Fransa Tedavi Vizesi

Fransa Tedavi Vizesi Başvuru Süreci 2023

Fransa; hastaneleri, doktorları ve uzmanları ile yüksek kalitede bir sağlık sistemine sahiptir. Hükümet fonları Fransa vatandaşlarının sağlık masraflarının %75’ini karşılamaktadır. Fransa 2018 Euro Sağlık Tüketici Endeksi’nde 18. sırada yer almaktadır; aynı zamanda Avrupa’daki en az kalp hastalığına sahip ülke Fransa’dır. Sağlık sisteminin kaliteli olmasından dolayı Fransa sağlık turizmi ile yurt dışından birçok kişiyi kabul etmektedir. Özellikle kanser tedavileri için birçok yabancı, Fransa’yı seçmektedir. Kanser tedavilerindeki yüksek başarının yanı sıra yabancıları tıbbi tedaviler için Fransa’yı seçmelerinin diğer bir sebebi ise tedavi masraflarının Amerika gibi ülkelerden çok daha ucuz olmasıdır.

Fransa’da 90 güne kadar tıbbi bir tedavi için bulunmak isteyen kişilere Fransa tıbbi tedavi vizesi verilmektedir. Fransa tedavi vizesi farklı kaynaklarda sağlık vizesi, medikal vize veya tıbbi tedavi vizesi isimleri ile bilinir. Fransa tedavi vizesi kısa süreli bir Schengen vizesi türüdür ve hamiline 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak kaydı ile Fransa’da bulunma hakkı vermektedir.

Vizem.net Fransa’ya tıbbi tedavi amaç ile seyahat etmek isteyen kişilere danışmanlık hizmeti sunan bir akredite acentedir. Tıbbi tedavi vizesi için Vizem.net başvuru sahiplerine vize başvuruları için seyahat sağlık sigortasının yapılması, vize için gerekli olan evrakların kontrol edilmesi, noter onayo ve gerekli görülen durumlarda yeminli tercüme hizmeti gibi hizmetleri hizmet vermektedir.

Detaylı bilgi için: 0850 241 1868

Fransa Tıbbi Tedavi Vizesi Kimlere Verilir?

Fransa tıbbi tedavi vizesi, Fransa’da en fazla 90 gün süre için tedavi almaya ihtiyaç duyan kişilere verilmektedir. Tıbbi terapinin ya da tedavinin 90 günden daha uzun sürmesi öngörüldüğünde, Fransa’da daha uzun süre bulunmak ve tıbbi tedavi görmek için tıbbi tedavi amaçlı ulusal vizeye başvuru yapmak gerekmektedir.

Fransa Sağlık Vizesi Nereden Alınır?

Fransa sağlık vizesi akredite acentelerden ya da yetkili vize başvuru merkezi olan VFS Global’den alınabilmektedir.

Fransa Tıbbi Tedavi Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Fransa tıbbi tedavi vize başvurusu için ilk olarak vize başvuru formunun eksiksiz ve doğru bilgiler verilerek doldurulması gerekmektedir. Vize başvuru formunun doldurulması ile birlikte vize için gerekli evraklar doğru formatta hazırlanmalı ve vize randevusu alınmalıdır. Vize randevu gününde başvuru sahibi vize için gerekli evraklarını teslim ederek biyometri bilgilerini verir; son olarak vize harcını da ödeyerek vize başvurusunu tamamlar.

Son 59 ay içerisinde Schengen vizesi almış olan kişilerin Fransa vize başvuruları, vize için gerekli evrakları Vizem.net ofisine kargolanması ile başvuru merkezine gitmeye gerek kalmadan, Vizem.net uzmanları tarafından başvuru sahibi adına yapabilmektedir. Fransa tıbbi tedavi vizesi ile ilgili detaylı bilgi 0850 241 1868 numaralı çağrı merkezi aranarak alınabilir.

Fransa Tedavi Vizesi için Başvuru Ne Zaman Yapılmalıdır?

Fransa tedavi vizesi için başvuru en erken planlanan seyahatten 6 ay öncesinde yapılabilmektedir. Herhangi bir sorunla karşılaşmamak için vize başvurusunun en geç planlanan seyahatten 1,5 ay önce yapılması gerekmektedir.

Fransa Sağlık Vizesi için Gerekli Evraklar Nelerdir?

Fransa sağlık vizesi için gerekli evraklar aşağıda listelenmiştir.

  • Pasaport: Seyahat tarihinden sonra en az 3 ay daha geçerli olan, en az 2 sayfası boş geçerli bir pasaporta sahip olmak gerekmektedir.
  • Fransa sağlık vizesi başvuru formu: Fransa sağlık vizesi başvuru formu eksiksiz ve doğru bilgiler ile doldurularak başvuru sahibi tarafından imzalanmalıdır.
  • Fotoğraf: Arka fonu beyaz olan, 35 mm x 45 mm ölçülerinde biyometrik özellikli güncel fotoğraf gerekmektedir.
  • Konaklama rezervasyonları: Seyahat sırasında konaklanacak otel ya da kiralık evin rezervasyon belgeleri sunulmalıdır.
  • Seyahat rezervasyonları: Fransa’ya gidiş ve dönüş uçak biletlerinin rezervasyonları ibraz edilmelidir.
  • Maddi yeterlilik kanıtı: Fransa sağlık vizesi için başvuru sahibinin tedavi süresince Fransa’da geçinebilecek kadar maddi kaynağa sahip olduğunu ve tedavi ücretlerini karşılayabileceğini gösteren maaş bordrosu, ek gelir belgeleri ya da banka hesap dökümleri gibi kanıtları sunması gerekmektedir.
  • Fransa seyahat sağlık sigortası: Seyahat etmeden önce seyahat süresinin tamamını kapsayan, tüm Schengen ülkelerinde geçerli seyahat sağlık sigortasının yaptırılması gerekmektedir.
  • Hastane onay yazısı: Fransa’da bulunan sağlık kuruluşu tarafından yazılan ve içeriğinde hastanın tedavi için kabul edildiği, planlanan tedavi süresi ve tedavi masraflarının detaylı bir şekilde bahsedildiği onay yazısı alınmalıdır.
  • Tedavi masraflarının ödenebileceğine ya da ödendiğine dair kanıt: Güvenilir bir sağlık sigortası kuruluşundan alınan Türkiye’de yapılan sigortanın Fransa’daki tedavi masraflarını karşılayacağını teyit eden bir mektubun sunulması veya Fransa’daki tedavi masraflarının önceden ödenmiş olduğunu gösteren kanıtların ibraz edilmesi gerekmektedir.

Yukarıda listelenen evraklar standart sağlık vizesi için istenilen evraklardır ve gerekli görülmesi durumunda başvuru sahibinden ek belgeler talep edilebilmektedir. Başvuru sahibinin sunduğu belgeler ile Fransa’da tedavi görmesi gerektiğini kanıtlaması gerekmektedir.

Fransa Tedavi Vizesi Ücreti Ne Kadardır?

Fransa tedavi vizesi ücreti yetişkinler için 80 euro, 6-12 yaş arasındaki çocuklar için ise 40 eurodur; 6 yaşından küçük çocuklar için vize ücretsizdir. Vize ücretine ek olarak VFS Global’e 40 euro vize servis ücretinin ödenmesi gerekmektedir.

2022 yılı için seyahat sağlık sigortasının yapılması, vize başvuru harcı, rezervasyon işlemlerinin yapılması, vize başvuru formunun doldurulması, gerek duyulan durumlarda yeminli tercüme ve danışmanlık ücreti dahil olarak Fransa tedavi vizesi masrafları ortalama olarak 185 euro tutmaktadır.

Fransa Medikal Vize Kaç Günde Çıkar?

Fransa medikal vizesi ortalama 15 gün içerisinde çıkmaktadır; ancak başvurunun değerlendirme sürecinde başvuru sahibinden ek evrak istenmesi gibi nedenlerden dolayı işlem süresi 45 güne kadar uzayabilmektedir. Yaşanabilecek gecikmeler dolayısıyla erken vize başvurusu yapılması önerilmektedir. Fransa ve Türkiye’nin resmi tatil günleri öncesinde dış temsilciliklerin vize departmanlarındaki yoğunluktan dolayı işlem sürelerinin uzaması mümkündür.

Fransa Sağlık Vizesi Başvuru Durumu Nasıl Sorgulanır?

Fransa sağlık vizesi başvuru takibi, başvurunun yapıldığı aracı kurum VFS Global’in internet sitesi üzerinden yapılabilmektedir. Başvuru sahipleri başvuru durumlarını VFS Global üzerinden SMS veya e-mail üzerinden veya online olarak takip edebilmektedir. Başvuru değerlendirildikten sonra pasaport VFS Global’e iade edildiğinde başvuru sahibine bilgilendirici bir mail gönderilmektedir.

Online olarak VFS Global üzerinden başvuru durumunu takip etmek için VFS Global internet sitesinin başvuru takip sayfasına girilmesi ve referans numarası ile soyisim bilgilerinin verilmesi gereklidir. Başvuru takibi için kullanılacak referans numarası, başvuruda verilen fatura üzerinde yazmaktadır. Başvuru durumu ile ilgili daha detaylı bilgi almak için SMS ile başvuru takibi yapılabilmektedir.

Vizem.net ile Fransa sağlık vizesi başvurusu yapıldığı takdirde başvuru sahibine başvuru durumu ile ilgili bilgiler SMS yolu ile aktarılmaktadır ve buna ek olarak Vizem.net internet sitesi üzerinden de başvuruyu sorgulamak mümkündür.

Fransa Tedavi Vizesi Ne Kadar Süre için Verilir?

Fransa tedavi vizesi, turist vizesi gibi 180 günlük süre içerisinde 90 gün süre için verilmektedir. Fransa tedavi vizesi kısa süreli, C tipi bir Schengen vizesidir.

Fransa Tıbbi Tedavi Vize Süresi Uzatılabilir Mi?

Fransa tıbbi tedavi vize süresi, hastanın durumunun gerektirdiği şartlarda uzatılabilmektedir. Vize süresini uzatmak için hastanın bazı belgeleri ibraz etmesi gerekmektedir.

Bir hastanın Fransa’daki tıbbi tedavisinin 90 günden fazla sürmesi durumunda yapılacak vize uzatma işlemi için bir sağlık kuruluşundan ya da ilgili doktordan alınan sağlık raporu sunulmalıdır. Fransa’da vize uzatma işlemi için tüm prosedürler Fransa’daki yetkili makamlar tarafından yürütülmektedir.

Fransa Sağlık Vizesi ile Hangi Haklara Sahip Olunur?

Fransa sağlık vizesi kısa süreli bir vize türü olduğu için hamiline Fransa’da çalışma veya oturma hakkı vermemektedir. Fransa’daki tedavisi 90 günden uzun sürecek kişilerin uzun süreli ulusal Fransa vizesi başvurusu yapması gerekmektedir.

Fransa tıbbi tedavi vizesi bir kısa süreli Schengen vizesi olarak, 180 gün içerisinde 90 güne kadar Schengen bölgesindeki bütün ülkelere seyahat edilmesine izin verir. Çok girişli olarak alınan vizeler ile birden çok kez Schengen bölgesinden ayrılmak ve tekrar bölgeye giriş yapmak mümkün olur.

Fransa için Tıbbi Tedavi Vizesi Almak Zor Mudur?

Fransa için tıbbi tedavi vizesi almak gerekli vize evraklarının eksiksiz ve doğru formatta hazırlanması ile başvuru sahibinin istenen kriterlere uygun olması durumunda kolay olmaktadır.

Fransa Sağlık Sistemi ve Hizmetleri Nasıldır?

Fransa Sağlık Sistemi ve Hizmetleri Nasıldır?
Fransa Sağlık Sistemi ve Hizmetleri Nasıldır?

Fransa sağlık sistemi, yüksek kalitesi ve yenilikçi araştırmaları ile tüm dünyadan hastaları kabul etmektedir. Fransa sağlık sistemi özellikle kalp hastalıkları, kanser tedavileri ve ortopedik müdahaleler alanlarında dünya sıralamasının en üst sıralarında bulunur. Fransa tıbbi araştırmaları 13 Nobel ödülüne layık görülmüştür.

Fransa, tıbbi nedenlerden dolayı tedavi olmak isteyenlere tedavi ihtiyaçlarını kanıtlama şartı ile tıbbi tedavi vizesi vermektedir. Fransa’nın tedavi masrafları diğer Avrupa ülkeleriyle karşılaştırıldığında daha düşük olduğundan ve ülkeye gelen hastalara konaklama için birçok farklı seçenek sunulduğundan dolayı, Fransa sağlık hizmetleri sıklıkla tercih edilmektedir. Fransa sağlık sistemi özellikle jinekoloji, nöroloji, kardiyoloji, onkoloji, pediatri ve rehabilitasyon servisleri ile öne çıkmaktadır.

Dilhan Akkaya Yazan: Dilhan Akkaya

Dilhan Akkaya, 2019 yılında Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Vizem.net için göçmenlik hukuku ve vize başvuruları alanında danışmanlık vermektedir.

Paylaş: