Workaway Vize Başvurusu

2023'te Workaway Vize Başvurusu ve Gerekli Şartlar

Workaway programı, farklı ülkelerde yaşayan kişiler arasında bir iletişim kanalı görevi görmektedir. Workaway programına başvuran kişiler, yurt dışında konakladıkları ev sahipleri ile kültürel alışverişte bulunma, kişisel becerilerini geliştirme ve karşılıklı bilgi paylaşımı olanağı bulmaktadır.

Workaway programına katılmak isteyen Türkiye vatandaşları, gitmek istedikleri ülkenin Türkiye için uyguladığı vize rejim tablosuna uygun olarak vize almakla yükümlüdür. Seyahat edilecek ülkeye bağlı olarak gerekli evraklar tamamlandıktan sonra workaway için vize başvurusu yapılabilmektedir.

Vizem.net, workaway programına katılmak isteyen kişiler için vize danışmanlığı sağlayan Türkiye’deki tek akredite kuruluştur.

Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868

Workaway Nedir?

Workaway programı, gönüllü ev sahipleri ile seyahat eden kişileri buluşturan bir seyahat ve etkileşim programıdır. Dünyanın farklı ülkelerinde, workaway programına üye olan 170’den fazla ülke ve 40.000’den fazla ev sahibi katılımcı bulunmaktadır. Workaway programı aracılığıyla yurt dışına gidecek kişilerin 18 yaşından büyük olması gerekmektedir.

Workaway programına kayıt olan ev sahipleri; ev işleri, evcil hayvan bakıcılığı, çiftlik işleri veya asistanlık gibi çeşitli işlerde kendilerine yardım edecek konukları evlerinde ağırlamak için ilan oluşturmaktadır. Ev sahipleri, workaway programı kapsamında seyahat eden kişilerden alacakları yardım karşılığında, konaklama ve yemek gibi imkanlar sunmakla yükümlüdür.

Workaway programı ile yurt dışına seyahat etmek isteyen kişiler, sistem dahilindeki ev sahiplerinin oluşturduğu ilana başvurarak iletişim kurabilmektedir. Başvuran kişi ve ev sahibi arasındaki koşullar ve anlaşmalar, başvuru sahibinin sunabileceği becerilere ve ev sahibinin gereksinimlerine bağlı olarak değişebilir.

Workaway programı, düşük bir bütçe ile seyahat etmek isteyen ve seyahat ettikleri ülkenin dilini, o ülkenin kültürü içerisinde yaşayarak öğrenmek isteyen kişiler için uygun bir programdır. Workaway programı kapsamında anlaşan ev sahipleri ve seyahat eden kişiler arasında kültürel etkileşim ve karşılıklı fayda sağlanmaktadır.

Workaway Programı için Çalışma İznine İhtiyaç Duyulur Mu?

Workaway programı, gönüllülük esasına dayanması sebebiyle, programa başvuru sırasında çalışma iznine ve çalışma vizesine ihtiyaç duyulmamaktadır.

Workaway Programı için Hangi Vize Türünü Almak Gerekir?

Workaway programına katılmak için, genellikle seyahat edilen ülkenin turist vizesine başvuru yapılması gerekmektedir.

Bazı ülkelerde, workaway veya benzer programlar kapsamında seyahat edecek yabancılar için working holiday vizesi seçeneği sunulmaktadır.

Workaway Vize Başvurusu için Gerekli Evraklar Nelerdir?

Workaway vize başvurusu için gerekli evraklar aşağıda listelenmiştir.

  • Workaway vizesi başvuru formu: Workaway programı dahilinde seyahat edilecek ülke için vize başvuru formu, doğru bilgilerle ve eksiksiz bir şekilde doldurulmalı ve belirtilen diğer gerekli evraklar ile birlikte başvuru dosyasına eklenmelidir. Vize başvuru formunda, seyahatin amacı net bir şekilde açıklanmalı ve workaway ev sahibinin bilgileri belirtilmelidir.
  • Workaway ev sahibi bilgileri: Workaway vizesi ile seyahat edecek kişinin yanında kalacağı ev sahibine ait kimlik, iletişim ve adres bilgilerini içeren belgenin, vize başvuru dosyasında bulunması gerekmektedir.
  • Workaway sözleşme örneği: Workaway vizesi başvuru sahibinin, workaway programı kapsamında bir ev sahibi ile anlaştığını gösteren ve tarafların ayrı ayrı bilgilerini içeren sözleşme örneğinin, çıktısı alınarak sunulması gerekmektedir.
  • Seyahat planı: Workaway programı ile yapılan seyahatlerde konaklama bilgisi olarak eklenebilecek otel gibi bir işletme bulunmadığı için, programın web sitesinden alınacak seyahat planının, vize başvurusu sırasında teslim edilmesi gerekmektedir.
  • Pasaport: Workaway vizesi ile seyahat edecek kişiye ait, son 10 yıl içerisinde alınmış ve seyahat edilmesi planlanan süre boyunca geçerli bir pasaportun bulunması gerekmektedir. Başvuru sahibine ait eski pasaport ve daha önce alınmış vizelerin fotokopilerinin alınması gerekmektedir.
  • Biyometrik fotoğraf: Workaway vizesine başvuran kişiye ait, son 6 ay içerisinde çekilmiş, arka fonu beyaz ve biyometri standartlarına uygun gerekli sayıda fotoğrafın başvuru dosyasında bulunması gerekmektedir.
  • Seyahat sağlık sigortası: Vize başvuru sahibi adına satın alınmış, seyahat süresinin tamamını ve karşılaşılabilecek tüm sağlık sorunlarını kapsayan, workaway programı ile gidilecek ülkede geçerli bir seyahat sağlık sigortasının yaptırılması gerekmektedir. Seyahat sağlık sigortası poliçesinin kaşeli ve imzalı şekilde ibraz edilmesi gerekmektedir.

Workaway Vizesi Kaç Günde Sonuçlanır?

Workaway vizesi başvuru süreci, başvuru yapılan ülkeye göre değişiklik göstermektedir ve ortalama 12 ile 35 gün içerisinde sonuçlanmaktadır.

Workaway Ülkeleri Nelerdir?

Workaway programı ile seyahat edilen popüler ülkelerden bazıları aşağıda listelenmektedir.

  • Kanada
  • İzlanda
  • Kolombiya
  • Amerika
  • Vietnam
  • Hollanda
  • Tayland
  • İspanya
  • Belçika
  • Costa Rica
  • Brezilya
  • Çek Cumhuriyeti
  • Yunanistan
  • Rusya
  • Sri Lanka
Utku Urfa Yazan: Utku Urfa

Utku Urfa graduated from Trakya University in 2020 with a bachelor's degree in Translation and Interpreting. After taking the role of both the copywriter and content editor at vizem.net in July 2021, Utku is currently working as EU Area Senior Consultant since July 2022.

Paylaş: