Schengen Şoför Vizesi

Schengen Şoför Vizesi Nedir, Nasıl Alınır?

Schengen şoför vizesi Türkiye’de kayıtlı araçlar ile Avrupa’ya uluslararası yolcu taşımacılığı ve kargo hizmetleri veren sürücüler ve şirketler tarafından alınması gereken vize türüdür. Başvuru sahipleri Schengen şoför vizesi kategorisinde olduklarını gösteren belgeleri ibraz etmelidir.

C tipi vize olan Schengen şoför vizesi, Schengen ülkelerine tek seferde en fazla 90 gün süren yolculuklarda kullanılmaktadır.

Şoför Vizesine Kimler Başvuru Yapabilir?

Şoför vizesine Schengen ülkelerine kargo veya yolcu taşımacılığı yapacak uluslararası geçerli bir ehliyete sahip olan kişiler başvuru yapabilmektedir.

Şoför Vizesi Nasıl Alınır?

Şoför vizesini almak isteyen kişinin öncelikle kişinin, Schengen şoför vizesi alacağı ülke tarafından belirlenen şartlara uyum sağlanıp sağlanmadığı kontrol edilmelidir. Ardından gerekli belgeler eksiksiz ve doğru bir şekilde hazırlanmalıdır. Daha sonra ikamet edilen şehre en yakın ülke dış temsilciliği veya anlaşmalı vize başvuru merkezlerine online veya telefonla ulaşarak randevu alınmalıdır.

Şoför vizesi başvuru adayı, belirlenen randevu gününde konsolosluk veya vize merkezinde bulunarak gerekli belgeleri teslim etmelidir. Şoför vizesi harcı ödemesi de randevu gününde şahsen yapılmaktadır.

Şoför vizesi için başvurulan kurumlar işlem süresince başvurandan ek evrak ve mülakat talep etme hakkına sahiplerdir. Başvurulan kurum, başvuran kişinin ibraz ettiği evrakları incelemesinden sonra süreç sonuçlanmaktadır. Başvuru takibi aracı kurumlar ve akredite acenteler aracılığıyla yapılabilmektedir. Şoför vizesi başvuruları ortalama olarak 15 günde sonuçlanmaktadır.

Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868

Şoför Vize Başvuru Şartları Nelerdir?

Şoför vize başvuru şartları aşağıda listelenmiştir.

  • C2 sertifikası ve işveren belgesine sahip olunmalıdır.
  • Bir şirketten davet alınmış olması veya iş ortaklığı belgesi gerekmektedir.
  • Başvuru adayının uluslararası geçerliliği olan bir ehliyete sahip olması gerekmektedir.

Şoför Vizesi için Gerekli Belgeler Nelerdir?

Şoför vizesi için gerekli belgeler aşağıda listelenmiştir.

  • Şoför vizesi başvuru formu: Formun eksiksiz doldurulmuş ve başvuru adayı tarafından imzalı olması gerekmektedir. Reşit olmayanlar için bu işlemin ebeveynleri veya yasal velayet sahibinin imzalaması gerekmektedir.
  • Biyometrik fotoğraf: Son altı ay içerisinde çekilmiş iki adet biyometrik fotoğraf gerekmektedir. Fotoğraflar beyaz fonda olmalı ve yüz hatları açıkça görünür olmalıdır.
  • Pasaport: Şoför vizesine başvurusunda bulunacak kişiye ait olan pasaportun son 10 yılda alınmış ve süresinin geçerli olması gerekmektedir. Pasaportun karşılıklı en az iki boş sayfasının olması ve ülkeden çıkma tarihinden en az 3 ay daha geçerliliğinin olması gerekmektedir. İlk sayfası dahil tüm işlenmiş sayfalarının fotokopisi ve ayrıca eski bir pasaport varsa ilk sayfası ve son 3 yılda yapılan kaşeli sayfaların fotokopisi gerekmektedir.
  • Seyahat sigortası: Bütün konaklama süresini kapsayan ve belirli ülkede geçerli az 30.000 € değerinde seyahat sigortası gerekmektedir.
  • Teminat belgesi: Eğer şirket Uluslararası Nakliyeciler Derneği üyesi ise şirketten teminat belgesi gerekmektedir.
  • Sürücü listesi: Sürücülerin bulunduğu şirkete ait sürücülerin listesi gerekmektedir.
  • SGK ödeme listesi: Sosyal güvenlik kayıt belgesi, hizmet dökümü ve son altı aylık ödeme listesi gerekmektedir.
  • Ticaret odası kaydı: Şirketin ticaret odasına kayıtlı olması gerekmektedir.
  • C2 sertifikası: C2 sertifikası (ihracat izni) gerekmektedir.
  • Sürücü belgesi: Sürücünün uluslararası ve ulusal sürücü belgesi gerekmektedir.
  • Seyahat kanıtı belgeler: Bir şirketten alınmış davet ve iş ortaklığı belgesi gerekmektedir.
  • Nüfus kayıt örneği: Başvuruyu yapan kişiye ait vukuatlı nüfus kayıt örneği gerekmektedir.
  • Araç belgesi: Nakliye şirketine ait araç listesi gerekmektedir.

Uluslararası C2 Sertifikası Ne İşe Yarar?

C2 sertifikası uluslararası ticari amaçla eşya nakliyesi yapacak kişilere ve şirketlere verilen ihracat iznini gösteren belgedir. Kayıt edilecek araçların ticari vasfa sahip olması gerekmektedir.

Tır Şoförü Vize Randevusu Nasıl Alınır?

Tır şoförü vize randevusu internet üzerinden online olarak aracı kurum web sitleri üzerinden alınabilmektedir.

Vizem.net danışmanlığında yapılacak başvurular için randevular danışmanlar tarafından alınmaktadır.

Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868

Şoför Vize Başvurusu Nereye Yapılır?

Schengen şoför vizeleri vize başvuru merkezlerinde ve akredite acenteler aracılığı ile yapılmaktadır.

2017-2020 yılları arasında vizem.net şoför vize başvurularında %100 başarıya ulaşarak akredite acenteler arasında onay oranı en yüksek acente olmuştur.

Şoför Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar?

Şoför vizesi başvuru işlemlerinin eksiksiz yapılması durumunda ortalama 15 gün içinde sonuçlanmaktadır. Fakat başvuru işlemlerinin yoğunluktan dolayı aksamaması amacıyla planlanan seyahatten en az 30 gün öncesinden yapılması tavsiye edilmektedir.

Schengen Şoför Vize Ücreti Ne Kadardır?

Schengen şoför vize ücreti 2021 yılı için bütün maliyetler dahil yaklaşık olarak 210 Euro tutmaktadır.

Schengen Şoför Vize Ücreti Nereye Ödenir?

Schengen şoför vize ücretinin ödeneceği yer, başvuru yapılacak Schengen ülkesine göre değişmektedir. Bazı ülkelerde ödemeler ilgili ülkenin Konsolosluk hesabına yapılırken bazı ülkelerde başvuru merkezine yapılır.

Vizem.net üzerinden yapılacak başvurularda ödemeler şoför adına vizem.net tarafından ilgili mercilere yapılmaktadır.

Şoför Vizesi Reddine Nasıl İtiraz Edilir?

Şoför vizesi başvuruları ret ile sonuçlanmış kişilerin itiraz hakkı bulunmaktadır. Şoför vizesi reddine itiraz etmek için öncelikle vize reddinin hatalı bir karar olduğundan emin olunmalıdır. Şoför vizesi reddine itiraz etmek için vize itiraz mektubu yazılmalıdır.

Şoför vizesi reddi itiraz mektubu içinde kişisel bilgiler, başvurunun reddedildiği tarih, şoför vizesinin reddinin ardındaki neden, reddin neden hatalı olduğu belirtilmeli ve imzalanmalıdır. Şoför vizesi reddine itirazı destekleyen belgeler itiraz mektubuna eklenmelidir. İtiraz mektubu, şoför vizesi ret kararını veren kuruma hitaben yazılmalıdır.

Şoför Vizesi Olmadan Yurt Dışına Taşımacılık Yapılabilir Mi?

Şoför vizesi olmadan yurt dışına taşımacılık yapılamamaktadır. Uluslararası nakliye ve yolcu taşımacılığı yapan her şoförün Schengen şoför vizesi alması zorunludur. Schengen şoför vizesine sahip olmayan sürücüler Schengen ülke birliğine giriş yapamamaktadır.

Şoför Vizesi En Fazla Ne Kadar Süre ile Alınabilir?

Şoför vizesi en fazla 5 yıl için multi girişli olarak alınabilmektedir.

Schengen Şoför Vizesi ile Avrupa’da Şoför Olarak Çalışılabilinir Mi?

Hayır, Schengen şoför vizesi ile Avrupa’da şoför olarak çalışılamamaktadır. Schengen şoför vizesi hamili sadece Schengen ülkeleri arasında taşımacılık yapabilmektedir. Şoför vizesi hamili Avrupalı bir şirketin çalışanı olamamaktadır.

Şoför Vizesi Veren Ülkeler Hangileridir?

Şoför vizesi veren ülkeler aşağıda listelenmiştir.

Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868

Elif Güzhan Yazan: Elif Güzhan

Elif Nur Güzhan, 2019 yılında giriş yaptığı Hacettepe Üniversitesi'nde İngiliz Dilbilimi okuyor, 2021 yılından beri Vizemnette yazarlık ve editörlük yapıyor.

Paylaş: