İsviçre Aile Birleşimi Vizesi

İsviçre Aile Birleşimi Vizesi Başvuru Süreci 2023

İsviçre aile birleşimi vizesi, İsviçre’de yaşayan bir aile bireyinin yanına gidip onunla yaşamak isteyen kişilerin başvuruda bulunması gereken uzun süreli (D tipi) bir vize türüdür. İsviçre aile birleşimi vizesi başvuruları; İsviçre’de yaşayan kişinin eşi, çocuğu ya da kendisine bağlı olan diğer akrabaları tarafından gerekli koşulların sağlandığı sürece yapılabilmektedir. İsviçre aile birleşimi vizesi hamiline İsviçre’de yaşayan aile bireyi ile birlikte yaşama hakkı sunar.

Vizem.net Türkiye Cumhuriyeti’nden yapılan İsviçre aile birleşimi vize başvuru işlemleri için başvuru sahiplerine danışmanlık hizmeti veren yüksek onay oranlı akredite acentedir.

Detaylı bilgi için: 0850 241 1868

İsviçre Aile Birleşimi Şartları Nelerdir?

İsviçre aile birleşimi şartları aşağıda listelenmektedir.

  • İsviçre aile birleşimi vizesi için, İsviçre’de yanına gidilmesi planlanan aile bireyinin resmi olarak İsviçre vatandaşı olması ya da İsviçre’de oturum izni olan bir yabancı ülke vatandaşı olması gerekir.
  • İsviçre aile birleşimi vizesi ile İsviçre’de yaşanılması planlanan evin ailenin her bir üyesi için yeterli büyüklüğe sahip olması gerekir.
  • İsviçre aile birleşimi vizesi ile İsviçre’de yanında yaşanması planlanan kişinin, her bir aile bireyinin geçimi için yeterli olacak kadar gelir düzeyine sahip olması gerekir.

İsviçre'ye aile birleşimi vizesi ile gelecek aile üyeleri için vize şartları, başvuruda bulunan kişinin eş ya da çocuk olmasına bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

Eşler için İsviçre Aile Birleşimi Vize Başvuru Şartları Nelerdir?

Eşler için İsviçre aile birleşimi vize başvuru şartları aşağıda listelenmiştir.

  • Vizeye başvuruda bulunan kişilerin evli olması
  • Vizeye başvuruda bulunan eşlerin ikisinin de 18 yaşından büyük olması
  • Eşler için İsviçre aile birleşimi vize başvuru sahiplerinin talep edilen dil yeterlilik düzeyine sahip olması
  • İsviçre’de yaşayan eşin ya da her iki eşin toplam gelir tutarının İsviçre’de yaşamak için yeterli düzeyde olması

Çocuklar için İsviçre Aile Birleşimi Şartları Nelerdir?

Çocuklar için İsviçre aile birleşimi şartları, başvuruda bulunan çocukların yaşına bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

Çocuğun yaş grubu için belirlenmiş olan belgeler ile birlikte standart başvuru belgelerinin de çocuklar için İsviçre vizesi başvurusu için eksiksiz bir biçimde hazırlanması gerekir.

18 Yaşından Küçük Çocuklar için İsviçre Aile Birleşimi Şartları Nelerdir?

18 yaşından küçük çocuklar için İsviçre aile birleşimi şartları aşağıda listelenmiştir.

  • 18 yaşından küçük çocuklar için geçerli bir doğum sertifikası bulunması
  • Vizeye başvuruda bulunan çocuğun İsviçre’de yaşayan ebeveyninin yasal ebeveyn olması

18 Yaşından Büyük Çocuklar için İsviçre Aile Birleşimi Şartları Nelerdir?

18 yaşından büyük çocuklar için İsviçre aile birleşimi şartları aşağıda listelenmiştir.

  • Vizeye başvuruda bulunan 18 yaşından büyük çocukların vize başvuruları için talep edilen dil yeterlilik düzeyine sahip olması
  • Vize başvurusu yapan çocuğun evli olmaması
  • Vizeye başvuruda bulunan 18 yaşından büyük çocukların finansal olarak ebeveynlerine bağlı olması

İsviçre Aile Birleşimi İçin Dil Şartı Var Mıdır?

İsviçre aile birleşimi için, başvuruda bulunan eşler ve 18 yaşından büyük çocuklar için dil şartı vardır. İsviçre aile birleşimi vizesine başvuruda bulunan yetişkin kişilerin, en azından A1 düzeyinde İsviçre’nin 4 adet resmi dilleri olan Almanca, Fransızca, İtalyanca ve Romanşça dillerinden birisini konuşabildiğini kanıtlamaları gerekir.

İsviçre aile birleşimi vizesi başvuru sahiplerinin talep edilen dil yeterlilik düzeyini kanıtlayamadığı durumlarda, istenilen düzeye gelmek için bir yabancı dil kursuna yazılmış olduklarını göstermeleri gerekir.

İsviçre Aile Birleşimi Vizesi için Kimlerin Dil Şartı Muafiyeti Vardır?

İsviçre aile birleşimi vizesi için dil şartı muafiyeti; 18 yaş altındaki çocuklar için ve dil öğrenmesine engel oluşturabilecek fiziksel ya da zihinsel bir engeli bulunan aile bireyleri için uygulanmaktadır.

İsviçre Aile Birleşimi Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

İsviçre aile birleşimi vize başvurusu aracı kurum üzerinden vize randevusu alınarak yapılmaktadır. Aile birleşimi vizesi İsviçre ülkesi için gerekli evrakların eksiksiz bir biçimde hazırlanmasının ardından, randevu tarihinde İstanbul İsviçre Başkonsolosluğuna müracaat edilmesi gerekir.

Randevu tarihinde İstanbul İsviçre Başkonsolosluğuna müracaat eden İsviçre vize başvurusu sahiplerinin; evrakların ilgili görevlilere teslimi, biyometri işlemleri ve vize ücretinin ödenmesi gibi işlemleri yapmaları gerekir. Gerekli tüm işlemleri tamamlayan vize başvuru sahiplerinin İsviçre aile birleşimi vize başvuruları değerlendirme sürecine alınmaktadır.

İsviçre Aile Birleşimi Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

İsviçre aile birleşimi vizesi için gerekli evraklar aşağıda listelenmiştir.

  • İsviçre aile birleşimi vizesi başvuru formu: İsviçre ulusal (D tipi) vize başvuru formu, vize başvuru sahibi tarafından eksiksiz bir şekilde Almanca, Fransızca, İtalyanca ya da İngilizce dillerinden birinde doldurulmalı ve vize başvuru dosyası içerisinde ibraz edilmelidir. İsviçre aile birleşimi vizesi başvuru formunun daktilo kullanılarak, online olarak ya da mavi veya siyah tükenmez kalem ile elle doldurulması mümkündür. İsviçre aile birleşimi vizesi başvuru formunda yer alan tüm imza bölümlerinin imzalanmasına ve vize başvuru sahibi kişinin telefon numarası ile e-posta adresinin eklenmesine dikkat edilmesi gerekir.
  • Biyometrik fotoğraf: İsviçre aile birleşimi vizesi başvuru sahibine ait, son 6 ay içerisinde çekilmiş, biyometrik standartlara uygun, 35 mm genişlik ile 45 mm uzunluğa sahip, rötuşu bulunmayan ve renkli olan 4 adet biyometrik fotoğrafın vize başvuru işlemleri için ibraz edilmesi gerekir.
  • Pasaport: İsviçre aile birleşimi vizesi başvuru sahibine ait, son 10 yıl içerisinde alınmış, vizenin verilme tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerlilik süresi bulunan ve en az 2 adet boş sayfası olan bir pasaportun vize başvuru dosyasına eklenmesi gerekir.
  • Pasaport fotokopisi: İsviçre aile birleşimi vizesi başvuru dosyası içerisinde ibraz edilen pasaportun ilk sayfasının ve carsa önceki vizeler ile giriş-çıkış damgalarının bulunduğu sayfaların, A4 kağıda çekilmiş okunaklı 1 adet fotokopilerinin vize başvuru dosyasına eklenmesi gerekir.
  • Uluslararası evlenme kayıt örneği belgesi: Uluslararası evlenme kayıt örneği belgesinin orijinali, İsviçre aile birleşimi vize başvuru sahibinin evli olduğu durumlarda Nüfus Müdürlüğünden son 6 ay içinde alınmış olarak vize başvurusu için ibraz edilmelidir.
  • Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği belgesi: Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği belgesi, vize başvuru sahibinin tüm aile bireylerine ait detayları içerir biçimde e-devlet sistemi üzerinden alınmalı ve vize başvuru dosyası içerisinde diğer gerekli belgeler ile birlikte ibraz edilmelidir.
  • Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği belgesi tercümesi: Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği belgesinin, yeminli bir tercüman tarafından İsviçre’nin resmi dilleri olan Almanca, Fransızca ya da İtalyanca dillerinden birine çevrilmiş tercümesinin de vize başvuru dosyası içerisinde ibraz edilmesi gerekir. Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği belgesinin tercümesi için noter onayına gerek bulunmamaktadır.
  • Adli sicil kaydı belgesi: İsviçre aile birleşimi vize başvuru sahibi için adliyeden alınmış olan adli sicil kaydı belgesinin orijinali, güncel tarihli olarak vize başvuru dosyası içerisinde sunulmalıdır.
  • Adli sicil kaydı belgesi tercümesi: Vize başvurusunda sunulan adli sicil kaydı belgesinin, İsviçre’nin resmi dilleri olan Almanca, Fransızca ya da İtalyanca dillerinden birine tercüme edilmiş versiyonunun vize başvuru dosyası içerisinde ibraz edilmesi gerekir. Vize başvurusunda sunulan adli sicil kaydı belgesinin tercümesi için noter onayı alınmasına gerek yoktur.
  • Dil yeterlilik belgesi: İsviçre aile birleşimi vize başvuru sahibinin eşinin İsviçre, Avrupa Birliği ya da Avrupa Serbest Ticaret Birliği üyesi ülkelerden birinin vatandaşı olmadığı durumlarda, İsviçre’de yaşanması planlanan bölgede konuşulan dil için yeterlilik belgesinin vize başvuru işlemleri için sunulması gerekir.
  • İsviçre’de yaşayan kişi ile ilişkili evraklar: İsviçre aile birleşimi vize başvuru sahibinin İsviçre’de yaşayan aile bireyine ait; geçerli bir pasaport ya da kimlik kartı fotokopisinin ve kişinin İsviçre vatandaşı olmadığı durumlarda geçerli bir oturum belgesinin fotokopisinin vize başvuru dosyası içerisinde ibraz edilmesi gerekir.
  • Vize harcı ödeme dekontu: İsviçre aile birleşimi vize başvuru işlemleri için ödenmesi gereken vize harcının ödenmiş olduğunu gösteren banka dekont belgesi, diğer gerekli belgeler ile birlikte vize başvuru dosyası içerisinde sunulmalıdır. Vize başvuru sahibinin İsviçre’de yaşayan eşinin; İsviçre, Avrupa Birliği ya da Avrupa Serbest Ticaret Birliği üyesi ülkelerden birinin vatandaşı olduğu durumlarda vize harcı ödenmesine gerek bulunmamaktadır.

İsviçre Aile Birleşimi Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

İsviçre aile birleşimi vize başvuru formu, vize başvuru dosyası içerisinde ibraz edilmesi gereken belgeler arasında yer alan bir evraktır. İsviçre aile birleşimi vizesi başvuru formu, vize başvuru sahibi tarafından eksiksiz bir biçimde ve doğru bilgilerle doldurulmalıdır. İsviçre aile birleşimi vize başvuru formu içerisinde talep edilen; vize başvuru sahibine ait kişisel bilgiler, kişinin seyahat amacı, kişinin medeni durumu, İsviçre’de kalınması planlanan süre, seyahat tarihleri, vize başvuru sahibinin çalışma durumu, başvuruda bulunulan vize türü, İsviçre’de yaşayan aile bireyine dair bilgiler ve vize başvuru sahibinin iletişim bilgileri gibi belgelerin eksiksiz bir şekilde doldurulmasına dikkat edilmesi gerekir.

İsviçre aile birleşimi vize başvuru formu için örnek bir görsel aşağıda verilmiştir.

İsviçre Aile Birleşimi Vizesi Başvuru Formu Örneği
İsviçre Aile Birleşimi Vizesi Başvuru Formu Örneği

İsviçre Aile Birleşimi Vizesi için Fotoğraf Ölçüleri Nasıldır?

İsviçre aile birleşimi vizesi için fotoğraf ölçüleri 35 mm genişliğinde ve 45 mm uzunluğunda olmalıdır. Gerekli belgeler arasında yer alan İsviçre vize biyometrik fotoğraf, son 6 ay içerisinde çekilmiş olmalı ve renkli olmalıdır.

İsviçre vizesi için fotoğraf örneği aşağıda verilmiştir.

İsviçre Vizesi için Fotoğraf Örneği
İsviçre Vizesi için Fotoğraf Örneği

İsviçre İçin Aile Birleşimi Vize Randevusu Nasıl Alınır?

İsviçre aile birleşimi vize randevusu, İsviçre vizesi başvuru işlemleri için yetkili aracı kurum olan TLS Contact'in resmi internet sitesi üzerinden online olarak alınmaktadır. İsviçre aile birleşimi vize randevusu, vize başvuru sahibi için TLS Contact'in resmi internet sitesinde kullanıcı hesabı oluşturulması, kullanıcı hesabı ile TLS Contact’in internet sitesine giriş yapılması, başvuruda bulunulacak vize türünün seçilmesi ve randevu tarihinin belirlenmesi ile alınabilmektedir.

Vizem.net danışmanlığı ile başvurulan İsviçre aile birleşimi vizelerinde vize randevusu başvuru sahibi adına uzman Vizem.net danışmanları tarafından alınmaktadır.

İsviçre Eş Birleşimi Vizesi Mülakatında Sorulan Sorular Nelerdir?

İsviçre eş birleşimi vizesi mülakatında sorular sorular aşağıda listelenmiştir.

  • Eşinizle nerede tanıştınız?
  • Eşinizin doğum tarihi nedir?
  • Eşinizle ne zaman tanıştınız?
  • Eşinizin mesleği nedir?
  • Evlilik tarihiniz nedir?
  • Çocuklarınızın doğum tarihleri nedir?

İsviçre Aile Birleşimi Vizesi Ücreti Ne Kadardır?

İsviçre aile birleşimi vizesi ücreti, 12 yaş ve üzeri vize başvuru sahipleri için 2022 yılı için 100 Euro olarak belirlenmiştir.

İsviçre aile birleşimi vizesi başvuru sahibinin İsviçre’de ikamet eden aile bireyinin İsviçre vatandaşı, Avrupa Birliği vatandaşı ya da Avrupa Serbest Ticaret Birliği üye ülkelerinden birinin vatandaşı olması durumunda vize harcı ücretsiz olarak uygulanmaktadır.

İsviçre aile birleşimi vizesi ücreti ödeme işlemlerinin vize başvurusu sırasında Türk lirası cinsinden ve nakit olarak ödenmesi gerekir. İsviçre vizesi harcının ödeme işlemleri Türk lirası dışında bir para birimi ile ya da kredi kartı ile yapılamamaktadır.

İsviçre Aile Birleşim Vizesi Kaç Günde Çıkar?

İsviçre aile birleşimi vizesi başvuruları ortalama 8 ile 12 hafta arasında sonuçlanmaktadır. İsviçre aile birleşimi vizesi çıkış süresini; ilgili dış temsilciliklerde olabilecek yoğunluk durumu, değerlendirme süresince vize başvuru sahibinden ek belge talebi olması durumu ya da değerlendirme sürecinin resmi tatil günlerine denk gelmesi gibi durumlara bağlı olarak uzayabilmektedir.

İsviçre Aile Birleşimi Vize Sorgulama ve Takip İşlemi Nasıl Yapılır?

İsviçre aile birleşimi vize sorgulama ve takip işlemi online olarak aracı kurum TLS Contact’in vize takip sistemi üzerinden yapılabilmektedir.

Vizem.net danışmanlığı ile yapılan İsviçre aile birleşimi vize başvuruları için vize takip ve sorgulama işleminin 5 aşamalı SMS servisi ve online takip sistemi ile yapılmaktadır.

Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868

İsviçre Aile Birleşimi Vizesi Red Nedenleri Nelerdir?

İsviçre aile birleşimi vizesi ret nedenleri aşağıda listelenmektedir.

  • İsviçre aile birleşimi vize başvurusunda geçersiz pasaport ya da gerekli kriterlere uymayan seyahat sağlık sigortası poliçesi gibi eksik ya da sahte belge sunulması
  • İsviçre aile birleşimi vize başvurusu için talep edilen finansal yeterlilik düzeyinin karşılanamaması
  • İsviçre aile birleşimi vize başvuru sahibinin sicil kaydında suç olması
  • İsviçre aile birleşimi vize başvuru sahibinin talep edilen dil yeterlilik düzeyini sağlayamaması
  • İsviçre aile birleşimi vizesine başvuran kişilerin evlilik durumlarının kanıtlanamaması

İsviçre Aile Birleşimi Vize Reddine Nasıl İtiraz Edilir?

İsviçre aile birleşimi vize reddine, ret kararının verilmesini takip eden 30 gün içinde bir itiraz dilekçesi yazarak itiraz etmek mümkündür. İsviçre aile birleşimi vize reddine itiraz etmek için yazılacak dilekçenin vize başvuru sahibi tarafından yazılması ve gerekli tüm bilgileri içermesi gerekir.

İsviçre aile birleşimi vize reddine itiraz işlemi için 200 İsviçre frangı ücret uygulanmaktadır ve itirazın kabul olmadığı durumlarda dahi para iadesi yapılmamaktadır.

İsviçre Aile Birleşimi Vizesi ile Kalıcı Oturum İzni Alınabilir Mi?

İsviçre aile birleşimi vizesi ile kalıcı İsviçre oturma izni almak mümkündür.

İsviçre aile birleşimi vizesi ile İsviçre’ye seyahat eden eşlerin ve çocukların, ülkede peş peşe 5 yıl kalmış oldukları durumda İsviçre oturum izni alma hakları bulunmaktadır.

Aile Birleşimi Vizesi ile İsviçre Çalışma İzni Alınabilir Mi?

Aile birleşimi vizesi ile İsviçre çalışma izni almak mümkündür.

İsviçre Aile Birleşimi Vizesi ile Hangi Ülkelere Gidilebilir?

İsviçre aile birleşimi vizesi ile, 180 gün içinde 90 günü aşmamak şartıyla diğer Schengen ülkelerine gitmek mümkündür. İsviçre aile birleşimi vizesi ile Schengen bölgesine üye olan; Almanya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Macaristan, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Slovenya, İzlanda, Norveç, Lihtenştayn ve Yunanistan ülkelerine gidilebilmektedir.

Damla Yolbaz Güler Yazan: Damla Yolbaz Güler

Damla Yolbaz Güler holds a Bachelor’s degree in International Relations and a Master’s degree in European Union. She is the schengen area advisory director at Vizem.net and is the author of many articles.

Paylaş: