Cezayir Çalışma Vizesi

2023 Cezayir Çalışma Vizesi Başvuru Süreci 2023

Cezayir çalışma vizesi, yabancı uyruklu bir kişinin Cezayir’de çalışma hakkı tanıyan bir vizedir. Uzun süreli Cezayir çalışma vizesi alınabileceği gibi, en fazla 90 gün çalışmak üzere geçici çalışma vizesi alınması da mümkündür.

Cezayir’de iş imkanlarının en fazla olduğu meslek alanı inşaat, petrol ve doğalgaz üreticiliğidir. Yabancı ülke vatandaşlarının Cezayir’de çalışmayı tercih etme sebepleri Cezayir’in güvenli ve pek çok iş imkanı sunan bir ülke olmasıdır. Cezayir’de çalışmanın avantajları; Türkiye’ye yakın olması, güvenli bir ülke olması, inşaat sektöründeki geniş imkanları, petrol ve doğalgaz alanındaki gelişmişliğidir.

Vizem.net, Cezayir'deki bir şirketlerden iş teklifi alan kişilere Cezayir çalışma vizesi başvurularında danışmanlık hizmeti veren yüksek onay oranlı akredite kuruluştur.

Detaylı bilgi için: 0850 241 1868

Cezayir Çalışma Vizesi Başvuru Şartları Nedir?

Cezayir çalışma vizesi başvuru şartları aşağıda listelenmektedir.

  • Vize başvuru sahibi kişi, Cezayir’e iyi niyetli olarak, gerçekten çalışma amacıyla gitmek isteyen bir kişi olmalıdır.
  • Başvuru sahibi kendini ve bakmakla yükümlü olduğu kişileri geçindirmek için yeterli kaynağa sahip olmalıdır.
  • Cezayir çalışma vizesi başvuru sahibi kişi, temiz bir sabıka kaydına sahip olmalı ve bunu adli sicil belgesi ile ispatlamalıdır.
  • Başvuru sahibi kişi, herhangi bir sağlık problemine sahip olmamalı ve yetkililer tarafından istenen tüm minimum gereksinimleri karşılamalıdır.

Cezayir'de Çalışma Vizesi Türleri Nelerdir?

Cezayir’de çalışma vizesi türleri, Cezayir çalışma vizesi ve Cezayir geçici çalışma vizesi olmak üzere 2 türdür.

Cezayir çalışma vizesi, Cezayir'de uzun süreli çalışma izni almış yabancı uyruklu kişilere verilmektedir. Cezayir geçici çalışma vizesi, Cezayir'de çalışma izni almış yabancı uyruklulara 90 günü aşmayan bir süre için verilmektedir.

Cezayir Çalışma Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Cezayir çalışma vizesi başvurusu için öncelikle Cezayir'deki bir şirkete ya da kuruma iş başvurusunda bulunulması gerekmektedir.

İş başvurusu onaylandıktan sonra iş sözleşmesi hazırlanmalı ve taraflarca imzalanmalıdır. Cezayir çalışma vizesi için gerekli başvuru evraklarının eksiksiz hazırlanmasının ardından, Cezayir Ankara Büyükelçiliğinden randevu alınarak ya da vize randevusu almadan hafta içi 09:00 ile 11:00 saatleri arasında İstanbul Cezayir Başkonsolosluğuna doğrudan başvurularak, çalışma vizesi başvurusu yapılmalıdır. Vize başvurusunun onaylanması durumunda Cezayir çalışma vizesi alınabilir ve vize sahibi kişi Cezayir’e giderek yasal olarak çalışabilir.

Cezayir Çalışma Vizesi için Gerekli Evraklar Nelerdir?

Cezayir çalışma vizesi için gerekli evraklar aşağıda listelenmektedir.

  • Cezayir vize başvuru formu: Vize başvuru formu, dış temsilciliğinwebsitesinden indirilerek bilgisayar üzerinde doldurulmalı ve çıktısı alınarak imzalanmalıdır. İki nüsha olarak sunulması gereken başvuru formunun ilgili alanına fotoğraf yapıştırılmalıdır.
  • Pasaport: Cezayir’e gidildikten sonra en az 6 ay daha geçerlilik süresi olan pasaportun orjinali ibraz edilmelidir. Pasaportta en az 1 adet boş sayfa bulunmalıdır. Vize başvuru sahibinin pasaportunun tüm sayfalarının fotokopisi de ibraz edilmelidir.
  • Biyometrik fotoğraf: Biyometrik fotoğraf kurallarına uygun, 3 cm x 3,5 cm boyutunda, son üç ay içerisinde, beyaz bir arka plan önünde, renkli, tüm yüz ve başın göründüğü nötr bir yüz ifadesi ile çekilmiş iki adet fotoğraf sunulmalıdır.
  • Vize ücreti: Cezayir vize ücreti ödeme kanıtı sunulmalıdır.
  • Ulaşım rezervasyonları: Cezayir için rezerve edilmiş uçak bileti ya da uçuş güzergahı bilgileri ibraz edilmelidir.
  • İkamet izni fotokopisi: Cezayir çalışma vizesi başvuru sahibinin Türk vatandaşı olmaması durumunda Türk yetkili makamları tarafından verilmiş ikamet izni fotokopisi ibraz edilmelidir.
  • Yetki belgesi: Cezayir çalışma vizesi başvurusunun vekalet vererek başkası tarafından yapılması durumunda kişinin adına başvuru yapabilmek için noter tasdikli bir yetki belgesi ibraz edilmelidir.
  • Finansal araçların kanıtı: Banka hesap özetleri ve maaş bordroları gibi kişinin finansal açıdan Cezayir’de yaşamak için uygun olduğunu kanıtlayan maddi yeterlilik belgeleri sunulmalıdır.
  • İş sözleşmesi: Vize başvuru sahibi ile işveren arasında imzalanmış olan sözleşmenin bir nüshası sunulmalıdır. Geçiçi çalışma vizesi için sözleşme süresinin 90 günü aşmaması gerekir.
  • Cezayir çalışma izni: Cezayir Çalışma Ofisi tarafından verilen Cezayir çalışma izni ibraz edilmelidir. Çalışma izni yerine iki ortak arasında beraber imzalanmış ve yetkili Türk makamlarınca tasdiklenmiş destek veya hizmet sözleşmesinin bir nüshası da sunulabilir.
  • Ticaret sicil kaydı: Ticaret Odasından alınan belge ibraz edilmelidir.
  • Görevlendirme yazısı: Geçici çalışma vizesi için işveren tarafından düzenlenen görevlendirme yazısı sunulmalıdır.
  • Seyahat sağlık sigortası: İşveren kişinin tüm masraflarını karşılamayacak ise geçici çalışma vizeleri için başvurularda seyahat sağlık sigortası sunulmalıdır.
  • İşveren yazısı: İşveren tarafından başvuru sahibi için yazılmış, kişinin işe başlama tarihini, pozisyonunu ve seyahat amacını detaylı açıklayan mektup ibraz edilmelidir.

Cezayir Çalışma Vize Başvurusu için İşveren Yazısı Nasıl Olmalıdır?

Cezayir çalışma vize başvurusu için işveren yazısı, işveren tarafından ilgili konsolosluğa hitaben yazılmalıdır. İşveren yazısı, vize başvuru sahibinin işe başlama unvanını, çalışma pozisyonunu ve seyahat amacını açıklamalıdır. İşverenin vize başvuru sahibinin yaşam ve geri dönüş masraflarını karşılayacağını bildirmesi gerekir.

Cezayir Çalışma Vizesi Ücreti Ne Kadardır?

Cezayir çalışma vizesi ücreti 90 günlük vize için 100 eurodur. Vize ücreti randevu sırasında dış temsilcilik vize birimine ödenmelidir.

Akredite acente Vizem.net’in üzerinden yapılan vize başvurularında vize ücreti ödemesi uzman danışmanlar tarafından doğrudan dış temsilciliğin banka hesabına yapılmaktadır.

2022 yılında Cezayir çalışma vizesi başvurularında; vize harcı, başvuru formu doldurma, otel ve uçak rezervasyonları, seyahat sağlık sigortası, gerekli görüldüğü durumlarda yeminli tercüme ve danışmanlık ücreti dahil olmak üzere toplam masraflar ortalama 210 euro tutmaktadır.

Cezayir'de Çalışma Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Cezayir’de çalışma vizesinin çıkma süresi başvurulan vize türüne, başvuru yapılan ülkeye ve dış temsilciliğe bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Cezayir çalışma vizesi genellikle ortalama 10 ile 20 iş günü içerisinde çıkar. Vize çıkış süresi ile ilgili daha kesin bilgi vize başvurusunun yapıldığı dış temsilcilikten alınmalıdır.

Cezayir çalışma vizesi başvurusunun posta ile yapılması durumunda işlem süresi daha uzundur. Vize başvurusu sırasında herhangi bir belgede yanlışlık olması, vize işlem süresinin uzamasına ya da başvurunun reddedilmesine neden olabilir.

Cezayir Çalışma Vizesinin Geçerlilik Süresi Ne Kadardır?

Cezayir çalışma vizesi geçerlilik süresi başvuru sahibinin iş teklifine bağlı olarak 90 günden kısa olarak ya da daha uzun süreliğine verilebilmektedir.

Cezayir Çalışma Vizesi Uzatılabilir Mi?

Evet, Cezayir çalışma vizesi uzatılabilir. Vize uzatma işlemi için sahip olunan çalışma vizesinin bitiminden en az 15 gün önce Cezayir'deki Yabancılar Bürosu'na (Bureau des Étrangers) Cezayir vize uzatma başvurusunda bulunulmalıdır. Cezayir çalışma vizesi süresinin uzatılması için geçerli bir sebebin olması gereklidir ve ayrıva Cezayir'den alınmış bir davet mektubuna sahip olunmalıdır. Davet mektubunu yazan kişinin Cezayir vize uzatma başvurusu sırasında büroda başvuru sahibi ile birlikte bulunması gerekir.

Sık Sorulan Sorular

Cezayir'de çalışmak ve çalışma vizesi ile ilgili en fazla sorulan sorulara yanıtları ile birlikte aşağıda yer verilmiştir.

Turistik Vize İle Cezayir'de Çalışılabilir Mi?

Hayır, turistik vize hamili kişiler Cezayir’de çalışılamaz. Turistik vize sahibi kişiler sadece gezi amacıyla Cezayir’de bulunabilir ve Cezayir’de maddi kazanç sağlayacak faaliyetlerde bulunamaz.

Turist vizesi ile Cezayir'de çalışmak yasa dışıdır. Cezayir turist vizesi ile bir işte çalışılması vize ihlali kapsamında kabul edilir ve kişiye vize ihlali sebebiyle para cezası verilebilir.

Cezayir'e Çalışmak için Gidecek Gazeteciler Çalışma Vizesi Mi Almalıdır?

Cezayir’e çalışmak için gidecek gazeteciler, çalışma vizesi değil Cezayir'in gazetecilere ve medya çalışanlarına verdiği basın vizesini almalıdır. Cezayir'de mesleklerini icra edecek gazetecilerin Cezayir basın vizesi almaları gerekmektedir.

Cezayir basın vizesi, gazetecilere ve medya çalışanlarına Cezayir’de mesleklerini yapmak için giriş hakkı veren vizedir. Cezayir basın vizesi başvurusu için gazeteciler standart vize evraklarına ek olarak; işveren tarafından yazılmış kişinin iş unvanını, pozisyonunu ve seyahat nedenlerini açıklayan bir mektup, Cezayir'deki röportaj, çekim gibi programların listesini içeren bir belge, Cezayir’e getirilecek film ve fotoğraf ekipmanlarının listesi, profesyonel basın kartının bir kopyası ve varsa bir Cezayir şirketinden alınmış davet mektubu ibraz etmelidir.

Çalışma Vizesi İle Cezayir'de Oturma İzni Alınabilir Mi?

Evet, çalışma vizesi ile Cezayir’de oturma izni alınabilir.

Cezayir'de 90 günden fazla çalışacak kişilerin çalışma vizesi ile Cezayir'e gittikten sonra oturma izni almaları gerekmektedir. Cezayir oturma izni alınmasının ardından Cezayir'de yasal olarak çalışılabilir.

Çalışma Vizesi İle Cezayir'den Vatandaşlık Alınabilir Mi?

Çalışma vizesi ile Cezayir’den vatandaşlık alınması, çeşitli şartların sağlanması ile mümkün olur.

Uzun süreli bir Cezayir çalışma vizesi ile Cezayir'e giderek belirli bir süre ülkede yaşayan kişiler Cezayir vatandaşlığı için başvuru yapabilir. Vatandaşlık başvurusu yapabilmek için kişinin en az 7 yıl Cezayir’de yaşaması gerekir; Cezayirli bir anne veya babadan Cezayir dışında doğan kişiler için bu süre 18 aydır. Kişinin ayrıca iyi ahlaklı olması, sağlığının iyi olması, adli sicilinin temiz olması, en az 21 yaşında olması, geçimini sağlıyor olması ve Cezayir yaşamına adapte olmuş olması gerekir.

Cezayir'de Çalışma İmkanları Nasıldır?

Cezayir önemli bir doğalgaz ve petrol üreticisi ve ihracatçısıdır; bu nedenle Cezayir’de bu sektörlerde oldukça çok iş imkanı vardır. Cezayir’in güneybatısında demir, güney ucunda uranyum ve çinko yatakları bulunur.

Cezayir bakla tarımında dünyada birinci, incir tarımında beşinci sıradadır. Tarım işlerini yanı sıra Cezayir iş imkanları genel olarak doğalgaz ve petrol alanlarındadır.

2022'de Cezayir'de İşçi Alımı Yapılıyor Mu?

2022’de Cezayir’de tekstil sektöründe yeni kurulan fabrikalara tecrübeli personel işçi alımı yapılmaktadır. Cezayir’de inşaat sektöründe iş imkanları oldukça fazladır ve yabancı işçiler kabul edilir. Cezayir’de Akdeniz’in kıyı kesimlerindeki otellerde çalışacak yabancı işçilere büyük oranda istihdam sağlanmaktadır. Cezayir işçi vizesi sahipleri Cezayir’deki iş fırsatlarını değerlendirebilir.

Damla Kızılkoca Yazan: Damla Kızılkoca

Damla Kızılkoca 2022 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi'nde uluslararası ilişkiler yüksek lisans eğitimini tamamladı ve 2022 yılının şubat ayından beri vizem.net için vize danışmanlığı yapmaktadır.

Paylaş: