Mısır'ın Başkenti: Kahire Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Mısır’ın başkenti Kahire, 21.3 milyon nüfusu ile Arap Yarımadası ve Orta Doğu’nun en kalabalık şehri iken nüfus yoğunluğu açısından dünyada altıncı sıradadır. Nil Nehri’nin doğu kıyısında kurulduğu 640 yılından günümüze kadar bölgenin siyasi ve kültürel yaşamında önemli role sahip olan Kahire’nin “Muzaffer, Galip Gelen” anlamı, Arapça “Al-Qāhirah” kelimesinden gelmektedir.
Mısır’ın başkenti Kahire, Müslüman fethinden sonra Bizans İmparatorluğu'nun egemenliğinden Eyyubi Devleti ve Memlük Devletlerinin hükümdarlığı altına girmiştir ve günümüzde İslami mimarinin eski örneklerine ev sahipliği yapmaktadır. Roma, Arap ve Osmanlı dönemlerinden kalma eserlerin bulunduğu Kahire “Bin Minareli Şehir” olarak bilinmektedir ve 1979 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası statüsüne dahil edilmiştir.
Dünyanın en eski yükseköğretim kurumu olarak bilinen El-Azhar Üniversitesi Kahire sınırları içinde yer almaktadır. Nil Deltası boyunca uzanan Kahire, aralarında Giza Piramit (Keops, Kefren, Mikerinos) Kompleksi, Memphis ve Heliopolis antik kentlerinin bulunduğu Eski Mısır ile aynı coğrafyayı paylaşmaktadır. Mısır Müzesi, Cezire Adası, Tahrir Meydanı, Kahire Kalesi turistik ve tarihi açıdan Kahire’nin önemli yapıları arasında gösterilmektedir.
Kahire Hakkında 10 İlginç Bilgi Nedir?
Kahire hakkında 10 ilginç bilgi aşağıda listelenmiştir.
- Dünya harikası listesinde kalan tek kadim şehirdir.
- İnsan eliyle yapılmış en yüksek (146.7 metre) yapılardan biri olan Büyük Piramit Kahire'de bulunmaktadır.
- Dünyanın en eski yüksek öğretim kurumu olan Al-Azhar Üniversitesi Kahire topraklarındadır.
- Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanan ilk Arap yazar olarak tarihe geçen Naguib Mahfouz Kahire'de doğmuştur.
- Dünyanın en zengin mutfağına sahip şehirleri arasındadır.
- Kahire metrosu dünyadaki en işlek 15. metrodur.
- Orta Doğu'nun en büyük müzesi Kahire Müzesi’dir.
- Babil Kulesi, Kahire’nin en eski yapısıdır.
- Festival şehri olarak bilinmektedir.
- Khan el-Khalili gibi dünyanın en bilinen pazarlarına ev sahipliği yapmaktadır.
Mısır Başkenti Kahire Nerededir?
Mısır başkenti Kahire, Mısır’ın kuzeydoğusunda Akdeniz’in 165 km güneyinde, Süveyş Kanalı’nın 120 km batısında Nil Deltası etrafında kuzeyden güneye doğru uzanmaktadır. Kahire şehri Nil Nehri’ni takip etmekte ve nehrin şekline göre güneyde dar kuzeyde nehir deltasına doğru gidildikçe genişleyen yapıya sahiptir. Çöl tepelerinin arasında yer alan Kahire, yazın gündüzleri 33- 34 derece ortalama sıcaklığa sahipken sıcaklık geceleri ortalama 20- 22 derece civarına düşmektedir.
Kahire diğer şehirlere demiryolu ağıyla bağlanırken yurt dışı ve yurt içi diğer şehirlere hava yoluyla ulaşmak için Kahire’nin 15 km kuzeydoğusunda kurulan Kahire Uluslararası Havalimanı kullanılmaktadır. Mısır’da Kahire Uluslararası Havalimanı dışındaki havaalanları ise Luksor Havalimanı, Şarm El Şeyh Havalimanı, Borg El Arab Havalimanı, Sevhac Havalimanı, Abu Simbel Havalimanı, Assiut Havalimanı, Hurgada Havalimanı, Mersa Matruh Havalimanı, Marsa Alam Havalimanı, Aswan Daraw Havalimanı’dır.
Mısır’ın başkenti Kahire Giza’ya 7 km, Qalyūb’e 13 km, Al Ḩawāmidīyah’a 18 km, New Cairo’ya 22 km, Bilbays’a 50 km uzaklıktadır.
Kahire’nin Mısır’daki konumunu gösteren harita aşağıda verilmiştir.
Mısır Kahire Haritası Nasıldır?
Mısır Kahire haritası aşağıda verilmiştir.
Kahire Coğrafyası Nasıldır?
Kahire Nil Nehri boyunca kuzeyden güneye doğru özellikle doğu kıyısında 23 metre rakımda yer almaktadır. Nil Nehri’nin zaman içinde doğudan batıya doğru hareket etmesi Kahire’nin nehrin doğusuna genişlemesine neden olmuştur, nehrin hareketi aynı zamanda adaları meydana getirmiş ve adalar üzerinde yerleşime imkan tanımıştır.
Kahire’de Mukattam Tepeleri 200 metre yüksekliğindedir ve 75 metre yükseklikteki Kariye Kalesi, Mukattam Tepelerinin uzantıları üzerine kurulmuştur. Dünyanın en uzun ikinci nehri olan Nil Nehri 6.853 kilometre uzunluğundadır ve Kahire sınırları içinde Nil Deltasını oluşturduktan sonra İskenderiye’de Akdeniz’e dökülmektedir.
Kahire İklimi Nasıldır?
Kahire gece ve gündüz sıcaklık farklarının fazla olduğu, yağışların az olduğu tipik sıcak çöl iklimine sahiptir. Kahire’de sık sık gözlenen fırtınalar mart ve mayıs ayları arasında Sahra tozlarını şehre getirmekte ve mart- mayıs döneminde havanın aşırı kurumasına neden olmaktadır.
Kahire Yengeç Dönencesi üzerinde yer almaktadır ve tek yağış mevsimi olan kış aylarında gündüz güneş sebebiyle ılık geçerken geceler serin ve nemlidir. Kahire’de aralık ve mart aylarını kapsayan kış döneminde gündüzleri en yüksek sıcaklıklar 14- 22 derece arasında iken geceleri ise en düşük sıcaklıklar 5- 11 derece arasındadır, mayıs ve ekim aylarını kapsayan yaz döneminde ise gündüzleri en yüksek sıcaklıklar 40 derece geceleri ise en düşük sıcaklık 20 derece civarındadır.
Kahire’de en yüksek nem oranı %55.29 ile aralık ayında görülürken en düşük nem oranı %36.44 ile mayıs ayında görülmektedir. Kahire’de yağışlar sadece aralık ve mart ayları arasında görülürken ani sıcaklık düşüşleri yıkıcı sellere neden olmaktadır. Mısır Kahire hava durumu içinde bulunduğu sıcak çöl iklimi etkisi ve bulunduğu coğrafya nedeniyle serttir ve kurudur.
Kahire Nüfusu Kaçtır?
Mısır’ın başkenti Kahire 2021 yılı raporlarına göre 21.3 milyon nüfus ile Afrika kıtasının ve aynı zamanda Arap Dünyasının en kalabalık şehridir.
Kahire Tarihindeki Önemli Olaylar Nelerdir?
Kahire tarihindeki olayları tarihçiler Antik Mısır, Osmanlı ve yakın geçmiş dönemleri olarak ele almaktadır. Kuzey Afrika ve Levant arasındaki yollar, Mısır’ın antik çağlardaki başkenti Memphis ve dini merkez olarak adlandırılan Heliopolis gibi önemli merkezlerin bugünkü Kahire sınırları içinde olması Kahire’yi tarihi boyunca önemli kılmıştır. Kahire şehri Mısır’ın Müslüman fethinin ardından ilk olarak 640 yılında eski bir Roma kalesi olan Babil Kalesi yakınlarında Fustat ismiyle kurulmuştur. Eyyubi ve Memlükler döneminde 12. ve 16. yüzyıllar arasında Kahire, ana kent merkezi olarak kullanılmıştır.
Günümüzdeki Kahire'nin temelleri Antik Mısır olarak adlandırılan dönemde MS ilk bin yıl içinde atılmıştır. Memphis şehrinin önemini kaybetmeye başlamasının ardından Roma İmparatoru Trajan tarafından Nil Nehri’nin doğusuna Babil Kulesi inşa ettirilmiş ve yerleşim, nehrin doğusuna kaymıştır. Roma ve Bizans döneminde yapılan binaların büyük çoğunluğu Bizans- Sasani Savaşı ve Pers istilası ile yok edilmiştir ancak Saint Barbara Kilisesi, Saints Sergius ve Bacchus Kilisesi gibi yapılar Kıpti Kahire olarak adlandırılan bölgede varlıklarını sürdürmektedir.
Kahire, 24 Ağustos 1516’da I. Selim komutasındaki Osmanlı ordusunun Kansu Gavri komutasındaki Memlük ordusunu Mercidabık Muharebesi’nde mağlup ederek Mısır’ı fethetmesinin ardından siyasi gücünü kaybetmiş ve Osmanlı dönemi boyunca etkisizleştirilmiştir. Siyasi açıdan zayıflayan Kahire 16. yy ve 17. yy arasında ekonomik ve kültürel olarak gelişmeye devam etmiştir, Yemen kahvesi ve Hint tekstillerinin transfer noktası olarak tüccarları kendine çekmiştir. Orta Doğu’nun ilk matbaası 1557 yılında İtalyan Yahudileri tarafından Kahire’de kurulmuştur. Napolyon Bonaparte'ın 1798 yılında gerçekleştirdiği Mısır seferinin ardından Kahire’de oluşturduğu yönetim 1801 yılında İngiliz ve Osmanlı ordularının kuşatmasıyla teslim olmuştur. 1801 ve 1805 yılları arasında yaşanan yönetim boşluğu ve iç karışıklıklar Muhammed Ali Paşa’nın Kahire’ye vali atanmasıyla 1805 yılında son bulmuştur. Kral I. Faruk’un devrildiği 1952 yılına kadar Muhammed Ali Paşa tarafından kurulan hanedan, Mısır yönetimini elinde tutmuştur.
Kahire’deki İngiliz işgali 1952 Mısır Devrimi’nin ardından sonlanmıştır ancak İngiliz birliklerinin varlığını sürdürdüğü 1956 yılına kadar yapılan yeni köprüler ve yolların etkisiyle şehir Garden City, Zamalek ve Heliopolis’in de içinde bulunduğu alanlara doğru genişlemiştir. 1952 yılında Kahire Ateşi ve Kara Cumartesi olarak tarihe geçen ayaklanmalarda Kahire’de 700 mağaza, sinema salonu, kumarhane ve otel yok edilmiştir. İngiliz işgali sonrasında Kahire’deki büyüme hız kesmemiş Tahrir Meydanı, Nil Corniche, otobanlar, yollar ve köprüler artan nüfusa ayak uydurmaya çalışan Başkan Gamal Abdel Nasser tarafından geliştirilmiştir. 2010 yılında meydana gelen Arap Baharı olarak adlandırılan olaylar Kahire’yi de etkilemiş ve 30 yıllık Hüsnü Mübarek yönetiminin devrilmesi ile sonuçlanmıştır.
Kahire'de Yaşam Nasıldır?
Kahire’nin Maadi bölgesinde kurulmuş olan As-Salam Uluslararası Hastanesi Mısır’da hizmet veren en büyük özel hastaneler arasında yer almakta ve turistler tarafından tercih edilmektedir. Kahire’de sağlık hizmetlerinden faydalanırken sigorta kapsamına, ihtiyaç duyulan sağlık hizmetine ve dile göre tercih yapılması gerekmektedir. Trafik sıkışıklığı Kahire’nin en büyük sorunlarından bir tanesidir ve Kahire metro sistemi ile çözüm oluşturulmuştur.
Kahire’de kola 6.11 EGP, 330 ml şişe su 3.75 EGP, 1 lt süt 18.30 EGP, 12 adet yumurta 25.56 EGP, 1 kg domates 12.51 EGP, tek seferlik otobüs bileti 5.00 EGP, 1 aylık spor kulübü üyeliği 555.55 EGP’dir.
Mısır'ın Başkenti Kahire'de Ev Fiyatları Nasıldır?
Mısır’ın başkenti Kahire’de şehir merkezinde 1 yatak odalı dairenin aylık kirası ortalama 4,242.23 EGP, 3 yatak odalı dairenin aylık kirası ortalama 8,544.52 EGP ve şehir merkezinin dışında 1 yatak odalı dairenin aylık kirası ortalama 2,683.53 EGP, 3 yatak odalı dairenin aylık kirası ortalama 5,004.97 EGP’dir. Kahire şehir merkezinde bir dairenin metrekare satış fiyatı 13,153.85 EGP ve şehir merkezinin dışında bir dairenin metrekare satış fiyatı 8,310.13 EGP’dir.
Kahire’de yerleşimin Nil Nehri etrafına sıkışması, demir gibi inşaat malzeme fiyatlarının enflasyon nedeniyle artması yeni inşaatların yapılmasını kısıtlarken artan talep doğrultusunda hem var olan hem de yeni yapılan dairelerin fiyatları hızla artmaktadır.
Kahire'de Eğitim İmkanları Nasıldır?
Kahire bin yıldan daha eski bir süre önce kurulan dünyanın en eski üniversitelerinden birine ev sahipliği yapmaktadır ve toplamda 17 devlet üniversitesi, 16 özel üniversite, 89 özel yüksek öğrenim kurumu ile Afrika’nın önde gelen eğitim merkezidir. Kahire yeni kültürleri tanımak, dünyanın farklı bölgelerinden gelen diğer öğrencilerle tanışmak, uygun fiyatlarla okumak için imkanlar sunmaktadır. Kahire Amerikan Üniversitesi dünya sıralamasında 445. sırada, Kahire Üniversitesi 571. sırada, Ain Shams Üniversitesi 801. sırada yer almaktadır.
Kahire Üniversiteleri Nelerdir?
Kahire üniversiteleri aşağıda listelenmiştir
- Kahire Amerikan Üniversitesi
- Mısır Kahire Üniversitesi
- Ain Shams Üniversitesi
- Nil Üniversitesi
- Yeni Giza Üniversitesi
Mısır’ın başkenti Kahire’de yer alan Mısır Kahire Üniversitesi 1908 yılında kurulmuş hukuk fakültesi, mühendislik fakültesi, tarım fakültesi, ticaret fakültesi, hemşirelik fakültesi, eczacılık fakültesi, veterinerlik fakültesi, tıp fakültesi, eğitim bilimleri fakültesi ve bilgisayar bilimleri fakültesini barındıran ve 200.000 öğrenciye sahip bir devlet üniversitedir.
Kahire'de İş İmkanları Nasıldır?
Zengin kültüre ve köklü bir tarihe sahip olan Mısır’ın başkenti Kahire özellikle profesyoneller için popüler çalışma sahası haline gelmiştir. Mısır’ın eğitim sistemi gelişmekle birlikte kaliteli ve profesyonel iş gücü yetiştirmekte henüz yetersizdir ve üst düzey iş pozisyonlarındaki boşluklar deneyimli profesyonel göçmenlere iş imkanları yaratmaktadır.
Kahire’de eğitim ve edebiyat gibi alanlarda yetenekli profesyonellerin iş bulma imkanı oldukça fazladır. Eğitim ve öğretim gelişen sektörlerin başında gelmektedir ve özellikle İngilizce öğretmenliği Mısır iş imkanları arasında en çok talep gören meslekler arasında yer alır. Kahire finans sektöründeki kalifiye personel eksikliği deneyimli finansçılar açısından cazip fırsatlar sunmaktadır.
Kahire'de Ulaşım Koşulları Nasıldır?
Kahire Afrika kıtasında metro sistemine sahip iki şehirden biridir ve günde ortalama 4 milyon kişiyi taşıyan Kahire metro sistemi 1987’de hizmet vermeye başlamıştır. Kahire metrosu, Kahire Uluslararası Havalimanı ve şehir merkezindeki önemli noktalara hava sıcaklığından etkilenmeden kısa sürede ulaşmanın en kolay yoludur.
Kahire metrosunda orta vagonlar kadınlara ayrılmıştır ancak orta vagonlarda yer kalmaması durumunda kadınlar diğer vagonları kullanabilmektedir. Kahire metrosuna alternatif ulaşım araçları olarak taksiler, minibüsler, otobüsler ve Nil Nehri boyunca sefer düzenleyen feribotlar bulunmaktadır.
Mısır Kahire'de Gezilecek Yerler Nerelerdir?
Mısır Kahire’de gezilecek yerler aşağıda listelenmiştir
- Kahire Mısır Müzesi
- Abidin Sarayı
- Basamaklı Piramit
- Mehmet Ali Paşa Cami
- Han El-Halili Çarşısı
- Giza Piramitleri ve Sfenks
- Kahire Kulesi
- Tahrir Meydanı
- Saint Barbara Kilisesi
- Saints Sergius ve Bacchus Kilisesi
- Pharaonic Village
- Al-Azhar Parkı
- El-Ezher Cami
Kahire Mısır Müzesi Nerede?
Kahire Mısır Müzesi Nil Nehri’nin doğusunda Tahrir Meydanı’na 500 metre mesafede Qasr Al Nil bölgesinde yer almaktadır. 15 Kasım 1902 tarihinde açılan Mısır Kahire Müzesi ilk olarak 1835 yılında Mısır valisi olan Kavalalı Mehmed Ali Paşa’nın Eski Mısır uygarlığına ait tarihi eserlerin ticaretini yasaklayarak Ezbekiye bahçesinde bulunan binada koruma altına almasıyla oluşmaya başlamıştır. Fransız mimar Marcel Dourgnon tarafından neo-klasik mimaride inşa edilen Mısır Müzesi Kahire toplamda 136.000 tarihi esere ev sahipliği yapmaktadır.
Eski Mısır uygarlığına ait tarihi eserlerin sergilendiği Kahire Mısır Müzesi eserleri arasında en çok ilgi gören bölümler Kraliyet Mumyaları Odaları ve Firavun Tutankhamon’a ait değerli eşyaların sergilendiği odalardır.
Kahire Abidin Sarayı Nerede?
1874 yılında yapımını tamamlanan, Cumhurbaşkanı’nın resmi ikamet adresi ve çalışma alanı olan Kahire Abidin Sarayı, Tahrir Meydanı’nın 1.5 km doğusunda Kasr-ül Nil Caddesi üzerinde yer almaktadır. Kahire Abidin Sarayı 10 hektarlık bir alan üzerine kurulmuş ve yapımı 10 yıl sürmüştür.
Kahire Basamaklı Piramit Nerede?
MÖ 27. yy’da günümüzden 4.700 yıl önce yapımı tamamlanan Kahire Basamaklı Piramit ya da Mısır’ın üçüncü hanedanlık döneminde Firavun Zoser adına yapıldığından Zoser Piramidi olarak bilinen piramit Kahire’nin batısında Sakkara bölgesinde yer almaktadır. Kahire Basamaklı Piramiti mimari açıdan merdivenli yapısıyla diğer piramitlerden ayrılmaktadır. 62 metre yükseklikte, 40 dönümlük alanı kaplayan ve 10.5 metre yüksekliğindeki duvarlarla çevrilen Kahire Basamaklı Piramitin girişi en üst basamakta bulunmaktadır ve diğer Mısır Kahire piramitlerinden farklı olarak duvarları kabartmalarla süslenmiştir.
Kahire'de Yapılabilecek Aktiviteler Nelerdir?
Mısır’ın başkenti Kahire’de yapılabilecek aktiviteler aşağıda listelenmiştir.
- Mısır Kahire Müzesini ziyaret etmek
- Nil Nehri’nde Felluca (yerel küçük tekne) ile gezinti yapmak
- Kahire Botanik Bahçesini gezmek
- Giza Piramitlerini görmek
- Han El Halili çarşısında alışveriş yapmak
- Humus, kofta ve koshary gibi yerel lezzetleri tatmak
- Kahve içmek
- Festivallere katılmak
Mısır Kahire Gece Hayatı Nasıldır?
Mısır Kahire gece hayatı barlar, diskolar ve canlı performansların sergilendiği eğlence mekanları ile oldukça renklidir özellikle Downtown ve Zamalek bölgelerinde bulunan mekanlarda farklı aktiviteler düzenlemektedir. Kahire’nin meşhur kahve kültürü için gece serinliğinde Ahwa adı verilen çay bahçeleri ziyaret edilmektedir. Kahire’nin ünlü gece eğlence mekanları olarak After Eight, El Morocco, Crimson Cairo ve Sass gösterilmektedir.
Kahire'nin Nesi Meşhurdur?
Kahire mutfağı dünyanın en zengin mutfakları arasında gösterilmektedir ve koyun eti ile hazırlanan şıvarma, bakla ezmesi veya nohut köftesi ile baharat karışımından oluşan falafel, humus, kahve, kushari gibi Orta Doğu’ya özgü yiyecekler Kahire’nin meşhur yiyecek ve içecekleri arasında gösterilmektedir.
Kahire ve Orta Doğu mutfağına özgü falafel aşağıda verilmiştir.
Kahire'den Ne Alınır?
Kahire’den alınabilecek hediyeler aşağıda listelenmiştir
- Rustik cam eşyalar
- Cam parfüm şişeleri
- Yerel sanatçıların yaptığı el yapımı eşyalar
- Mücevher
- Tekstil ürünleri
- Papirüs kağıdı üzerine yapılmış resimler
- Piramit ve Sfenks bibloları
- El yapımı halılar
- Pamuklu ve yünlü ürünler
- Ahşap oyma ürünler
- Baharatlar
- Kaymaktaşı kullanılarak yapılan eşyalar
Kahire'de Nerede Kalınır?
Mısır’ın başkenti Kahire konaklama için farklı bütçelere hitap eden alternatifleri şehrin farklı bölgelerinde sunmaktadır. Kahire’de şehrin kalbi olarak nitelenen Tahrir Meydanı ve yakın çevresi Downtown olarak adlandırılmaktadır. Kahire’de otellerin çok olduğu Downtown dışında; Zamalek, Garden City, Eski Kahire, İslamik Kahire, Giza, Gezira Adası bölgelerinde farklı kalitede oteller bulunmaktadır. Kahire’de günlük ve haftalık olarak kiraya verilen eşyalı evlerde bulunmaktadır.
En İyi Mısır Kahire Otelleri Nelerdir?
En iyi Mısır Kahire otelleri aşağıda listelenmiştir
- Sonesta Hotel Tower & Casino Cairo
- Novotel Cairo Airport
- Ramses Hilton Hotel & Casino
- Cairo Marriott Hotel & Omar Khayyam Casino
- Radisson Blu Hotel, Cairo Heliopolis
- Steigenberger Hotel El Tahrir Cairo
- Le Meridien Cairo Airport
- Hilton Cairo Heliopolis Hotel
- Pyramisa Suites Hotel Cairo
Kahire Hakkında Bilinmesi Gereken Faydalı Bilgiler
Mısır’ın başkenti Kahire’yi ziyaret etmeden önce bilinmesi gereken bilgilere aşağıdaki başlıklarda yer verilmiştir
Kahire'de Havaalanı Var Mıdır?
Evet, Kahire Uluslararası Havaalanı yılda 16 milyondan fazla yolcu taşıma kapasitesi ile Afrika’nın ikinci büyük havalimanıdır. Kahire Uluslararası Havaalanı Kahire’nin kuzeydoğusunda şehir merkezine 22 km uzaklıktadır.
Kahire Havaalanı'ndan Şehir Merkezine Ulaşım Nasıldır?
Kahire Havaalanı’ndan metro, otobüs, taksi, araç kiralama veya özel transfer ulaşım hizmetleri ile şehir merkezine seyahat etmek mümkündür. Kahire metrosu sabah 05:00 gece 01:00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Kahire Uluslararası Havaalanı ile Kahire merkez arasında 24 saat her 13 dakikada bir otobüs seferi düzenlenmektedir ve Kahire merkezine otobüs ve metro dışında taksi ile ulaşım sağlanabilmektedir.
Türkiye'den Kahire Uçakla Kaç Saat Sürer?
Mısır’ın başkenti Kahire’ye İstanbul’dan aktarmasız uçuş saati ortalama 2 saat 12 dakika sürerken Ankara Esenboğa Havaalanından aktarmalı olarak ortalama 4 saat 55 dakika sürmektedir.
Kahire Aktarmalı Uçuşlar için Transit Vize Gerekli Mi?
Kahire Havaalanı’ndan aktarma yapacak yolcuların transit geçiş süreleri 6 saatten az ise havaalanından ayrılmamak şartı ile vize almalarına gerek yoktur.
Kahire Havaalanı’ndan transit geçiş süresi 6 saatten fazla süren uçuşlarda ve Mısır’da başka ulaşım yolları kullanılan diğer tüm geçişlerde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Mısır transit vize başvurusu yapmaları gerekmektedir.
Türkiye'den Kahire'ye Nasıl Gidilir?
Türkiye’den Kahire’ye gidecek olan umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşlarının vize alması gerekmektedir ancak diplomatik, hizmet ve hususi pasaport hamilleri 90 günü aşmayan ziyaretlerinde vizeden muaftır. Mısır, 45 yaş üstü ve 20 yaş altı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına sınır kapısında verilen vize ile 30 güne kadar Mısır’a giriş yapma imkanı tanımaktadır.
Mısır ziyaretlerinde 45 yaş üstü ve 20 yaş altı için tanınan 30 güne kadar kapıda vize ile seyahat imkanı güvenlik gerekçesiyle kesin karar anlamı taşımamaktadır; seyahat sırasında sorun yaşanmaması için Mısır Kahire vize başvurusu yapılması önerilmektedir. 20 ve 45 yaş aralığında Türk vatandaşlarının Mısır temsilciliklerine vize başvurusu yapmaları gerekmektedir.
Vizem.net, Kahire'ye gitmek isteyen kişilerin vize başvuruları için danışmanlık ve takip hizmeti sunmaktadır.
Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868
Utku Urfa graduated from Trakya University in 2020 with a bachelor's degree in Translation and Interpreting. After taking the role of both the copywriter and content editor at vizem.net in July 2021, Utku is currently working as EU Area Senior Consultant since July 2022.