Fransa Vizesi için Sponsor Dilekçe Örneği

Fransa Vizesi Sponsor Dilekçe Örneği Nasıl Yazılır?

Fransa vizesi sponsorluk dilekçesi, Fransa vize görüşmesine gidildiğinde başvuru sahibinin sunması gereken destekleyici belgelerden biridir. Başvuru sahibi Fransa’ya olan seyahati sırasında masraflarını karşılayamayacak durumda ise sponsor olacak kişinin başvuru sahibinin seyahat, konaklama, yeme içme ve diğer masraflarını karşılayacağını beyan eden sponsorluk dilekçesinin Fransa vize görüşmesi sırasında sunulması çok önemlidir.

Fransa vizesi sponsorluk dilekçesi, sponsor tarafından yazılmalıdır ve başvuru sahibi ile sponsor arasındaki ilişki ve karşılanacak masraflar gibi detayların dilekçede verilmiş olması gerekmektedir. Fransa vizesi sponsorluk dilekçesinin geçerli olabilmesi için, sponsorun kimliğini ve maddi fonlarını kanıtlayan belgelerin sponsorluk dilekçesine eklenmiş olması gerekmektedir.

Türkiye'den yapılan Fransa vize başvurularında Türkiye'nin onay oranı en yüksek akredite vize merkezi olan Vizem.net tüm sponsorlu Fransa vizesi başvuruları için danışmanlık ve takip hizmeti vermektedir.

Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868

Fransa Vizesi için Kimler Sponsor Olabilir?

Fransa vizesi için sponsor olabilecek kişilerin listesi aşağıda verilmiştir.

  • Aile ve akrabalar: Fransa vizesi için sadece anne ve baba gibi 1. dereceden akrabalar sponsor olabilmektedir.
  • Eş: Fransa vizesine başvuran kişinin eşi sponsor olabilmektedir.
  • İşveren: Yabancı uyruklu vatandaşların istihdam amacıyla ülkeye girişine genellikle izin verilmektedir ve resmi bir iş teklifi veren işverenlerinin sponsor olmuş olması gerekmektedir. İşveren, Fransa vize başvurusunda bulunan kişilerin kendileri için çalışacağını ve ülkenin yasal bir çalışanı olacağını belirtmektedir.
  • Tüzel kişiler: Fransa’da faaliyet gösteren şirketler veya bir sivil toplum kurumu, yükseköğretim sağlayıcısı veya bir okulun mütevelli heyeti gibi devlet kurumları da Fransa vizesi için sponsor olabilmektedir.

Fransa Vize Başvurularında Kimler için Sponsor Olunabilir?

Fransa vize başvurularında öğrenciler, çocuklar, ev hanımları, çalışmayan kişiler gibi geliri olmayan kişiler ve ticari seyahatlerde şirket çalışanları için sponsorlu vize başvurusu yapılabilmektedir.

Fransa Sponsorlu Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Fransa sponsorlu vize başvurusu için öncelikle vize başvuru formunun doldurulması ve gerekli evrakların hazırlanıp vize randevusunun alınması gerekmektedir.

Fransa sponsorlu vize başvurusu için gereken evrakların tamamlanmasından sonra vize başvuru merkezinde evrakların teslimi, biyometri işlemlerinin tamamlanması ve vize ücretinin ödenmesi gerekmektedir. Fransa sponsorlu vize başvurusu için gerekli evrakların teslimi sırasında sponsor mektubu ve diğer sponsor belgelerinin de teslim edilmesi gerekmektedir.

Fransa Vize Sponsor Dilekçesi Nasıl Yazılır?

Fransa vize sponsor dilekçesinin Fransa Elçiliğine hitaben “Sayın Bay/Bayan” şeklinde başlaması ve ardından dilekçeyi yazan kişinin kişisel bilgilerini, ikamet bilgilerini, ne iş yaptığını, ilgili dilekçenin ne sebeple yazıldığını ve kim için yazıldığını içeren bilgilerle devam etmesi gerekmektedir. Fransa vizesi başvuru sahibinin seyahat masraflarının nasıl karşılanacağı, planlanan seyahat tarihleri ve eğer başvuru sahibi sponsor dilekçesini yazan kişinin ikamet adresinde konaklayacak ise sponsor olacak kişinin adres bilgileri Fransa vizesi sponsor dilekçesine eklenmelidir.

Schengen bölgesinde iken Fransa vizesi başvuru sahibiyle vakit geçirilecekse ziyaret edilmesi planlanan yerlerin kısa bir paragrafta seyahat güzergahı olarak Fransa vize sponsor dilekçesine eklenmesi önerilmektedir. Gönderilen Fransa vize sponsor dilekçesine destekleyici belgeler eklendiği belirtilmelidir. Fransa vizesi sponsor dilekçesi sonuna isim soyisim, altına imza atılması gerekmektedir ve dilekçenin yazıldığı tarih gibi ayrıntılar atlanmamalıdır.

Fransa Vizesi Sponsor Dilekçe Örneği

Fransa vizesi sponsor dilekçe örneği aşağıda verilmiştir.

Tarih:

Göçmen Bürosu Memuru

Elçiliğin adı:

Elçiliğin adresi:

Elçiliğin telefon numarası:

Fransa vizesi sponsorluk dilekçesinin yazıldığı (başvuru sahibinin adı) ‘nın pasaport numarası: _______________

Sayın Bay/Bayan,

Ben (Sponsorun ev adresinde) ikamet eden (sponsorun tam adı) ve Fransız vatandaşı, bu dilekçeyi (ebeveyn/kardeş/arkadaş/diğer), (başvuru sahibinin adı) vize başvurusunu desteklemek için yazıyorum.

(Ebeveyn/kardeş/arkadaş/diğer) (başvuru sahibinin adı)’nın Fransa’daki ziyaretinin amacı (seyahat sebebi belirtilmelidir.) (GG/AA/YYYY biçiminde seyahat başlangıç tarihi belirtilmelidir)’den (GG/AA/YYYY biçiminde seyahatin bitiş tarihi belirtilmelidir)’e kadar Fransa’da olacaktır.

Yukarıda belirtilen seyahat tarihleri boyunca (şehir/yer adları) adresini ziyaret edeceğiz. Ayrıca, (başvuru sahibinin adı), (sponsorun adresi veya otel adresi)‘nde kalacaktır. Seyahatin tüm masraflarını (fon sağlama araçları) aracılığıyla karşılayacağım.

Saygılarımla.

(Sponsorun adı)

(Sponsorun ev adresi)

(Sponsorun telefon numarası)

(Sponsorun mesleği)

(Sponsorun imzası)

Fransa Vizesi için Sponsor Dilekçesi Yazılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Fransa vizesi için sponsor dilekçesi yazılırken dikkat edilmesi gereken noktalar aşağıda listelenmiştir.

  • Fransa vizesi için sponsor dilekçesi yazılırken dilekçenin fazla kişisel olmamasına dikkat edilmelidir. Sponsor dilekçesinde başvuru sahibiyle sponsorun ilişkisinin yazılması dışında sponsorun başvuru sahibini ne kadar özlediği ve sevdiği gibi özel detayların yazılmasından kaçınılmalıdır çünkü konsolosluk görevlilerinin dikkate alacağı tek bilgi sponsorun başvuru sahibinin masraflarını karşılayacak olmasıdır. Fransa vizesi sponsor dilekçesinin fazla kişisel ve uzun şekilde yazılmaması şiddetle tavsiye edilmektedir.
  • Fransa vizesi sponsor dilekçesinde gereksiz detaylar ve bilgilere yer verilmemelidir. Sponsor dilekçeyi yazarken başvuru sahibinin konaklaması, masraflarının karşılanması ve başvuru sahibiyle olan seyahat rotası gibi bilgiler dışında başvuru sahibiyle yemeğe nereye gidileceği ve yeme içme masraflarının ne kadar tutacağı gibi fazla detaylardan kaçınmalıdır. Fransa vizesi sponsor dilekçesinde başvuru sahibinin sponsorunun karşılayacağı mali tutarı ve başvuru sahibinin bu tutarla hangi harcamaları karşılayabileceği gibi detayların verilmesi yeterli olacaktır.
  • Fransa vizesi sponsor dilekçesi çok uzun tutulmamalıdır. Sponsor dilekçesini kontrol eden görevliler sayfalarca yazılmış dilekçeleri okumaktansa bir veya iki paragrafta verilmiş detayları okumayı tercih ederler.
  • Fransa vizesi sponsor dilekçesinde verilen seyahat tarihleri, kişisel bilgiler, doğum tarihi ve yeri, pasaport numarası gibi bilgiler vize için sunulan diğer belgelerdeki bilgilerle tutarlı olmalıdır.
  • Fransa vizesine sponsor olacak kişinin, eğer çalışıyorsa, ne iş yaptığının belirtilmesi vize başvurusunun daha çok dikkat çekmesini sağlayacaktır, bu sebeple sponsorun mesleğine dilekçede kesinlikle yer verilmelidir.
  • Fransa vizesi sponsor dilekçesi konaklama kanıtı olarak gösterilmemelidir ve bu yüzden dilekçe yazılırken otel rezervasyonu ve sponsorun ikametgahı gibi bilgiler dilekçede yer almalıdır.
  • Fransa vizesi sponsorluk dilekçesi resmi bir dille yazılmalıdır ve başvuru sahibinden bahsedilirken üçüncü şahıs anlatımı kullanılarak bahsedilmelidir.

Fransa Vize Sponsor Belgeleri Nelerdir?

Fransa vizesi sponsor belgeleri aşağıda listelenmiştir.

  • Fransa vizesi sponsor dilekçesi: Sponsor olacak kişi tarafından Fransız elçiliğine yazılmış sponsor dilekçesi gerekmektedir.
  • Sponsor kimlik kartı ya da pasaportu: Fransa vizesi için sponsor olacak kişinin kimlik kartı veya geçerli pasaportu gerekmektedir.
  • Sponsora ait banka hesap özeti: Fransa vizesi için sponsor olacak kişinin son 3 aya ait ve bankadan imzalı ve kaşeli şekilde alınmış banka hesap özeti gerekmektedir.
  • Sponsora ait gelir belgeleri: Sponsorun maaş bordroları, emekli ise emeklilik
  • belgesi gibi gelir belgelerini sunması gerekmektedir.
  • Sponsorun mal varlıklarına ait belgeler: Tapu, araç ruhsatı gibi sponsorun mal varlığını gösteren belgeler sunulmalıdır.
  • Seyahat planı: Fransa vizesi için sponsor olacak kişi vize başvuru sahibine seyahati esnasında eşlik edecekse bir seyahat planı sunulmalıdır.
  • Sponsor ile başvuru sahibinin ilişkisine dair belgeler: Sponsor olacak kişi başvuru sahibinin eşi ise evlilik belgesi, birinci dereceden akrabası ise doğum belgesi veya tam vukuatlı nüfus kayıt örneği, şirket çalışanı ise iş sözleşmesi gibi belgeler sunulmalıdır.

Fransa vizesi için sponsor olacak kişi, başvuru sahibi için sponsor dilekçesini yazmayı bitirdiğinde dilekçenin en sonuna imza atmalı ve dilekçeyi destekleyici belgelerle birlikte başvuru sahibine göndermelidir. Fransa vize sponsorluğu için destekleyici belgeler taranabilir şekilde gönderilebilir ancak kimlik veya pasaport dışındaki destekleyici belgelerin aslının gönderilmesi önerilmektedir. Schengen vizesi sponsor evrakları Schengen vizesi için gerekli olan diğer belgelerin yanında başvuru sahibi tarafından sunulmalıdır.

Sponsorlu Fransa Vizesi Başvurularında Vize Onayı Kesin Midir?

Hayır, sponsorlu Fransa vizesi başvurularında vize onayı kesin değildir. Vize başvurularında sponsor dilekçesi sunulması vize onay ihtimalini artırmaktadır fakat kesin onay sağlamamaktadır.

Schengen ülkeleri başta olmak üzere 2022 yılı yazından itibaren Türk vatandaşları tarafından yapılan başvurularda ret oranı artış göstermiştir. Vizem.net son 5 yıl içerisinde sponsorlu vize başvurularında %94,6 vize onay oranı ile vize onay oranı en yüksek akredite şirket olmuştur.

Sponsorlu Fransa Vizesi Başvurusu Kaç Günde Sonuçlanır?

Sponsorlu Fransa vizesi başvuru süresi başvuran kişinin uyruğuna, kalış amacına ve konsolosluğa bağlı olarak değişmektedir.

Kısa süreli Fransa vizesi başvurusunda bulunmak için başvuru işlemlerinin planlanan ziyaretten en az iki hafta önce yapılmış olması gerekmektedir ancak planlanan ziyaretten 6 aydan daha önce yapılamaz.

Sponsorlu Fransa vizesi için bir randevu sistemi mevcut olduğundan son başvuru tarihlerine ilişkin olarak gerekli önlemleri almak başvuru sahibinin sorumluluğundadır. Bazı vize türleri medeni durum gibi özel kontrolleri veya farklı Fransız makamlarına danışılmasını gerektirebilir ve bu tür durumlar sponsorlu Fransa vizesi için sonuç alma sürecini uzatabilir.

Dilhan Akkaya Yazan: Dilhan Akkaya

Dilhan Akkaya, 2019 yılında Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Vizem.net için göçmenlik hukuku ve vize başvuruları alanında danışmanlık vermektedir.

Paylaş: