Meksika Dili

Meksika Dili Hakkında Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

Meksika ana dili İspanyolca olan kişi sayısının en fazla olduğu ülkelerden biridir ve nüfusun %90’ından fazlası yalnızca İspanyolca konuşmaktadır. Meksika dil çeşitliliği oldukça fazla olan bir ülkedir ve Meksika’da yaşayan kişilerden 7 milyondan fazlası yerli dillerden birini konuşmaktadır. Meksika’da en çok konuşulan yerli diller Nahuatl ve Maya dilidir.

Meksika Resmi Dili Nedir?

Meksika’nın yasalar tarafından kabul edilmiş resmi bir dili bulunmamaktadır; fakat hükümet tarafından yapılan iş ve işlemlerde İspanyolca kullanılmaktadır. Meksika’nın resmi dili olmasa da Dil Hakları Kanunu, 63 yerli dil ile beraber İspanyolcayı da ülkenin ulusal dillerinden biri olarak kabul etmektedir.

Meksika'da Hangi Dil Konuşuluyor?

Meksika’da nüfusun %90’ından fazlası yalnızca İspanyolca, yaklaşık %6’sı hem İspanyolca hem de yerli diller konuşmaktadır. Meksika’da en çok konuşulan yerli diller Nahuatl ve Maya’dır.

Meksika'da En Çok Konuşulan 5 Dil Nedir?

Meksika’da en çok konuşulan 5 dil aşağıda verilmiştir.

  • İspanyolca
  • Nahuatl
  • Maya
  • Mixtec
  • Zapotec

Meksika İspanyolcası Nasıldır?

Meksika İspanyolcası, İspanyolcanın Meksika’da konuşulan bir lehçesidir. Kökeni İspanya’nın Kastilya bölgesine dayanan Meksika İspanyolcası Meksika nüfusunun %92,8’inin ana dili, %4,4’ünün ikinci dili olmak üzere toplam popülasyonun %99,2’si tarafından konuşulmaktadır.

Meksika İspanyolcasının alfabesi fonetiklik dışında İspanyolca alfabesinden farklı değildir ve alfabede 27 harf bulunmaktadır. İspanyolcanın en fazla konuşulduğu ülke Meksika olup İspanyolca 534 milyon kişi ile dünyada en çok konuşulan 4. dildir.

Meksika Nahuatl Dili Nedir?

Meksika Nahuatl dili Meksika’da en çok konuşulan yerli dillerden biridir. Günümüzde Nahuatl dili dağınık topluluklar tarafından Meksika’nın kırsal bölgelerinde ve sahil kesimlerinde konuşulmaktadır. Nahuatl dili Uto-Aztek dil ailesine aittir ve kökeni Meksika’nın üst kısımlarında yer alan Sonora bölgesine dayanmaktadır.

Nahuatl dilinin dünya üzerinde 1,7 milyon kişi konuşmaktadır; Nahuatl dili konuşan herkesin ana dilidir ve konuşan herkes Meksika’da yaşamaktadır. Dünyada anadil olarak konuşulan diller arasında Nahuatl 222. sıradadır ve yok olma tehlikesiyle karşı karşıyadır. Nahuatl alfabesinde 4 sesli, 15 sessiz olmak üzere 19 harf bulunur ve aktarma sözcükler için İspanyolca alfabesinden harfler ödünç alır.

Meksika Maya Dili Nedir?

Meksika Maya dilinin kökeni, Mezoamerika uygarlıklarından biri olan Mayalar’ın kullanmış olduğu Proto-Mayaca’ya dayanmaktadır. Günümüzde Maya dili Meksika’nın güneyinde konuşulmaktadır. Ana dili Maya olan yaklaşık 7 milyon kişi bulunmaktadır ve bu kişiler Guatemala, Belize, Honduras, El Salvador ve Güney Meksika’da ikamet etmektedir; Meksika’da Maya dili konuşan kişi sayısı ise yaklaşık 2,5 milyondur. Maya dili alfabesi Latin harflerini kullanır ve ağırlıklı olarak İspanyolca alfabesini baz almaktadır.

Meksika'da Konuşulan Yabancı Diller Nelerdir?

Meksika’da konuşulan yabancı diller aşağıda verilmiştir.

  • Almanca
  • Yunanca
  • İtalyanca
  • Arapça
  • Fransızca
  • Portekizce
  • Çince
  • Japonca
  • İngilizce
  • Rusça

Meksika'da İngilizce Konuşma Oranı Nedir?

Meksika İngilizce konuşma oranı %12.9’dur.

Meksika'da İspanyolca Öğrenmenin Avantajları Nelerdir?

Meksika’da İspanyolca öğrenmenin avantajları Meksika’da bulunan popülasyonun %90’ından fazlasının ana dili olarak İspanyolca konuşması, ülkede çok sayıdaki kaliteli eğitim veren dil okulları ve Meksika’nın uluslararası öğrenciler için sunduğu düşük maliyetli öğrenim imkanlarıdır. Meksika; zengin kültürü, lezzetlli yemekleri, güzel şehirleri, ılıman iklimi ve misafirperver insanları ile İspanyolca öğrenmek için gidilebilecek en elverişli ve avantajlı yerlerden biridir.

Meksika'da İspanyolca Öğrenmek için En İyi Şehirler Hangileridir?

Meksika’da İspanyolca öğremek için en iyi şehirler; Guanajuato, Jalisco’daki kültürel açıdan zengin ve birçok dil okulunun yer aldığı Puerto Vallarta ve Guadalajara, Meksika’nın başkenti olan Meksiko, güzel sahilleriyle bilinen Oaxaca, ekonomik bir şehir olan Puebla, Morelos’ta yer alan Cuernavaca ve Guanjuato’da çok sayıda dil okuluna sahiplik ederek eğitim kalitesiyle bilinen San Miguel de Allende’dir.

Meksika Dil Okulları Nelerdir?

Meksika dil okulları aşağıda verilmiştir.

  • Spanish Institute of Puebla
  • Escuela Mexicana
  • Centro de Enseñanza para Extranjeros (CEPE)
  • La Salle University
  • Instituto Baden-Powell
  • Center for Languages and Ecotours of Pátzcuaro (CELEP)
  • Amigos des Sol Spanish School
  • Instituto Jovel
  • Habla
  • La Calle

Meksika'da Dil Okulu Fiyatları Nasıldır?

Meksika’da dil okulu fiyatları seçilen kursa, kaç hafta eğitim alınacağına ve kursun yoğunluğuna göre farklılık gösterebilir. Meksika’da dil okulu fiyatları, bir hafta için 160 Amerikan doları civarındadır; 1 ay ve üzeri kurslar için ücretler ise 600 Amerikan doları ve üzerindedir.

Meksika’da dil okulları farklı yoğunlukta kurs imkanları sunmaktadırlar. Haftalık eğitim saati fazla olan kurslarda Meksika dil okulu ücretleri bir hafta için en az 200 Amerikan doları, 4 hafta için ise 1.000 Amerikan doları ve üzerindedir.

Meksika'da Dil Eğitimi Almak için Vize Gerekir Mi?

Meksika’da dil eğitimi almak için vize gereklidir. Umuma mahsus pasaport sahipleri, Meksika’ya seyahat etmek için 30 gün geçerli ve tek girişli e-vizelerini hava yoluyla seyahat etmek şartıyla internet üzerinden alabilir.

Hususi pasaport ve hizmet pasaportu sahibi kişiler, Meksika’ya seyahat etmek için Türkiye’de bulunan Meksika dış temsilciliklerinden vize almalıdır. Meksika’da dil eğitimi için alınması gereken Meksika vize türleri ülkede alınacak dil eğitiminin süresine göre değişiklik gösterebilmektedir

Türkiye'den yapılan vize başvurularında en yüksek onay oranına sahip akredite acente olan Vizem.net, Meksika'da bir eğitim kurumunda dil eğitimi almak isteyen kişilerin vize başvurularında danışmanlık ve takip hizmeti sunmaktadır.

Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868

Elif Güzhan Yazan: Elif Güzhan

Elif Nur Güzhan, 2019 yılında giriş yaptığı Hacettepe Üniversitesi'nde İngiliz Dilbilimi okuyor, 2021 yılından beri Vizemnette yazarlık ve editörlük yapıyor.

Paylaş: