Çekya Uzun Dönem Oturma İzni Formu Nasıl Doldurulur?
Çekya uzun dönem oturma izni formu; Çekya'ya 1 yıldan uzun süreliğine gidecek yabancı ülke vatandaşlarının doldurması gereken formdur. Çekya uzun dönemli vize başvuru formu ile karıştırılmamalıdır.
Aile birleşimi, eğitim, çalışma veya yatırım amacıyla Çek Cumhuriyeti'ne uzun süreli seyahat edecek kişilerin Çekya ulusal vize (aile birleşimi, çalışma, yüksek lisans, ersamus, öğrenci) başvurularında hem D tipi vize başvuru formunu hem de uzun dönem oturma izni formunu doldurup teslim etmesi gerekmektedir. 1 yıldan uzun süreli seyahatlerinde yabancı kişilere Çekya geçici oturma izni verilmesi nedeniyle bu belgenin vize başvurusu esnasında teslim edilmesi önem arz etmektedir.
Çek Cumhuriyeti Uzun Dönem Oturma İzni Formu Nasıl Doldurulur?
Çek Cumhuriyeti uzun dönem oturma izni formunu aşağıda açıklandığı şekilde doldurabilirsiniz.
- Formun ilk kısmında formun doldurulma amacına uygun kutucuğu işaretlemelisiniz.
- Formdaki cevapları bilgisayar kullanarak veya el ile Çekçe dilinde ve büyük harf kullanarak yazmalısınız. Cevap için ayrılan boşluk yeterli değilse, cevabı farklı bir boş sayfaya yazabilirsiniz.
- Formda istenen bilgileri eksiksiz ve doğru beyanlarla doldurmalısınız.
- Formun en son kısmında bulunan ilgili yerleri imzalayarak yer ve tarih bilgisini de eklemelisiniz.
Uzun dönem oturma izni formu aşağıda verilmiştir.





Çekya Uzun Dönem Oturma İzni Formunda İstenen Bilgiler
Çekya uzun dönem oturma izni formu toplamda 33 bölümden oluşmakta olup, başvuru sahibinin 1 ila 28. kısımlar arasında bulunan soruları yanıtlaması gerekmektedir.
Uzun dönem oturma izni formunda başvuru sahibinin isim soyisim, cinsiyet, medeni durum, doğum tarihi ve yeri ile milliyet gibi kişisel bilgileri, eğitim durumu, Çekya’ya gelmeden önceki ve sonraki iş bilgileri, seyahat amacı, önceki Çekya ziyareti bilgileri, pasaport bilgileri ve kişinin eşi, çocukları, annesi, babası ile kardeşlerinin kimlik, meslek ve adres bilgileri istenmektedir.
Form, mavi kart ve çalışan kartı izinleri ile Çekya'ya gitme durumunun dışında kalan tüm uzun süreli Çekya vizeleri (aile birleşimi, öğrenci, yatırım) için ibraz edilmelidir.
Çekya Çalışan Kartı Başvurusu için Oturma İzni Formu
Çekya çalışan kartı başvurusunda bulunacak kişiler aşağıdaki formu Çekya çalışma vizesi başvurularında ibraz etmelidir.
Çalışan kartı başvurusu için oturum izni formu 21 temel bölümden oluşmaktadır.
Başvuru türü, başvuru sahibinin kimlik bilgileri, eğitim durumu, mesleği, Çekya’daki işlere dair bilgiler, Çekya öncesindeki iş bilgileri, Çekya ikamet adresi, posta adresi, yurt dışı adresi, önceki Çekya seyahatlerini bilgisi, Çekya’ya varış bilgileri ve kişinin anne, baba, eş çocuk ve kardeşlerine dair bilgiler; Çekya çalışma vizesi başvurularında sunulan oturma izni formunda istenen bilgilerdir. Formun devamında ise ek bilgiler vermek için gerekli boşluklar ve kontrollerin yapıldığını gösteren beyanlar yer almaktadır.
Formun görseli aşağıda verilmiştir.







Çek Cumhuriyeti Mavi Kart Başvurusu için Oturum İzni Formu
Çek Cumhuriyeti mavi kart başvurusunda bulunacak kişiler aşağıdaki formu Çekya çalışma vizesi başvurularında ibraz etmelidir.
21 temel bölümden oluşan formda; mavi kart başvuru sahibinin kimlik, eğitim ve meslek bilgileri, Çekya’da çalışılmak istenen işin bilgisi, önceki istihdam bilgileri, Çekya’daki ikamet ve posta adresi ile yurt dışı adresi bilgileri, önceki Çekya ziyaret bilgileri, Çekya’ya varış tarihinin bilgisi ve başvuru sahibinin eşine, çocuklarına, babasına, annesine ve kardeşlerine dair bilgiler talep edilir.
Mavi kart başvurusu için oturum izni formunun görseli aşağıda verilmiştir.








Damla Yolbaz Güler holds a Bachelor’s degree in International Relations and a Master’s degree in European Union. She is the schengen area advisory director at Vizem.net and is the author of many articles.