Mısır Oturum İzni

2023'te Mısır Oturma İzni Başvuru ve İşlemleri

Mısır, Afrika ve Asya kıtalarının kesişiminde yer alan bir ülkedir. Bulunduğu bölgenin en yüksek nüfusuna sahip ülkesi olan Mısır tarım, hayvancılık ve turizm yönünden gelişmiştir. Çok kapsamlı ve üç aşamadan oluşan bir eğitim sistemi olan Mısır’da üniversite mezunları yüksek maaşlar ile iş imkanı bulabilmektedir. Mısır’da iş imkanlarının fazla olması yabancı ülke vatandaşlarının çalışmak için Mısır’ı tercih etmesine neden olmaktadır. 3 aydan uzun süreli çalışmalar için gerekli olan Mısır oturma izni 1, 3 ve 5 yıl olarak verilmektedir. Mısır oturma izni, izin süresi bitmesine rağmen gerekli belgelerin temin edilmiş olma şartı ile uzatılabilmektedir.

Türkiye'den yapılan vize başvurularında en yüksek onay oranına sahip akredite acente Vizem.net, Mısır oturum izni başvuru ve takip işlemlerinde danışmanlık ve takip hizmeti sunmaktadır.

Bilgi ve başvuru: 0850 241 1868

Mısır Oturum İzni Türleri Nelerdir?

Mısır oturum izni türleri aşağıda listelenmiştir.

  • Mısır öğrenci oturma izni
  • Mısır çalışma oturma izni
  • Mısır aile birleşimi oturma izni
  • Mısır yatırımcı oturma izni (Mısır altın vize)
  • Mısır mülteci oturma izni

Mısır Oturum İzni Nasıl Alınır?

Mısır oturum izni, Mısır’a turist vize ile giriş yapılarak alınmaktadır. Mısır’da bulunan otoriteler tarafından verilen oturum izni için öncelikle Mısır’a turist vizesi ile giriş yapılmalı ardından Mısır Göç Ofisine oturum izni için şahsen başvuru yapılmalıdır.

Oturum İzni için Mısır Vizesi Nasıl Alınır?

Oturum izni için Mısır vizesi almadan önce, Mısır turist vizesi alınmalıdır. Mısır turist vizesi başvurusu Ankara Mısır Büyükelçiliği ya da İstanbul Mısır Başkonsolosluğu’ndan şahsen yapılmalıdır.

İki aşama ile verilen Mısır turist vizesi için öncelikle ön başvuru yapılarak gerekli belgeler sunulmalı, yapılan ön başvurunun onaylanması halinde vize işlemlerine devam edilmelidir. Mısır turist vizesi için İstanbul ve Ankara’da yapılacak ön başvuru işlemleri farklıdır. İstanbul Mısır Başkonsolosluğuna yapılacak Mısır turist vizesi ön başvurusu için gerekli evraklar taranarak dijital ortama yüklenmeli, sonrasında dış temsilciliğe mail olarak gönderilmelidir. Ankara Mısır Büyükelçiliğinde yapılacak Mısır turist vizesi ön başvurusu için ise büyükelçiliğe fiziken gidilmeli ve gerekli evraklar teslim edilmelidir.

Mısır dış temsilciliklerine yapılacak ön başvurudan sonra Mısır vize işlemleri için başvuru sonucu beklenmelidir. Başvuru yapılan dış temsilcilik Mısır turist vizesi ön başvurusunun onaylanması halinde, başvuru yapan kişiye onay maili göndermektedir. Onay maili gelen başvuru sahipleri İstanbul için randevu alarak, Ankara için belirlenen gün ve saatte randevusuz olarak dış temsilcilik üzerinden başvurusunu tamamlamalıdır.

Mısır turist vizesi başvurusu için ödemesi yapılan uçak bileti, otel rezervasyonu, banka hesap dökümü, İstanbul dış temsilciliğine başvuru yapanlar için taranan belgelerin orijinalleri, biyometrik fotoğraf, pasaport ve nakit olarak ödenmesi gereken vize başvuru ücreti dış temsilciliğe sunulmalıdır. Mısır turist vizesi başvurusunda randevuda sunulan belgelerde problem olmaması halinde vize ücreti nakit olarak ödendikten sonra, vize bilgileri pasaporta işlenmektedir.

Mısır Göç Ofisi'ne Oturum İzni Başvurusu Nasıl Yapılır?

Mısır Göç Ofisine oturum izni başvurusu, Mısır’a giriş yaptıktan sonra yapılmaktadır. Mısır’da oturum izni almak isteyen kişi, Mısır’a giriş yaptıktan hemen sonra en yakın polis karakoluna giderek kimlik ve adres kaydı yaptırmalı ve hemen sonrasında ya da eş zamanlı olarak Mısır Göç Ofisi’nden randevu almalıdır. Mısır Göç Ofisi’nden alınan randevuya gerekli belgeler ile gidilerek Mısır oturum izni başvurusu yapılmalıdır. Mısır’da çalışma amacıyla oturum izni başvurusu yapan kişiler, öncelikle sağlık testi yaptırmalıdır.

Mısır Göç Ofisine gerekli evrakların teslim edilmesi ve başvuru harcının ödenmesi, Mısır oturum izni başvurusu için yeterli olmaktadır. Mısır oturum izni başvurusunu tamamlayan kişiler, 2-3 ay süren güvenlik değerlendirilmesinin sonucunu beklemelidir. Güvenlik kontrolü olumlu değerlendirilen kişilere önce 6 aylık Mısır oturum izni verilmektedir. Mısır’da oturum izni için aylık sürenin ardından ilgili evrakları temin edilmesinden sonra bu süre 5 yıla kadar uzatılmaktadır.

Mısır Oturum İzni Başvurusu için Gerekli Belgeler Nelerdir?

Mısır oturum izni başvurusu için gerekli belgeler aşağıda listelenmiştir.

  • Pasaport : En az 2 yıl geçerli pasaportun orjinali götürülmelidir.
  • Fotoğraf : 4cm x 6cm ölçüsündeki nötr bir ifadeye sahip, beyaz arka plan üzerine renkli, yüzün önde, gözlerin açık, ağzın kapalı olduğu 3 biyometrik fotoğraf götürülmelidir.
  • Mısır oturum izni başvuru formu : Mısır çalışma izni başvuru formu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulmalı ve başvuru sırasında götürülmelidir.
  • Mısır oturum izni başvuru harcı : Başvuru harcı nakit olarak ödenmeli ve dekont ibraz edilmelidir.

Mısır Oturma İzni Başvuru Ücreti Ne Kadar?

Mısır oturma izni başvuru ücreti 1.712 Mısır lirasıdır.

Mısır Oturma Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar?

Mısır oturma vizesi Mısır Göç Ofisine yapılan başvurudan sonra güvenlik testinin sonuçlanmasına bağlı olarak 2-4 ayiçerisinde çıkmaktadır.

Mısır Oturum İzni ile Vatandaşlık Alınabilir Mi?

Mısır’da oturum izni ile vatandaşlık alınabilmektedir. Mısır oturum izni ile vatandaşlık almak isteyen kişilerin Mısır’da 10 yıl ikamet süresini tamamlamış olması gerekmektedir.

Mısır yatırımcı oturum iznine sahip kişiler için oturum izni alma süresi 6 ya da 9 ay arasında değişmektedir. Adli sicili temiz, Arapça dil yeterliliğine sahip kişiler Mısır vatandaşlığı alabilmektedir.

Mısır'da Oturum İzni Almanın En Kolay Yolu Nedir?

Mısır’da oturum izni almanın en kolay yolu Mısır yatırımcı iznine sahip olmaktır. Mısır yatırımcı vizesine başvuru yapan kişi aile üyelerini de yanına alabilmektedir.

Mısır oturum izni alabilmek için en kolay yol olan yatırım vizesini almak için Mısır’da yatırım yapmak gerekmektedir. 400.000 dolar ABD doları ile yatırım yaparak, şirketin en az %40’ına sahip olarak, 500.000 ABD doları ile gayrimenkul satın alarak veya Mısır Merkez Bankası’nın hesabına 250.000 ABD dolarını karşılıksız yatırarak Mısır yatırımcı vizesi sahibi olunmaktadır.

Dilhan Akkaya Yazan: Dilhan Akkaya

Dilhan Akkaya, 2019 yılında Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Vizem.net için göçmenlik hukuku ve vize başvuruları alanında danışmanlık vermektedir.

Paylaş: