Partner Vizesi

Partner Vizesi Başvuru Süreçleri

Partner vizesi özellikle Avrupa Birliği’nin ülkelere etkisi ile ortaya çıkmış başta; Finlandiya, Fransa ve Almanya gibi ülkelerde partneri bulunan 3. ülke vatandaşlarının partnerlerinin yanında bulunabilmelerine olanak sağlayan kısa süreli bir vize türüdür.

Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868

Partner Vizesine Kimler Başvuru Yapabilir?

Kısa süreli (C tipi) partner vizesine, ziyaret edilecek ülkede ikamet eden partneri bulunan ve ilişkilereini kanıtlayabilecek kişiler başvurabilmektedir.

Partner Vize Başvuru Şartları Nelerdir?

Partner vizesi başvuru şartlarına ilişkin liste aşağıda belirtilmiştir.

  • Partnerin seyahat edilen ülkenin vatandaşı olması gereklidir.
  • Partnerin seyahat edilen ülke vatandaşı değilse Avrupa Birliği ya da Schengen Bölgesi üye ülkelerinden birinin vatandaşı olması gereklidir.
  • İki tarafında 18 yaşını doldurmuş olması gereklidir.
  • Partner vizesi başvurusu yapılan ülkede ikamet eden ev sahibi partnerin süresiz oturma iznine sahip olması gereklidir.
  • Başvurulan ülke tarafından ulusal ya da uluslararası alanda büyük suç kabul edilen suçların işlenmemesi gereklidir.
  • Partner vizesi başvuru sahibinin seyahat edilecek ülke tarafından seyahat yasağı olan ülkelerden seyahat etmemesi gereklidir.
  • Ziyaret edilecek ülkede ikamet eden partner ile uzun süreli bir ilişkiye sahip olmak gereklidir.
  • Seyahat edilecek ülkede ikamet eden partnerin bir davet mektubu göndermesi gereklidir.
  • Vize başvuru ücretinin talep edilen sürede yatırılması gereklidir.

Partner Vizesi için Gerekli Belgeler Nelerdir?

Partner vizesi için gerekli belgelere ait liste aşağıda belirtilmiştir.

  • Pasaport: Başvuru tarihi itibariyle bir yıl daha geçerli, 10 yıldan eski olmayan ve iki boş sayfaya sahip pasaportun gidilecek ülke tarafından yetkilendirilen kuruma sunulması gereklidir.
  • Vize başvuru formu: Gidilecek ülke tarafından belirlenen dilde doldurulmuş 2 adet başvuru formu gereklidir.
  • Sonuç belgesi: Partner vizesi başvurusunun hangi yabancı dilde incelenmesi istendiğine dair imzalanmış dil seçim belgesi gereklidir.
  • Biyometrik fotoğraf: Yeni çekilen, beyaz fonlu, 35x45 ölçülerinde 3 adet biyometrik fotoğraf gereklidir.
  • Partner oturma izni veya B veya C kartı fotokopisi: Seyahat edilecek ülkede ikamet eden partnerin sınırsız süreli oturum izni, yabancılar için oturum kartı veya B veya C kartının önlü arkalı fotokopisi gereklidir.
  • Partnere ait nüfus kayıt örneği: Partnerin ikamet ettiği bölgede bulunan belediyeden temin edilmiş, üzerinde evlilik bilgileri yer alan nüfus kayıt örneği gereklidir.
  • Aile toplum kağıdı: Partnerin ikamet ettiği bölgede bulunan belediyeden temin edilmiş aile toplum kağıdı gereklidir.
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği: Başvuru sahibine ait evlilik ve kişisel bilgilerin tamamını içeren güncel ve seyahat edilecek ülkenin tercih ettiği dillerden birine tercüme edilmiş vukuatlı nüfus kayıt örneği gereklidir.
  • Başvuru sahibine ait uluslararası doğum kayıt örneği: İki adet fotokopisi ile birlikte doğum kayıt örneği gereklidir.
  • Adli sicil kaydı: Dışişleri Bakanlığı veya adli mahkeme tarafından onaylanmış en fazla 6 aylık adli sicil kaydı ve fotokopilerinin teslim edilmesi gereklidir.
  • Sağlık raporu: Seyahat edilecek ülke tarafından geçerliliği kabul edilmiş bir sağlık kurumu ya da doktor tarafından son 6 ay içerisinde hazırlanmış bir sağlık raporu gereklidir.
  • Davet mektubu: Seyahat edilecek ülkede ikamet eden partner tarafından, bölge belediyesinin tasdiklediği davet mektubu gereklidir.
  • Partnere ait gelir belgeleri: Son üç aylık maaş bordrosu, son yıla ait vergi beyannamesi ve son emekli maaş fişi gibi gelir gösteren belgelerin ve alınan yardım var ise alınan sosyal yardıma ilişkin bilgilerin sunulması gereklidir.
  • Seyahat edilecek ülkede barınma yeterliliği delili: Partnere ait; belediyeye kaydettirilmiş kira kontratı veya noter onaylı tapu belgesi gibi konut varlığını gösteren belgeler gereklidir.
  • Çiftin birlikteliğini gösteren kanıtlar: Partner ile ilişkiye dair; mektup, seyahat bileti, otel rezervasyonu, beraber çekilmiş fotoğraf, telefon faturaları, ilişkiye şahit olan kişilerin açıklamaları gibi ispatlayıcı belgeleriden sahip olunanların sunulması gereklidir.
  • Seyahat sağlık sigortası: Tüm seyahat süresini kapsayan, ülkeye geri dönüş, acil tıbbi bakım ya da acil hastane bakımı masraflarını kapsayan, 30000 Euro teminat tutarında seyahat sağlık sigortası gereklidir.
  • Ulaşım aracına ait rezervasyon belgeleri: Seyahatin sağlanacağı araca ait bilet gibi kanıtlayıcı ve bilgilendirici belgeler gereklidir.
  • Vize ücreti makbuzu: Vize bedelinin başvuru ofisine ödendiğine dair belgeler gereklidir.

Genel anlamda partner vizesi başvuru evrakları yukarıda listelendiği gibi olsa da seyahat edilecek ülkeye göre talep edilen evraklar değişiklik gösterebilmektedir.

Partner Vize Randevusu Nasıl Alınır?

Partner vizesi için başvuru yapacak vatandaşlar randevularını aracı kurumlar web siteleri üzerinden alabilmektedir. Vizem.net danışmanlığında yapılacak başvurular için partner vizesi randevuları uzman danışmanlar tarafından alınmaktadır.

Partner Vize Başvurusu Nereye Yapılır?

Partner vizesi için başvurular ilgili ülkenin vize başvuru merkezleri ve akredite acenteler aracılığı ile yapılabilmektedir.

2020 ve 2021 yıllarında Vizem.net partner vize başvurularında %92,6 onay oranı ile onay oranı en yüksek akredite acente olmuştur.

Partner Vizesi Nasıl Alınır?

Partner vizesi başvuruları için ilk adım, vize başvuru formu doldurup randevu almaktadır. Randevu günü gelene kadar gerekli evraklar hazırlanmalıdır. Partner vize başvurusu için randevu günü geldiğinde, belirlenen kuruma giderek gerekli evraklar sunulmaktadır.

Partner vizesi başvurusu sonuçlandığında, ülkeye ve seçilen hizmete göre SMS, kurye ya da vize başvuru merkezine giderek pasaport teslim alınabilmektedir.

Partner Vizesi En Fazla Ne Kadar Süre ile Alınabilir?

Partner vizesi genel anlamda kısa süreli (C tipi) bir vize olarak azami 90 gün süre ile partnerin ikamet ettiği ülkede bulunma imkanı tanımaktadır. Partner vizesinin süresi, ülkeden ülkeye değişiklik gösterebilmektedir.

Partner Vizesi ile Çalışılabilir Mi?

Hayır, partner vizesi seyahat edilen ülkede çalışma imkanı vermemektedir.

Partner vizesi, partnerin ikamet ettiği ülkeyi belirli süre içerisinde oturma izni ve çalışma izni gibi ek izinler olmadan ziyaret edilebilmesine imkan tanımaktadır. Çalışmak ya da oturma gibi haklar isteyen partnerlerin, gidilen ülkeye göre değişen Çalışma vizesi, oturma izni ve çalışma izni gibi ek belgelere ihtiyacı olmaktadır.

Partner Vizesi Veren Ülkeler Hangileridir?

Partner vizesi veren ülkelere ait liste aşağıda belirtilmiştir.

Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868

Elif Güzhan Yazan: Elif Güzhan

Elif Nur Güzhan, 2019 yılında giriş yaptığı Hacettepe Üniversitesi'nde İngiliz Dilbilimi okuyor, 2021 yılından beri Vizemnette yazarlık ve editörlük yapıyor.

Paylaş: