İsrail Aile Birleşimi Vizesi

İsrail Aile Birleşimi Vizesi Başvuru Şartları ve İşlemleri

İsrail aile birleşimi vizesi veya bilinen diğer adıyla A/4 vizesi, A/2 öğrenci vizesi sahipleri ile A/3 din görevlisi vizesi sahiplerinin eşleri ve reşit olmayan çocuklarına verilen uzun süreli bir vizedir. Vize, hamillerine İsrail'deki ebeveyn veya eşlerine katılıp ülkede bulunmalarına izin verir, ancak İsrail’de çalışma izni vermez.

Türkiye'nin en yüksek vize onay oranına sahip akredite kuruluş olan Vizem.net, İsrail'deki aile üyelerinin yanına yerleşmek isteyen bireyler için İsrail aile birleşimi vizesi başvurularında danışmanlık hizmeti vermektedir.

Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868

İsrail A/4 Aile Vizesine Kimler Başvurabilir?

İsrail A/4 vizesine sadece, A/2 öğrenci vizesi ya da A/3 din görevlisi vizesi sahibi bireylerin 18 yaşından küçük çocukları veya eşleri başvurabilmektedir.

İsrail Vatandaşlarının Eşleri A/4 Vizesine Başvurabilir Mi?

Hayır, İsrail vatandaşlarının eşleri A/4 vizesine başvuramaz; A/4 vizesi sadece A/2 ya da A/3 sahibi bireylerin eşleri veya reşit olmayan çocuklarının yararlanabileceği bir vizedir.

İsrail vatandaşlarının yabancı eşleri, A/4 vizesinden daha geniş kapsamlı ve hamiline daha çok hak tanıyan kalıcı İsrail oturma izni başvurusu yapabilmektedir; kalıcı oturum izni sahibi İsrail vatandaşı eşlerinin vatandaşlık başvurusu yapma hakkı da bulunmaktadır.

İsrail Aile Birleşimi Vizesi için Ne Zaman Başvuru Yapılmalıdır?

İsrail aile birleşimi vizesi için başvuru, eş ya da ebeveynin kendisine ait A/2 öğrenci vizesi ya da A/3 din görevlisi vizesini almasının ardından yapabilmektedir.

A/4 İsrail aile birleşimi vizesi için başvurmayı düşünen kişilerin vize başvurusunu seyahatlerinden 1 ila 2 ay önce yapması gerekmektedir.

İsrail Aile Birleşim Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

İsrail aile birleşim vizesi başvurusunda öncelikle gerekli evrak hazırlanarak ve ilgili dış temsilcilikten randevu alınması gerekmektedir. Başvuru süreci, randevuda gerçekleşen evrak teslimi, mülakat ve gerektiği durumda başvuru ücretinin ödenmesi işlemiyle tamamlanmaktadır.

İsrail aile birleşim vizesi başvuruları 7 ila 10 gün içerisinde değerlendirilmektedir ve başvurunun onaylanması durumunda vize pasaporta işlenmektedir. Aile birleşimi vizesi için online, posta veya kargo yoluyla başvuru yapılmamaktadır. İsrail’e yapılan vize başvurularında başvuru sahibinin şahsen başvurması zorunlu değildir, başvuran tarafından yetkilendirilmiş kişinin başvuru işlemlerini vekaleten tamamlanması mümkündür.

Aile Birleşimi için İsrail Vize Başvurusu Nereye Yapılır?

Aile birleşimi vizesi için İsrail vize başvurusu, Ankara İsrail Büyükelçiliği ya da İstanbul İsrail Başkonsolosluğundan yapılabilmektedir.

A/4 aile birleşimi vizesini almak için başvuru yapmak isteyen bireylerin, Ankara İsrail Büyükelçiliği Konsolosluk Bölümü hizmetlerinin 12 Haziran 2022 ile 15 Temmuz 2022 tarihleri arasında verilmeyeceği ve bu dönem içerisindeki tüm konsolosluk hizmetlerinin İstanbul İsrail Başkonsolosluğu tarafından yürütülüyor olacağını göz önünde bulundurması gerekmektedir.

İsrail Aile Birleşimi Vizesi için Gerekli Evraklar Nelerdir?

İsrail aile birleşimi vizesi için gerekli evraklar aşağıda listelenmiştir.

  • Pasaport: En az 1 yıl süresi bulunana geçerli bir pasaport ve önceki pasaportların aslı veya fotokopisinin sunulması gereklidir
  • İsrail A/4 vizesi başvuru formu: Eksiksiz olarak doldurulmuş ve imzalanmış olarak teslim edilmelidir.
  • İsrail sponsor formu: İsrail’de A/2 veya A/3 vizelerinden biri ile bulunan aile üyesinin doldurması ve imzalaması gereken bir formdur.
  • Fotoğraf: Son 1 yıl içerisinde çekilmiş, 5 cm x 5 cm boyutlarında 2 adet biyometrik fotoğraf gereklidir.

İsrail Aile Birleşimi Başvuru Formu Nasıl Doldurulmalı?

İsrail aile vizesi başvuru formu eksiksiz olarak doldurulmalıdır ve başvuru sahibi tarafından imzalanmalıdır. Formda istenen bilgiler arasında kişinin; nüfus bilgileri, mesleği, ikamet adresi, pasaport numarasıyla geçerlilik tarihi, iletişim bilgileri, eğer var ise işyeri adı ve adresi, refakat eden şahıs aynı pasaportta görünüyorsa adı soyadı, seyahat ile ilgili ayrıntıları ve daha önce İsrail vizesi alınıp alınmadığı bilgisi bulunmaktadır.

Başvuru formu ıslak imzalı olmalıdır ve başvuru yapılan 18 yaşından küçüklerin başvuru formlarının ebeveyn ya da vasileri tarafından imzalanması gerekmektedir. Başvuru sahibine ait uygun ölçülerdeki biyometrik fotoğraf, formdaki belirlenen yere yapıştırılmalıdır.

İsrail A/4 vize başvuru formu bilgisayardan veya mavi veya siyah tükenmez/mürekkepli kalemle yazarak veya doğru bilgilerle doldurulmuş olmalıdır. Form İngilizce ya da Türkçe doldurulabilir.

İsrail vize başvuru formu görseli aşağıda verilmiştir.

İsrail Aile Birleşimi Başvuru Formu Nasıl Doldurulmalı?
İsrail Aile Birleşimi Başvuru Formu Nasıl Doldurulmalı?

Aile Birleşimi Vizesi İsrail Konsolosluğu Randevu İşlemi Nasıl Yapılır?

Aile birleşimi A/4 vizesi için İsrail Konsolosluğu vize randevu alma işlemi, başvuru yapılacak ilgili dış temsilciliğe göre değişmektedir.

Aile birleşimi vize başvurusu randevusunu İstanbul’dan ya da Ankara’dan almak mümkündür. İstanbul şehrinden başvuran kişilerin; https://consularappointment.mfa.gov.il/schedulingsite/?unitId=1011&language=en-US internet adresi üzerinden A/4 İsrail vizesi için randevu oluşturması gerekmektedir.

Ankara şehrinden aile birleşimi vizesi başvurusu yapmak isteyen kişilerin ise consular1@ankara.mfa.gov.il adresine mail atılarak randevu alması mümkündür.

İsrail A/4 Vizesi Ücreti Ne Kadardır?

İsrail A/4 aile birleşimi vizesi için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından herhangi bir ücret tahsil edilmemektedir; ancak Türkiye’den başvuru yapacak yabancı uyruklu kişilerden 2022 yılında 54 Amerikan doları vize harcı tahsil edilmektedir. Vize harç ödemesi başvuru esnasında konsoloslukta tam ve nakit olarak yapılmalıdır.

İsrail Aile Birleşimi Vizesi Takip İşlemi Nasıl Yapılır?

İsrail aile birleşimi vizesi takip işlemi başvuru yapılan ilgili dış temsilcilik telefonla aranarak gerçekleştirilebilir. İsrail aile birleşimi vizesi başvurusu için online takip sistemi mevcut değildir.

Vize başvurusu İstanbul’dan yapılmışsa, saat 14:00 sonrasında 0212 317 6514, 0212 317 6519, 0212 317 6521 ya da 0212 317 6588​ telefon numaralarından; Ankara’dan yapılmışsa pazartesi-perşembe günleri 15:30-16:30 arası ve cuma günü 11:30-13:00 arası 0312 459 7502 numaralı konsolosluk bölümü telefon numarasından İsrail vize sorgulama ve bilgi alma işlemleri için arama yapılmalıdır.

İsrail Aile Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar?

İsrail aile vizesi, normal şartlarda 7 ila 10 gün içerisinde çıkmaktadır.

İsrail Aile Birleşimi Vizesi Ne Kadar Süre için Verilir?

İsrail aile birleşimi vizesi, A/2 öğrenci vizesi sahipleri ile A/3 din görevlisi vizesi sahiplerinin eşleri ve reşit olmayan çocukları için en fazla 1 yıl süre için verilmektedir; mevcut A/2 veya A/3 vize sahibinin vize süresinin dolduğu durumda aile birleşimi vizesi de geçerliliğini yitirmektedir.

İsrail Aile Birleşim Vize Süresi Uzatılabilir Mi?

İsrail aile birleşim vize süresi, vize hamilinin eşi ya da ebeveyninin A/2 veya A/3 vizesi geçerli olduğu sürece, başvuru yapılarak uzatılabilir.

Aile Birleşimi Vizesi ile İsrail'de Çalışılabilir Mi?

Aile birleşimi vizesi ile İsrail’de çalışılamamaktadır. İsrail A/4 vizesi, vize sahibine İsrail’de çalışma hakkı tanımamaktadır ve sadece aile bireylerinin bir araya gelmesini sağlamaktadır. Aile birleşimi vizesinin çalışma hakkı tanımadığı kesin kurallar ile belirtilmiştir ve buna yönelik A/4 vize başvuru formunda kişinin İsrail’de çalışmayacağına dair beyannameyi imzalaması gerekmektedir.

İsrail’de çalışmayı veya ülkede kariyerini sürdürmeyi düşünen bireylerin B/1 vizesi almaları gerekmektedir. Ülkede çalışma izni veren B/1 İsrail çalışma vizesi şartları arasında, İsrail’de bulunan bir işverenden iş teklifi almış olmak gerekmektedir.

İsrail Aile Birleşimi Vizesi ile Vatandaşlık Alınabilir Mi?

Hayır, İsrail aile birleşimi vizesi ile vatandaşlık alınamamaktadır.

İsrail’in Yahudi milliyetçiliğini temel alan devlet yapısı ve değerleri sebebiyle vatandaşlık konusunda katı kuralları mevcuttur. Ülkede, Yahudi olmayan ya da 1950 tarihli İsrail Geri Dönüş Kanunu'na göre aliyah (göç) için uygun olmayan, yani yerel İsrail terimi ile olim (göçmen) olmayan kişilerin vatandaşlık alması mümkün değildir.

İsrail’de, Yahudi olmayan veya Yahudi biri ile akraba olmayan yabancı uyrukluların İsrail vatandaşlık başvurusu yapması ancak kalıcı oturum izni alınması ile mümkündür. Kalıcı oturum izni, İsrail vatandaşlarının eş ya da partnerlerini, sığınmacıları ve istisnai durumlarda İsrail vatandaşlarının anne ve babalarını kapsayan oldukça kısıtlı bir gruba verilmektedir.

İsrail'de Bulunan Aile Üyelerini Ziyaret Etmek için Hangi Vize Alınmalı?

İsrail’de bulunan aile üyelerini ziyaret etmek için, İsrail’de 3 aya kadar kalma hakkı tanıyan İsrail aile ve arkadaş ziyareti vizesi alınmalıdır.

A/4 aile birleşimi vizesi, İsrail’de yaşayan aile üyesinin yanına yerleşmek ve bu kişiyle birlikte yaşamak için alınan bir vize türü iken İsrail aile ziyareti vizesi, bireylerin aile üyelerini kısa bir süre için ziyaret edebilmelerini sağlamaktadır.

Tuğçe Çaldıran Yazan: Tuğçe Çaldıran

Tuğçe Çaldıran graduated from University of Abant İzzet Baysal in 2018 with bachelor’s degre in Translation and Interpreting and is working as Senior Immigration and Visa Consultant at Vizem.net since March 2022.

Paylaş: