Polonya Vize Reddi

Polonya Vize Reddi Nedenleri ve 2024 İtiraz Süreci

Polonya vize başvuruları; vize şartlarının sağlanmaması, eksik evrak sunulması, zamanında başvuru yapılmaması gibi nedenlerle reddedilmektedir. Polonya, Schengen Anlaşmasına taraf ülkelerden biridir ve son dönemde Türk vatandaşları tarafından yapılan Schengen vizesi başvurularında ret oranı artmıştır.

Polonya için yapılan vize başvurularının olumlu sonuçlanması için başvuru evraklarının eksiksiz ve doğru şekilde hazırlanması oldukça önemlidir. Halihazırda Polonya vize başvurusu reddedilen kişiler bu sonuca itiraz edebilir ya da tekrar vize başvurusu yapabilir.

Vizem.net Polonya vize başvurusu reddedilen kişilere itiraz ve ikinci başvuru sürecinde danışmanlık hizmeti veren Türkiye'nin vize onay oranı en yüksek akredite acentesidir.

Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868

Güncel Polonya Vize Reddi Oranları Nasıldır?

Son 3 yıl için Türkiye'deki Polonya dış temsilciliklerinden yapılan başvuruların verileri aşağıda verilmiştir.

YılPolonya dış temsilciliğiVize başvuru sayısıVize reddi oranı
2021İstanbul2259%10.07
2021Ankara2411%13.19
2020İstanbul2434%15.84
2020Ankara2154%24.95
2019İstanbul6424%15.12
2019Ankara4323%13.12

Polonya Vize Ret Kararı Hangi Kurum Tarafından Verilir?

Polonya vize ret kararı, başvuru sahibinin ikamet yerine göre Türkiye'den yapılan Polonya vize başvurularını değerlendirme yetkisine sahip olan Polonya Ankara Büyükelçiliği ve Polonya İstanbul Başkonsolosluğu tarafından verilmektedir.

Polonya Vize Başvurusunun Reddedildiği Nasıl Bildirilir?

Polonya vize başvurusunun reddedildiği başvuru sahibine dış temsilcilik tarafından resmi ve yazılı bir bildirim ile iletilmektedir. Polonya vize başvurusunun reddedilmesi halinde ret kararının dayandığı gerekçeler ve itiraz prosedürüne ilişkin bilgileri gösteren form başvuru sahibine teslim edilmektedir.

Polonya vize ret formuna ait örnek görsel aşağıda verilmiştir.

Polonya Vize Başvurusunun Reddedildiği Nasıl Bildirilir?
Polonya Vize Başvurusunun Reddedildiği Nasıl Bildirilir?

Polonya Vize Ret Nedenleri Nelerdir?

Polonya vize reddine sebep olan sonuçları genelde aşağıda verilen sebeplerden kaynaklıdır.

  • Polonya vize başvurusunda hatalı ya da sahte pasaport ibraz edilmiş olması
  • Kişinin seyahat amacını belgelerle gerekçelendirememiş olması
  • Başvuru sahibinin talep edilen düzeyde maddi yeterlilik durumuna sahip olmaması
  • Başvuru sahibinin finansal yeterlilik durumunun yasal olduğuna dair yeterli kanıtların sunulmamış olması
  • Kişinin halihazırda 180 günlük süre içerisinde 90 gün boyunca Schengen bölgesinde bulunmuş olması
  • Başvuru sahibinin Schengen Bilgi Sisteminde (SIS) olumsuz nitelikte bir kaydı bulunması
  • Schengen bölgesine üye ülkelerden birinin kişiyi ülke güvenliği ya da politikasına tehdit unsuru olarak kabul etmesi
  • Schengen bölgesine üye ülkelerden birinin Schengen Sınırları Yasası’na göre kişiyi toplum sağlığına bir tehdit olarak görmesi
  • Schengen bölgesine üye ülkelerden birinin kişiyi ülkeler arası ilişkilere tehdit unsuru olarak kabul etmesi
  • Polonya vizesi başvuru sahibinin seyahat amacı için sunduğu gerekçelerin inandırıcı bulunmaması
  • İlgili belgelerde açıklama bölümlerinde verilen bilgilerin doğruluğuna dair şüpheler bulunması
  • Kişinin başvuru için ibraz ettiği belgelerin doğruluğuna dair şüpheler olması
  • Polonya vizesi başvuru sahibinin, vizenin geçerlilik süresinin bitmesinden sonra ülkede kalma niyeti olduğundan şüphelenilmesi
  • Kişinin sınır kapısında vize talep etme hakkı olduğuna dair yeterli kanıtlar sunulmamış olması
  • Kişinin transit geçiş hakkı olduğunu gösterecek yeterli belgelerin ibraz edilmemiş olması
  • Başvuru sahibinin talep edilen şartlara uygun bir seyahat sigortası poliçesine sahip olduğunu gösterecek belgelerin ibraz edilmemiş olması

Polonya Vize Reddi 2. Maddesi Nedir?

Polonya vize reddi 2. maddesi; kişinin Polonya’da kalış amacının gerekçelendirilememesi durumunda vize başvurusunun reddedileceğini belirtmektedir.

Polonya vize başvurusunun 2. madde nedeniyle reddedilmesini istemeyen kişilerin kalış amacına yönelik olarak talep edilen tüm belgeleri eksiksiz bir biçimde ibraz etmeleri gerekir.

2. maddeye bağlı olarak Polonya vizesi reddedilen kişiler; seyahat planı, konaklama rezervasyon belgeleri ve ulaşım belgeleri gibi talep edilen şartlara uygun olarak düzenlenmiş belgeler ile vize reddine itiraz edebilir.

Polonya Vize Reddi 3. Maddesi Nedir?

Polonya vize reddi 3. maddesi; planlanan kalış süresi veya menşe veya ikamet ülkesine veya üçüncü bir ülkeye transit geçiş için yeterli geçim kaynağına dair kanıt sunulamaması durumunda gerekçe olarak gösterilir.

Tüm Polonya vizesi başvuruları için, kişinin seyahat masraflarını karşılamaya yetecek düzeyde maddi durumu olduğunu gösterecek belgelerin sunulması gerekir. 3. madde nedeniyle Polonya vize reddi alan kişiler; yeterli maddi durumları olduğunu gösterecek maaş bordroları ya da banka hesap dökümü gibi belgeler ile ilgili kurumlara müracaat ederek vize reddine itiraz etme hakkına sahiptir.

Polonya Vize Reddi 13. Maddesi Nedir?

Polonya vize reddi 13. maddesi; kişinin başvuruda bulunduğu vizenin geçerlilik süresi dolmadan önce Polonya topraklarını terk etme niyetinin tespit edilememesi durumunda gerekçe gösterilir.

Polonya vize başvuruları için, kişinin seyahat ardından ülkesine geri dönme niyeti olduğunu gösteren belgelerin ibraz edilmesi gerekir. 13. maddeye bağlı olarak vize reddi alan kişiler; kendi ülkelerinde çalıştıklarını gösteren iş sözleşmesi ya da ülkede yaşayan aile bireyleri olduğunu gösteren çeşitli belgeler ile vize reddine itiraz etme hakkına sahiptir.

Polonya'dan Vize Reddi Alınması Durumunda Ne Yapılmalıdır?

Polonya’dan vize reddi alınması durumunda kararın yeniden değerlendirilmesi amacıyla itiraz başvurusu yapılabilir ya da yeniden vize başvurusunda bulunulabilir.

Polonya Vize Reddine İtiraz Başvurusu Nasıl Yapılır?

Polonya vize reddine itiraz başvurusu, vize ret kararının tebliğ tarihini takiben 14 gün içerisinde kararı vermiş olan ilgili dış temsilciliğe yapılır.

Vize reddine itiraz işlemleri, Polonya vize başvurusunun yapıldığı ilgili kuruma bağlı olarak; Polonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği’nin konsolosluk birimine ya da Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu kurumuna yapılır.

Polonya vize başvurusu reddedilen kişilerin itiraz başvuru işlemleri için 99 USD olarak belirlenmiş olan ücreti ödemeleri gerekir. Vize reddine itiraz işlemleri Polonya vize itiraz dilekçesi ile yapılır ve bu dilekçe içerisinde; vize reddinin nedeni, vize reddine itiraz edilme nedeni ve başvuru nedenini destekleyici bilgilerin yer alması gerekir.

Polonya Vize Reddi Aldıktan Sonra Yeni Başvuru Nasıl Yapılır?

Polonya vize reddi aldıktan sonra yeni başvuru yapmak için öncelikle vizenin reddedilmesine neden olan durumların incelenmesi ve ortadan kaldırılması gerekir. İlk vize başvurusunun reddedilmesine neden olan durumların ortadan kaldırılmasının ardından, standart vize başvuru adımları izlenerek Polonya vizesine başvuru yapılabilir.

Akredite acente Vizem.net üzerinden yapılan ikinci Polonya vizesi başvuruları için öncelikle ilk başvurunun reddedilme sebebi değerlendirilmekte, ardından ret nedenlerinin ortadan kaldırılabildiği durumlarda yeni başvuru Polonya vize şartları ile uyumlu olacak biçimde vize uzmanları tarafından yapılmaktadır.

Polonya vize reddi almış kişilerin Vizem.net danışmanlığında yaptıkları ikinci başvurularında vize onaylanma oranı %84,6 olup bu oran Türkiye’deki en yüksek onay oranıdır.

Tuğçe Çaldıran Yazan: Tuğçe Çaldıran

Tuğçe Çaldıran graduated from University of Abant İzzet Baysal in 2018 with bachelor’s degre in Translation and Interpreting and is working as Senior Immigration and Visa Consultant at Vizem.net since March 2022.

Paylaş: