Lihtenştayn'da Gezilecek Yerler ve En Popüler Aktiviteler
Lihtenştayn, batısında İsviçre ve doğusunda Avusturya ile komşu olan bir Orta Avrupa ülkesidir. Lihtenştayn’ın kuzey komşusu Almanya’dır ve ülkenin resmi dili Almancadır. Lihtenştayn son yıllarda, gelişmiş ekonomisi ile girişimcilerin ve başarılı üniversiteleri ile öğrencilerin ilgisini çekmektedir. Ren Nehri’nin kıyısında ve Alplerin eteklerinde yer alan Lihtenştayn, yüzölçümü bakımından Avrupa’nın dördüncü en küçük ülkesi olmasına rağmen hem yaz aylarında hem de kış aylarında her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlamaktadır.
Lihtenştayn’ı ziyaret edenler Lihtenştayn Ulusal Müzesi ve Prenslik Sahnesi gibi yerleri ziyaret ederek Lihtenştayn tarihi hakkında bilgi edinirken; Alter Pfarrhof Balzer, Walser Müzesi gibi yerleri ziyaret ederek ülkenin yerel kültürünü ve Lihtenştayn halkının yaşam biçimini yakından görebilmektedir.
Lihtenştayn’ı kış turizminde iddialı kılan en önemli özelliği, güneyinde bulunan Malbun bölgesindeki kayak merkezleridir. Lihtenştayn’ın güneyinde, Alplerin eteklerinde bulunan Malbun özellikle kış sporları ile ilgilenen kişiler için ilgi çeken imkanlara sahiptir. Yaz aylarında Lihtenştayn’da yapılabilecek en özel aktivitelerden bazıları Lihtenştayn’ın doğal güzellikleri arasında yapılan doğa yürüyüşleri, Triesenberg’in yeşil doğası ile iç içe piknikler ve Lihtenştayn’ın başkenti Vaduz’da Şehir Treni ile kapsamlı bir şehir turudur.
Lihtenştayn'a Nasıl Gidilir?
Lihtenştayn’a ulaşım imkanları aşağıda listelenmiştir.
- Araba
- Tren
- Otobüs
- Uçak
Lihtenştayn'a Uçakla Nasıl Gidilir?
Lihtenştayn’a uçakla, Lihtenştayn’a komşu ülkeler üzerinden gidilebilmektedir. Lihtenştayn’da herhangi bir Lihtenştayn havaalanı bulunmadığı için Türkiye’den giderken Zürih, Basel veya Stuttgart’ta bulunan havaalanlarından birine iniş yapılarak trenle veya otobüsle Lihtenştayn’a gidilebilmektedir. Türkiye’den Lihtenştayn’a uçakla gitmek yaklaşık 8 saat sürmektedir.
Lihtenştayn'a Arabayla Nasıl Gidilir?
Lihtenştayn’a arabayla sırasıyla Bulgaristan, Sırbistan, Bosna- Hersek, Slovenya ve Avusturya ülkeleri üzerinden gidilebilmektedir. Türkiye’den Lihtenştayn’a arabayla gitmek yaklaşık 24 saat sürmektedir.
Lihtenştayn'a Trenle Nasıl Gidilir?
Lihtenştayn’a trenle Romanya- Macaristan güzergahı üzerinden gidilmektedir. Lihtenştayn’a Türkiye’den trenle gitmek yaklaşık 40 saat sürmektedir.
Lihtenştayn'a Otobüsle Nasıl Gidilir?
Lihtenştayn’a otobüsle gidilebilmektedir. Türkiye’den Lihtenştayn’a otobüsle Bulgaristan- Avusturya güzergahı üzerinden gidilebilmektedir. Lihtenştayn’a Türkiye’den otobüsle gitmek yaklaşık 38 saat sürmektedir.
Lihtenştayn'da Görülmesi Gereken Yerler Nelerdir?
Lihtenştayn’da görülmesi gereken yerler arasında müzeler, kaleler ve Alplerin eteklerindeki kasabalar yer almaktadır. Tarihi ve doğal güzellikleriyle Lihtenştayn gezilecek yerler bakımından oldukça zengindir.
Lihtenştayn’da görülmesi gereken yerler aşağıda listelenmiştir.
- Walser Müzesi: Triesenberg’de bulunan müze, 1961 yılında kurulmuştur. Walser Müzesi, ziyaretçilerine Triesenberg’deki yerel kültürü ve bölge tarihini anlatmayı amaçlamaktadır. Walser Müzesi’ne ait arazide yaklaşık 400 yıllık bir yapı olan Walser Evi bulunmaktadır.
- Vaduz Kalesi: Lihtenştayn’ın başkenti olan Vaduz şehrinin simge yapılarından biridir. 12. yüzyılda inşa edildiği düşünülen Vaduz Kalesi, 1700’lü yılların başında Prenslik Ailesi’nin mülkiyetine geçmiş ve Prenslik Ailesi’nin resmi konutu olarak uzun yıllar hizmet vermiştir.
- Lihtenştayn Prensliği Hazine Odası: Lihtenştayn’ın başkenti olan Vaduz’da bulunmaktadır. Lihtenştayn Prensliği Hazine Odası’nda Prenslik Ailesi’ne ve saygın koleksiyonerlere ait sergiler, tarihi silahlar ve Prenslik Ailesi’ne sunulmuş olan hediyeler sergilenmektedir.
- Geleneksel Çiftlik Evi Müzesi: Schellenberg’de bulunan müze, 1518 yılında bölgenin geleneksel mimari tarzına uygun bir şekilde tamamen tahtadan inşa edilmiştir. Geleneksel Çiftlik Evi Müzesi, Lihtenştayn’daki geleneksel çiftlik hayatını ve Schellenberg’deki yerel kültürü tanıtmayı amaçlamaktadır.
- Sareis Dağ Restoranı: Malbuntal Vadisi’nin tepesinde bulunan Sareis Dağ Restoranı’nın terası yaklaşık 2000 m yükseklikte bulunmaktadır. Sareis Dağı Restoranı’na Malbun kasabasından hareket eden teleferiklerle ulaşılmaktadır. Yaz aylarında Sareis Dağı Restoranı’ndan Ochsenkopf Dağı’na uzanan güzergahta doğa yürüyüşleri yapılırken, kış aylarında Sareis Dağı Restoranı’ndan Malbuntal Vadisi’ne uzanan bir pist üzerinde kayak yapılabilmektedir.
- Lihtenştayn Ulusal Müzesi: Lihtenştayn’ın başkenti olan Vaduz’da bulunmaktadır. Lihtenştayn Ulusal Müzesi 1438 yılında inşa edilmiş ve uzun yıllar boyunca Prenslik Ailesi’nin tavernası, Lihtenştayn hükümetinin merkezi gibi farklı şekillerde hizmet vermiştir.
- Alter Pfarrhof Balzers: Lihtenştayn’ın güneyindeki Balzers köyünde bulunmaktadır. Alter Pfarrhof Balzers bölgesinde çarpıcı barok tarzı yapılarıyla renkli binalar ve bir kültür merkezi bulunmaktadır. Alter Pfarrhof Balzers yerel kültürü tanıtmayı amaçlamaktadır ve her yaştan insanın katılabileceği sosyal etkinliklere ve çeşitli eğitimlere ev sahipliği yapmaktadır.
- Lihtenştayn Prensliği Posta Müzesi: Lihtenştayn’ın başkenti Vaduz’un merkezinde bulunan müzede, Lihtenştayn Posta Servisi’nin tarihi anlatılmakta ve Prenslik tarafından basılmış tüm pullar taslakları ile birlikte sergilenmektedir.
- Lihtenştayn Saat Müzesi: Vaduz şehrinin merkezinde bulunan müzede, son 500 yıla ait 200’den fazla saat sergilenmektedir.
- Lawena Müzesi: Triesen’de bulunan müze, elektriğin tarihini anlatmayı amaçlamaktadır. Lawena Müzesi’nde elektrikli ocak, radyatör, çamaşır makinesi gibi günlük hayatta sıkça karşılaşılan elektrikli aletlerin nasıl geliştirildiği anlatılmakta ve taslak modellerle gösterilmektedir.
- Lihtenştayn Çağdaş Sanat Müzesi: Lihtenştayn’ın başkenti Vaduz şehrinde bulunan müze, 1945 yılı sonrası sanat eserlerine ev sahipliği yapmaktadır. Lihtenştayn Çağdaş Sanat Müzesi 2000 yılında kurulmuştur ve arazisinde bulunan binalardan biri Hilti Sanat Vakfı’na aittir.
Lihtenştayn Ulusal Müzesi Nerededir?
Lihtenştayn Ulusal Müzesi, Lihtenştayn’ın başkenti Vaduz’da bulunmaktadır. Lihtenştayn Ulusal Müzesi, 1438 yılında inşa edilmiş tarihi bir binadır. Lihtenştayn Ulusal Müzesi inşa edildiği tarihten bu yana Prenslik Ailesi’nin tavernası, gümrük binası, Lihtenştayn hükümetinin merkezi olarak farklı şekillerde hizmet vermiştir. Lihtenştayn Ulusal Müzesi, 1998 ve 2008 yılları arasında kapsamlı bir yenileme çalışmasına alınmış ve Vaduz Kalesi’nin eteklerine doğru genişletilmiştir.
Lihtenştayn Ulusal Müzesi’ne ait görsel aşağıda verilmiştir.
Alter Pfarrhof Balzers Nerededir?
Alter Pfarrhof Balzers, Lihtenştayn’ın güneyindeki Balzers köyünde bulunmaktadır. Alter Pfarrhof Balzers belediye kültür merkezine ev sahipliği yapmaktadır. Alter Pfarrhof Balzers bölgesi çarpıcı barok tarzı yapıları ve bahçeleriyle renkli binalara sahiptir. Alter Pfarrhof Balzers eğitim ve araştırma projeleri için çalışma ortamı sunmakta, yerel kültürel etkinliklere ve her yaştan kişilere yönelik sosyal etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır.
Alter Pfarrhof Balzers’a ait görsel aşağıda verilmiştir.
Lihtenştayn Prensliği Hazine Odası Nerededir?
Lihtenştayn Prensliği Hazine Odası, Lihtenştayn’ın başkenti Vaduz’da bulunmaktadır. Lihtenştayn Prensliği Hazine Odası, özellikle Prenslik Ailesi’ne ve büyük koleksiyonerlere ait sergilere ev sahipliği yapmaktadır. Lihtenştayn Prensliği Hazine Odası’nda Prenslik Ailesi’ne ait sanat eserleri ile birlikte tarihi silahlar ve Prenslik Ailesi’ne verilen gösterişli hediyeler sergilenmektedir.
Lihtenştayn Prensliği Hazine Odası’na ait görsel aşağıda verilmiştir.
Geleneksel Çiftlik Evi Müzesi Nerededir?
Geleneksel Çiftlik Evi Müzesi, Schellenberg’de bulunmakta ve Lihtenştayn Ulusal Müzesi tarafından yönetilmektedir. Lihtenştayn Geleneksel Çiftlik Evi Müzesi, 1518 yılında geleneksel mimari ile tamamen tahtadan inşa edilmiştir. Geleneksel Çiftlik Evi Müzesi, Lihtenştayn’daki çiftlik hayatını ve kültürü tanıtmayı amaçlamaktadır. Lihtenştayn Geleneksel Çiftlik Evi Müzesi, bölgede Orta Çağ sonlarında yaygın olan inşaat ve tarım tekniklerini göstermektedir ve 1993 yılında “korunması gereken yapılar” kategorisi altına girmiştir.
Lihtenştayn Geleneksel Çiftlik Evi Müzesi’ne ait görsel aşağıda verilmiştir.
Lihtenştayn'da Bulunan Kaleler Nelerdir?
Lihtenştayn’da bulunan kaleler aşağıda listelenmiştir.
- Gutenberg Kalesi
- Neu-Schellenberg Kalesi
- Untere Burg Kalesi
- Schalun Kalesi
- Vaduz Kalesi
Vaduz Kalesi Nerededir?
Vaduz Kalesi, Lihtenştayn’ın başkenti Vaduz’da bulunmaktadır. Vaduz Kalesi’nin 12. yüzyılda inşa edildiği düşünülmekle birlikte kaleden bahsedilen ilk yazılı belgeler 1322 yılına aittir. Vaduz Kalesi, 1712 yılında Lihtenştayn Prenslik Ailesi’nin mülkiyetine geçmiş ve batı kanadı 1732 yılına kadar ailenin resmi konutu olarak hizmet vermiştir.
Vaduz Kalesi 1800’lerin sonlarında neredeyse tamamen harap olmuş ve 1905- 1912 yılları arasında tamamen yenilenmiştir. Lihtenştayn Prensi II. Franz Josef, 1939 yılında ailesi ile birlikte yenileme çalışmaları tamamlanan Vaduz Kalesi’ne yerleşmiş ve kaleyi yeniden Prenslik Ailesi’nin resmi konutu haline getirmiştir.
Vaduz Kalesi’ne ait görsel aşağıda verilmiştir.
Lihtenştayn'da Yapılacak Aktiviteler Nelerdir?
Lihtenştayn’da yapılacak aktiviteler, ülkeyi ziyaret edenlere tüm yıl boyunca sanatın ve sporun tadını çıkararak rahatlama imkanı sunmaktadır. Alplerin eteklerindeki Lihtenştayn dağ sporları tesisleri, tek başına seyahat edenler ve aileler tarafından yoğun ilgi görmektedir. Lihtenştayn’ın kalbi Vaduz, çok sayıda müzesiyle sanatseverlerin ilgisini çekerken, Triesenberg’in kasabaları doğaseverleri ağırlamaktadır. Lihtenştayn’da düzenlenen sanat ve müzik festivalleri, özellikle yaz aylarında binlerce katılımcıyı ve dünyaca ünlü müzisyenleri ağırlamaktadır.
Yaz Aylarında Lihtenştayn'da Yapılacak Aktiviteler Nelerdir?
Yaz aylarında Lihtenştayn’da yapılacak aktiviteler aşağıda listelenmiştir.
- Bisiklet turlarına katılmak
- Doğa yürüyüşü yapmak
- Arazi koşusu yapmak
- Yamaç paraşütü yapmak
- Balık tutmak
- Kasaba turlarına katılmak
Kış Aylarında Lihtenştayn'da Yapılacak Aktiviteler Nelerdir?
Kış aylarında Lihtenştayn’da yapılacak aktiviteler aşağıda listelenmiştir.
- Kayak yapmak
- Buz pateni yapmak
- Eğlence parklarını ziyaret etmek
- Doğa yürüyüşü yapmak
Lihtenştayn Kayak Merkezi Nerededir?
Lihtenştayn Kayak Merkezi Malbun’da bulunmaktadır. Malbun, Lihtenştayn’ın ve Alplerin güneyinde bulunmaktadır. Malbun, 23 kilometre uzunluğundaki kayak pisti, eşsiz dağ manzarasını deniz seviyesinden 2000 metre yukarıdan gösteren 3 teleferiği ve çocuklara kış sporlarını tanıtmayı amaçlayan eğlence parkıyla modern ve aile dostu bir kayak merkezidir. Lihtenştayn’ın Malbun bölgesine ilk oteller 1960’lı yıllarda yapılmış ve özellikle 1970’lerde bölgenin popülerliği oldukça artmıştır. Malbun bölgesinde kış turizmi, yenilenen ve sürekli geliştirilen kayak merkezleri ile son yıllarda yoğun ilgi görmektedir.
Malbun Kayak Merkezi’ne ait görsel aşağıda verilmiştir.
Lihtenştayn Sanat ve Kültür Turları Nelerdir?
Lihtenştayn turları farklı temalarda ve farklı fiyatlarla düzenlenmektedir.
Lihtenştayn sanat ve kültür turları aşağıda listelenmiştir.
- Vaduz Şehir Mimarisi Turu: 2 saat süren ve Vaduz Kalesi, Aziz Florin Katedrali gibi şehrin önemli yapılarını tanıtmayı amaçlayan turun kişi başı bilet fiyatı 350 İsviçre frangıdır.
- Vaduz Müzik Turu: Lihtenştaynlı ünlü besteci Josef Gabriel Rheinberger’in hayatına odaklanan bir turdur. Ünlü besteci Rheinberger’in Vaduz’da doğup büyüdüğü yerlerden başlayan 2 saatlik tur programında, Rheinberger aile arşivinden gösterimler ve Vaduz Katedrali’nde gerçekleştirilen müzik dinletisi yer almaktadır. Vaduz Müzik Turu’nun kişi başı bilet fiyatı 350 İsviçre frangıdır.
- Vaduz Şehir Turu: Tur treni ile Vaduz şehri sokaklarını görme imkanı sunan turda, şehirdeki Eski Sinema’da tura özel hazırlanan bir kısa film gösterimi sunulmaktadır. Yaklaşık 1 saat süren Vaduz Şehir Turu için kişi başı bilet fiyatı ortalama 20 İsviçre frangıdır.
- Vaduz Şehri Sanat Turu: Lihtenştayn’ın sanat ve ülke tarihine odaklanan tur kapsamında 4 farklı müze ziyaret edilmektedir. Yaklaşık 2 saat süren Vaduz Şehri Sanat Turu’nun kişi başı bilet fiyatı 250 İsviçre frangıdır.
- Triesenberg Dağ Turu: Alplerde doğa yürüyüşü, piknik ve Walser Müzesi ziyareti etkinliklerini kapsamaktadır. Triesenberg Dağ Turu için kişi başı bilet fiyatı 25 İsviçre frangıdır.
- Vaduz Şehri Müze Turu: Vaduz şehir merkezinden başlayarak şehrin en prestijli 4 müzesine yapılan ziyaretlerle devam etmektedir. Yaklaşık 3 saat süren Vaduz Şehri Müze Turu için kişi başı bilet fiyatı 45 İsviçre frangıdır.
Lihtenştayn'da Düzenlenen En Popüler Etkinlikler Nelerdir?
Lihtenştayn’da düzenlenen en popüler etkinlikler aşağıda listelenmiştir.
- Vaduz Klasik Müzik Festivali: Etkinliğin amacı klasik müziği resim, heykel, dans gibi diğer sanat dallarıyla bir araya getirerek geniş kitlelere ulaştırmaktır. Etkinlik 2017 yılından bu yana, her yıl ağustos ayının sonunda gerçekleştirilmekte ve 4 gün sürmektedir.
- FL1.LIFE Müzik Festivali: Özellikle gençlerin ilgisini çeken, dünyaca ünlü müzisyenlerin katıldığı bir müzik festivalidir. FL1.LIFE, 2010 yılından bu yana her yıl temmuz ayının ilk günlerinde gerçekleşmekte ve genellikle 2 gün sürmektedir.
- LGT Alpin Maratonu: Bendern ve Malbun arasında, 42 km uzunluğundaki güzergahta düzenlenen bir maratondur. LGT Alpin Maratonu 2007 yılından bu yana her yıl haziran ayının ilk yarısında gerçekleşmekte ve 1 gün sürmektedir.
- Lihtenştayn Senfoni Orkestrası Konser Serisi: Orkestra, Lihtenştayn için “kültür elçiliği” görevini üstlenmiştir ve konser serisi, orkestranın uluslararası tanınırlığını arttırmayı amaçlamaktadır. Lihtenştayn Senfoni Orkestrası Konser Serisi, her yıl mayıs ayı sonunda iki gece sürmektedir.
- LIGITa Gitar Günleri: Dünyanın dört bir yanından müzisyenlerin konserler verdiği, atölyelerin ve dans gecelerinin düzenlendiği bir etkinliktir. Lihtenştayn Gitar Günleri olarak anılan etkinlik, her yıl temmuz ayında düzenlenmekte ve 1 hafta sürmektedir.
- Lihtenştayn Prensliği Müzik Festivali: Lihtenştayn Hükümeti Eğitim ve Kültür Bakanlığı tarafından düzenlenen, Neu-Schellenberg Kalesi kalıntıları arasında gerçekleştirilen bir müzik festivalidir. Festival her yıl eylül ayında düzenlenmekte ve 3 gün sürmektedir.
Lihtenştayn'a Seyahat Etmeden Önce Bilinmesi Gerekenler
Lihtenştayn’a seyahat edecekler tarafından en sık sorulan sorular ve cevapları aşağıda verilmiştir.
Lihtenştayn ile Türkiye Arası Saat Farkı Kaçtır?
Lihtenştayn ile Türkiye arası saat farkı 1 saattir, Türkiye saati Lihtenştayn saatinden 1 saat ileridir.
Lihtenştayn Para Birimi Nedir?
Lihtenştayn para birimi İsviçre frangıdır.
Lihtenştayn Pahalı Mıdır?
Lihtenştayn, Avrupa’nın en pahalı ülkelerinden biridir. Avrupa’da çalışan maaşlarının en yüksek olduğu ülkelerden biri olan Lihtenştayn’da, Ulusal İstatistik Kurumu’nun 2019 yılına ait verilerine göre işsizlik oranı %1.5’tir; 2019 yılı için yaşam maliyetlerinde yıllık fiyat artışı oranı %0.4 olarak açıklanmıştır.
Lihtenştayn Ulusal İstatistik Kurumu verilerine göre çalışan bir Lihtenştayn vatandaşı aylık maaşının çeyreğini gıda ve günlük ihtiyaçlarına harcamaktadır. Konaklama, gıda ve günlük ihtiyaçlar açısından Lihtenştayn yaşam maliyetleri İsviçre’ye oldukça benzemektedir.
Lihtenştayn'ın En Popüler Otelleri Nelerdir?
Lihtenştayn’ın en popüler otelleri aşağıda listelenmiştir.
- Sonnenhof Park Hotel (Vaduz)
- b_Smart Hotel (Gamprin)
- Gorfion Aile Oteli (Triesenberg)
- Central Rezidans Hotel (Vaduz)
- Gasthof Löven Hotel (Vaduz)
- Vaduzerhof Oteli (Vaduz)
- Schatzmann Otel (Vaduz)
Lihtenştayn Otel Fiyatları Nasıldır?
Lihtenştayn otel fiyatları, konaklanan şehre ve otelin lüks olma durumuna göre değişmektedir. Lİhtenştayn’da başkent Vaduz için gecelik otel fiyatları 200 ile 400 Dolar arasında değişmektedir.
Özellikle kış aylarında kayak merkezleriyle ilgi çeken Malbun’daki Lihtenştayn otelleri için çift kişilik odaların gecelik fiyatı 400 ile 600 Dolar arasında değişmektedir. Lihtenştayn otel fiyatları için otelin konumu, konaklanacak olan sezon ve otelin sahip olduğu kayak pisti, sauna, çocuk parkı gibi imkanlar oldukça önemlidir, bu faktörlere göre otel fiyatları değişkenlik göstermektedir.
Lihtenştayn'da Ne Yenir?
Lihtenştayn mutfağı, Avusturya ve İsviçre mutfaklarından etkilenmiştir. Lihtenştayn mutfağının en önemli öğeleri peynir ve çorbadır. Lihtenştayn mutfağına özgü en ünlü yemeklerden “hafalaab”, içinde mısır unundan yapılmış pastırmalı hamur köfteleri bulunan bir çorbadır. Üzeri peynir veya soğan ile kaplanan bir mantı yemeği olan Kasknopfl, Avrupa coğrafyasında yaygın olan bir yemeğin Lihtenştayn mutfağına özgü bir yorumudur.
Lihtenştayn mutfağında kuşkonmaz ve ekmek sıkça kullanılmaktadır. Sandviç, şinitzel, yoğurt, müsli ve unlu mamüller Lihtenştayn'ın mutfak kültürü içinde popüler atıştırmalıklardır. Lihtenştayn mutfağı içecekleri arasında kahve, bira, şarap ve süt bulunmaktadır. Süt, Lihtenştayn nüfusunun önemli bir kısmının sıkça tükettiği içeceklerden biridir.
Lihtenştayn'a Turist Olarak Nasıl Gidilir?
Lihtenştayn’a turist olarak, sahip olunan pasaporta göre vize alarak gidilmektedir. Lihtenştayn’a gitmek isteyen umuma mahsus (bordo) pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vizeye tabidir; diplomatik (siyah), hizmet (gri) ve hususi (yeşil) pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Lihtenştayn seyahatlerinde vizeden muaftır.
Türkiye’de Lihtenştayn dış temsilciliği bulunmamaktadır, Lihtenştayn vize başvurusu için İsviçre dış temsilciliklerine Schengen vizesi başvurusunda bulunulması gerekmektedir. Lihtenştayn seyahatlerinde Lihtenştayn vize işlemleri için seyahat tarihinden en az 15 gün önce başvuru yapılması gerekmektedir.
Vizem.net, Lihtenştayn’a seyahat edecek kişilere turist vizesi başvuru ve takip işlemlerinde danışmanlık hizmeti sunmaktadır.
Bilgi ve başvuru: 0850 241 1868
Elif Nur Güzhan, 2019 yılında giriş yaptığı Hacettepe Üniversitesi'nde İngiliz Dilbilimi okuyor, 2021 yılından beri Vizemnette yazarlık ve editörlük yapıyor.