dilekçesi örneği aşağıda verilmiştir.
Applicant (Başvuru sahibine ait):
Name Surname (adı soyadı):
Passport number (pasaport numarası):
Adress (adres):
Country (ülke):
Contact Info (telefon numarası ve e-mail adresi):
Name of the Diplomatic Mission (konsolosluk adı):
Adress (adres):
Country (ülke):
Subject (konu) Appeal letter against Latvia visa refusal (Letonya vize reddine itiraz dilekçesi):
Visa application number (vize başvuru numarası):
Date of visa application submission: …./…./……. (vize başvuru tarihi)
Date of visa denial: …./…./……. (vize ret tarihi)
Dear Madam/ Sir;
………………..(Seyahat etme sebebi, alınan ret sebebi ve neden yanlış olduğunun düşünüldüğü açıklanmalıdır.)
……………….(Ret kararının iptal edilmesi için gerekçe sunan cümleler kurulması, eksik belge sebebiyle ret verilmişse belgenin neden eksik verildiği açıklanmalıdır.)
Kind regards, (saygılarımla):
Signature (imza):
NAME SURNAME IN CAPITAL LETTERS (Büyük harflerle başvuru sahibinin adı ve soyadı):
Vize Reddi Sonrasında 2. Kez Letonya Vizesine Nasıl Başvurulur?
Letonya vize reddinden sonra 2. başvuru, ret gerekçeleri incelenip ortadan kaldırıldıktan sonra hemen yapılabilmektedir. Letonya vize reddinden sonra yeni başvuru için herhangi bir bekleme süresi bulunmamaktadır.
Vizem.net üzerinden yapılan ikinci Letonya vizesi başvuruları için öncelikle ilk başvurunun reddedilme sebebi değerlendirilmekte, ret nedenlerinin ortadan kaldırılmasına yönelik yeni başvuru yöntemi oluşturulmakta ve ikinci başvuru için Letonya vize işlemleri tamamlanmaktadır.
Letonya Vize Reddi Pasaporta İşlenir Mi?
Hayır, Letonya vize reddi pasaporta işlenmemektedir ancak Schengen VIS veritabanına işlenmektedir.
Schengen VIS veritabanı, tüm Schengen ülkelerinin görüntüleyebileceği bir sistemdir ve başvuru sahibi hakkında bilgiler içermektedir.
Letonya Vize Reddi Alan Kişilere Vize Ücreti İade Edilir Mi?
Hayır, vize reddi alan kişilere Letonya vize ücreti iade edilmemektedir.
Ebru Sönmez 2015 yılında Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesinde eğitimini tamamladı, 2016 yılında avukat olarak çalışmaya başladı ve 2021 yılından beri Vizem.net için ´Immigration and Visa Law Attorney´ unvanı ile çalışıyor.