Çalışmayanlar için Malta Vizesi

Çalışmayanlar ve Ev Hanımları için Malta Vizesi Nasıl Alınır

Düzenli bir gelire sahip olmayan çalışmayan kişiler vize başvuru esnasında çalışanlara oranla daha dezavantajlı konumda olsalar dahi, doğru bir şekilde hazırlanmış bir Malta vize başvurusu dosyası ile Malta vizesi alabilmektedir.

Malta vizesi başvurusunda, ev hanımı, yeni mezun olup iş bulamamış kişiler, 3 aydan daha kısa bir süre önce işe başlamış kişiler, çalışmayı tercih etmeyen kişiler, işten ayrılanlar ya da henüz iş bulamamış kişiler gibi düzenli bir gelire sahip olmayanlar çalışmayan kişiler olarak kabul edilmektedir.

Türkiye’den yapılan Malta vize başvurusu ret oranları düzenli geliri olmayan kişiler için daha yüksektir.

Düzenli Gelire Sahip Olmayan Kişiler Malta Vizesi Alabilir Mi?

Düzenli gelire sahip olmayan kişiler Malta vizesi alabilir; ancak başvuru sahibi vize süresini aşmadan ülkesine geri döneceğini, ülkesi ile güçlü bağları olduğunu ve seyahat için yeterli maddi imkanlara veya sponsora sahip olduğunu yetkililere kanıtlamalıdır.

Ev Hanımları ve İşsiz Kişiler için Malta Vize Şartları Nelerdir?

Malta vizesi şartları kapsamında vize başvurusunda bulunan ev hanımları ve işsiz kişilerin, seyahat için yeterli gelire ya da birikime sahip olduğunu bankada bulunan para ile göstermesi ve geçerli bir sponsor ile seyahatini finanse edeceğini kanıtlaması gerekmektedir.

Malta vizesi alabilmek için tüm başvuru sahiplerinin temiz adli sicil kaydına sahip olması, ülkelerine geri döneceklerine ilişkin kanıt sunması, geçmişte vize ihlali yapılmamış olması gibi şartları sağlaması zorunludur.

Çalışmayanlar için Malta Sponsorlu Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Çalışmayanlar için Malta sponsorlu vizesine başvurmak için standart başvuru belgelerinin yanı sıra sponsor dilekçesi ve sponsora ait ek belgelerin de sunulması gerekmektedir.

Malta sponsorlu vize başvurusunda sponsorun kendisi başvuru yapmayacak olsa da kendi başvuru yapacakmış gibi gerekli olan bütün finansal belgelerin hazırlanması ve sponsor dilekçesi ile birlikte vize başvurusu sırasında teslim edilmesi gerekmektedir.

Malta Vize Başvurusunda Kimler Sponsor Olabilir?

Malta vize başvurusunda, başvuru sahibinin ebeveyni, eşi veya vukuatlı nüfus örneği ile akrabalık ilişkisini kanıtlayabilecek kişiler sponsor olabilmektedir.

Çalışmayanlar ve Ev Hanımları için Malta Vize Evrakları Nelerdir?

Çalışmayanlar ve ev hanımları için Malta vize evrakları arasında pasaport, fotoğraf, vize başvuru formu, seyahat sağlık sigortası gibi standart belgelere ek olarak; maddi yeterliliği kanıtlayan evraklar, sponsor eşliğinde yapılan başvurularda sponsor mektubu ve sponsora ait çalışma ve gelir durumuna dair belgelerin sunulması gerekmektedir.

Çalışmayanlar ve ev hanımları için Malta vizesi gerekli evraklar başvurulan vize türüne göre değişiklik göstermektedir.

Malta Vize Sponsor Mektubu (Taahhütname) Nasıl Hazırlanır?

Malta vize sponsor mektubu, diğer bir adıyla taahhütname, vize başvuru tarihinden en fazla 15 gün önce hazırlanmalı ve noter onaylı olmalıdır.

Sponsor mektubunda başvuru sahibinin gidiş-dönüş tarihleri ve seyahatin tamamı için günlük 48 euro olmak üzere toplam bulunması gereken tutar belirtilmelidir. Sponsor mektubunun arkasına sponsorun noter onaylı kimlik fotokopisi eklenir ve mektubun ekinde sponsora ait iş evrakları sunulur.

Malta vize sponsor mektubu büyükelçiliğe hitaben yazılmalıdır; başvuru sahibinin kimlik, ikamet, çalışma ve seyahat bilgilerini içermelidir.

Çalışmayanların Malta Vizesi için Bankada Ne Kadar Birikim Göstermesi Gerekir?

Malta vizesi için, Malta’da kalınan süre boyunca konaklama ve ulaşım giderleri hariç gün başuna en az 48 euroya sahip olunması gerekmektedir.

Malta vizesi için yapılan sponsorlu vize başvurularında ilgili toplam tutar sponsorun banka hesabında bulunmalıdır.

Malta Vizesi için Sponsorun Sunması Gereken Belgeler Nelerdir?

Malta vizesi için sponsorun sunması gereken belgeler, sponsorun meslek ve çalışma durumunda göre farklılık göstermektedir.

Malta vizesi için sponsor çalışan ise SGK hizmet dökümü, işe giriş bildirgesi, maaş bordroları ve iş sözleşmesi; işveren ise şirket faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi ve güncel vergi levhası; emekli ise emeklilik belgesi ve emekli maaşını gösteren banka hesap dökümü ve çiftçi ise çiftçilik belgesi ve banka hesap dökümünün sunulması gerekmektedir.

Çalışmayanlar için Malta Vizesi Niyet Dilekçesi Nasıl Yazılmalıdır?

Çalışmayanlar için Malta vizesi niyet dilekçesinde kişinin neden çalışmadığı, en son ne zaman ve nerede çalıştığı, eğer çalışmışsa neden işten ayrıldığı net olarak açıklanmalıdır ve kişinin seyahat masrafları için yeterli gelire sahip olduğu, seyahatinin sonunda Türkiye’ye geri döneceği destekleyici belgeler eşliğinde beyan edilmelidir. Çalışmayanlar için Malta vizesi niyet dilekçesi İngilizce ve Türkçe yazılabilmektedir ve niyet dilekçesinin tarihli ve imzalı olması gerekmektedir.

Malta vizesi için niyet dilekçesi örneği aşağıda verilmiştir.

Çalışmayanlar için Malta Vizesi Niyet Dilekçesi Nasıl Yazılmalıdır?
Çalışmayanlar için Malta Vizesi Niyet Dilekçesi Nasıl Yazılmalıdır?

Vizem.net danışmanlığı kapsamında yapılan Malta vizesi başvurlarında vize uzmanları tarafından başvuru sahibinin kişisel durumuna uygun olarak Malta vizesi için dilekçe hazırlanmaktadır.

Çalışma Durumuna Göre Diğer Malta Vize Türleri Nelerdir?

Çalışma durumuna göre diğer Malta vize türleri aşağıda verilmiştir.

  • Emekliler için Malta vizesi
  • Şirket sahipleri için Malta vizesi
  • Öğrenciler için Malta vizesi
  • SGK lı çalışanlar için Malta vizesi

Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868

Ebru Sönmez Yazan: Ebru Sönmez

Ebru Sönmez 2015 yılında Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesinde eğitimini tamamladı, 2016 yılında avukat olarak çalışmaya başladı ve 2021 yılından beri Vizem.net için ´Immigration and Visa Law Attorney´ unvanı ile çalışıyor.

Paylaş: