Mısır Vize Reddi

Mısır Vize Reddi Nedenleri, İtiraz Hakkı ve Yeniden Başvuru

Mısır vize başvuruları yanlış belge ibraz edilmesi veya eksik belge bulunması, adli sicil kaydının olması, geçmişte vize ihlali yapılması gibi nedenlerle reddedilebilmektedir.

Türkiye’den yapılacak Mısır vizesi başvurularının olumlu sonuçlanması için başvuru evraklarının eksiksiz ve doğru hazırlanması, başvurunun sorunsuz yürütülebilmesi için önemlidir.

Mısır ve Türkiye arasındaki siyasi ilişkiler nedeniyle Türk vatandaşları için Mısır vizesi başvuru süreci zor olabilmektedir; bu nedenle belge hazırlama ve başvuru sürecinin Mısır vize danışmanlık hizmeti veren bir kurum aracılığı ile yürütmesi tavsiye edilmektedir.

Mısır vize başvurusu için: 0850 241 1868

Mısır Vizesi için Ret Kararı Hangi Kurum Tarafından Verilmektedir?

Mısır vizesi başvuruları Türkiye’de bulunan Ankara Mısır Büyükelçiliği Konsolosluk Bölümüne ya da İstanbul Mısır Başkonsolosluğuna yapıldıktan sonra değerlendirilmek üzere Mısır Dışişleri Bakanlığı’na iletilir ve vize reddi kararları da değerlendirmeyi yapan Mısır Dışişleri Bakanlığı makam tarafından verilmektedir.

Mısır Vizesi Ret Nedenleri Nelerdir?

Mısır vizesi başvurularının reddedilme nedenleri aşağıda listelenmiştir.

  • Vize başvuru formunda eksik veya yanlış bilgi beyan edilmesi
  • Kişinin adli sicil kaydının temiz olmaması
  • Kişinin bulaşıcı bir hastalığının olması
  • İki ülke arasındaki siyasi ilişkiler
  • Geçersiz veya süresi geçmek üzere olan pasaport ibraz edilmesi
  • Vize için uygun boş alanı bulunmayan pasaport sunulması
  • Kişinin ülkesine geri döneceğini kanıtlayamaması
  • Kişinin daha önce başvurduğu bir vizeyi kullanmamış olması veya vize ihlalinde bulunmuş olması
  • Seyahat sağlık sigortasının olmaması veya kapsamının yetersiz görülmesi
  • Vize türünün seyahat amacına uygun olarak belirlenmemiş olması
  • Kişinin vize uygunluğuna dair yeterli kanıtları sağlayamaması

Kişini Mısır vize başvurusundan ret alması durumunda eğer ret kararı bildirimde itiraz edilebileceğine dair bir ibare bulunuyorsa, kişi karara itiraz edebilmektedir. Vize başvurusu reddi için itiraz edemeyeceği belirtilmiş ise kişinin tekrar yeni belgeler ile vize başvurusunda bulunması mümkündür.

Mısır Vize Ret Kararına İtiraz Başvurusu Nasıl Yapılır?

Mısır vize ret kararına itiraz edebilmek için öncelikle vize ret kararının bildirildiği belgede kararın itiraza açık olduğunun belirtilmiş olması gerekir.

Vize ret kararına itiraz edilebiliyorsa, başvuru sahibinin belgede belirtilen süre içerisinde vize reddine neden olan gerekçeye dair ek belgeleri hazırlayarak ve itiraz dilekçesi yazarak vize başvurusunu yaptığı konsolosluk veya büyükelçiliğe itirazını sunması gerekmektedir.

Mısır Vize Reddi Aldıktan Sonra Tekrar Başvuru Ne Zaman Yapılabilir?

Mısır vize reddi kararından sonra tekrar başvuru yapmak isteyen kişiler için herhangi bir bekleme süresi bulunmamaktadır; ret bildiriminden hemen sonra başvuru yapılabilir.

Vize başvurusunun tekrar reddedilmesi ihtimalini düşürmek için, ret kararında gerekçe bildirilmiş ise o gerekçeye dair ek kanıt belgelerinin hazırlanması ve ret nedeninin ortadan kaldırılması gerekir; daha sonra tekrar vize başvuru ücreti ödenerek yeni başvuru gerçekleştirilebilir.

Dilhan Akkaya Yazan: Dilhan Akkaya

Dilhan Akkaya, 2019 yılında Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Vizem.net için göçmenlik hukuku ve vize başvuruları alanında danışmanlık vermektedir.

Paylaş: