Vize başvurularında şirket sahiplerinin çalışanlardan daha farklı evraklar beyan ederek başvuru yapmaları gerekmektedir.
Vizem.net danışmanlığında son 4 yılda Schengen ülkeleri ağırlıkta olmak üzere 2000’den fazla şirket sahibi için vize alınmıştır.

Vize başvurularında şirket sahiplerinin çalışanlardan daha farklı evraklar beyan ederek başvuru yapmaları gerekmektedir.
Vizem.net danışmanlığında son 4 yılda Schengen ülkeleri ağırlıkta olmak üzere 2000’den fazla şirket sahibi için vize alınmıştır.
Şirket sahibi için gerekli olan şirket sahibi vize evrakları aşağıda listelenmiştir.
Vize başvurusu yapılan ülkeye bağlı olarak talep edilen belgelerde ve aşı gereksinimlerinde değişiklikler olabilmektedir.
Vize için Bağkur hizmet dökümü, e-devlet üzerinden alınabilmektedir.
Şirket sahipleri için vize dilekçesi örneği başvuru yapılan ülkenin resmi dilinde ya da İngilizce olarak başvuru yapılan ülkenin konsolosluğuna hitaben yazılmalıdır. Vize başvuru dilekçesinde başvuru sahibinin adı- soyadı ve vize talep amacı açık ve net bir dille ifade edilmelidir. Şirket sahipleri için vize dilekçesi, A4 kağıda tükenmez kalemle yazılmalıdır. Vize talep dilekçesi başvuru sahibi tarafından bizzat imzalanarak ibraz edilmelidir.
Şirket sahipleri için vize başvurularında ticari vize başvurusu yapılması gerekmektedir. Vizem.net danışmanlığında yapılan başvurularda vize talep dilekçesi, başvuru sahibinin kişisel durumuna göre ülke danışmanı tarafından hazırlanmaktadır.
Vize başvurusunda bulunulan ülkeye göre konsolosluk ya da vize başvuru merkezleri aracılığı ile online ya da mail yoluyla randevu alınabilmektedir.
Vizem.net, tüm başvurular için ücretsiz olarak randevu hizmeti sunmaktadır.
Şirket sahipleri için vize başvurusu başvuru yapılacak ülkeye bağlı olarak konsolosluk ve vize başvuru merkezleri aracılığı ile yapılabilmektedir.
Vize başvurusu sonuçlanma süresi vize başvurusunda bulunulan ülkenin konsolosluğuna bağlı olarak değişmektedir. Vize başvurularında başvuru sonuçlanma süresi ortalama 15 gündür.
Vize başvurusu reddine itiraz, vize başvurusunda bulunulan ülkenin konsolosluğuna vize reddinin açıklanmasından sonraki en geç 1 ay içerisinde vize reddine itiraz dilekçesi yazılarak yapılmalıdır. Vize reddi itirazlarında vize başvurusunun tekrar incelenmesi için bazı ülkeler ücret talep edebilmektedir.
Vizem.net, vize reddi itiraz dilekçesi yazılmasında danışmanlık hizmeti vermektedir.
Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868
Vize başvurularında Bağkur borcu vize almaya engel değildir.
Şirket sahipleri tarafından Avrupa için vize alımında ilk giriş yapılacak ülkenin konsolosluğundan Schengen vizesi alınmalıdır. Vize alınan Schengen ülkesine giriş yapıldıktan sonra Schengen ülkeleri arasında geçiş yapılabilmektedir.
Yazan: Elif Güzhan
Elif Nur Güzhan, 2019 yılında giriş yaptığı Hacettepe Üniversitesi'nde İngiliz Dilbilimi okuyor, 2021 yılından beri Vizemnette yazarlık ve editörlük yapıyor.