Schengen Vizesi için Gerekli Evraklar

2023'te Schengen Vizesi için Gerekli Evraklar ve Hazırlık Süreci

Türkiye'den yapılacak Schengen vize başvuruları için gerekli Schengen evrakları; talep edilen vize türü, seyahat amacı, konaklama ve seyahat alternatiflerine ve başvuru sahibinin çalışma durumuna göre değişiklik göstermektedir.

Başvurulacak Schengen vizesinin türüne göre konsolosluğa sunulması gereken Schengen vize evraklarının tam ve doğru hazırlanması, başvuru sahiplerinin olumlu sonuç alabilmesi için önemli olmaktadır.

Vizem.net Türkiye'den yapılan Schengen vizesi başvurularında; gerekli evrakların kontrolü, yeminli tercüme, online evrak yükleme, rezervasyon ve seyahat sağlık sigortası işlemleri de dahil olmak üzere tüm başvuru süreci için tek çatı altında danışmanlık hizmeti veren akredite kuruluştur.

Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868

Schengen Vize Başvuru Belgeleri Nelerdir?

Schengen vizesi almak için gerekli evraklar aşağıda listelenmiştir.

  • Standart vize evrakları
    • Pasaport: Talep edilen vize süresinin bitiş tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerliliği olan bir pasaporta sahip olunması gerekmektedir.
    • Schengen vize başvuru formu: Schengenvizesi başvuru formu; iletişim bilgileri, seyahat bilgileri, pasaport bilgileri, genel bilgiler ve başvuru sahibinin geçmişine dair soruları içeren bölümlerden oluşmaktadır ve başvuru formunun; Schengen ülkesinin resmi dili veya İngilizce olarak destekleyici evraklarla çelişmeyecek bilgilerle eksiksiz şekilde doldurulduktan sonra imzalanması gerekmektedir.
    • Biyometrik fotoğraf: Başvuru sahibine ait, son 6 ay içerisinde çekilmiş, 35mm x 45 mm ölçülerinde, 2 adet, arka planı beyaz biyometrik fotoğrafın sunulması gerekmektedir.
    • Seyahat sağlık sigortası: Tüm Schengen ülkelerinde geçerliliği bulunması gereken seyahat sigortasının; kişinin seyahati boyunca karşılaşması muhtemel hastalık, yaralanma, kaza gibi durumlarda tedavi masraflarını, tedavi amaçlı ülkeye geri dönüş masraflarını ve vefat durumunda cenazenin naklini kapsaması, en az 30.000 euro teminatlı olması ve tüm seyahat boyunca geçerli olması gerekmektedir. Vize başvurusunda sigortanın aslı ıslak kaşe ve imzalı fotokopisi ile ibraz edilmektedir.
    • Vize harcı dekontu: Schengen vize ücretinin, ülkesine göre online olarak veya başvuru esnasında ödenmesi ve dekontunun sunulması gerekmektedir.
  • Finansal duruma dair evraklar
    • Banka hesap dökümü: Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösteren, son 3 aya ait şahsi banka hesap cüzdanı veya bankadan onaylı hesap dökümünün beyan edilmesi gerekmektedir.
    • Ek gelir belgeleri: Başvuru sahibine ait; tapu, araç ruhsatı, kira gelirleri, ek hesap dökümleri bulunması halinde, gerekli kanıtlayıcı belgelerin sunulması gerekmektedir.
    • Sponsorluk dilekçesi: Schengen vizesi için gerekli belgelerarasında bulunan sponsorluk dilekçesi, seyahat masraflarının başvuru sahibi dışında biri tarafından karşılanması halinde yazılmaktadır ve noterde onaylatıldıktan sonra ve sponsora ait ev tapusu, banka döküm bilgileri gibi finansal belgelerle beraber sunulmaktadır.
  • Seyahat planı evrakları
    • Konaklama rezervasyonları: Davetiyesiz seyahatlerde kısa dönem ev kiralama siteleri üzerinden alınmış rezervasyon belgeleri, otel voucherları veya airbnb rezervasyon belgesinin; davetiye ile yapılan seyahatlerde davet eden kişinin ev adresi ve pasaport fotokopisinin sunulması gerekmektedir.
    • Ulaşım belgeleri: Uçakla seyahat edilecekse gidiş- dönüş tarihli uçak rezervasyonları veya biletinin, araba ile gidilecekse; aracı kullanacak kişi tarafından yazılmış güzergah dilekçesi, araç için yaptırılmış yeşil sigorta (yurt dışı çıkış sigortası), uluslararası geçerli ehliyet ve ruhsat fotokopilerinin sunulması gerekmektedir.
  • Destekleyici evraklar
    • Çalışma ve meslek durumuna göre istenen belgeler: Schengen evrak listesine göre, başvuru sahibinin çalışması halinde; çalışılan şirketin vergi levhası, ticari sicil gazetesi, faaliyet belgesi, imza sirküleri gibi farklı evrakların sunulması gerekmektedir.
    • Seyahat amacına göre istenen belgeler: Schengen bölgesineyapılacak seyahatin iş, ziyaret, turizm gibi farklı amaçlara göre yapılması halinde ziyaret tarihleri ve sebebini içeren, davet eden şirketten, akrabadan, arkadaştan bir davet mektubu veya Türkiye'de çalışılan şirketten bir mektup gibi evrakların sunulması gerekmektedir.

    Schengen vizesi başvuru sahibinin çalışma ve meslek durumuna göre sunulması gereken destekleyici Schengen vizesi belgelerine ait tüm detaylar aşağıdaki başlıklarda sırasıyla paylaşılmıştır.

    Çalışanlar için Schengen Vizesi Evrakları Nelerdir?

    SGK’lı Çalışanların Schengen vize başvurusunda, standart vize evraklarına ek olarak sunması gereken belgeler aşağıda listelenmiştir.

  • Hizmet dökümü: E- devlet üzerinden, barkodlu olarak alınması gerekmektedir.
  • İşe giriş belgesi: E- devlette yer alan 4A Hizmet Dökümü bölümünden alınması gerekmektedir.
  • Maaş bordrosu: : E- devlette yer alanMaliye Bakanlığı e-Bordro Sorgulama hizmeti bölümünden alınması gerekmektedir.
  • İş sözleşmesi: Schengen vizesi çalışan için gerekli evraklarlabirlikte çalışılan şirketle yapılmış iş sözleşmesinin sunulması gerekmektedir.
  • İşveren izin yazısı: İşveren tarafından vize başvurusu yapılan Schengen ülkesinin ilgili konsolosluk birimine veya büyükelçilik vize departmanına hitaben resmi dille yazılmış izin yazısının sunulması gerekmektedir.

Schengen Vizesi İçin SGK Hizmet Dökümü Nasıl Alınır?

Schengen vizesi için SGK hizmet dökümü, e- devlet üzerinden alınabilmektedir.

E-devlet üzerinden SGK hizmet dökümü almak için; TC kimlik no ve şifre ile e-devlete giriş yapılması, arama kısmına ‘’Sosyal Güvenlik Kurumu’’ yazılarak SGK Tescil ve Hizmet Dökümü seçeneğine tıklanması, sağ üst kısımda bulunan “Barkodlu Belge Oluştur’’ seçeneğinin seçilmesi ve ‘’Dosya İndir’’ seçeneğine tıklanarak oluşturulan barkodlu belgenin indirilmesi gerekmektedir.

Schengen Vizesi İçin SGK Hizmet Dökümü Nasıl Alınır?
Schengen Vizesi İçin SGK Hizmet Dökümü Nasıl Alınır?

İşverenler İçin Gerekli Schengen Evrakları Nelerdir?

İşverenler için standart belgelere ek olarak gereken Schengen vize evrakları aşağıda listelenmiştir.

  • Şirket faaliyet belgesi: Şirketin bağlı bulunduğu ticari odadan alınması gerekmektedir.
  • Ticaret sicil gazatesi: İstanbul Ticaret Odası’nınhttps://www.ito.org.tr/trweb sitesinden alınabilmektedir.
  • Vergi levhası: E-devlet üzerinden, internet vergi dairesinden, yeminli mali müşavirlerden ve bağlı bulunulan esnaf odasından alınabilmektedir.
  • Ek gelir belgeleri: İşveren başvurusundaSchengen için gerekli belgelerarasında bulunan ek gelir belgeleri; işverene aittapu, kira, gibi bir ek gelir bulunması halinde belgelerle kanıtlanmasını gerekmektedir.

Schengen Vizesi İçin Şirket Faaliyet Belgesi Nasıl Alınır?

Schengen vizesi için şirket faaliyet belgesi, iş yeri sahibinin bağlı olduğu ticaret odasına gidip ticaret sicil numarasını söylemesiyle ve ücret ödemesiyle alınmaktadır. Şirket faaliyet belgesinin son 6 ay içinde alınmış olması gerekmektedir.

Şirket sahipleri için Schengen vizesi alınırken evrakları Ankara Büyükelçiliği yetki alanında olan başvuru hamillerinden yalnızca Ticaret Odası Sicil Kayıt Sureti kabul edilmektedir.

Memurlar için Schengen Vizesi Evrakları Nelerdir?

Memurlar için standart belgelere ek olan Schengen vizesi evrakları aşağıda listelenmiştir.

  • Çalışma ve izin belgesi: Memurluk yapılan kurumdan temin edilecek çalışma ve izin belgesinin, başvuru sahibinin işine dair açıklama içermesi, seyahat tarih aralığı belirtilmiş olması, kaşelenmesi ve ıslak imza atılması gerekmektedir.
  • Maaş bordrosu: Son 3 aya ait maaş bordrolarının, kaşeli ve imzalı olarak sunulması gerekmektedir.
  • Ek gelir belgeleri: Devlet memuru Schengen vizesialınırkenmemura ait tapu, kira, gibi bir ek gelir bulunması halinde bunun belgelerle kanıtlanması gerekmektedir.

Schengen vizesi memurlar için gerekli evraklar arasında bulunan çalışma belgesi, kaşesiz ve imzasız olarak kabul edilmemektedir.

Schengen İşveren İzin Mektubu Nasıl Olmalıdır?

Schengen işveren izin mektubunun; başvuru sahibinin çalıştığı şirketteki imza yetkisi bulunan yönetici tarafından, vize başvurusu yapılan Schengen ülkesinin ilgili konsolosluk birimine veya büyükelçilik vize departmanına hitaben yazılması gerekmektedir.

Antetli kağıt üzerine yazılan Schengen işveren izin mektubunun; vize başvuru sahibinin şirkette çalışma süresini, pozisyonunu, maaşını, izinli olduğu süreyi, ilgili Schengen ülkesine gidiş ve dönüş tarihlerini ve vize başvuru sahibinin seyahat masraflarının kimin tarafından karşılanacağını içermesi gerekmektedir.

Schengen işveren izin mektubu yazıldıktan sonra yönetici tarafından kaşe basılmakta ve imzalanmaktadır.

Çiftçiler İçin Gerekli Schengen Vize Belgeleri Nelerdir?

Çiftçiler için ortak evraklara ek olan gerekli Schengen vize belgeleri aşağıda listelenmiştir.

  • Çiftçilik belgesi: Ziraat odası veya Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğündenalınmış çiftçilik belgesinin aslı ve fotokopisinin sunulması gerekmektedir.
  • Hayvan kayıt belgesi: Çiftçinin üzerine kayıtlı büyükbaş ve küçükbaş hayvanların bulunması halinde hayvan kayıt belgesi sunulması gerekmektedir.
  • Ek varlık belgeleri: Çiftçiye ait çiftlik tapusu, kira, traktör gibi bir araç ruhsatı gibi ek varlık bulunması halinde belgelerle kanıtlanması gerekmektedir.

Schengen Vizesi İçin Çiftçi Belgesi Nasıl Alınır?

Schengen vizesi için çiftçi belgesi, e-devlet üzerinden form doldurulduktan sonra, bağlı olunan Ziraat odasına veya Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne giderek alınabilmektedir.

Emekliler için Schengen Vizesi Evrakları Nelerdir?

Emekliler için ortak belgeler dışındaki Schengen vizesi evrakları aşağıda listelenmiştir.

  • Emeklilik belgesi: E- devlet üzerinden barkodlu olarak alınması gerekmektedir.
  • Ek varlık belgeleri: Emekli kişiye ait tapu, kira, araç ruhsatı gibi ek varlık bulunması halinde belgelerle kanıtlanması gerekmektedir.
  • Banka dökümü: Son 3 aya ait emeklilik maaşını gösteren banka hesap dökümü sunulması gerekmektedir.

Schengen vizesi emekliler için gerekli evraklar haricinde başvuru sahibinin sponsor göstermesi durumunda sponsor mektubu yazılması gerekmektedir.

Schengen Vizesi İçin SGK Emeklilik Belgesi Nasıl Alınır?

Schengen vizesi için SGK emeklilik belgesi, e- devlet üzerinden alınabilmektedir. E-devlet üzerinden SGK emeklilik belgesi almak için; e-devlete giriş yapılması, arama kısmına ‘’4A emeklilik kaydı’’ yazılarak SGK Tescil ve Hizmet Dökümü seçeneğine tıklanması, sağ üst kısımda bulunan “Barkodlu Belge Oluştur’’ kısmının seçilmesi ve ‘’Dosya İndir’’ seçeneğine tıklanarak oluşturulan barkodlu belgenin indirilmesi gerekmektedir.

Schengen Vizesi İçin SGK Emeklilik Belgesi Nasıl Alınır?
Schengen Vizesi İçin SGK Emeklilik Belgesi Nasıl Alınır?

Çalışmayanlar ve Ev Hanımları İçin Schengen Belgeleri Nelerdir?

Çalışmayanlar ve ev hanımları için ortak belgelere ek olan Schengen belgeleri aşağıda listelenmiştir.

  • Sponsor dilekçesi : Çalışmayanlar ve ev hanımlarının Schengen bölgesi ziyaretlerinde kişinin eşi, çocukları, ebeveynleri gibi birinci derece yakınları tarafından sponsor dilekçesi yazılması gerekmektedir.
  • Ek gelir belgeleri: Başvuru sahibine ait araç ruhsatı, tapu, kira gibi ek gelirler bulunması halinde belgelerle kanıtlanması gerekmektedir.
  • Sponsor evrakları: Sponsor olacak kişinin şahsi gelir belgelerini ve pasaport, kimlik fotokopisi gibi kişisel belgelerini sunması gerekmektedir.

Ev hanımı schengen vizesi için gerekli evraklar arasında bulunan sponsor dilekçesinin ıslak imzalı olması gerekmektedir.

Schengen Vize Sponsor Mektubu Nasıl Olmalıdır?

Schengen vize sponsor mektubunun; kısa ve öz olması, vize başvuru sahibinin sponsorla ilişkisini, gelir ayrıntılarını, başvuru sahibinin Schengen alanını ziyaret sebebini ve Schengen alanı seyahat planını içermesi gerekmektedir.

Schengen sponsor dilekçesinde, sponsorun başvuru sahibinin hangi masraflarını karşılayacağını açıkça belirtilmesi ve sponsorun gelir ayrıntıları gibi bilgilerin, tapu, banka hesabı gibi gerekli Schengen vizesi sponsor evrakları ile desteklenmesi gerekmektedir.

Schengen bölgesine gidecek kişiye sponsor olabilecekler; kişinin birinci dereceden yakınları, çalıştığı şirket, seyahat edeceği ülkede faaliyet gösteren bir şirket veya Schengen bölgesinde eğitim aldığı kurum olabilmektedir.

Öğrenciler için Schengen Vizesi Evrakları Nelerdir?

Öğrenciler için standart belgelere ek olarak sunulması gereken Schengen vizesi evrakları aşağıda listelenmiştir.

  • Kabul mektubu: Schengen bölgesindeki bir eğitim kuruluşundan alınmış, başvuru sahibinin; adını, soyadını, alacağı eğitimin türünü, öğrenim süresini, haftalık ders sayısını belirten resmi ve imzalı bir kabul mektubu sunulması gerekmektedir.
  • Özgeçmiş: Öğrencinin eğitim hayatına dair diploma, sertifika, denklik belgesi gibi belgelerin sunulması gerekmektedir.
  • Finansal yeterlilik kanıtı: Başvuru sahibinin ayda 631 eurodan yüksek bir burs alması ve bursu finansal kaynak olarak göstermek istemesi halinde orijinal burs belgesinin sunulması gerekmektedir.

Schengen vizesi öğrenci için gerekli evraklar 3 aydan uzun süreli eğitimler için daha kapsamlı olmaktadır.

Schengen Vize Başvurusu İçin Öğrenci Belgesi Nasıl Alınır?

Schengen vize başvurusu için öğrenci belgesi, e-devlet veya kayıtlı olunan eğitim kurumundan alınabilmektedir.

E-devlet üzerinden öğrenci belgesi almak için; T.C kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile sisteme giriş yapılması, arama kısmına "Öğrenci Belgesi Sorgulama" yazılması, lise ve daha küçük yaş grupları için Milli Eğitim Bakanlığı ve üniversite için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın seçilmesi, öğrenci belgesi sorgulama kutucuğuna tıklanması ve belge oluştur seçeneğine tıklanarak pdf öğrenci belgesinin indirilmesi gerekmektedir. İndirilen pdf belge çıkartılarak öğrenci Schengen vizesi başvurusunda sunulmaktadır.

Schengen Vize Başvurusu İçin Öğrenci Belgesi Nasıl Alınır?
Schengen Vize Başvurusu İçin Öğrenci Belgesi Nasıl Alınır?

Çocuklar ve Bebekler İçin Schengen Vizesi Evrakları Nelerdir?

Çocuklar ve bebekler için ortak belgelere ek olarak sunulması gereken Schengen vizesi evrakları aşağıda listelenmiştir.

  • Doğum belgesi: Çocuğun doğum belgesinin sunulması gerekmektedir.
  • Aile mahkemesi kararı: Boşanmış ebeveynlerdenyalnızca bir ebeveynin çocuğun tam velayetine sahip olduğu durumlarda mahkeme kararının sunulması gerekmektedir.
  • Ebeveyn kimlik ve pasaport kopyası: Her iki ebeveyn için sunulması gerekmektedir.
  • Muvafakatname: Her iki ebeveyn tarafından imzalanmış noter onaylı ebeveyn izni sunulması gerekmektedir.

Schengen vize başvuru formunun, çocuklara ve bebeklere Schengen vizesi alabilmek için her iki ebeveyn tarafından imzalanması gerekmektedir.

Schengen Vizesi İçin Muvafakatname Nasıl Olmalıdır?

Muvafakatname, 18 yaş altı bireylerin yalnız başına ya da ebeveynlerinden sadece biriyle seyahat etmesi için noter tarafından tasdik edilen bir tür izin belgesidir.

Schengen vizesi için muvafakatnamenin; çocuğun kimlik bilgilerini içermesi, ebeveynlerin seyahate muvafakatının bulunduğunu açıkça belirtmesi ve ebeveynler tarafından imzalanması gerekmektedir. Muvafakatname hazırlandıktan sonra noterde tasdik edilmektedir.

Schengen Vizesi Başvuru Evrakları Nasıl Hazırlanır?

Schengen vize başvuru evrakları, dış temsilciliğin belirlediği kriterleri eksiksiz karşılayacak şekilde hazırlanmaktadır. Schengen vize başvurusu için gerekli evraklar hazırlanırken belgelerin eksiksiz ve güncel olmasına, doğru bilgiler içermesine ve yıpranmamış olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir.

Vizem.net Schengen vizesi danışmanlık hizmetleri tüm evrak kontrolü, dilekçe yazımı, yeminli tercüme ve noter onayı işlemlerini kapsamaktadır.

Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868

Schengen Vizesi için Başvuru Formu Nasıl Doldurulmalıdır?

Schengen vizesi için başvuru formunda; başvuru sahibinin adı, soyadı, yaşı, mesleği, cinsiyeti, medeni hali, doğum yeri ve tarihi, milliyeti, kimlik numarası, pasaport numarası, ev adresi, e-mail adresi, seyahat amacı ve seyahat süresi gibi bilgiler istenmektedir.

Bazı Schengen ülkeleri için online başvuru formu doldurma seçeneği bulunurken, diğerleri için bilgisayarda veya elde Schengen başvuru formu doldurmak gerekmektedir. Schengen vize başvuru formu doldurma sürecinde başvuru sahibinin siyah veya mavi tükenmez kalem kullanması, başvuru formunu eksiksiz doldurması, forma karalama yapmaması, üzerine herhangi bir şey dökmemesi ve formu katlamaması gerekmektedir.

Schengen başvuru formu doldurulduktan sonra bir adet biyometrik fotoğraf başvuru formuna yapıştırılmakta ve form imzalanmaktadır.

Schengen Vizesi için Başvuru Formu Nasıl Doldurulmalıdır?
Schengen Vizesi için Başvuru Formu Nasıl Doldurulmalıdır?

Schengen Biyometrik Fotoğraf Özellikleri Nasıl Olmalıdır?

Schengen biyometrik fotoğraf özelliklerinin; 35 milimetre genişliğinde, 45 milimetre uzunluğunda olması ve son 6 ay içerisinde çekilmesi gerekmektedir.

Schengen biyometrik fotoğrafların beyaz arka plana sahip bir yerde çekilmiş olması, başvuru sahibinin yüzünün fotoğrafın %70- 80’ini kaplaması ve başvuru sahibinin yüzünde gözlük olmaması gerekmektedir.

Yüz yüze başvurularda başvuru sahibinin sunacağı 2 adet fotoğrafın, 35 x 45 mm Schengen vize fotoğraf ölçüsü kriterini karşılaması ve gerekli belgelere ataç ile tutturulması gerekmektedir.

Online vize başvurusu alan ülkelerde başvuru sahibinin kriterleri karşılayan JPEG formatında, 240 kb’tan küçük fotoğrafları ülkenin online başvuru sistemine yüklemesi gerekmektedir.

Schengen Biyometrik Fotoğraf Özellikleri Nasıl Olmalıdır?
Schengen Biyometrik Fotoğraf Özellikleri Nasıl Olmalıdır?

Schengen Vizesi için Seyahat Sağlık Sigortası Nasıl Olmalıdır?

Schengen vizesi için seyahat sağlık sigortasının; Schengen ülkelerinde kalınacak toplam süre için geçerli olması, hastalık, tıbbi müdahale, hastane ve acil servis masraflarını içermesi, ölüm durumunda kişinin memleketine naklini kapsaması ve en az 30.000 euro teminatlı olması gerekmektedir.

Schengen sigortasında özellikle bir saat belirtilmediyse, sigorta öğlen saat 12’ye kadar geçerli sayıldığından örneğin 2 ile 15 Mart tarihlerinde Schengen bölgesine seyahat etmek isteyen kişilerin, en az 1 Mart’tan 16 Mart’a kadar geçerli bir seyahat sağlık sigortası ibraz etmeleri gerekmektedir. Vize randevusu esnasında Schengen seyahat sağlık sigortası için poliçenin aslı ile birlikte fotokopisinin sunulması gerekmektedir ve başvuru sahibine aslı iade edilmektedir.

Schengen Başvurusu için Otel Rezervasyonu Nasıl Yaptırılır?

Davet mektubu ile Schengen vizesi başvurusu yapmayacaklar için, otel rezervasyonu beyan edilmesi gerekmektedir.

Schengen başvurusu için otel rezervasyonu yapılırken hotels, booking, airbnb, agoda gibi siteler tercih edilebilmektedir ve otelin adını, adresini, telefon numarasını ve e-mail adresini içeren bir belgeye ek olarak ödeme dekontu eklenmesi gerekmektedir. Schengen vizesi için otel rezervasyonu yerine daire kiralayanlar için kira sözleşmesi sunulması veya yurtta kalacak öğrenciler için yurt sözleşmesi yapılması gerekmektedir.

Schengen Başvurusu için Uçak Rezervasyonu Nasıl Yaptırılır?

Schengen başvurusu için uçak rezervasyonu, başvuru sahibinin Schengen’e yapacağı uçuşları gösteren bir çizelge türüdür.

Schengen başvurusu için uçak rezervasyonu; uçuş güzergahını, başvuru sahibinin adını, uçuş numarasını, havaalanı kodlarını, rezervasyon yaptırdığı her uçuşun tarihini, saatini ve süresini göstermektedir. Schengen vizesi için uçak rezervasyonu gidiş- dönüş olarak sunulmalıdır.

Schengen Ülkelerine Özel Araçla Seyahat için Yeşil Sigorta Nasıl Yaptırılır?

Yeşil sigorta ya da Yeşil Kart Sertifikası, uluslararası kapsamlı, yeşil renkli ve tek formatla düzenlenen bir belgedir.

Trafik sigortasına eşdeğer olan yeşil sigorta, anlaşmaya üye bir Schengen ülkesinde kaza olması halinde yaptırılması zorunlu olan Motorlu Taşıt Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası yerine geçmektedir. Yurt dışında arabayla Schengen vizesi alan yeşil sigortalı bireylerin, Schengen ülkesinde karşılaştıkları kazaların neden olduğu hasarlar, ilgili ülkenin yasaları çerçevesinde ödenmektedir.

Schengen ülkelerine özel araçla seyahat için yeşil sigorta; sigorta şirketlerinden, bankalardan veya sınırı kapısında peşin ödeme ile yaptırılabilmektedir.

Schengen Vize Evrakları Hangi Dilde Olmalıdır?

Schengen vize evraklarının, başvuru yapılan ülkenin dilinde veya İngilizce olması gerekmektedir.

Vizem.net Schengen vizesi danışmanlık hizmetleri tüm yeminli tercüme ve noter onayı işlemlerini kapsamaktadır.

Schengen Vize Belgeleri Nereye Teslim Edilir?

Schengen vize belgeleri, C tipi vize başvurularında aracı kurum başvuru merkezine, D tipi başvurularda ilgili ülkenin dış temsilcilik vize birimine teslim edilmektedir.

Son 59 ay içerisinde Schengen vizesi almış başvuru sahiplerinin başvuru evraklarını Vizem.net'e mail ya da posta yoluyla iletmesi durumunda şahsen başvuru yapmaları gerekmemektedir, vize başvurusu danışan adına ilgili uzman ülke danışmanı tarafından yapılmaktadır ve biyometri kaydı verilmesi gereken durumlarda Vizem.net uzmanları randevu gününde başvuru sahibine refakat etmektedir.

Detaylı bilgi için: 0850 241 1868

Damla Yolbaz Güler Yazan: Damla Yolbaz Güler

Damla Yolbaz Güler holds a Bachelor’s degree in International Relations and a Master’s degree in European Union. She is the schengen area advisory director at Vizem.net and is the author of many articles.

Paylaş: