Lihtenştayn'a Gitmeden Önce Bilinmesi Gerekenler
Lihtenştayn batı ve güneyde İsviçre, doğu ve kuzeyde Avusturya ile sınırları olan ve Alpler'de bulunan mikrodevlettir. 2020 yılı Dünya Bankası verilerine göre Lihtenştayn’ın toplam nüfusu 38.137 kişidir ve yüzölçümü 160 kilometrekaredir. Başkenti Vaduz olan Lihtenştayn Prensliği, anayasal monarşi ile yönetilmektedir.
Lihtenştayn Nerede?
Lihtenştayn Orta Avrupa'da, İsviçre ile Avusturya arasında yer almaktadır ve Ren Vadisi ülkenin yarısını kaplarken diğer yarısını Alp bölgesi oluşturmaktadır.
Lihtenştayn’ın harita üzerinde konumu aşağıda verilmiştir.
Lihtenştayn'ın Koordinatları Nedir?
Lihtenştayn’ın koordinatları, 47° 09' 33.91 kuzey enlemi ve 9° 33' 13.09 doğu boylamıdır.
Lihtenştayn Hangi Zaman Dilimindedir?
Lihtenştayn GMT+2 saat dilimindedir.
Lihtenştayn ve Türkiye Arasındaki Saat Farkı Kaçtır?
Lihtenştayn ve Türkiye arasındaki zaman farkı 1 saattir ve Lihtenştayn’da saat Türkiye’den 1 saat geridedir.
Hangi Ülkeler Lihtenştayn'a Komşudur?
Doğu ve kuzeyde Avusturya, batı ve güneyde İsviçre, Lihtenştayn’ın iki komşu ülkesidir.
Lihtenştayn'ın Sınırları ve Sınır Uzunlukları Nedir?
Lihtenştayn’ın toplam sınır uzunluğu 76 kilometredir ve İsviçre’ye sınırı 41 kilometre, Avusturya’ya sınırı 35 kilometredir.
Lihteşntayn'ın Yüzölçümü Nedir?
Lihtenştayn’ın yüzölçümü 160 kilometrekaredir. Lihtenştayn yüzölçümü bakımından bir mikrodevlettir ve dünyanın en küçük 4. ülkesidir.
Lihtenştayn'ın Siyasi Haritası Nasıldır?
Lihtenştayn siyasi haritası Lihtenştayn’ın komşu ülkelerini, sınırlarını ve ülkede bulunan her şehri renkler ile gösteren haritadır.
Lihtenştayn siyasi haritası aşağıda verilmiştir.
Lihtenştayn'ın Şehirleri Nelerdir?
Lihtenştayn’ın şehirleri aşağıda listelenmiştir.
- Vaduz
- Schaan
- Eschen
- Mauren
- Triesenberg
- Ruggell
- Gamprin
- Schellenberg
- Planken
- Balzers
- Triesen
Schaan Lihtenştayn topraklarında en yüksek nüfusa sahip şehirdir ve Lihtenştayn şehirleri arasında Triesenberg’den sonra en büyük yüzölçümüne sahiptir.
Lihtenştayn'ın Başkenti Neresidir?
Lihtenştayn’ın başkenti Vaduz’dur ve ülkenin batısında yer almaktadır. Başkent Vaduz’un komşu şehirleri Schaan, Triesenberg ve Triesen’dir. Vaduz, Lihtenştayn Prensliği’nin uluslararası alanda en tanınmış şehri olmasına rağmen, en büyüğü değildir; Schaan'ın nüfusu daha fazladır.
II. Francis Joseph 1938 tarihinde iktidara geldiğinde ve Vaduz’daki kaleye yerleştiğinde Vaduz Lihtenştayn’ın başkenti olmuştur.
2019 yılında Lihtenştayn başkenti toplam nüfusu 5.696 olarak hesaplanmıştır ve şehrin toplam alanı 17,3 kilometrekaredir.
Vaduz'un en belirgin simgesi, hüküm süren Lihtenştayn prensi ve Lihtenştayn soylu ailesinin evi olan Vaduz Kalesi'dir ve şehrin en ünlü mimarileri; St. Florin Katedrali, Hükümet Konağı ve Belediye Binası’dır. Vaduz'da Ulusal Sanat Galerisi, Posta Pulu Müzesi, Kayak Müzesi ve Ulusal Müze bulunmaktadır ve müzelerde Lihtenştayn'ın kültürel ve doğal tarihine ilişkin kalıcı sergilerin yanı sıra özel sergiler düzenlenmektedir.
Vaduz, dünyada havalimanı olmayan sayılı başkentten biri olmasına rağmen canlı bir turizm endüstrisine sahiptir ve Vaduz’da ulaşım, otobüs ve trenle gerçekleşmektedir.
Lihtenştayn Fiziki Haritası Nasıldır?
Lihtenştayn fiziki haritası, ülke topraklarındaki dağ, tepe, göl, ova, akarsu gibi fiziki özellikleri belli bir ölçekte ve düzlem üzerinde yükseltilerine göre gösteren haritadır.
Lihtenştayn fiziki haritası aşağıda verilmiştir.
Lihtenştayn'ın Coğrafi Özellikleri Nelerdir?
Lihtenştayn, Avrupa Alpleri'nin Yukarı Ren vadisinde yer almaktadır ve doğuda Avusturya'nın Vorarlberg eyaleti, güneyde Grisons (İsviçre) ve batıda St. Gallen (İsviçre) kantonu ile komşudur. Lihtenştayn’ın en yüksek noktası olan Grauspitz 2,599 metredir.
Alp konumuna rağmen Lihtenştayn coğrafyası, güneyden esen rüzgarlar nedeniyle nispeten ılıman iklime sahiptir ve dağ yamaçları kış sporları için çok uygundur. Lihtenştayn, dünyanın denize kıyısı olmayan iki ülkesinden biridir ve tamamen karayla çevrilidir.
Lihtenştayn'ın İklim Özellikleri Nasıldır?
Lihtenştayn'ın iklimi ılıman ve karasaldır. Lihtenştayn kışları bulutlu, soğuk, çok yağmurlu ve kar yağışlıdır ancak yaz aylarında serin, ılık, bulutlu ve nemlidir.
Kış aylarında eksi 15 derece, yaz aylarında ortalama 20 ile 28 derece olan Lihtenştayn iklimi, dağ iklimi yapısındadır ve ülkede yıllık yağış ölçümleri ortalama 900 milimetre ile 1200 milimetre arasında değişiklik göstermektedir.
Lihtenştayn'ın Nüfusu Kaçtır?
2020 yılı Dünya Bankası verilerine göre Lihtenştayn nüfusu 38.137 kişidir ve ülkedeki en kalabalık şehir 5.668 kişiyle Vaduz başkentidir. Lihtenştayn’da nüfus yoğunluğu kilometrekare başına 238 kişidir ve ülkede yaş ortalaması 43,7’dir. Lihtenştayn’da ortalama yaşam ömrü 82 yıldır ve erkekler için 79,8 yıl, kadınlar için 84,8 yıl olduğu hesaplanmıştır. Lihtenştayn’da doğum oranları binde 9, ölüm oranları binde 8.2’dir
Mikrodevlet olan Lihtenştayn nüfus açısından Avrupa'nın dördüncü en küçük ülkesidir. Lihtenştayn’da yaşayan Türkler toplam nüfusun yaklaşık %3’ünü oluşturmaktadır.
Lihtenştayn'ın Resmi Dili Nedir?
Lihtenştayn resmi dili Almancadır ancak ülke genelinde en sık konuşulan Lihtenştayn dili Alemannic lehçesidir. Alemannic lehçesi standart Almanca'dan farklıdır ancak İsviçre, Vorarlberg ve Avusturya gibi komşu bölgelerde konuşulan lehçelere yakındır.
Lihtenştayn'da Hangi Dinlere İnanılır?
Lihtenştayn'da din ağırlıklı olarak Katolik, azınlık olarak Protestandır ancak ülkede Bosna-Hersek, Sırbistan ve Türkiye gibi ülkelerden gelen göçmenlerden oluşan küçük bir Müslüman nüfus bulunurken diğer dinler azınlık oluşturmaktadır ve Lihtenştayn’da hiçbir dine mensup olmayan kişiler bulunmaktadır.
Ülkedeki toplam nüfusa göre Lihtenştayn dini oranları; %79.9 Katolik, %8.2 Protestan, %5.9 Müslüman, %1.3 Ortodoks, %0.3 diğer Hristiyan dinleri, %0.8 diğer dinlere aittir ve % 3.3 hiçbir dine mensup olmayan kişilerden oluşmaktadır.
Lihtenştayn'ın Tarihindeki Önemli Olaylar Nelerdir?
Lihtenştayn tarihindeki önemli olaylar aşağıda listelenmiştir.
- 23 Ocak 1719 yılında Lihtenştayn bugünkü adını almıştır ve Kutsal Roma İmparatorluğu'nun bağımsız bir prensliği olmuştur.
- 1815 yılında Lihtenştayn, Alman Konfederasyonu'na üye olmuştur ve 1866 yılına kadar konfederasyonda kalmıştır.
- 1866 yılında Lihtenştayn tam bağımsızlığını ilan etmiştir.
- 1872 yılında İsviçre ile Avusturya- Macaristan İmparatorluğu arasında Lihtenştayn üzerinden demiryolu hattı inşa edilmiştir.
- 1921 yılında Lihtenştayn İsviçre para birimini kabul etmiştir.
- 1923 yılında Lihtenştayn İsviçre ile gümrük birliğine girmiştir.
- 1938 yılında Prens Franz Josef II tahta çıkmıştır.
- 1939 yılında İkinci Dünya Savaşı patlak vermiştir ve Lihtenştayn savaşta tarafsız kalmıştır.
- 1984 yılında Prens Franz Josef II yürütme yetkisini oğlu Veliaht Prens Hans-Adam II'ye devretmiştir ve referandum ile kadınlara ulusal seçimlerde oy kullanma hakkı verilmiştir.
- 1989 yılında Prens Franz Josef II ölmüştür ve yerine Hans-Adam II geçmiştir.
- 1993 yılında Mario Frick 28 yaşında Avrupa'nın en genç başbakanı olmuştur.
- 2005 yılında referandum oylaması ile gebeliğin erken evrelerinde kürtajın yasallaştırılması onaylanmıştır.
- 2011 yılının Kasım ayında Schengen Bölgesi’ne katılmıştır.
1434 yılından beri Lihtenştayn tarihi geçmişinde, Ren Nehri'nin Kutsal Roma İmparatorluğu ile İsviçre kantonları arasındaki Lihtenştayn sınırlarının değişmediği gözlemlenmektedir.
Lihtenştayn Ne Zaman Kuruldu?
Lihtenştayn 23 Ocak 1719 tarihinde kurulmuştur.
Lihtenştayn Nasıl Kuruldu?
23 Ocak 1719 tarihinde Vaduz ve Schellenberg toprakları, Kutsal Roma İmparatoru VI. Charles tarafından, Lihtenştaynlı hizmetkarı Anton Florian adına satın alındıktan sonra Kutsal Roma İmparatorluğu'nun egemenliğinde Lihtenştayn Prensliği kurulmuştur.
Lihtenştayn Politik Sistemi Nasıldır?
Lihtenştayn, anayasal monarşi ile yönetilen bir prensliktir ve hükümdar ile demokratik olarak seçilmiş bir parlamento tarafından siyasi kararların verildiği karma anayasa biçimine sahiptir. Lihtenştayn’da siyasi partiler bulunmaktadır ancak ülkede temsili demokrasi biçimi vardır ve sadece Lihtenştayn Prensi devletin başıdır; Lihtenştayn Prensi önemli siyasi yetkilere sahiptir.
2017 yılındaki parlamento seçimlerine göre Lihtenştayn siyaseti, İlerici Yurttaş Partisi ile Yurtsever Birliği arasında çekişmeli şekilde ilerlemiştir ancak ulusal ve sosyal muhafazakar parti olan İlerici Yurttaş Partisi, ülkedeki hakim siyasi partidir.
Lihtenştayn Yönetim Şekli Nedir?
Lihtenştayn yönetim şekli, meşruti monarşi parlamenter sistemdir ve yönetim şekli, anayasa ve halk oyuyla seçilen parlamento tarafından Lihtenştayn kralı yetkilerinin kısıtlandığı yönetim biçimidir.
Lihtenştayn prensi 13 Kasım 1989 tarihinden beri Hans-Adam II’dir ve Lihtenştayn kraliyet ailesi üyelerinden tahtın gelecekteki varisi Alois’dir.
Lihtenştayn'ın Dahil Olduğu Uluslararası Anlaşmalar Nelerdir?
Lihtenştayn’ın dahil olduğu uluslararası anlaşmalar aşağıda listelenmiştir.
- 1921 yılında İsviçre ile Lihtenştayn para birliği sağlanmıştır.
- 1923 yılında Lihtenştyan, İsviçre ile Gümrük Birliği’ne girmiştir.
- 1990 yılında Lihtenştayn, Birleşmiş Milletler'e katılmıştır.
- 1991 yılında Lihtenştayn, Avrupa Serbest Ticaret Birliği'ne katılmıştır.
- 1994 yılında Lihtenştayn, Avrupa Ekonomik Alanı’na dahil olmuştur.
- 2011 yılında Lihtenştayn Schengen ülkeleri arasına girmiştir.
Lihtenştayn AB Üyesi Mi?
Hayır, Lihtenştayn Avrupa Birliği üyesi değildir.
Lihtenştayn Schengen Ülkesi Midir?
Evet, Lihtenştayn Schengen ülkesidir ve 19 Aralık 2011 tarihinde Schengen ülkeleri arasında olduğu yürürlüğe girmiştir.
Lihtenştayn NATO Üyesi Mi?
Hayır, Lihtenştayn NATO üyesi değildir.
Lihtenştayn'ın Askeri Gücü Nasıldır?
Lihtenştayn askeri güç açısından tarafsızlık politikası izlemektedir ve dünyada askeri olmayan az sayıdaki ülkelerden biridir. Lihtenştayn ordusu, 1866 Avusturya Prusya Savaşı'ndan kısa bir süre sonra kaldırılmıştır.
Lihtenştayn'ın Ekonomisi Nasıldır?
Lihtenştayn ekonomisi, ülkedeki sınırlı doğal kaynaklara rağmen, çok daha büyük Avrupa komşularının kentsel bölgeleriyle karşılaştırılabilir yaşam standartlarına sahiptir. Lihtenştayn asgari ücret 2.713 euro, ortalama maaş 7.666 eurodur.
Hükümet, Lihtenştayn ekonomisi açısından Avrupa ülkeleriyle uyumlu hale gelmek için çalışmaktadır ve ülkede 2008 yılında işsizlik oranı %1,5 olarak hesaplanmıştır. Ekonomi açısından Lihtenştayn’ın önemli endüstrileri arasında elektronik, tekstil, hassas aletler, metal üretimi, elektrikli aletler, ankraj cıvataları, hesap makineleri, farmasötikler ve gıda ürünleri yer almaktadır.
Lihtenştayn Para Birimi Nedir?
Lihtenştayn para birimi İsviçre frangıdır ve uluslararası kısaltması CHF’dir.
Lihtenştayn parasına ait görsel aşağıda verilmiştir.
Lihtenştayn'da Kişi Başına Düşen Milli Gelir Ne Kadardır?
Lihtenştayn kişi başına düşen milli gelir, 2020 yılında 143.151 dolardır ve Lihtenştayn'da kişi başına düşen milli gelir, 1971 yılından 2020 yılına kadar yılda ortalama %8,03 oranında büyümüştür.
Lihtenştayn'ın Gayri Safi Yurtiçi Hasılası Ne Kadardır?
Lihtenştayn GSYİH rakamı 2020 yılında 6.684 milyon dolardır ve Country Economy verilerine göre 196 ülkenin gayri safi yurtiçi hasılası sıralamasında Lihtenştayn 155. sırada yer almaktadır.
Lihtenştayn'ın Eğitim Sistemi Nasıldır?
Lihtenştayn'ın eğitim sistemi devletin sorumluluğundadır ve devlet okullarının yanı sıra özel okullar devlet denetimi altındadır. Lihtenştayn eğitim sistemi, İsviçre eğitim sistemi ile benzerlik göstermektedir ve ülkedeki okuma yazma oranı %100’dür.
4 ila 5 yaş arasındaki çocukların çoğu isteğe bağlı olarak 2 yıl boyunca okul öncesi eğitim amacıyla verilen anaokuluna gitmektedir ancak Lihtenştayn eğitim sistemi üzerinde zorunlu eğitim süresi 9 yıldır ve bu süre anaokulundan sonra başlayan 5 yıllık ilkokul ile 4 yıllık ortaokuldur. Zorunlu eğitimin ardından mesleki eğitimlerini tamamlayan öğrenciler, Lihtenştayn ve Avusturya'daki tüm yüksek öğretim kurumlarına ve İsviçre'deki uygulamalı bilimler üniversitelerine erişim sağlayan BMS II veya mesleki bakalorya diplomalarıyla üçüncül eğitim almaya hak kazanmaktadır. Lihtenştayn üniversite eğitimi için ülkede 1 tane devlet ve 1 tane özel üniversite bulunmaktadır. Lihtenştayn’daki kişiler genellikle İsviçre ve Avusturya’da lisans eğitimini tamamlamaktadır.
Lihtenştayn Üniversitesi, 2021 yılı Dünyanın En İyi Üniversiteleri sıralamasında 3930. sırada, Lihtenştayn Prensliği Özel Üniversitesi 7746. sırada yer almaktadır.
Lihtenştayn'ın Kültürel Özellikleri Nedir?
Lihtenştayn mikrodevlet olmasının sonucu olarak özellikle Avusturya, İsviçre ve Almanca konuşulan ve Avrupa'nın güney bölgesinin dış kültürlerinden etkilenen bir ülkedir.
Lihtenştayn’da 1600'lerin başlarına dayanan prens sanat koleksiyonu, başkent Vaduz'da yer alan, dünyanın en büyük ikinci özel sanat koleksiyonudur ve Lihtenştayn kültürü için sanat, tiyatro ve müzik önemli bir yer tutmaktadır. Lihtenştayn Müzik Topluluğu, her yıl düzenlenen Gitar Günleri ve Uluslararası Josef Gabriel Rheinberger Topluluğu gibi iki ana tiyatroda oynayan çok sayıda müzik organizasyonu düzenlemektedir.
Lihtenştayn Mutfak Kültürü Nasıldır?
Lihtenştayn mutfak kültürü çok çeşitlidir ve başta İsviçre, Avusturya ve Orta Avrupa olmak üzere yakın ülkelerin mutfağından etkilenmiştir.
Günde üç öğün yemek tüketilen Lihtenştayn’da süt ürünleri, sığır, tavuk ve domuz eti, patates, lahana ve yeşillikler Lihtenştayn mutfağı malzemeleri arasında en sık tüketilen besinlerdir. Peynirler ve çorbalar, Lihtenştayn mutfağının en sık kullanılan ürünleridir.
Lihtenştayn Sembolleri Nelerdir?
Lihtenştayn sembolleri aşağıda listelenmiştir.
- Lihtenştayn bayrağı: 30 Haziran 1982 tarihinde kabul edilen ulusal Lihtenştayn bayrağı ülkenin ulusal sembolleri arasında yer almaktadır.
- Lihtenştayn arması: Lihtenştayn arması, günümüzde Hans-Adam II olan iktidardaki Lihtenştayn Prensi'nin armasıdır ve ülkenin ulusal sembolleri arasındadır.
- Lihtenştayn milli marşı: Oben am jungen Rhein, 1850’lerde Jakob Josef Jauch tarafından yazılmış ve 1920 tarihinde resmi olarak kabul edilmiş Lihtenştayn milli marşı, ülkenin ulusal sembolleri arasındadır.
Lihtenştayn Bayrağı Nasıldır?
Lihtenştayn bayrağı yukarıda mavi aşağıda kırmızı olmak üzere iki yatay şeritten ve sol üst tarafında altın bir taçtan oluşmaktadır. Lihtenştayn ulusal bayrağı mavi, kırmızı ve sarı renklerini barındırmaktadır ve 3:5 oranındadır.
Kültürel, politik ve bölgesel anlamlar taşıyan Lihtenştayn bayrağı renklerinden mavi gökyüzünü; kırmızı, ülke genelinde evlerin içinde yanan akşam ateşlerini ve sarı renkteki taç halkın ve prenslerinin birliğini temsil etmektedir.
Lihtenştayn bayrağı aşağıda verilmiştir.
Lihtenştayn'a Gidilmeden Önce Bilinmesi Gereken Pratik Bilgiler Nelerdir?
Lihtenştayn’a gidilmeden önce bilinmesi gereken pratik bilgiler aşağıdaki başlıklarda verilmiştir.
Lihtenştayn Telefon Kodu Nedir?
Lihtenştayn’ın telefon kodu +423’tür. Türkiye’den Lihtenştayn aranırken Türkiye’nin uluslararası çıkış kodu olan 00 kullanılmalı, ardından Lihtenştayn ülke kodu olan +423 ve aranacak numaranın yazılması gerekmektedir.
Lihtenştayn Plaka Kodu Nedir?
Lihtenştayn plaka kodu “FL” harfleri ile gösterilmektedir. Lihtenştayn plakası, Lihtenştayn armasının küçük bir versiyonudur ve en fazla beş basamaktan oluşmaktadır. Lihtenştayn, siyah standart plakalar yayınlayan son Avrupa ülkesidir ve diğer ülkelerde, siyah plakalar yalnızca belirli araç grupları için kullanılmaktadır.
Lihtenştayn plakası aşağıda verilmiştir.
Lihtenştayn İnternet Uzantısı Nedir?
Lihtenştayn internet uzatısı “.li” olarak gösterilmektedir ve ilgili uzantıya ait toplam 643.113 kayıtlı internet sitesi bulunmaktadır. Lihtenştayn internet uzantısı almak için resmi bir belge gerekmemektedir.
Uluslararası Lihtenştayn Kısaltması Nedir?
Uluslararası Lihtenştayn kısaltması LI’dır.
Lihtenştayn'da Gezilecek Yerler Nerelerdir?
Lihtenştayn gezilecek yerler aşağıda listelenmiştir.
- Gutenberg Kalesi
- Lihtenştayn Ulusal Müzesi
- Vaduz Şatosu
- Lihtenştayn Sanat Müzesi
- St.Florin Katedrali
- Prenslerin Yolu
- Geleneksel Çiftlik Evi Müzesi
- Tarihi Eschnerberg Yolu
- Hesap Makinesi ve Daktilo Müzesi
- Küefer Martis Huus
- Mura Müzesi
- Posta Pulu Müzesi
- Eski Köprü
- Bendern Kilisesi
- Walser Müzesi
- Lawena Müzesi
- Parlamento Binası
- Tarihi Belediye Binası
- Schellenberg Kaleleri
Saminatal Vadisi yakınlarındaki Malbun, kış tatili ve kış sporları için Lihtenştayn gezilecek yerler rotasında bulunmaktadır.
Lihtenştayn Türkiye Arası Kaç Kilometredir?
Lihtenştayn Türkiye arası 2.846 kilometredir.
Türkiye'den Lihtenştayn'a Nasıl Gidilir?
Türkiye’den Lihtenştayn’a gitmek için İsviçre veya Almanya’ya uçakla seyahat ettikten sonra şehirlerarası otobüs veya trene binilmesi gerekmektedir. Lihtenştayn havaalanı olmayan Avrupa’daki beş ülkeden biridir ve en yakın havaalanları; İsviçre'deki St. Gallen-Altenrhein Havalimanı, Zürih Havalimanı ve Almanya'daki Friedrichshafen Havalimanı’dır.
Lihtenştayn’a seyahat edecek umuma mahsus (bordo) pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vizeye tabidir; ancak hususi (yeşil), hizmet (gri) veya diplomatik (siyah) pasaport sahipleri vizeden muaftır.
Lihtenştayn’a seyahat etmek isteyen vizeye tabi kişilerin Schengen özellikli Lihtenştayn turist vizesi başvurularını aracı kurumlar, başvuru merkezleri veya akredite acenteler üzerinden tamamlaması mümkündür.
Vize.net Türkiye’den yapılan Schengen vize başvurularında tüm süreci kapsayan danışmanlık hizmeti veren, yüksek onay oranlı akredite acentedir.
Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868
Lihtenştayn'a Gitmek için Gerekli Evraklar Nelerdir?
Lihtenştayn’a gitmek için gerekli evraklar aşağıda listelenmiştir.
- Pasaport
- Biyometrik fotoğraf
- Lihtenştayn vize başvuru formu
- Seyahat sağlık sigortası
- Lihtenştayn vize harç dekontu
- Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği
- Hesap döküm belgesi
- Konaklama rezervasyonları
- Ulaşım rezervasyonları
- Maaş bordrosu
Listedeki Lihtenştayn vizesi için gerekli evraklar başvuru sahibinin seyahat amacına, süresine, vize türüne ve başvuru sahibinin mesleki durumuna göre değişiklik göstermektedir.
Lihtenştayn'ın Türkiye'deki Konsolosluğu Nerededir?
Türkiye Cumhuriyeti’nde Lihtenştayn Konsolosluğu bulunmamaktadır.
İsviçre dış temsilcilikleri aracılığı ile Lihtenştayn Konsolosluğu üzerinden tamamlanması gereken işlemler yürütülmektedir ve Türkiye’de İsviçre’nin 6 tane dış temsilciliği bulunmaktır.
İsviçre dış temsilciliklerinin adres bilgileri; İsviçre Ankara Büyükelçiliği adresi Atatürk Bulvarı, No:247, PK 25, 06692 Kavaklıdere, Ankara’dır. İsviçre İstanbul Başkonsolosluğu adresi Büyükdere Caddesi, No:173, Plaza A Blok, Kat:3, Levent, İstanbul’dur. İsviçre Antalya Fahri Konsolosluğu adresi The Sense Deluxe Hotel, 07330, Manavgat, Antalya’dır, İsviçre Mersin Fahri Konsolosluğu adresi Hanri Atat Sokak, No:8 Güven Ishani, Kat:3, 33070, Mersin’dir. İsviçre Gaziantep Fahri Konsolosluğu adresi Ordu Caddesi, No:70, 27400, Gaziantep’tir. İsviçre İzmir Fahri Konsolosluğu adresi 7093 Sokak, No:18, 35060, Pınarbaşı, Bornova, İzmir’dir.
Lihtenştayn'da Türk Konsolosluğu Nerededir?
Lihtenştayn’da Türk Konsolosluğu bulunmamaktadır ancak Bern’de Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği bulunmaktadır ve adresi; Lombachweg 33, 3006 Bern, İsviçre’dir.
Elif Nur Güzhan, 2019 yılında giriş yaptığı Hacettepe Üniversitesi'nde İngiliz Dilbilimi okuyor, 2021 yılından beri Vizemnette yazarlık ve editörlük yapıyor.