İsviçre Vizesi

İsviçre Vize Türleri ve Başvuru Süreçleri 2023

İsviçre, Avrupa Birliği üyesi olmamasına rağmen Schengen bölgesindeki ülkelerden biri olduğu için İsviçre’ye seyahat etme planı olan bordo (umuma mahsus) pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından İsviçre Schengen vizesi talep etmektedir. Oturma izni, aile birleşimi, istihdam gibi 90 günü aşan seyahat planlarında tüm pasaport türü sahiplerinin uzun süreli vize başvurusu yapması gerekmektedir.

İsviçre’ye gitmek için gerekenlerin en başında vize almak vardır. Vizem.net son 5 yılda Türkiye'den yapılan İsviçre vizesi başvurularında %97,4 ile en yüksek vize onay oranını elde eden ve tüm süreç için İsviçre danışmanlık hizmeti sunan akredite kuruluştur.

Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868

İsviçre Vize İstiyor Mu?

İsviçre, bordo (umuma mahsus) pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından tüm İsviçre seyahatleri için vize talep etmektedir. Gri (hizmet), yeşil (hususi) ve siyah (diplomatik) pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ise 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan seyahatler için İsviçre vizesinden muaf tutulmaktadır.

İsviçre Yeşil Pasaporta Vize İstiyor Mu?

Seyahat süresine göre İsviçre yeşil pasaporta vize istemektedir.

Yeşil pasaport, Türkiye Cumhuriyeti’nde devlet adına çalışanlara ve belirli şartları sağlamaları halinde bu kişilerin ailelerine verilen pasaport türüdür. Yeşil pasaporta sahip Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, belirli ülkelere belirli gün sınırları ile vizesiz seyahat edebilmektedir. Yeşil pasaport, 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan seyahatlerde vizesiz İsviçre seyahatine imkan tanımaktadır.

İsviçre Vize Türleri Nelerdir?

İsviçre vize türleri geçerlilik süresi ve veriliş amacına göre aşağıda verilmiştir.

  • İsviçre C tipi vize: İsviçre’de 90 güne kadar olan konaklama imkanı veren vize türüdür. Aile veya arkadaş ziyareti, turistik, iş gezisi, kısa süreli eğitim gibi durumlarda bireylerin başvurması gereken vize türüdür.
  • İsviçre D tipi vize: İkamet, istihdam, aile birleşimi, eğitim, yatırım gibi durumlarda 1 yıldan az olmak üzere 90 günden fazla İsviçre’de konaklama planı yapan kişilerin başvurması gereken vize türüdür.

Kısa süreli konaklama imkanı sağlayan İsviçre C tipi vizesi, bireylerin seyahat amacına ve giriş sayısına göre tek giriş, çift giriş ve multi (çok) giriş olmak üzere 3 farklı türde olabilmektedir.

Tek giriş vizesinde, İsviçre’ye verilen vizenin geçerlilik süresine bağlı olmak üzere 90 güne kadar sadece 1 kez girilebilmektedir. Çift giriş vizesinde, tek giriş vizesinin aksine bir Schengen ülkesine bir kere girip çıktıktan sonra bir sefer daha girilebilmektedir. Multi giriş vizesinde ise vize sahibi Schengen ülkelerine istediği kadar girip çıkabilmektedir.

İsviçre C Tipi (Schengen) Vize Türleri Nelerdir?

İsviçre C tipi (Schengen) vize türleri aşağıda listelenmiştir.

  • İsviçre turist vizesi
  • İsviçre aile arkadaş ziyareti vizesi
  • İsviçre iş vizesi
  • İsviçre kültürel ve sportif etkinlik vizesi
  • İsviçre tır şoförü vizesi
  • İsviçre tedavi vizesi
  • İsviçre sevgili vizesi
  • İsviçre yaz okulu vizesi
  • İsviçre transit vize

İsviçre D Tipi (Ulusal) Vize Türleri Nelerdir?

İsviçre D tipi (ulusal) vize türleri aşağıda listelenmiştir.

  • İsviçre çalışma vizesi
  • İsviçre aile birleşimi vizesi
  • İsviçre öğrenci vizesi
  • İsviçre dil okulu vizesi
  • İsviçre yatırımcı vizesi

90 günden daha fazla sürecek olan uzun dönem konaklama planlarında İsviçre D tipi vize talep edilmelidir.

İsviçre Vizesi için Gerekli Şartlar Nelerdir?

İsviçre vizesi almak için gerekli olan şartlar aşağıda listelenmiştir.

  • İsviçre vizesi talebinde bulunan kişinin adli sicil kaydının temiz olması gerekmektedir.
  • Yapılacak seyahatten sonra kişinin kendi ülkesine geri dönüşünün gerçekleşeceğini gerekli belgelerle kanıtlaması gerekmektedir.
  • Geçmişte vize ihlalinde bulunmamış olunması gerekmektedir.
  • Vize talebinde bulunan kişinin Schengen İstihbarat Sistemi’nde (SIS) herhangi bir kaydının olmaması gerekmektedir.
  • Finansal durumun seyahat ve konaklama süresince yeterli olması veya ziyaret için geçerli bir sponsora sahip olunması gerekmektedir.

İsviçre Vize Başvurusu için Gerekli Belgeler Nelerdir?

İsviçre vize başvurusu için gerekli belgeler aşağıda listelenmiş ve listelenen İsviçre vize evrakları açıklanmıştır.

  • Vize başvuru formu: Almanca, İngilizce, Fransızca ve İtalyanca dillerinden herhangi biriyle mavi veya siyah tükenmez kalem kullanarak vize başvurusunda bulunan kişi tarafından eksiksiz bir şekilde doğru yanıtlar verilerek doldurulmalı ve imzalanmalıdır.
  • Pasaport: En az 2 sayfası boş olan, son 10 yıl içerisinde alınan ve İsviçre’ye planlanan seyahat tarihinin bitiminden en az 3 ay daha geçerliliği olan bir pasaport gerekmektedir. Pasaportun 2. ve 3. sayfalarının fotokopileri mevcut olması halinde kişinin daha önce aldığı vizelerin ve giriş-çıkış damgalarının fotokopileri gerekmektedir.
  • Biyometrik fotoğraf: Son 6 ay içinde çekilmiş, arka planı beyaz olan 35 mm genişliğinde ve 45 mm uzunluğunda 2 adet fotoğraf gerekmektedir.
  • Nüfus kayıt örneği: Bütün aileyi içeren tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği gerekmektedir.
  • Seyahat sağlık sigortası: Yaralanma, kaza gibi acil tıbbi müdahale gerektiren durumlarda hastane masraflarınının karşılanabilmesi ve geri dönüş durumlarında seyahat masraflarının karşılanabilmesi için minimum 30.000 Euro teminat tutarlı, tüm Schengen ülkelerini ve tüm seyahat süresini kapsayan imzalı ve kaşeli seyahat sağlık sigortası yaptırılmalıdır.
  • Ulaşım belgeleri: Yolculuğun uçak ile gerçekleşmesi durumunda gidiş ve dönüş bilgilerinin yer aldığı uçak rezervasyonu, otobüs ile gerçekleşmesi durumunda gidiş ve dönüş bilgilerinin yer aldığı otobüs rezervasyonu, araba ile gidilmesi durumunda ise yolculuk yapılacak olan arabanın tescil belgesi ve Türkiye Turing ve Otomobil Kurumundan alınmış Triptik belgesi beyan edilmelidir.
  • Konaklama belgeleri: Otelde kalınması durumunda otelde kalınacak tarihlerin yer aldığı rezervasyon bilgileri; kısa süreli ev kiralama siteleri aracılığıyla evde kalınacaksa, sözleşmenin yapıldığı site tarafından verilen rezervasyon bilgisi sunulmalıdır.
  • Mali durumu gösteren belgeler: Kişinin, düzenli gelir kaynağının olduğunu kanıtlaması için son 3 aya ait banka imzalı ve kaşeli hesap dökümünü ve son 3 aya ait maaş bordrosunu beyan etmesi gerekmektedir.
  • Vize harç dekontu: Türk Lirası ve nakit olmak üzere ödeme yapılmalı ve bu ödemeye dair dekont beyan edilmelidir.

Yukarıda listelenen İsviçre vizesi için istenen belgeler standart evraklardır. Vize türüne, kişinin seyahat amacına, mesleğine veya yaşına göre İsviçre vize belgeleri değişiklik gösterebilmektedir. İstenen tüm evraklar eksiksiz ve doğru bir şekilde hazırlanmalıdır.

İsviçre Vizesi Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

İsviçre vizesi başvuru formunda istenen kişisel bilgiler, aile bilgileri, çalışma durumu, mali bilgiler, seyahat amacı gibi bilgiler eksiksiz bir şekilde doğru yanıtlar vererek online olarak doldurulmalıdır. İsviçre başvuru formundaki tüm bilgiler şahsen doldurulduktan sonra sonda yer alan kutucuk imzalanmalıdır.

İsviçre Schengen vize başvuru formu doldurulduktan sonra vize başvurusu için web sitesi üzerinden randevu alınmalıdır. Randevu alındıktan sonra verilen tarihte ilgili aracı kuruma online olarak eksiksiz bir şekilde doldurulan İsviçre vize başvuru formu ve diğer gerekli belgeler ile gidilmelidir.

İsviçre Vize Fotoğraf Ebatları Nedir?

İsviçre vize fotoğraf ebatları biyometrik kriterlere uygun olarak 35 mm genişliğinde ve 45 mm uzunluğunda olmalıdır.

Son 6 ayda çekilmiş olan, arka planın beyaz olduğu ve yüzün net bir şekilde görüldüğü, belirtilen biyometrik İsviçre vize fotoğraf ölçüsü ebatlarında 2 adet fotoğraf gerekmektedir.

İsviçre vize fotoğraf örneği aşağıda verilmiştir.

İsviçre Vize Fotoğraf Örneği
İsviçre Vize Fotoğraf Örneği

İsviçre Davetiye Mektubu Örneği Nasıl Hazırlanır?

İsviçre davetiye mektubu İsviçre’deki ev sahibi tarafından İsviçre vize talebinde bulunan kişi için yazılmaktadır. İsviçre’nin resmi dilleri olan Fransızca, Almanca veya İtalyanca dillerinden biri ile yazılmış olması gerekmektedir. Mektubu yazacak olan İsviçre’deki ev sahibinin, konsolosluğun veya aracı kurumun ihtiyaç duyduğu bilgileri gözeterek İsviçre davet mektubunu yazması gerekmektedir.

İsviçre davetiye mektubunda; İsviçre’deki ev sahibinin, vize talebinde bulunan kişiyi kendi veya şirket adına davet ettiğini belirten bir açıklama olması, ev sahibinin ve vize talep eden kişinin ad, soyad, doğum tarihi, adres, telefon numarası, e-posta adresi bilgilerinin yazılması, kalış süresinin belirtilmesi ve ev sahibinin mektubun sonunu imzalaması gerekmektedir. İsviçre davet mektubu; davetin şirket tarafından olması, kişilerin akrabalığının olması gibi detaylar verilerek daha ayrıntılı da yazılabilmektedir. İsviçre’ye davetiye ile gitmek için gerekli olan davet mektubuna yukarıda verilen bilgiler eksiksiz bir şekilde yazılmalıdır.

İsviçre Vizesi için Hesapta Ne Kadar Para Olmalıdır?

İsviçre vizesi için hesapta olması gereken para, 1 gün için en az 100 CHF veya 92,34 Euro olmalıdır. Kişinin öğrenci olması halinde 1 günde sahip olunması gereken miktar 30 CHF veya 27,70 Euro olarak belirlenmiştir.

İsviçre Vizesi Seyahat Sağlık Sigortası Nedir?

İsviçre vizesi seyahat sağlık sigortası; hastalanma, yaralanma gibi acil tıbbi müdahale gerektirebilecek durumlarda hastane masraflarının veya ülkeye geri dönüş durumlarında seyahat masraflarının karşılanabilmesi için tüm seyahat tarihini ve tüm Schengen ülkelerini kapsayacak şekilde minimum 30.000 Euro teminat tutarlı olarak yaptırılmalıdır.

Yaptırılacak olan İsviçre seyahat sağlık sigortasında, “Vefat halinde cenazenin defni veya yurt dışından nakil giderleri poliçede belirtilen şekilde karşılanır.” maddesi veya bu maddenin içeriğinin genişletilmiş hali bulunmak zorundadır.

90 günü aşmayan kısa dönem Schengen vize başvurusu için yapılan İsviçre sağlık sigortası tüm Schengen bölgesinde geçerli olmalıdır; İsviçre sağlık sigortası, 90 günü aşan uzun dönem ulusal vize başvurusu için yapılıyorsa İsviçre’de geçerli olması yeterlidir.

İsviçre seyahat sağlık sigortası Vizem.net üzerinden en uygun fiyat garantisi ile alınabilmektedir.

Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868

İsviçre Vize Başvuru Ücreti Ne Kadardır?

İsviçre vize başvuru ücreti vize süresinden bağımsız olarak 80 eurodur. Vize ücreti 6 yaşından küçük olan çocuklar için ücretsiz, 6-12 yaş arasında olan çocuklar için 40 Euro olarak belirlenmiştir ve bu ücret yalnızca nakit olarak Türk Lirası cinsinden ödenebilmektedir.

2022 yılı için İsviçre vize ücreti, seyahat sigortası, gerekli görüldüğü durumlarda yeminli tercüme ve danışmanlık ücreti dahil ortalama 195 Euro tutmaktadır.

İsviçre Vize Danışmanlık Ücreti Nedir?

İsviçre vize danışmanlık ücreti, 90 günü aşmayan kısa süreli Schengen vizesi için 25-90 euro, 90 gün ve üzeri uzun süreli vizeler için 70-160 Euro arasında değişmektedir.

İsviçre Vizesi Nasıl Alınır?

İsviçre vizesi alma süreci, vizenin C veya D tipi olmasına göre değişmektedir. C tipi İsviçre vizesine gerekli olan evraklar eksiksiz bir şekilde hazırlandıktan sonra akredite acenteler ve İsviçre başvuru merkezi üzerinden başvuru yapılabilmektedir. D tipi İsviçre vizesine başvurmak için aracı kurumdan randevu alındıktan sonra İstanbul Başkonsolosluğuna gerekli belgelerin beyan edilmesi gerekmektedir.

Vizem.net İsviçre Schengen vizesi ve ulusal vize başvurularında İsviçre vizesi için gerekli evrakların kontrolünden başvuru takip işlemlerine dek tüm süreç için danışmanlık hizmeti veren akredite acentedir.

Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868

Çalışmayanlar için İsviçre Vizesi Nasıl Alınır?

Çalışmayanlar için İsviçre vizesi, gerekli olan standart belgelere ek olarak sabit gelirin olduğuna dair gayrimenkul tapuları, kira sözleşmesi, şirket hissedarlığı belgeleri veya başvuru sahibinin, birinci dereceden yakını tarafından destekleneceğine dair ıslak imzalı sponsorluk dilekçesi beyan edilerek alınabilmektedir.

Öğrenciler için İsviçre Vizesi Nasıl Alınır?

Öğrenciler için İsviçre vizesi, seyahat boyunca yapılacak harcamaların; aile bireyleri, eğitim kurumu, şirket veya dernek tarafından karşılanacağına dair yazılan sponsor dilekçesi ile alınabilmektedir.

Başvurusu yapılan İsviçre öğrenci vizesi için gerekli olan standart evraklar ile birlikte e-devlet üzerinden ulaşılabilen QR barkodlu öğrenci belgesini beyan etmesi de gerekmektedir.

Çocuklar için İsviçre Vizesi Nasıl Alınır?

Çocuklar için İsviçre vizesi alınırken, gerekli olan standart evraklara ek olarak noter onaylı yasal ebeveyn tarafından çıkarılmış muvafakatnamenin aslı ve fotokopisi beyan edilmelidir. Anne ve babanın boşanmış olması halinde velayeti gösteren mahkeme kararı, anne veya babanın vefat etmesi halinde ölüm belgesi beyan edilmelidir. Ebeveynlerden birinin çocuk ile seyahat etmesi durumunda ise ebeveynin geçerli Schengen vizesinin fotokopisi ve pasaportunun fotokopisi gerekmektedir.

İsviçre Vize Başvurusu Nereye Yapılır?

İsviçre vize başvurusu TLS Contact aracı kurumu veya Vizem.net üzerinden yapılabilmektedir.

İsviçre vize başvurusu yapıldıktan sonra başvurunun kabul edilmesi veya reddedilmesi sürecindeki tek karar merci Türkiye’deki İsviçre dış temsilcilikleridir. Vize başvurusunun ilgili konsolosluk tarafından kabul edilmesi durumunda başvuruyu yapan kişi pasaportunu, başvuruyu yaptığı merkezden alabilmektedir.

Son 59 ay içerisinde Schengen vizesi almış kişilerin başvuru merkezine gelmesine gerek kalmadan, sadece gerekli vize evraklarını Vizem.net merkez ofisine göndererek İsviçre Schengen vize işlemleri tamamlanabilmektedir.

İsviçre Vizesi VFS Global Üzerinden Alınabilir Mi?

Hayır, İsviçre vizesi VFS Global üzerinden alınamamaktadır.

İsviçre Başkonsolosluğu Vize Başvurusu Alır Mı?

İsviçre Başkonsolosluğu, kısa süreli C tipi vizeler için doğrudan vize başvurusu almamaktadır. İsviçre C tipi vize başvurusu yapılması için aracı kurum üzerinden randevu alınmalıdır. Randevu alındıktan sonra İsviçre Başkonsolosluğuna yalnızca uzun süreli ulusal vize başvurusu amacıyla gidilebilir.

Kısa süreli Schengen vize başvuruları İsviçre Konsolosluğu aracılığıyla değil, aracı kurum ve akredite acenteler aracılığıyla yapılabilmektedir.

İsviçre Online Vize Başvurusu Yapılabilir Mi?

İsviçre online vize başvurusu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için mümkün değildir.

İsviçre Vizesi için Yetkili Kurum Hangisidir?

İsviçre vizesi için yetkili kurum TLS Contact’tır. İsviçre vizesi başvuru formu doldurulup gerekli olan tüm evraklar eksiksiz bir şekilde hazırlandıktan sonra İsviçre vizesi aracı kurum web sitesi üzerinden randevu alınmalıdır.

Randevu verilen tarihte başvuru merkezine gidip biyometrik kayıt için parmak izi verilmelidir. Vize başvurusunun onaylanması durumunda başvuru merkezine geri dönüp pasaport teslim alınabilmekte veya TLS Contact İsviçre tarafından sağlanan kargo servisi ile başvuru sahibinin adresine pasaport teslim edilebilmektedir.

İsviçre Vize İşlemleri Hangi İllerden Yapılabilir?

İsviçre vize işlemleri aşağıdaki illerden yapılabilmektedir.

  • İsviçre vize başvuru merkezi İstanbul
  • İsviçre vizesi Ankara başvuru merkezi

İsviçre Vize Başvurusu İzmir'den Nasıl Yapılır?

İsviçre vize başvurusu İzmir’den yapılamamaktadır. İsviçre vize başvurusu yalnızca Ankara veya İstanbul başvuru merkezleri üzerinden yapılabilmektedir.

İzmir ve yakın çevresinde ikamet eden ve son 5 yıl içinde VIS sistemine parmak izi kaydı vermiş kişilerin İsviçre vizesi İzmir başvuruları Vizem.net üzerinden başvuru merkezine gidilmesine gerek kalmadan yapılabilmektedir.

İsviçre Vize Randevusu Nasıl Alınır?

İsviçre vize randevusu TLS Contact aracı kurumunun web sitesi üzerinden online olarak alınabilmektedir. Aracı kurum web sitesinde başvuru yapılacak vize merkezi seçildikten sonra başvuru formu doldurulur, gerekli belgelerin tamamı; kişinin mesleği, yaşı, ziyaret amacı gibi durumlar da dikkate alınarak hazırlanır ve ardından vize başvuru randevusu alınır.

Vizem.net aracılığı ile yapılan başvurularda İsviçre vize randevu alma işlemi, uzman danışmanlar tarafından yapılmaktadır.

İsviçre Konsolosluğu Randevu İşlemi Nasıl Yapılır?

İsviçre Konsolosluğu, vize işlemleri için doğrudan randevu vermemektedir. İsviçre vizesi için başvuruda bulunan kişilerin aracı kurum üzerinden randevu alması gerekmektedir.

İsviçre Vizesi Kaç Günde Çıkar?

İsviçre vizesi, kısa dönem Schengen vize başvurularında ortalama 15 gün, uzun dönem ulusal vize başvurularında ortalama 8-12 hafta arasında çıkmaktadır. Başvuru kontrol ve denetim sürecinde ek evraklar istenebilmektedir; bu durumda 15 gün süren kısa dönem vize başvurusunun sonuçlanma süresi 45 güne kadar uzayabilir. Resmi tatil, dış temsilciliklerdeki yoğunluk gibi sebeplerle de İsviçre vize işlemleri süresi uzayabilmektedir.

İsviçre Vize Sorgulama İşlemleri Nasıl Yapılır?

İsviçre vize sorgulama işlemleri, vize başvuru merkezinin web sitesi üzerinden online olarak yapılabilmektedir, ancak vize başvurusunun sonucuna erişim sağlanamamaktadır. İsviçre dış temsilciliğinin vize başvuru süreci ile ilgili herhangi bir takip sistemi bulunmamakta olup İsviçre vize takip işlemleri dış temsilcilik üzerinden takip edilememektedir.

Vizem.net danışmanlığında yapılan vize başvuruları için İsviçre vize takip sorgulama işlemi 5 aşamalı otomatik SMS servisi ve online olarak gerçekleştirilebilir.

İsviçre Vize Başvuru Sonucu Nereden Öğrenilir?

İsviçre vize başvuru sonucu, başvuru yapılan aracı kurumun web sitesi üzerinden öğrenilebilmektedir. İsviçre vize sonucunu öğrenmek isteyen kişiler onay veya ret durumunu ancak pasaportlarını teslim aldıktan sonra öğrenebilmektedir.

İsviçre Vize Reddi Sebepleri Nelerdir?

İsviçre vize reddi sebepleri aşağıda listelenmiştir.

  • Temiz olmayan adli sicil kaydı: Başvuru sahibinin adli sicil kaydına bakılarak kişinin İsviçre veya Schengen Bölgesi'nin terörizm, uyuşturucu kullanımı, çocuk istismarı, bağımlılık gibi suçlar ile kamu politikasına ve iç güvenliğine yönelik bir tehdit olarak görülmesi durumunda vize başvurusu reddedilebilmektedir.
  • Eksik veya yetersiz ulaşım belgeleri: Ulaşımın sağlanacağı araca ait rezervasyon bilgisinin eksik veya hatalı verilmesi durumundavize başvurusu reddedilebilmektedir.
  • Eksik veya yetersiz konaklama belgeleri: Konaklamanın sağlanacağı yer bilgisinin, tarihlerinin veya rezervasyonun eksik verilmesi durumunda başvuru yapılan vize onaylanmamaktadır.
  • Planlanan seyahatin amaç ve koşullarına ilişkin yetersiz açıklama: Belirtilen mali durumla eşleşen bir istihdam veya mesleki nitelik sunulmaması ve Schengen bölgesinde konaklama ve kalma amacını destekleyen belgeler sağlanamaması gibi durumlardavize başvurusu reddedilebilmektedir.
  • Hasarlı pasaport: Pasaport kapağının hasar görmesi, pasaport sayfalarının yırtık olması gibi fiziksel hasarlı pasaport beyan edildiğindevize başvurusu reddedilebilmektedir.
  • Geçersiz pasaport: Büyükelçiliğe veya konsolosluğa sahte pasaport veya sahte kimlik beyan eden kişilerin vize başvurusu olumsuz sonuçlanmaktadır.
  • Seyahat programının eksikliği: Seyahat süresi boyunca konaklama sağlanacak Schengen bölgesindeki diğer ülkelerin konaklama ve ulaşım rezervasyon bilgisinin verilmemesi, seyahatin ana varış bölgesindeki Schengen ülkesinin belirlenemediği durumlarda vize başvurusu reddedilebilmektedir.
  • Geçersiz referans mektubu: Referans mektubu yazan şirketin veya bireyin adres ve iletişim bilgilerinin bulunduğu imzalı orijinal antetli kağıdın sunulamaması, başvuru tarihinden itibaren 3 ay içinde yazılmamış olması gibi durumlarda vize başvurusu olumsuz sonuçlanabilmektedir.
  • Yetersiz mali kaynaklar: Sunulan finansal dökümanlara bakılarak kişinin seyahati finanse edemeyeceğinin anlaşılması, başvuru yapan adayın ismini içermeyen seyahat çeki beyan edilmesi gibi durumlarda vize başvurusu onaylanamamaktadır.
  • Geçersiz doğum veya evlilik belgesi: İngilizce olmayan bir belge beyan edilmesi, çocuğun iki ebeveyni varsa yalnızca birinin gösterilmesi, evlat edilen çocuğun yasal evlat edinme belgelerinin sunulamaması, pasaportta ibraz edilen isimler ile belgelerdeki isimlerin eşleşmemesi gibi durumlardavize başvurusu reddedilebilmektedir.
  • Geçersiz seyahat sağlık sigortası: Seyahat sağlık sigortası teminatının 30.000 eurodan az olması durumunda, poliçenin imzalı ve kaşeli olmaması durumunda ve tüm Schengen bölgesini ve tüm seyahat süresini kapsamadığı durumda vize talebi olumsuz sonuçlanabilmektedir.
  • Temiz olmayan Schengen vize geçmişi: Geçmişte Schengen vizesi sınırlamalarına uymama durumu oluşmuş ise vize başvurusu olumsuz sonuçlanabilmektedir.

İsviçre vize başvurusu değerlendirme sürecinin sonunda İsviçre vize reddi alan kişiler yeniden başvuru yapabilmekte veya başvurunun yeniden değerlendirilmesi için itiraz başvurusu yapabilmektedir.

İsviçre Vize Reddine İtiraz İşlemi Nasıl Yapılır?

İsviçre vize reddine itiraz işlemi, ret alınan tarihten itibaren 30 gün içerisinde yapılabilmektedir. Vize başvurusunun reddedilmesi durumunda kişiye vize ret formu iletilmektedir. Vize ret formuna itiraz, gerekçesi ile birlikte Almanca, Fransızca veya İtalyanca olarak yazılmalıdır. Başvurusu reddedilen kişiler itirazlarını İsviçre’deki davet mektubu yazan kişi veya şirketi yetkili vekil atayarak veya şahsen yurt dışındaki bir İsviçre temsilciliğine başvurarak sunabilmektedir.

İsviçre Vize Süresi Uzatılabilir Mi?

İsviçre vize süresi uzatılabilmektedir ancak bu durum yalnızca İsviçre’ye girdikten sonra olağanüstü durumların gerçekleşmesi ve özel nedenlerin ortaya çıkması halinde geçerlidir.

Uzatma işlemi için İsviçre göçmenlik büroları ile randevu alınarak görüşme yapılması gerekmektedir. Randevu alındıktan sonra görüşme gününde İsviçre’deki göçmenlik bürosuna giderken standart vize başvurusunda gerekli olan belgelerden birkaçı olan pasaport, başvuru formu, 1 adet biyometrik fotoğraf, mali durumu gösterir belgeler, seyahat sağlık sigortası ve neden vizenin uzatılması gerektiği ile ilgili kanıtlayıcı belgelerle birlikte gidilmesi gerekmektedir.

Görüşme sırasında başvuru sahibine uzatmanın gerçekten gerekli olup olmadığının anlaşılması için sorulan sorulara, kişinin gerekçeleriyle ve kanıtlarıyla birlikte cevap vermesi gerekmektedir.

Vize uzatma başvurusunun ilgili makamlar tarafından işleme anılması istisnai durumlarda 1 aya kadar uzayabilmektedir; bu süre zarfında, vizenin süresi dolduktan sonra bile başvuru yapılan ülkede kalınmasına izin verilmektedir, ancak diğer Schengen ülkelerine seyahat edilmesi mümkün değildir.

İsviçre Vizesi Almak Kolay Mıdır?

İsviçre vizesi almak; gerekli olan vize başvuru formu, pasaport, biyometrik fotoğraf, nüfus kayıt örneği, seyahat sağlık sigortası, ulaşım ve konaklama belgeleri, mali durumu gösteren belgeler ve kişinin seyahat amacı, mesleği, yaşı gibi durumlarına göre beyan etmesi gereken belgeler eksiksiz bir şekilde hazırlanıp ilgili aracı kuruma başvuru yapılması halinde kolay bir süreçtir.

İsviçre Express Vize Uygulaması Var Mıdır?

İsviçre express vize uygulaması, aciliyetin İsviçre dış temsilciliğine gerekçeler ile birlikte kanıtlanması halinde yapılabilmektedir. İsviçre’ye yapılan vize başvurusu sürecinde acil tıbbi tedavi, ciddi kaza veya yaralanma, aile kaybı gibi insani veya tıbbi durumların olması halinde başvurunun kontrol süreci hızlandırılabilmektedir.

İsviçre temsilciliğinin ilgili acil durumu anlayıp değerlendirebilmesi için İsviçre hızlı vize başvurusunda bulunan kişilerin İsviçre Başkonsolosluğunun web sitesinde bulunan acil randevu başvuru formunu doldurması gerekmektedir. Form doldurulduktan sonra temsilcilik, izlenecek prosedürler hakkında başvuru sahibini bilgilendirmektedir.

İsviçre VIP Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

İsviçre VIP vize başvurusu İsviçre vize başvuru merkezi olan TLS Contact üzerinden yapılabilmektedir; vize merkezinin sunduğu çeşitli ayrıcalıklardan Premium Hizmet servisi kapsamında yararlanılabilmektedir. İsviçre vizesi için VIP hizmetleri, vize sonucunu değiştirmemektedir.

İstanbul ve Ankara’da verilen VIP hizmet kapsamında kişiler çeşitli gazetelerden, dergilerden, atıştırmalıklardan, sıcak içeceklerden yararlanabilme; başvurun sürecinde kişiye özel bir personel ile doğrudan iletişim kurabilme, ücretsiz fotokopi hizmeti ve eksik belgelerin aynı gün 16.00’dan önce sunma seçeneği gibi hizmetler bulunmaktadır.

İsviçre Vizesi Schengen Özellikli Midir?

İsviçre vizesi Schengen özelliklidir.

İsviçre vizesi alınması halinde, Schengen bölgesinde bulunan tüm ülkeler alınan İsviçre Schengen vizesi geçerlilik süresi boyunca ziyaret edilebilmektedir.

İsviçre Vizesi ile Hangi Ülkelere Gidilir?

İsviçre vizesi ile 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak şartıyla seyahat edilebilecek Schengen ülkeleri; Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Hırvatistan, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Finlandiya, Estonya, Almanya, Fransa, Macaristan, Yunanistan, İzlanda, Letonya, İtalya, Litvanya, Malta, Lüksemburg, Lihtenştayn, Norveç, Hollanda, Polonya, Slovakya, Portekiz, İspanya, Slovenya ve İsveç’tir.

İsviçre Vizesi için Danışmanlık Hizmeti Nasıl Alınır?

İsviçre vizesi için danışmanlık hizmeti, Vizem.net tarafından Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için evrakların hazırlanmasından pasaport teslimine kadar verilmektedir.

İsviçre vizesinde başvuruda bulunacak kişiler Vizem.net üzerinden İsviçre vize danışmanlık hizmetini, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli ve Mersin’de bulunan Vizem.net ofislerine müracaat ederek veya çağrı merkezine ulaşarak alabilmektedir.

Bilgi ve başvuru: 0850 241 1868

Damla Yolbaz Güler Yazan: Damla Yolbaz Güler

Damla Yolbaz Güler holds a Bachelor’s degree in International Relations and a Master’s degree in European Union. She is the schengen area advisory director at Vizem.net and is the author of many articles.

Paylaş: