Küba İş Vizesi

Küba İş Vizesi Başvuru Süreci 2023

Küba iş vizesi, Küba’ya kariyer amaçlı giden vatandaşlar tarafından alınması gereken bir vize türüdür. Toplantıya katılmak, şirket temsilcisi olmak, iş meselelerini halletmek veya istihdam sağlamak için Küba’da bulunacak kişilerin Küba iş vizesine sahip olması gerekmektedir.

Küba iş vizesi sahibi; iş toplantılarına katılabilmekte, ticaret anlaşmaları yapabilmekte, ücretli ders verebilmekte, yatırım veya alım işlemleri gerçekleştirebilmekte, ücretli araştırma yapabilmekte, iş konferansı ve seminerlerine katılım sağlayabilmekte ve iş eğitimlerine kayıt olabilmektedir.

Küba iş vizesi ile Türkiye’den Küba’ya gitmek isteyen kişilerin vize başvuruları Küba Büyükelçiliği’ne gidilmesine gerek kalmadan Vizem.net tarafından yapılmaktadır. Vizem.net Küba iş vizesi başvurularında tüm süreç için danışmanlık hizmeti veren akredite bir kuruluştur.

Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868

Ticari Amaçlı Küba Vize Türleri Nelerdir?

Ticari amaçlı Küba vize türleri aşağıda verilmiştir.

  • Küba ticari keşif vizesi: Küba ticari keşif vizesi, A7 iş vizesi olarak da bilinmektedir. 30 gün kalma izni ile sınırlandırılan Küba ticari keşif vizesine başvuru yapabilmek için, Küba Konsolosluğunun seyahat amacını yazılı bir şekilde onaylaması gerekmektedir.
  • Küba iş vizesi: Küba iş vizesi, D7 iş vizesi olarak da bilinmektedir. Küba iş vizesi, 30 günlük kalma izni ile verilir ve başvuru sahibinin Küba iş vizesine başvuru yapabilmesi için bir Küba şirketi veya kurumundan davet mektubu almış olması gerekmektedir.

Küba’da çalışacak kişilerin Küba iş vizesine başvuru yapması gerekirken, toplantı, seminer, konferans gibi kariyer etkinliklerine katılım sağlayacak kişilerin Küba ticari keşif vizesine başvuru yapması gerekmektedir. İş ve ticari keşif vizesi Küba vize türleri arasında yer alan ve kariyer amaçlı seyahat edecek kişiler tarafından sıklıkla tercih edilen iki vize türüdür.

Küba İş Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Küba iş vizesi başvurusu için öncelikle Küba Büyükelçiliği’nden onay alınması gerekmektedir, daha sonra başvuru sahipleri Küba Büyükelçiliği’nden başvurularını gerçekleştirebilmektedir.

Küba Büyükelçiliği, kariyer amaçlı yapılan Küba seyahatlerinde ek bir süreci zorunlu kılmaktadır. Başvuru sahiplerinin vize başvurusu yapmadan önce Büyükelçiliğe bağlı ticaret ofisine danışıp gerekli ön onayı almaları gerekmektedir. Ön onay alındıktan sonra vatandaşların Küba iş vizesi başvurusu yapmasında bir sakınca bulunmamaktadır, fakat eğer ön onay verilmemiş ise iş vizesi başvurusu gerçekleştirilememektedir.

Küba iş vizesi başvuruları Ankara Küba Büyükelçiliğine şahsen yapılmaktadır. Şahsen yapılamayan başvurularda Küba Büyükelçiliği vize başvurusu kargo aracılığı ile de yapılabilmektedir. Şahsen yapılan başvurularda randevu alınması gerekmemektedir, mesai saatleri içerisinde de evrak teslimi yapılmaktadır. Kargo yolu ile yapılacak olan iş vizesi başvurularında, dış temsilcilik vize harcı dışında ek bir ödeme daha talep etmektedir.

Küba Ticari Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Küba ticari vizesi için gerekli olan belgeler ve evraklar aşağıda verilmiştir.

  • Ön onay belgesi: Küba Büyükelçiliği’ne bağlı ticaret ofisinden alınmış, seyahat amacını doğrular ve onaylar nitelikte olan bir adet ön onay belgesi gerekmektedir.
  • Pasaport: En az iki sayfası boş, 10 yıldan eski olmayan, Küba çıkış tarihinden sonra en az 6 ay daha geçerliliği olan bir pasaporta ihtiyaç duyulmaktadır.
  • Fotoğraf: Pasaport standartlarına uygun, en az 3 ay içerisinde çekilmiş, fonu beyaz 1 adet fotoğraf gerekmektedir.
  • Küba ticari vizesi başvuru formu: 1 adet, eksiksiz ve dikkatli bir şekilde doldurulup başvuru sahibi tarafından imzalanmış Küba ticari vizesi başvuru formu başvuru esnasında teslim edilmelidir.
  • Küba ticari vizesi başvuru dilekçesi: Başvuru sahibi tarafından yazılmış, seyahat amacının ve detaylarının aktarıldığı Küba ticari vizesi başvuru dilekçesi gerekmektedir.
  • Davet mektubu: Küba’da yer alan bir şirket veya kurum tarafından başvuru sahibi için düzenlenmiş ve Küba Konsolosluğuna hitaben yazılmış, bir adet davet mektubu gerekmektedir.
  • Banka dökümleri: Son üç ayın banka dökümü belgeleri başvuru esnasında yetkili kişiye ulaştırılmalıdır.
  • Şirket yazısı: Başvuru sahibinin çalıştığı Türkiye’deki şirket tarafından yazılmış bir adet resmi şirket yazısı başvuru belgeleri arasına eklenmelidir.
  • Seyahat sağlık sigortası: Seyahatin başlangıcından sonuna kadar geçerli olan ve başvuru sahibi adına düzenlenen bir adet seyahat sağlık sigortası belgesi mevcut olmalıdır.
  • Uçak ve konaklama rezervasyonları: Başvuru sahibinin Küba seyahati boyunca nerede konaklayacağının bilgisini gösteren belge ve uçak bileti rezervasyonu Küba ticari vizesi başvurusunda sunulmalıdır.
  • Vize harcı dekontu: Vize harcının başvuru sahibi tarafından ödendiğini gösteren bir adet vize harcı dekontu başvuru belgeleri arasına eklenmelidir.

Küba İş Vizesi Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

Küba iş vizesi başvuru formu başvuru sahipleri tarafından doldurulup teslim edilmesi gereken bir belgedir. İş vizesi başvurusu yaparken başvuru formunun teslim edilmemesi veya yanlış doldurulması başvurunun ret almasına sebep olabilmektedir.

Küba iş vizesi başvuru formunda başvuru sahibinin kişisel bilgileri, iletişim ve ulaşım bilgileri, pasaport bilgileri, Türkiye’deki iş bilgileri sorulmaktadır. Küba’da başvuru sahibini davet eden şirketin bilgilerine de başvuru formunda yer ayrılmıştır. Küba vize başvuru formu dikkatli, doğru ve eksiksiz bir şekilde başvuru sahibi tarafından doldurulmalı ve imzalanmalıdır. Başvuru formuna yazılan bilgilerin güncel olduğundan, kimlikte ve pasaportta yer alan bilgiler ile uyumlu olduğundan emin olunmalıdır. Formun bilgisayar aracılığı ile ve büyük harfler kullanılarak doldurulması gerektiği unutulmamalıdır.

Küba iş vizesi başvuru formu örneği aşağıda verilmiştir.

Küba İş Vizesi Başvuru Formu Örneği
Küba İş Vizesi Başvuru Formu Örneği

Küba Ticari Vize İçin Şirket Davet Mektubu Nasıl Yazılır?

Küba ticari vizesi başvurularında teslim edilmesi gereken belgelerden biri olan davet mektubu Küba’daki şirket tarafından başvuru sahibi için düzenlenmektedir ve Küba Konsolosluğuna hitaben yazılmaktadır.

Küba ticari vizesi için yazılması gereken davet mektubu Küba’da faaliyet gösteren şirket, firma, kuruluş veya kurum tarafından kaleme alınmalıdır. Davet mektubunda başvuru sahibinin Küba’ya yapacağı seyahatin amacı, tarihleri ve başvuru sahibine sağlanacak maddi koşullar yer almalıdır. Davet mektubunun bir aydan eski olmaması, ıslak imzalı olması ve Küba Konsolosluğuna hitaben yazılması gerekmektedir.

İş Amaçlı Küba Vizesi İçin Şirket Yazısı Nasıl Yazılır?

Küba iş vizesi başvurularında teslim edilmesi zorunlu olan belgelerden biri olan şirket yazısı, Türkiye’deki şirket tarafından Küba’daki şirkete yazılmaktadır.

Küba iş vizesi için yazılması gereken şirket yazısı, başvuru sahibinin çalıştığı Türkiye’deki şirket, kurum, kuruluş veya firma tarafından kaleme alınmalıdır. Şirket yazısında kısaca başvuru sahibinden ve başvuru sahibinin mesleğinden, Türkiye’deki ve Küba’daki şirket bilgilerinden, talep edilen vize türünden ve başvuru sahibine sağlanacak maddi koşullardan bahsedilmelidir. Şirket yazısının ıslak imzalı olması ve resmi bir üslupla yazılması gerekmektedir.

Örnek şirket yazısı aşağıda verilmiştir.

Küba Vizesi için Örnek Şirket Yazısı
Küba Vizesi için Örnek Şirket Yazısı

Küba İş Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Küba iş vizesi ortalama 10 iş gününde çıkmaktadır. Evrak eksikliği, Covid-19 sebepli aksamalar, dış temsilciliğin ticaret ofisinin veya vize biriminin yoğunluğu gibi nedenlerden dolayı vizenin sonuçlanma süresi uzayabilmektedir.

Küba Ticari Vize Ne Kadar Süre için Verilir?

Küba ticari ve iş vizeleri tek girişli olup yalnızca 30 gün kalış izni vermektedir. Küba’da daha uzun süre kalmak isteyen kişilerin vize süresini uzatması gerekmektedir.

Küba İş Vizesi Uzatma İşlemleri Nasıl Yapılır?

Küba iş vizesi uzatma işlemleri gerekli evrakların beyanı ile Küba’daki göçmenlik bürosundan yapılmaktadır.

Küba iş vizesi uzatma işlemleri için öncelikle pasaporta ve Küba iş vizesine sahip olmak gerekmektedir. Pasaporta ve Küba iş vizesine sahip olan kişilerin Küba’daki bankalardan alınmış başvuru harcı dekontunu, konaklamaya dair kanıt oluşturan belgeyi (otel rezervasyonları, yasal kiralık ev (casa particular) kaydı vb.), uçak bileti rezervasyonlarını ve seyahat sağlık sigortası belgesini Küba’daki göçmenlik bürosuna teslim ederek vize uzatma işlemlerini tamamlaması mümkündür.

Esra Karataş Yazan: Esra Karataş

Esra Karataş Orta Doğu Teknik Üniversite'sinden 2008 yılında lisans ve 2011 yılında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Mezun olduktan sonra kendi alanı olan Restorasyon ve Kültürel Miras Koruma projelerinde görev aldı. 2021 yılından beri vizem.net için Amerika ve Kanada başta olmak üzere 10'dan fazla ülke için kıdemli vize danışmanı ve içerik koordinatörü olarak çalışıyor.

Paylaş: