Yeni Zelanda Aile Birleşimi Vizesi

Yeni Zelanda Aile Birleşimi Vizesi Danışmanlık Hizmetleri

Aile birleşimi vizesi vatandaşlık veya oturma izni ile Yeni Zelanda’da ikamet eden kişilerin eşleri, 24 yaş ve altındaki çocukları veya ebeveynlerinin Yeni Zelanda’ya taşınmak için başvurabilecekleri bir oturum vizesi türüdür.

Vizem.net, Yeni Zelanda'da yaşayan aile üyesinin yanına taşınmak isteyen kişilerin aile birleşimi vize başvurularında tüm süreç için danışmanlık ve takip hizmeti sunan akredite kuruluştur.

Detaylı bilgi için: 0850 241 1868

Kimler Yeni Zelanda Aile Birleşimi Vizesine Başvurabilir?

Yeni Zelanda aile birleşimi vizesine Yeni Zelanda vatandaşı olan ya da Yeni Zelanda’da ikamet eden kişilerin eşleri, kendilerine bağlı çocukları veya ebeveynleri başvurabilir.

Yeni Zelanda Aile Birleşimi Vizesi Şartları Nelerdir?

Yeni Zelanda aile birleşimi vizesi şartları eş, çocuk ve ebeveyn başvuruları arasında değişiklik göstermektedir.

Eşler için Yeni Zelanda Aile Birleşimi Vizesi Şartları Nelerdir?

Eşler için Yeni Zelanda aile birleşimi vizesi şartları kapsamında, Yeni Zelanda’da yaşayan eşin daha önce en fazla bir kez bir partnerin ikamet başvurusunu desteklemiş olması gerekmektedir. Yeni Zelanda’da bulunan partnerin geçmiş 5 yıl içerisinde; başka bir partnerin başarılı ikamet başvurusunu desteklememiş olması, önceki partneri bir ikamet başvurusuna dahil etmemiş olması ve partner olarak başka bir aile birleşimi vizesine dahil edilmemiş olması, eşler için aile birleşimi vize şartlarındandır.

Yeni Zelanda’daki partnerin ayrıca sınır dışı edilmemiş ve sınır dışı edilme işlemi askıya alınmamış olmalıdır. Yeni Zelanda’da ikamet eden kişi Yeni Zelanda’ya yerleşmek isteyen eşini destekleyebileceğini göstermek için kişisel ve eşi hakkındaki bilgileri içeren formu eksiksiz ve doğru beyanlarla doldurmakla yükümlüdür.

Çocuklar için Yeni Zelanda Aile Birleşimi Vizesi Şartları Nelerdir?

Çocuklar için Yeni Zelanda aile birleşimi vizesi şartları arasında çocuğun 24 yaşında veya daha küçük olması, bekar olması ve ebeveynine ekonomik olarak bağımlı durumda olması yer almaktadır. 17 yaşından küçük olan, 18-24 yaş aralığında olup kendi çocuğu bulunmayan, partneri ile birlikte yaşamayan ve 21-24 yaş aralığında olup finansal olarak bir yetişkinden destek alan kişiler, Yeni Zelanda vize şartları kapsamında bağımlı olarak kabul edilmektedir.

Ebeveynler için Yeni Zelanda Aile Birleşimi Vizesi Şartları Nelerdir?

Ebeveynler için Yeni Zelanda aile birleşimi vizesi şartları ekonomik yeterlilik içermektedir. Çocuklarının yanına Yeni Zelanda’ya yerleşmek isteyen ebeveynlerin en az 4 yıl boyunca 1 milyon Yeni Zelanda doları değerinde yatırım yapması, yıllık gelirlerinin 60 bin Yeni Zelanda dolarının üzerinde olması ve ülkeye yerleşmek için 500 bin Yeni Zelanda doları birikimlerinin olması gerekmektedir.

Yatırım yapılacak miktarlar yasal yollarla elde edilmiş olmalıdır ve banka hesap özeti, tapu veya hisse senetleri ile kanıtlanmalıdır. Yapılan yatırım Yeni Zelanda doları cinsinden yapılmalı, ticari geri dönüş sağlamalı, Yeni Zelanda ekonomisine katkı sağlama potansiyeline sahip olmalı ve yasal bir girişime dayanmalıdır.

Yeni Zelanda Aile Birleşimi Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yeni Zelanda aile birleşimi vize başvurusu başvuran kişinin aile bağına göre değişiklik göstermektedir. Eş ve bağımlı çocukların başvuru süreçleri ebeveynlerin başvuru sürecinden farklıdır. Eş ve çocuklar hem fiziksel hem online başvuru yapabiliyorken, ebeveynler sadece internet üzerinden başvuru yapabilmektedir. Pandemi önlemleri sebebiyle Yeni Zelanda şu anda vize başvurularını kabul etmemektedir ve Temmuz 2022’den itibaren vize başvuruları kabul edilmeye başlanacaktır.

Vizem.net danışmanlığında yapılan Yeni Zelanda vize başvurularında, başvuru sahibinin vize merkezine gelmesine gerek kalmadan, gerekli evrakların İstanbul merkez ofisine iletilmesi ile başvuru işlemleri uzman danışmanlar tarafından tamamlanabilmektedir.

Eş ve Çocuklar için Yeni Zelanda Aile Birleşimi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Eş ve çocuklar için Yeni Zelanda aile birleşimi başvurusu hem fiziksel hem de online olarak Türkiye'de Yeni Zelanda vize başvuruları için hizmet veren yetkili aracı kurum ve akredite vize acenteleri üzerinden yapılabilmektedir.

Online olarak yapılacak Yeni Zelanda aile birleşimi vize başvuruları için https://www.immigration.govt.nz/new-zealand-visas/apply-for-a-visa internet sitesi üzerinden uygun aile birleşimi vizesi türü seçildikten sonra açılacak sayfada başvuru butonuna tıklanması gereklidir. Kişi, başvuru butonuna tıklandıktan sonra https://apply.immigration.govt.nz sayfasına yönlendirilir ve burada RealMe hesabı oluşturularak başvuru yapılabilmektedir. Başvurunun devam edebilmesi için kredi ya da banka kartı, pasaport, fotoğraf ve başvuru için gerekli diğer destekleyici evrakların hazır bulundurulması gerekmektedir. RealMe hesabı oluşturduktan sonra gerekli evraklar yüklenerek başvuru gerçekleştirilir. Online başvuru yapıldıktan sonra pasaport aslı ile başvurunun ibraz edilmesi için VFS Global randevusu alınmalı ve başvuru merkezine vize servis ücretinin ödenmesiyle başvuru tamamlanmaktadır. İnternet üzerinden yapılan başvurularda vize harcı başvuru esnasında ödenir; başvuru merkezinde sadece vize servis ücreti ödenmektedir.

Fiziksel olarak yapılacak Yeni Zelanda aile birleşimi vize başvurusunda, başvuru formunun çıktısı alınarak doldurulmalı ve diğer evraklarla beraber mesai saatleri içerisinde vize başvuru merkezi VFS Global'in ofislerine şahsen ya da posta veya mail yoluyla teslim edilmelidir. Vize evrakları gönderildikten veya şahsen teslim edildikten sonra randevu alınmalıdır. Randevu sırasında vize harcı ve vize servis ücretinin ödenmesinin ardından başvuru tamamlanmaktadır.

Ebeveynler için Yeni Zelanda Aile Birleşimi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Ebeveynler için Yeni Zelanda aile birleşimi başvurusu yapmak için belirli bir miktarda yatırım yapılması gerekmektedir. Yeni Zelanda’ya yerleşecek ebeveynlerin en az 4 yıl yatırım yapmak üzere 1 milyon Yeni Zelanda dolarına, banka hesaplarında en az 500.000 Yeni Zelanda doları birikime ve yıllık 60.000 Yeni Zelanda doları düzenli gelire ihtiyaçları vardır. 4 yıllık yatırım süreci tamamlandıktan sonra ebeveynler Yeni Zelanda’da kalıcı oturum izni alabilmektedir.

Ebeveynler için Yeni Zelanda aile birleşimi başvurusu sadece internet üzerinden yapılmaktadır. https://www.immigration.govt.nz/new-zealand-visas/apply-for-a-visa internet sitesi üzerinden başvurulacak vize türü seçilmeli ve açılan sayfada başvuru butonuna tıklanmalıdır. https://apply.immigration.govt.nz adresinde yönlendirildikten sonra burada RealMe hesabı açılarak başvuru yapılabilmektedir. Başvurunun devam edebilmesi için kredi ya da banka kartı, fotoğraf, pasaport ve başvuru için gerekli destekleyici belgelerin hazır bulundurularak ve hesap oluşturulduktan sonra gerekli belgeler yüklenerek başvuru yapılabilmektedir. Online başvuru yapıldıktan sonra pasaport aslı ile başvurunun sunulması için aracı kurum VFS Global’den randevu alınmalı ve randevuda başvuru merkezinde vize servis ücretinin ödenmesiyle başvuru tamamlanmaktadır. İnternet üzerinden yapılan başvurularda vize harcı başvuru esnasında ödendiği için başvuru merkezinde sadece vize servis ücreti ödenmelidir.

Yeni Zelanda Aile Birleşimi Vizesi için Gerekli Belgeler Nelerdir?

Yeni Zelanda aile birleşimi vizesi için gerekli belgeler aşağıda listelenmiştir.

  • Yeni Zelanda aile birleşimi vize b aşvuru formu: Doğru beyanlarla ve eksiksiz bir şekilde doldurulmalıdır.
  • Pasaport: Geçici olarak Yeni Zelanda’da kalış planlanıyorsa planlanan dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay veya Yeni Zelanda’da ilgili ülkenin pasaport düzenlemeye yetkili dış temsilciliği bulunuyorsa en az 1 ay geçerlilik süresi bulunan pasaport ibraz edilmelidir.
  • Doğum sertifikası: Vize başvurusunda bulunacak olan kişinin isminin, doğum yerinin, doğum tarihinin ve ebeveynlerinin adının yer aldığı tam doğum sertifikası gereklidir.
  • Fotoğraf: 35 mm genişliğinde ve 45 mm uzunluğunda, son 6 ay içerisinde çeklmiş olmalıdır.
  • Sağlık raporu: Başvuru sahiplerinin vize başvurusundan önce tıbbi muayeneden geçmesi gereklidir.
  • Adli sicil kaydı: Başvuru sahibine ait güncel tarihli adli sicil kaydı sunulması gereklidir.
  • Yeni Zelanda'daki aile üyesinin ikamet belgeleri: Yeni Zelanda’daki aile bireyinin ülkede bulunmasına imkan tanıyan pasaportunu, vizesini veya iznini kanıtlayan belge gereklidir.
  • Yeni Zelanda'daki aile üyesi ile ilişkiye dair belgeler: Çocuklar ve ebeveynler için doğum sertifikası, evli eşler için evlilik cüzdanı, evli olmayan eşler için ise en az 12 aydır ilişki içerisinde olduğunu kanıtlayan fotoğraflar, e-mailler, sosyal medya konuşmaları veya gider paylaşımları gibi belgeler gereklidir.

Her başvuru türü için standart belgelerin yanı sıra, Yeni Zelanda'da yanına yerleşilecek kişinin eşi, çocuğu ya da ebeveyni olarak yapılan başvurulara göre farklı ek belgeler talep edilebilmektedir.

Yeni Zelanda Aile Birleşimi Vizesi Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

Yeni Zelanda aile birleşimi vizesi başvuru formu eksiksiz ve doğru beyanlarla doldurulmalıdır. Başvuru formu online başvurularda bilgisayardan, fiziksel başvurularda ise çıktı alınarak el ile büyük harflerle doldurulmalıdır. Başvuru formları İngilizce dilinde hazırlanmıştır ve ingilizce olarak doldurulmalıdır.

Başvuru formundaki kişisel bilgiler kısmında yer alan doğum bilgileri, medeni durum ve pasaport bilgileri gibi tüm kısımlar kimlikte yazdığı şekliyle doldurulmalıdır. İletişim bilgileri kısmında istenilen telefon numarası ve adres bilgisi güncel olmalıdır. Başvurulan vize türüne göre eş, ebeveyn veya çocuk bilgileri doğru beyanlarla ve kimlikte yazdığı şekliyle doldurulmalı, boyutlara uygun fotoğraflar eklenmelidir.

Karakter kısmında istenilen bilgiler evraklarla kanıtlanacağı için tamamen doğru beyanlarla ve eksiksiz doldurulmalıdır. Sağlık durumu hakkındaki bilgiler verilen zaman aralığı göz önünde bulundurularak doldurulmalı; gerekli durumlarda detaylı açıklamalarda bulunulmalıdır. İş ve ekonomik durum kısmında istenilen bilgiler ibraz edilen evraklara uyum içinde olmalı ve rakamlar yuvarlamadan yazılmalıdır.

Yeni Zelanda aile birleşimi vize başvuru formu görseli aşağıda verilmiştir.

Yeni Zelanda Aile Birleşimi Vizesi Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?
Yeni Zelanda Aile Birleşimi Vizesi Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

Yeni Zelanda Aile Birleşimi Vizesi Sağlık Raporu Nasıl Olmalı?

Yeni Zelanda aile birleşimi vizesi sağlık raporu Yeni Zelanda’da 12 aydan uzun süre kalacak kişilerden göğüs röntgeni ile birlikte istenmektedir. Aile birleşimi vizesi hamillerine 12 aydan uzun süre boyunca Yeni Zelanda’da bulunma hakkı tanıdığı için raporu zorunluluğu vardır.

Türkiye’de Yeni Zelanda vizesi için sağlık raporu Ankara’da Düzen Labratuarı ve Dr. Lale Tuncel, İstanbulda ise IOM MHAC tarafından alınabilir.

Eşlerin Yeni Zelanda Aile Birleşimi için Sunması Gereken Ek Evraklar Nelerdir?

Eşlerin Yeni Zelanda aile birleşimi için sunması gereken ek evrak aşağıda verilmiştir.

  • Yeni Zelanda'da yanına yerleşilecek eşin adli sicil kaydı: Yeni Zelanda’da ikamet eden eşin adli sicil kaydı, kişinin son 10 yıl içerisinde 12 aydan uzun süreyle yaşadığı yerlerden alınarak sunulmalıdır.

Çocukların Yeni Zelanda Aile Birleşimi için Sunması Gereken Ek Evraklar Nelerdir?

Çocukların Yeni Zelanda aile birleşimi için sunması gereken ek evraklar aşağıda listelenmiştir.

  • Velayet veya muvafakatname: Ebeveynlerin çocuğun ülkesinden ayrılmak için yasal hakkı bulunduğunu gösteren velayet belgeleri ile ebeveynlerin onayının olduğunu gösteren muvafakatname belgeleri gereklidir.
  • İngilizce dil yeterlilik kanıt ı: 16 yaşından büyük çocuklar İngilizce bildiklerini kanıtlamak için geçerli bir İngilizce yeterlilik testi sonucu veya sertifika sunmalıdır.

Ebeveynlerin Yeni Zelanda Aile Birleşimi için Sunması Gereken Ek Evraklar Nelerdir?

Ebeveynlerin Yeni Zelanda aile birleşimi için sunması gereken ek evraklar aşağıda listelenmiştir.

  • Başvuru sahibinin çocukları ile olan ilişkisine dair belgeler: Yeni Zelanda’da yaşayan kişinin başvuru sahiplerinin çocuğu olduğunu kanıtlayan doğum sertifikası veya evlat edinme belgeleri gereklidir.
  • Y eni Zelanda'da yapılan yatırıma dair belgeler: Yapılan yatırımın türünü, değerini ve yerini gösteren banka hesapları, tapular, hisse senetleri veya şirket sahipliği belgeleri gereklidir.
  • Yatırım yapılan gelirin nasıl elde edildiğini gösteren belgeler: Yatırım için kullanılan paranın yasal yollarla kazanıldığını gösteren vergi beyannameleri, maaş bordrosu, ticari mali tablolar, şirket hisseleri, mülk satış makbuzları veya ticaret kâr kayıtları gibi belgeler gereklidir.
  • Yeni Zelanda'ya yerleşmek için gerekli maddi kaynağa sahip olunduğunun kanıtı: Banka hesabında minimum 500 bin Yeni Zelanda doları değerinde para veya aynı değerde tapu, şirket sahipliği belgesi veya hisse senedi gereklidir.
  • Yıllık gelire dair belgeler: Yıllık gelirin minimum 60.000 Yeni Zelanda doları olduğunu kanıtlayan maaş bordroları, kira sözleşmeleri, ortak hisse temettüleri, yatırım kazançları veya şirket kârı belgeleri gereklidir.

Yeni Zelanda Aile Vizesi Başvuru Ücreti Ne Kadardır?

Yeni Zelanda aile vizesi başvuru ücreti başvurulan vize türüne göre değişim göstermektedir. Ebeveyn aile birleşimi için 3.720 Yeni Zelanda doları, çocuklar ve eşler için ise 2.250 Yeni Zelanda doları vize harcı ödemesi yapmak gereklidir.

Yeni Zelanda Aile Birleşimi Vizesi Randevusu Nasıl Alınır?

Yeni Zelanda aile birleşimi vizesi randevusu aracı kurumun internet sitesi üzerinden alınmaktadır. Türkiye’den Yeni Zelanda vizesi alınabilen tek aracı kurum ofisi, VFS Global Ankara ofisidir ve diğer ofisler Yeni Zelanda vize işlemlerinde yetkili değildir.

VFS Global’in https://visa.vfsglobal.com/tur/tr/nzl/book-an-appointment adresinden “Şimdi Randevu Al” butonuna tıklanarak açılan pencereden VFS Global hesabı oluşturulmalıdır. VFS Global hesabı oluşturulduktan sonra, başvurulan vize türü ve kişisel bilgiler doldurulduktan sonra randevu tarihi ve saati seçilir.

VFS Global randevu alma ekran görseli aşağıda verilmiştir.

Yeni Zelanda Aile Birleşimi Vizesi Randevusu Nasıl Alınır?
Yeni Zelanda Aile Birleşimi Vizesi Randevusu Nasıl Alınır?

Yeni Zelanda Aile Vizesi Takip İşlemi Nasıl Yapılır?

Yeni Zelanda aile vizesi takip işlemi online yapılan başvurularda başvurunun yapıldığı RealMe hesabı ile başvuru yapılan siteden yapılabilmektedir. VFS Global üzerinden yapılan başvurularda verilen makbuzun üzerinde yazılı referans numarası ile sorgulama yapılabilmektedir. Fiziki başvurularda RealMe hesabı bulunmadığı için, sadece VFS Global üzerinden sorgulama yapılabilmektedir.

Vizem.net danışmanlığında yapılan tüm Yeni Zelanda vizesi başvurularında vize takip ve sorgulama işlemi 5 aşamalı SMS servisi ile ve online olarak yapılabilmektedir.

Yeni Zelanda Aile Birleşimi Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar?

Yeni Zelanda aile birleşimi vizesi; ebeveyn vize başvurularının %90'ında 33 haftada, eş başvurularının %90'ında 14 haftada ve çocuk başvurularının %90'ında 18 haftada çıkmaktadır.

Yeni Zelanda Aile Birleşim Vizesi Kaç Yıllık Verilir?

Yeni Zelanda aile birleşim vizesi, gerekli şartlar sağlandığı takdirde süresiz olarak verilmektedir.

Aile Birleşimi Vizesi ile Yeni Zelanda'da Çalışılabilir Mi?

Evet, aile birleşimi vizesi ile Yeni Zelanda'da çalışılabilir. Çocukların çalışabilmesi için belli bir yaşa gelmiş olmaları gerekmektedir.

Aile Birleşimi Vizesi ile Yeni Zelanda'da Eğitim Alınabilir Mi?

Evet, aile birleşimi vizesi ile Yeni Zelanda'da eğitim alınabilir.

Yeni Zelanda Aile Birleşimi Vizesi ile Vatandaşlık Alınabilir Mi?

Yeni Zelanda aile birleşimi vizesi ile vatandaşlık alınabilir.

Aile birleşimi vizesi ile 5 yıllık süre boyunca her yıl en az 240 gün olmak üzere toplam 1.350 gün Yeni Zelanda'da yaşanması durumunda Yeni Zelanda vatandaşlık başvurusu yapılabilmektedir.

Yeni Zelanda'da Aile Üyelerini Ziyaret Etmek için Hangi Vize Alınmalı?

Yeni Zelanda'da aile üyelerini ziyaret etmek için kısa süreli Yeni Zelanda aile ve arkadaş ziyareti vizesi alınmalıdır. Yeni Zelanda aile birleşimi vizesi temelli olarak Yeni Zelanda’ya taşınmak için alınan bir vize türüdür.

Yeni Zelanda ziyareti için alınan Yeni Zelanda aile ziyareti vizesi hamiline 9 aya kadar Yeni Zelanda’da bulunma hakkı tanımaktadır.

Dilhan Akkaya Yazan: Dilhan Akkaya

Dilhan Akkaya, 2019 yılında Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Vizem.net için göçmenlik hukuku ve vize başvuruları alanında danışmanlık vermektedir.

Paylaş: