Meksika Evlilik Vizesi

Meksika Evlilik Vizesi: Aile Birleşimi Başvuru Nasıl Yapılır?

Meksika’da ikamet eden bir aile üyesinin yanında yaşamak isteyen yabancıların alması gereken vize türüne aile birleşimi vizesi denilmektedir. Meksika aile birleşimi vizesi bir oturum vizesidir ve Meksika’da geçici ikamet eden kişinin eşi, 18 yaşından küçük çocukları, anne ve babası beli koşullar karşılandığı halde aile birleşimi vizesi alabilmektedir. Aile birleşimi vizesi hamiline Meksika’da yaşama, çalışma ve eğitim görme hakkını vermektedir.

Vizem.net, Meksika'da yaşayan aile üyesinin yanına taşınmak isteyen kişilerin aile birleşimi vize başvurularında tüm süreç için danışmanlık ve takip hizmeti sunan akredite kuruluştur.

Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868

Kimler Meksika Aile Birleşimi Vizesine Başvurabilir?

Meksika aile birleşimi vizesine başvurabilecek kişiler aşağıda listelenmiştir.

  • Meksika’da geçici ya da kalıcı ikamet kartı olan kişinin ebeveynleri
  • Meksika’da geçici ya da kalıcı ikamet kartı olan kişinin eşi
  • Meksika geçici ya da sürekli oturum kartına sahip olan yabancının 18 yaşından küçük çocukları
  • Meksika geçici ya da sürekli oturum kartına sahip olan yabancının eşinin 18 yaşından küçük çocukları
  • Meksika vatandaşının yabancı eşi
  • Meksika sürekli oturum kartına sahip olan yabancının 18 yaşından küçük kardeşi
  • Meksika vatandaşının 18 yaşından küçük çocukları
  • Meksika vatandaşının eşinin 18 yaşından küçük çocukları
  • Meksika doğumlu çocukların yabancı ebeveynleri
  • Meksika vatandaşının 18 yaşından küçük kardeşi

Meksika Aile Birleşimi Vizesi Türleri Nelerdir?

Meksika aile birleşimi vizesi türleri aşağıda listelenmiştir.

  • Aile birleşimi için Meksika geçici oturum vizesi: Meksika geçici oturum vizesi ilk olarak 1 yıllık verilir ve daha sonra 3 yıl daha yenilenebilir. Meksika’da geçici oturum vizesi ile 4 yıl ikamet edildikten sonra daimi oturum vizesi için hak kazanılmaktadır.
  • Aile birleşimi için Meksika daimi oturum izni: Daimi oturum izni ile Meksika’da süre kısıtı olmadan yaşanabilmektedir.

Aile Birleşimi için Meksika Vizesi Nasıl Alınır?

Aile birleşimi için Meksika vizesi almak için ilk olarak Meksika’da ikamet eden aile üyesinin Meksika Ulusal Göç Enstitüsü’nden aile birleşimi izni alması gerekmektedir. Aile birleşimi izni alındıktan sonra Türkiye’de bulunan Ankara Meksika Büyükelçiliği Konsolosluk Bölümünden ya da İstanbul Meksika Başkonsolosluğundan vize randevusu alınmaktadır.

Vize başvuru formunun Meksika dış temsilciliğinin websitesinden alınarak online olarak eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekmektedir. Vize randevu gününe kadar başvuru sahibinin tüm vize evraklarını hazırlaması gerekmekte ve vize randevu gününde evrak teslimi, biyometri işlemlerinin yapılması, mülakat ve vize ücreti ödeme işlemleri yapılmaktadır. Tüm işlemler bittikten sonra vize değerlendirilmeye alınmaktadır.

Meksika Ulusal Göç Enstitüsü'nden Aile Birleşimi İzni Nasıl Alınır?

Meksika Ulusal Göç Enstitüsü’nden aile birleşim izni almak için Meksika’da yaşayan sponsor yakının, internet üzerinden https://www.inm.gob.mx/tramites/publico/estancia.html adresindeki başvuru formunu online olarak doldurması ve gerekli tüm belgeleri Meksika’da ikamet ettiği yerin yakınındaki Meksika Ulusal Göç Enstitüsü’nün ofislerine teslim ederek başvuru yapması gerekmektedir. Aile birleşimi vizesi için ilk olarak izin alındıktan sonra Türkiye’den aile birleşimi vize başvurusu yapılabilmektedir.

Meksika Aile Birleşimi Vizesi için Gerekli Belgeler Nelerdir?

Meksika aile birleşimi vizesi için gerekli belgeler aşağıda listelenmiştir.

  • Pasaport: 10 yıldan eski olmayan geçerli bir pasaport ile pasaportun ilk ve son sayfasının ve daha önce alınan vizelerin fotokopisi gerekmektedir.
  • Meksika aile birleşimi vize başvuru formu: Vize başvuru formunun eksiksiz ve doğru bilgiler ile doldurulması ve imzalanması gerekmektedir.
  • Biyometrik fotoğraf: Son 6 ay içerisinde çekilmiş, arka fonu beyaz olan 1 adet biyometrik fotoğraf gerekmektedir.
  • Uçak bileti rezervasyonları: Meksika’ya gidiş uçak biletinin rezervasyon bilgileri gerekmektedir.
  • Aile ilişkilerinin kanıtı: Eşler için evlilik sertifikası, çocuklar için ise doğum sertifikası gibi aile ilişkilerini kanıtlayan belgelerin sunulması gerekmektedir.
  • Meksika oturum kartı: Meksika’da bulunan aile üyesinin oturum kartının olması durumunda oturum kartının orjinalinin ve fotokopisinin sunulması gerekmektedir.
  • Öğrenci teyit mektubu: Meksika’da bulunan aile üyesi uluslararası bir öğrenciyse, Meksika’daki okulundan öğrencilik durumunu teyit eden bir mektup alınmalıdır.
  • Maddi kanıt: Meksika’da geçinilebileceğini gösteren banka hesap dökümleri ve maaş bordrosu gibi finansal kaynakların sunulması gerekmektedir.
  • Vize başvuru ücreti: Başvuru sahibi vize başvuru ücretini nakit olarak ödemelidir.
  • Meksika Büyükelçiliğinin talep ettiği ek belgeler: Meksika Büyükelçiliğinin başvuru sahibinden ek belge talep etmesi durumunda, istenilen ek belgelerin ibraz edilmesi gerekmektedir.

Aile Birleşimi için Meksika Vizesi Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

Aile birleşimi için Meksika vizesi başvuru formu eksiksiz olarak doldurulmalı ve arkalı ve önlü olacak şekilde tek sayfa halinde basılmış olmalıdır. Meksika vize başvuru formu içeriğinde başvuru sahibinin adı ve soyadi pasaporttaki ile aynı olmalı ve formdaki bilgiler diğer destekleyici evraklar ile çelişkili olmamalıdır.

Vize başvuru formu doldurulduktan sonra başvuru sahibi tarafından ıslak imzalı olacak şekilde imzalanmalı, 18 yaşından küçük çocukların ise vize başvuru formları ebeveyni ya da vasisi tarafından imzalanmalıdır. Vize başvuru formu her başvuru sahibi için ayrı doldurulmalı, net ve açık ifadeler ile tükenmez kalem ile yazarak ya da bilgisayarda yazdırılarak başvuru formu tamamlanmalıdır.

Meksika aile birleşimi için vize başvuru formunun görseli aşağıda verilmiştir.

Aile Birleşimi için Meksika Vizesi Başvuru Formu Nasıl Doldurulur? #1
Aile Birleşimi için Meksika Vizesi Başvuru Formu Nasıl Doldurulur? #1
Aile Birleşimi için Meksika Vizesi Başvuru Formu Nasıl Doldurulur? #2
Aile Birleşimi için Meksika Vizesi Başvuru Formu Nasıl Doldurulur? #2

Meksika Evlilik Vizesi için Randevu Nasıl Alınır?

Meksika evlilik vizesi için randevular başvurulacak dış temsilciliğe mail atılarak alınabilmektedir. İstanbul Meksika Konsolosluğunun mail adresi infoetb@sre.gob.mx; Ankara Büyükelçiliğinin mail adresi ise consulartur@sre.gob.mx’tir. Meksika dış temsilciliklerinden randevular pazartesi ve cuma günleri arası 09:00-13:00 saatleri arasında alınabilmektedir.

Meksika Aile Birleşimi Vizesi Başvuru Ücreti Ne Kadardır?

Meksika aile birleşimi vizesi başvuru ücreti 48 USD’dir ve vize başvuru ücreti, Meksika aile birleşim vize başvurusunun yapıldığı Meksika dış temsilciliğine randevu gününde tam ve nakit olarak ödenmelidir.

Meksika Aile Birleşimi Vize Başvurusu Nasıl Takip Edilir?

Meksika aile birleşimi vize başvurusunu takip edebilmek için başvurunun yapıldığı konsolosluğa mail atılmalıdır.

Türkiye’deki Meksika dış temsilciliklerinin online vize takip sistemleri bulunmadığından, vize başvurusu yapıldıktan sonraki vize değerlendirme sürecinde, vizenin durumunu öğrenmek için başvuru sahipleri, başvuru yaptıkları Meksika dış temsilciliklerine mail atarak Meksika vize takibi yapabilmektedir.

Meksika Aile Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Meksika aile vizesi, teknik herhangi bir problemin olmaması halinde ve başvuru yapan kişinin vize için gerekli belgeleri tam ise vize işlemleri 2 iş günü içerisinde çıkmaktadır; vize başvuruları en geç 5 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır.

Meksika Aile Birleşimi Vizesi Ne Kadar Süre için Verilir?

Meksika aile birleşimi vizesi tek girişli olarak, en fazla 180 gün süre için verilmektedir. Meksika aile birleşimi vizesi tek girişli olarak verildiği için Meksika’ya girildiğinde oturum kartı almak gerekmektedir.

Aile Birleşimi Vizesi ile Meksika'ya Gidildikten Sonra Ne Yapılmalıdır?

Aile birleşimi vizesi ile Meksika’ya gidildikten sonra, oturum kartı alınmalıdır. Meksika’da bulunulan ilk 30 gün içerisinde Ulusal Göç Enstitüsü’ne Meksika’da kalmaya izin veren ve ülkede yasal bir şekilde bulunulduğunu kanıtlayan oturum kartı almak üzere gidilmelidir.

Aile Vizesi ile Meksika Oturum İzni Alınabilir Mi?

Aile vizesi ile Meksika oturum izni alınabilmektedir. Aile vizesinin amacı oturum izni başvurusu yapmaktır ve aile vizesi Meksika’ya giriş yapılarak Meksika Ulusal Göç Enstitüsü’ne oturum izni başvurusu yapmak için düzenlenmektedir.

Aile Birleşimi Vizesi ile Meksika'da Çalışılabilir Mi?

Aile birleşimi vizesi ile Meksika’da çalışılamamaktadır. Aile birleşim vizesi ile Meksika’ya gidenler çalışabilmek için oturum izni almaları gerekmektedir. Meksika kalıcı oturum izni olanların çalışma izni almalarına gerek kalmadan çalışmaları mümkündür; ancak geçici oturum izni olan kişilerin çalışmak için çalışma izni almaları gerekmektedir.

Meksika aile vizesi kalıcı oturum kartı almadan, başvuru sahibine otomatik olarak çalışma izni vermemektedir. Geçici oturma kartı olması durumunda, Meksika’ya varıldığında, bir işveren bulunur ise, işveren başvuru sahibinin adına Ulusal Göç Enstitüsü’ne çalışma izni için başvuru yapabilmektedir. Yapılan başvuru sonucunda çalışma izni onaylanır ise, çalışma hakkı elde edilmektedir.

Meksika Aile Vizesi Yenilenebilir Mi?

Meksika aile vizesi yenilenememektedir; ancak Meksika’ya vardıktan sonra aile birleşimi amacıyla teslim alınan oturum kartı yenilenebilmektedir. Geçici oturum kartına sahip olunan durumlarda, sürekli oturum için başvuru yapıldıktan sonra, 4 yıla kadar yenileme yapılabilmektedir. Sürekli oturum kartı sahibi olanların, vize bitiş tarihleri olmadığı için yenileme yapmalarına gerek yoktur.

Meksika Aile Birleşimi Vizesi ile Vatandaşlık Alınabilir Mi?

Meksika aile birleşimi vizesi ile vatandaşlık alınabilmektedir. Meksika oturum izni alındıktan sonra 5 yıl Meksika’da ikamet edildikten sonra vatandaşlık başvurusu yapılabilmektedir.

Meksika’da geçici ya da daimi oturum iznine bakılmadan, Meksika’da 5 yıl ikamet edildikten sonra Meksika vatandaşlık başvurusu yapmak mümkündür.

Tuğçe Çaldıran Yazan: Tuğçe Çaldıran

Tuğçe Çaldıran graduated from University of Abant İzzet Baysal in 2018 with bachelor’s degre in Translation and Interpreting and is working as Senior Immigration and Visa Consultant at Vizem.net since March 2022.

Paylaş: