Şirket Sahipleri için Vize İşlemleri

Şirket Sahipleri için Vize İşlemleri Nasıl Yapılır?

Vize başvurularında şirket sahiplerinin çalışanlardan daha farklı evraklar beyan ederek başvuru yapmaları gerekmektedir.

Vizem.net danışmanlığında son 4 yılda Schengen ülkeleri ağırlıkta olmak üzere 2000’den fazla şirket sahibi için vize alınmıştır.

Şirket Sahibi için Vize Evrakaları Nelerdir?

Şirket sahibi için gerekli olan şirket sahibi vize evrakları aşağıda listelenmiştir.

  • Pasaport: Başvuruda bulunulan vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli, en az iki adet boş sayfası bulunan, son 10 içinde düzenlenmiş pasaport ve pasaportun resimli sayfalarının fotokopileri ile son 3 yıl içinde alınmış vizelerin fotokopileri sunulmalıdır. Daha önce alınmış ve geçerliliği sona ermiş pasaportlar da belgeler arasına eklenmelidir.
  • Vize başvuru formu: Güncel ve doğru bilgilerle eksiksiz bir şekilde doldurulmalı ve başvuru sahibi tarafından 3. ve 4. sayfaları bizzat imzalanmalıdır. Vize başvurusu bir vekil aracılığı ile yapılacak ise esas başvuru sahibinin ıslak imzalı vekalet belgesi ve vekaleten başvuruda bulunan kişinin kimlik fotokopisi sunulmalıdır.
  • Biyometrik fotoğraf: Son 6 ay içerisinde çekilmiş, beyaz fonlu, 35 x 45 mm boyutunda, tüm yüzün göründüğü 1 adet biyometrik fotoğraf sunulmalıdır.
  • Seyahat sağlık sigortası: Tüm Schengen ülkelerinde geçerli en az 30.000 Euro teminatlı ve her durumu kapsayacak şekilde düzenlenmiş seyahat sağlık sigortası sunulmalıdır. Seyahat sağlık sigortası belgelerinin ıslak kaşe ve ıslak imzalı fotokopileri gerekli belgeler arasına eklenmelidir.
  • Vize harcı: Başvuru yapılan iDATA ofisinden talep edilen vize harç ücreti ödenmelidir.
  • Seyahat rezervasyonları: Gidiş - dönüş tarihleri ve seyahat bilgilerini içeren uçuş rezervasyonu sunulmalıdır.
  • Şirket sahipleri için sunulması gereken mesleki ek belgeler: Tüm seyahat süresini kapsayacak şekilde düzenlenmiş, vize hamilinin adını ve soyadını içeren konaklama belgeleri, son 3 aya ait bireysel ya da şirkete ait banka hesap dökümü, başvuru sahibinin kurucu ya da ortak olduğunu ve firma ünvanını gösteren okunaklı ticari sicil gazetesi fotokopisi, güncel vergi levhası, ek gelir belgeleri ve faaliyet belgesi ya da Ticaret Odası Sicil Kayıt Sureti sunulmalıdır.

Vize başvurusu yapılan ülkeye bağlı olarak talep edilen belgelerde ve aşı gereksinimlerinde değişiklikler olabilmektedir.

Vize için Bağkur Hizmet Dökümü Nasıl Alınır?

Vize için Bağkur hizmet dökümü, e-devlet üzerinden alınabilmektedir.

Şirket Sahipleri için Vize Dilekçe Örneği Nasıl Yazılır?

Şirket sahipleri için vize dilekçesi örneği başvuru yapılan ülkenin resmi dilinde ya da İngilizce olarak başvuru yapılan ülkenin konsolosluğuna hitaben yazılmalıdır. Vize başvuru dilekçesinde başvuru sahibinin adı- soyadı ve vize talep amacı açık ve net bir dille ifade edilmelidir. Şirket sahipleri için vize dilekçesi, A4 kağıda tükenmez kalemle yazılmalıdır. Vize talep dilekçesi başvuru sahibi tarafından bizzat imzalanarak ibraz edilmelidir.

Şirket sahipleri için vize başvurularında ticari vize başvurusu yapılması gerekmektedir. Vizem.net danışmanlığında yapılan başvurularda vize talep dilekçesi, başvuru sahibinin kişisel durumuna göre ülke danışmanı tarafından hazırlanmaktadır.

Şirket Sahipleri Vize Randevusu Nasıl Alınır?

Vize başvurusunda bulunulan ülkeye göre konsolosluk ya da vize başvuru merkezleri aracılığı ile online ya da mail yoluyla randevu alınabilmektedir.

Vizem.net, tüm başvurular için ücretsiz olarak randevu hizmeti sunmaktadır.

Şirket Sahipleri için Vize Başvurusu Nereye Yapılır?

Şirket sahipleri için vize başvurusu başvuru yapılacak ülkeye bağlı olarak konsolosluk ve vize başvuru merkezleri aracılığı ile yapılabilmektedir.

Şirket Sahibi Vizesi Almak Ne Kadar Sürer?

Vize başvurusu sonuçlanma süresi vize başvurusunda bulunulan ülkenin konsolosluğuna bağlı olarak değişmektedir. Vize başvurularında başvuru sonuçlanma süresi ortalama 15 gündür.

Şirket Sahipleri için Vize Başvuru Reddine Nasıl İtiraz Edilir?

Vize başvurusu reddine itiraz, vize başvurusunda bulunulan ülkenin konsolosluğuna vize reddinin açıklanmasından sonraki en geç 1 ay içerisinde vize reddine itiraz dilekçesi yazılarak yapılmalıdır. Vize reddi itirazlarında vize başvurusunun tekrar incelenmesi için bazı ülkeler ücret talep edebilmektedir.

Vizem.net, vize reddi itiraz dilekçesi yazılmasında danışmanlık hizmeti vermektedir.

Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868

Bağkur Borcu Vize Almaya Engel Midir?

Vize başvurularında Bağkur borcu vize almaya engel değildir.

Avrupa için Şirket Sahipleri Vizesi Nasıl Alınır?

Şirket sahipleri tarafından Avrupa için vize alımında ilk giriş yapılacak ülkenin konsolosluğundan Schengen vizesi alınmalıdır. Vize alınan Schengen ülkesine giriş yapıldıktan sonra Schengen ülkeleri arasında geçiş yapılabilmektedir.

Elif Güzhan Yazan: Elif Güzhan

Elif Nur Güzhan, 2019 yılında giriş yaptığı Hacettepe Üniversitesi'nde İngiliz Dilbilimi okuyor, 2021 yılından beri Vizemnette yazarlık ve editörlük yapıyor.

Paylaş: