Yeni Zelanda Working Holiday Vizesi Başvuru Süreci 2023
Yeni Zelanda working holiday vizesi, Türkiye dahil 45 ülke vatandaşı 18 ile 30 veya 35 yaş aralığındaki eğitimli gençlerin Yeni Zelanda’ya gelerek çalışmasına imkan tanıyan bir programdır. Yeni Zelanda Working Holiday programı kapsamında Türkiye’ye her yıl 100 vize kontenjanı verilmektedir. Working holiday vizesi sahipleri, Yeni Zelanda’da 12 ay kalma, çalışma ve eğitim görme tanımaktadır.
Türkiye'den yapılan vize başvurularında en yüksek onay oranına sahip akredite acente olan Vizem.net, 18-30 yaş arasındaki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına Yeni Zelanda working holiday vizesi başvuruları için danışmanlık ve takip hizmeti sunmaktadır.
Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868
Yeni Zelanda Çalışma ve Tatil Vizesine Kimler Başvurabilir?
Yeni Zelanda çalışma ve tatil vizesine başvuracak kişilerin 18 ve 30 yaş aralığında olması, adli sicil kaydının temiz olması ve vizenin verildiği ülkenin vatandaşlığına sahip olması gerekmektedir. Working holiday vizesi sadece belirli ülkelerin vatandaşlarına verildiğinden, başvuru yapmak isteyen kişilerin ilgili ülkelerden birinin vatandaşı olduğunu teyit etmesi gereklidir.
Eğitim kriteri kapsamında başvuru sahibinin en az 4 yıllık bir tam zamanlı yükseköğretimi tamamlamış olması ve buna ilişkin diplomayı sunması gerekirken, İngilizce bilindiğinin de sınav sonuçları veya geçerli sertifikalar ile ispatlanması şarttır. dil yeterliliğinin de ispatlanması şarttır. Başvuru sahiplerinin Yeni Zelanda’da kalacakları tüm süreyi içeren kapsamlı bir sağlık sigortası yaptırması, sağlığının iyi durumda olduğunu ispatlaması, Yeni Zelanda’da geçinmek için en az 7.000 Yeni Zelanda dolarına sahip olduğunu geçerli belgeler ile ispatlaması ve daha önce aynı vize türü için başvuru yapmamış olması gerekmektedir.
Covid-19 tedbirleri kapsamında, Türkiye’den yapılacak olan Yeni Zelanda working holiday vize başvuruları Temmuz 2022’den sonra kabul edilecektir; bundan önce başvuru yapılması mümkün değildir.
Yeni Zelanda Work and Holiday Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?
Yeni Zelanda work and holiday vize başvuruları online olarak https://onlineservices.immigration.govt.nz/?WHS adresi üzerinden yapılmaktadır. Yeni Zelanda work and holiday vizesi başvurusu için ilk olarak bir hesap oluşturulması, başvuru yapılacak ülke seçilerek istenen bilgilerin doldurulması ve başvuru harcı için belirtilen ücretin ödenmesi gerekmektedir. İstenen bilgilerin doldurulması ile birlikte başvuru tamamlanırken bazı durumlarda yetkili makam tarafından ek belgeler istenebilmektedir; ek belgelerin istenmesi durumunda başvuru sahibine mail üzerinden bilgi verildiğinden başvuran kişilerin spam kutusu dahil olmak üzere maillerini düzenli kontrol etmesi önemlidir. Yeni Zelanda working and holiday vizesinin sonucu, başvuru sahibine mail aracılığıyla iletilmektedir.
Online olarak Yeni Zelanda work and holiday vize başvurusu yapmak için giriş ekranı görseli aşağıda verilmiştir.
Yeni Zelanda Working Holiday Vize Başvurusu Nereden Yapılır?
Yeni Zelanda working holiday vize başvurusu https://onlineservices.immigration.govt.nz/?WHS adresi üzerinden online bir şekilde yapılmaktadır.
Yeni Zelanda Çalışma ve Tatil Vizesi için Gerekli Belgeler Nelerdir?
Yeni Zelanda çalışma ve tatil vizesi için gerekli belgeler aşağıdaki gibidir.
- Yeni Zelanda working holiday vizesi b aşvuru formu: Yeni Zelanda çalışma ve tatil vizesi için ilk olarakhttps://onlineservices.immigration.govt.nz/?WHSadresi üzerinden başvuru formu doldurulmalıdır.
- Pasaport: Başvuru sahibinin, Yeni Zelanda’ya ilk varıştan sonra 15 ay geçerliliği bulunan bir pasaporta sahip olması gerekmektedir.
- İyi karakter kanıtı: Online başvuru sırasında kişinin karakterine yönelik soruların cevaplanmalı ve istenmesi halinde adli sicilin temiz olduğunu gösteren belgeler sunulmalıdır.
- İyi niyet kanıtı: Başvuru sahibinin vizenin gerekliliklerini yerine getireceğine dair iyi niyetli olduğunu kanıtlaması gereklidir; bunun için kişisel bilgiler ile kişinin önceki başvuruları da incelenmektedir.
- Geri dönüleceğine dair kanıt: Kişi; vize süresi bittikten sonra Yeni Zelanda’dan ayrılacağını gösteren dönüş biletini sunmalı veya dönüş bileti almaya yetecek düzeyde maddi durumu bulunduğunu ispatlamalıdır.
- Maddi yeterlilik kanıtı: Banka hesap dökümleri, kredi kartı ekstreleri veya seyahat çekleri ile kişinin Yeni Zelanda’da geçinebileceğini ispatlaması gerekmektedir.
- Eğitim bilgileri: Bir yükseköğretim kurumunun en az 4 yıllık bölümünden örgün eğitim alınmış olması ve durumun diploma ile kanıtlanması gereklidir.
- Dil yeterlilik kanıtı: Yeni Zelanda çalışma ve tatil vizesi alınabilmesi için başvuru sahibinin İngilizce konuşabiliyor olması gerekmektedir. İngilizce dil bilgisi sınav sonuçları, İngilizce eğitim alındığına dair kanıt veya sertifika ile ispatlanabilmektedir.
- Yeni Zelanda seyahat sağlık sigortası: Başvuru yapan kişilerin Yeni Zelanda’da bulunduğu süre boyunca tam kapsamlı bir sağlık sigortasına sahip olması gerekmektedir.
- Kredi kartı veya banka kartı: Başvuru sahibi, maddi yeterliliğini kanıtlaması ve vize başvuru ücretini ödemesi için kredi veya banka kartına sahip olmalıdır.
Yeni Zelanda Working Holiday Online Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?
Yeni Zelanda working holiday online başvuru formu, çevrimiçi bir şekilde doldurulmaktadır. Başvuru formu doldurulurken ara verilip sonra devam edilmesi veya başvurunun silinmesi mümkündür.
Başvuru formu doldurulduktan sonra Visa ya da Mastercard olmak üzere banka veya kredi kartı ile vize başvuru ücreti ödenmelidir.
Yeni Zelanda vize başvuru formunun doldurularak başvurunun tamamlanmasının ardından yetkili makam tarafından bazı durumlarda daha fazla bilgiye ihtiyaç duyulması sebebiyle ek belgeler istenebilmekte ya da bir görüşme talep edilebilmektedir.
Yeni Zelanda çalışma ve tatil vizesi kapsamında ülkelere belirli kontenjanlar ayrılmaktadır; başvuru öncesinde boş kontenjanın olup olmadığının kontrol edilmesi ve kontenjan uygun ise başvuru formunun doldurularak başvurunun gönderilmesi gereklidir. Başvurunun kaydedilmesi ve vize başvuru ücretinin ödenmesi ile uygun kontenjan için kişinin kaydı yapılmış olur.
Yeni Zelanda Çalışma ve Tatil Vizesi Başvurusunda Hangi Bilgiler İstenir?
Yeni Zelanda çalışma ve tatil vizesi başvurusunda, kişisel bilgilerin yer aldığı bölümde başvuru sahibinin ad, soyad, ünvan, cinsiyet, doğum tarihi, doğum yeri bilgileri istenmektedir. Adres bilgilerinin yer aldığı kısımda başvuru sahibinin ikamet adresine göre sokak numarası, sokak adı, mahalle adı, şehir, posta kodu ve ülke bilgileri istenmektedir. İletişim bilgilerinin yer aldığı kısımda başvuru sahibinin telefon numarası, fax numarası, mail adresi, başvuru sahibinin göçmenlik danışmanı tarafından temsil edildiği durumlarda danışmana hangi iletişim aracı üzerinden ulaşılacağı bilgisi ile ödeme bilgileri istenmektedir. Pasaport bilgilerinin yer aldığı kısımda başvuru sahibinin pasaport numarası, pasaportun son kullanma tarihi, kimlik türü, pasaportun verildiği tarih bilgisi istenmektedir.
Meslek bilgilerinin yer aldığı kısımda başvuru sahibinin çalıştığı sektör ve meslek bilgisi istenmektedir. Sağlık bilgilerinin yer aldığı kısımda başvuru sahibinin Yeni Zelanda’da kaldığı süre boyunca bakım, düzenli kontrol veya muayene gerektirecek bir hastalığa sahip olunup olunmadığı, zihinsel ve fiziksel engel durumu, evde bakım hizmeti ihtiyacı ve hamilelik bilgileri istenmektedir. Kişilik bilgilerinin yer aldığı kısımda ise başvuru sahibinin adli sicil kaydına dair bilgiler ile daha önce bir ülkeden sınır dışı edilip edilmediği, eğer edildiyse hangi ülkeden edildiği gibi sorular yöneltilmektedir. Başvuru sahibinin daha önce bir ülkede hukuka aykırı davranış nedeniyle ülkeye giriş yasağı bulunup bulunmadığı ve bu nedenle sınır dışı edilip edilmediği bilgisi de kişilik bilgileri bölümünde yer alan sorular arasındadır.
Yeni Zelanda Working Holiday Vizesi için Hesapta Ne Kadar Para Olmalı?
Yeni Zelanda working holiday vizesi için başvuru sahibinin hesabında minimum 7.000 Yeni Zelanda dolarının bulunması gerekmektedir. Başvuru sahibinin istenen tutara sahip olduğunu, banka hesap özetleri, kredi kartı ekstreleri, banka dökümleri ve seyahat çekleri gibi belgelerle ispatlaması mümkündür.
Yeni Zelanda Working Holiday Vizesi için Dil Yeterlilik Kanıtı Nasıl Olmalı?
Yeni Zelanda working holiday vizesi için dil yeterlilik kanıtı olarak uluslararası geçerli bir dil sınavından alınan sonuç veya eğitim dilinin tamamen İngilizce olduğu bir kurumdan alınan yeterlilik belgesi sunulabilmektedir; yeterlilik belgesi bir Türk üniversitesinden alındı ise tüm eğitimin İngilizce olduğuna ilişkin kanıt gerekmektedir.
Yeni Zelanda working holiday vize başvurusunda dil yeterlilik kanıtı olarak kabul edilen testler ve bu testlerden alınması gereken minimum puanlar aşağıda verilmiştir.
Dil Yeterlilik Testi | Geçerli Puan |
---|---|
IELTS - Genel ya da Akademik Modül | 4.5 ve üzeri |
TOEFL iBT | 32 ve üzeri |
PTE Academic | 30 veüzeri |
Cambridge English B2 First (FCE) | 147 veüzeri |
Okullar için B2 First (Okullar için FCE) | 147 veüzeri |
Mesleki İngilizce Testi (OET) | Okuma, dinleme, yazma ve konuşma becerilerine ilişkin tüm bölümlerden C ya da üzeri |
Yeni Zelanda Working Holiday Vizesi için Sağlık Sigortası Nasıl Olmalı?
Yeni Zelanda working holiday vizesi için sağlık sigortası, kişinin Yeni Zelanda’da bulunduğu süresinin tamamını kapsamalıdır. Sağlık sigortası, bazı ülkeler için hem tıbbi giderleri hem de yatış giderlerini karşılayacak şekilde yapılmalıdır ve başvuru sahiplerinin kendi ülkeleri için istenen gerekliliği teyit etmesi gereklidir. Vize başvurusu için sağlık sigortasının zorunlu tutulduğu hallerde, sigortanın yaptırılmaması vize reddine sebep olabilmektedir. Ülkeye girişlerde sağlık sigortasının kanıtının gösterilmesi istenmektedir.
Yeni Zelanda'ya seyahat edecek kişilerin Vizem.net danışmanlığındaki vize başvurularında tam kapsamlı Yeni Zelanda sağlık sigortası en iyi fiyat garantisi ile yapılmaktadır.
Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868
Yeni Zelanda Working Holiday Vize Başvuru Ücreti Ne Kadar?
Yeni Zelanda working holiday vize başvuru ücreti 280 Yeni Zelanda dolarıdır.
2022 yılı için vize başvuru harcı, seyahat sağlık sigortası, uçak ve otel rezervasyonları, yeminli tercüme, noter işlemleri ve danışmanlık ücretinin dahil olduğu Yeni Zelanda working holiday vizesi masrafları ortalama 250 dolar tutmaktadır.
Yeni Zelanda Work and Holiday Vizesi Takip İşlemi Nasıl Yapılır?
Yeni Zelanda work and holiday vizesi takip işlemleri, kişinin başvuru yaptığı internet sitesi üzerinden yapılmaktadır. Vize için ek belge talep edilmesi veya başvuru durumunda bir değişiklik olması halinde başvuru sahibine mail üzerinden bilgi verilmektedir.
Vizem.net danışmanlığında yapılan turistik Yeni Zelanda vize başvurularında vize takip ve sorgulama işlemi 5 aşamalı SMS servisi ile ve online olarak yapılabilmektedir.
Yeni Zelanda Working Holiday Vize Başvurusu Kaç Günde Sonuçlanır?
Yeni Zelanda working holiday vize başvurularının %90’ı 11 gün içerisinde sonuçlanmaktadır.
Working Holiday Yeni Zelanda Vizesi Ne Kadar Süre için Verilir?
Working holiday Yeni Zelanda vizesi 12 aylık süre için verilmektedir.
Yeni Zelanda Working Holiday Vize Süresi Uzatılabilir Mi?
Yeni Zelanda working holiday vizesi, belirli şartların oluşması halinde 3 ay süreyle uzatılabilmektedir. Working holiday vizesi ile hali hazırda Yeni Zelanda’da bulunan ve ekinlerin dikilmesi, gerekli bakımların yapılması ve hasat edilmesi gibi işleri kapsayan bahçecilik ve bağcılık sektörlerinde mevsimlik çalışan kişilerin en az 3 ay çalışmaları durumunda bir defaya mahsus olmak üzere ek olarak 3 ay için vize süresini uzatabilme imkanı bulunmaktadır.
Sık Sorulan Sorular
Yeni Zelanda working holiday programı ve vize işlemleri hakkında merkezimize sıklıkla iletilen sorular aşağıda cevaplanmıştır.
Yeni Zelanda Work and Travel Vizesi için Sağlık Raporu Gerekir Mi?
Yeni Zelanda work and travel vizesi için sağlık raporu, Yeni Zelanda tarafından tüberküloz riskinin yüksek olarak saptandığı ülkelerden başvuru yapan kişiler için göğüs röntgeni veya genel sağlık raporu olarak istenmektedir. Türkiye tüberküloz riski düşük olan ülkeler kapsamında kabul edildiğinden, başvuru sahibinin sağlık raporu alması gerekli değildir. Yeni Zelanda work and travel vizesine başvuru yapılmasının yetkili makamların talep edebileceği ek belgeler arasında sağlık raporu da bulunabilmektedir.
Yeni Zelanda Working Holiday Vizesi için Sağlık Raporu Nasıl Alınır?
Yeni Zelanda working holiday vizesi için sağlık raporu Ankara ve İstanbul’dan alınabilmektedir. İstanbul’da IOM MHAC üzerinden alınabilecek olan sağlık raporu, Ankara’da Dr. Lale Tuncel ve Düzen Laboratuvarı’ndan temin edilebilmektedir.
Yeni Zelanda Working Holiday Vizesi için İş Teklifi Gerekli Mi?
Hayır, Yeni Zelanda working holiday vizesi için iş teklifi alınması gerekmemektedir.
Yeni Zelanda Working Holiday Vizesi ile Hangi İşlerde Çalışılabilir?
Yeni Zelanda working holiday vizesi ile kişinin çalışabileceği iş konusunda herhangi bir sınırlama yapılmamıştır.
Working holiday vizesi ile Yeni Zelanda’ya giden kişiler en çok tarım ya da hizmet sektöründe çalışmakta ve Yeni Zelanda iş ilanları takip ederek kendilerine uygun işler için başvuru yapabilmektedir.
Working Holiday Vizesi ile Yeni Zelanda'da Çalışma Şartları Nelerdir?
Working holiday vizesi ile Yeni Zelanda’da çalışma şartları kapsamında, başvuru sahibinin herhangi bir işveren ile 3 aydan uzun süre çalışmaması, toplamda 12 aydan uzun süre çalışılmaması, kalıcı bir işe girilmemesi, yasal bir işte çalışılıyor olması, para karşılığı cinsel ilişki sunulan yerlerde çalışmaması ve bu tür işleri yönetmemesi gerekmektedir. Yeni Zelanda’da bulunan ve çalışan herkes kazancı doğrultusunda vergi ödemelidir; bu sebeple bir Yeni Zelanda banka hesabına ve IRD numarasına sahip olunması gerekmektedir.
Yeni Zelanda Çalışma ve Tatil Vizesi ile Eğitim Alınabilir Mi?
Yeni Zelanda çalışma ve tatil vizesi ile 6 aya kadar süreli eğitimler alınabilmektedir.
Yeni Zelanda’da 6 aydan daha uzun süren eğitimlerin alınabilmesi için Yeni Zelanda öğrenci vizesi başvurusunda bulunmak gerekmektedir.
Yeni Zelanda Çalışma ve Tatil Vizesi Aile Üyelerini Kapsar Mı?
Yeni Zelanda çalışma ve tatil vize başvurusu aile üyelerini kapsamamaktadır.
Yeni Zelanda working holiday vizesi sadece başvuru sahibinin kendisine aittir ve aile üyeleri başvuruya dahil edilememektedir. Başvuru sahibinin aile bireyleri Yeni Zelanda’ya gitmek istemeleri halinde kendi adlarına Yeni Zelanda vize başvurusu yapmalıdır.
Dilhan Akkaya, 2019 yılında Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Vizem.net için göçmenlik hukuku ve vize başvuruları alanında danışmanlık vermektedir.