Hindistan Misyoner Vizesi

Hindistan Misyoner Vizesi Başvuru Süreci 2023

Hindistan misyoner vizesi, Hindistan hükümeti tarafından verilmektedir ve Hindistan’a dini nedenlerle girmek isteyen ya da Hindistan hükümeti tarafından onaylanarak ülkede misyonerlik çalışmaları yapan yabancı bir kuruluşa katılmak isteyenlere verilen 18 vize türünden biridir. Hindistan misyoner vizesi, Hindistan’a tek giriş için verilmektedir ve Hindistan hükümetinin izin verdiği süre için geçerlidir.

Vizem.net akredite danışmanlık şirketi, Hindistan misyoner vizesine Türkiye’den başvuru yapacak kişilere yönelik olarak vize işlemlerinin tamamı için danışmanlık hizmeti vermektedir.

Daha fazla bilgi için: 0850 241 1868

Kimler Hindistan Misyoner Vizesi Alabilir?

Hindistan misyoner vizesini, ülkeyi ziyaret amacı din değiştirme haricindeki misyonerlik faaliyetlerini yürütmek olan yabancı ülke vatandaşları alabilir. Hindistan’a propaganda yapmak için kendi başına yada Hindistan’daki herhangi bir kuruluşun daveti üzerine giden vaizlere ve evangelistlere Hindistan misyoner vizesi verilmemektedir.

Hindistan Din Adamı Vizesi Başvuru Şartları Nedir?

Hindistan din adamı vize başvuru şartları aşağıda sıralanmıştır.

  • Hindistan’a ilk defa gidecek olan yabancı misyonerlerin, olağanüstü niteliklere ya da kendi alanı ile ilgili özel deneyimlere sahip olmaları ve yerleşecekleri iş için uygun Hindistan vatandaşının olmaması gerekmektedir.
  • Hindistan’da yeni kurulan yabancı misyonerlik merkezlerinde çalışmak için başvuru yapan yabancı misyonerlerin başvuruları, ilgili merkezin Hindistan hükümetinden izin alınarak açılmış olması gerekmektedir.
  • Hindistan'daki tanınmış misyonerlik topluluklarına üye olan kişilerin vize başvurularının, ilgili topluluktaki yetkili bir kişiden alınan sponsorluk mektubu ile birlikte yapılması gerekmektedir.
  • Başvuru sahibinin, Hindistan’da bulunan iki sorumlu kişinin isimlerini başvuruda belirtmesi ve bu kişilerin, başvuru sahibinin Hindistan’daki geçimi ve Hindistan’dan ayrılmasını taahhüt etmek amacıyla Hindistan hükümetine garanti bonosu sunması gerekmektedir.

Hindistan Cumhuriyeti Misyoner Vizesi Nasıl Alınır?

Hindistan Cumhuriyeti misyoner vizesi, öncelikle online daha sonra da konsoloslukta yapılacak vize işlemlerinin tamamlanmasının ardından alınabilmektedir. Hindistan misyoner vizesi başvurularında, öncelikle başvuru sahibi tarafından https://indianvisaonline.gov.in/visa/Registration internet adresinden online vize başvuru formu doldurulmalı, fotoğraf yüklemeli ve vize randevusu alınmalıdır; daha sonra randevu gününde ikamet edilen ilin yetki alanında bulunan Hindistan dış temsilciliğine gidilerek evrak teslimi, biyometri ve vize ücretinin ödenmesi gibi işlemlerinin tamamlanması gerekmektedir.

Hindistan Misyonerlik Vizesi için Nereye Başvurulabilir?

Hindistan misyonerlik vizesi için yurt dışındaki ilgili Hindistan dış temsilciliklerine, eyalet hükümetine veya eyalet hükümetine bilgi verilerek İçişleri Bakanlığı’na başvurulabilmektedir.

Hindistan Misyoner Vizesi için Gerekli Evraklar Nelerdir?

Hindistan misyoner vizesi için gerekli olan evraklar aşağıda sıralanmıştır.

  • Hindistan vize başvuru formu: Başvuru sahibi tarafından Hindistan vize başvuru formu, eksiksiz, doğru bilgilerle ve yazım yanlışı yapılmadan online olarak doldurulmalıdır.
  • Pasaport: Başvuru sahibinin geçerli pasaportu ile pasaportun ve ilgili sayfalarının fotokopisi gerekmektedir.
  • Fotoğraf: Standart pasaport fotoğrafı boyutunda 2 adet fotoğraf gerekmektedir.
  • Finansal yeterlilik kanıtı: Başvuru sahibine ait banka hesabı, banka hesap dökümü ve maddi gelir kaynaklarını gösteren kanıt niteliğinde belgeler gerekmektedir.
  • Sponsor yazısı: Hindistan'daki tanınmış misyonerlik topluluklarına üye olan kişiler vize başvurularına, toplulukta bulunan yetkili bir kişi tarafından resmi antetli kağıtta hazırlanan sponsorluk yazısı sunulmalıdır. Sponsorluk yazısında Hindistan’da yürütülecek olan faaliyetlerin sorumluluğu ile Hindistan’dan dönüş yapılacağına dair taahhüdü içermelidir.
  • Referans bilgileri: Başvuru sahiplerinin Hindistan'a girişlerini, ülkede kalışlarını ve seyahat bitiminden ülkeden ayrılışlarına ilişkin, Hindistan hükümetine güven verecek 2 sorumlu kişinin adını bildirmesi gerekmektedir.
  • Onay belgesi: Bazı başvurularda önceden Hindistan İçişleri Bakanlığı’ndan alınan onay belgesi gerekmektedir.

Hindistan misyoner vizesi için yukarıda yer alan standart evraklara ek olarak başka evraklar da talep edilebilmektedir.

Hindistan Misyoner Vizesi Başvuru Ücreti Ne Kadardır?

Hindistan misyoner vize başvurusunun ücreti 2022 yılında, 6 aylık vize için 83 dolar iken, 1 yıllık vize için 123 dolardır. Hindistan misyoner vizesi başvuru ücretinin dolar cinsinden, nakit ve tam tutarında Hindistan Konsolosluğuna ödenmesi gerekmektedir.

Hindistan misyoner vize masrafları 2022 yılı için tüm vize harcı, seyahat sigortası, otel ve ulaşım rezervasyonları, noter onaylı yeminli tercüme ve danışmanlık ücreti dahil olmak üzere 190 ile 225 dolar arasında değişiklik göstermektedir.

Hindistan Din Görevlisi Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar?

Hindistan din görevlisi vizesi, ortalama 3 ile 5 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır.

Hindistan Cumhuriyeti Misyoner Vizesi Nasıl Takip Edilir?

Hindistan Cumhuriyeti misyoner vizesi takibi, https://indianvisaonline.gov.in/visa/StatusEnquiry internet adresinden ilgili yerlere kayıt ve pasaport numaraları girilerek yapılmaktadır.

Aşağıda Hindistan vize takip ve sorgulama işlemi ekranının görseli verilmiştir.

Hindistan Cumhuriyeti Misyoner Vizesi Nasıl Takip Edilir?
Hindistan Cumhuriyeti Misyoner Vizesi Nasıl Takip Edilir?

Vizem.net tarafından, Hindistan misyoner vizesi başvurularının takibi işlemi hem online hem de 5 aşamalı SMS bilgilendirme hizmeti danışmanlık kapsamında verilmektedir.

Hindistan Misyonerlik Vizesinin Geçerlilik Süresi Ne Kadardır?

Hindistan misyonerlik vizesinin geçerlilik süresi, en fazla bir yıldır ve vize çok girişli olarak verilmektedir.

Hindistan Misyoner Vizesi Uzatılabilir Mi?

Hindistan misyoner vizesi, yıllık olarak ve en fazla toplamda 5 yıla kadar uzatılmaktadır ve uzatma İçişleri Bakanlığı'nın önceden onayı ile FRRO/FRO tarafından yapılmaktadır.

Örgüt Denetimi Yapacak Misyoner Amirleri Hangi Vizeyi Almalıdır?

Örgüt denetimi yapacak misyoner amirlerinin Hindistan giriş vizesi alması gerekmektedir.

Hindistan’daki kuruluşları ziyaret etmek ya da kuruluşların çalışmalarını denetlemek isteyen yabancı uyruklu misyoner örgütlerin piskoposları, amirleri ve onlara eşlik eden kişisel asistanlarına 3 aya kadar geçerli olan Hindistan giriş vizesi verilmektedir; ancak gizli bir yeri ziyaret etmek isteyen misyoner amirlerinin seyahatten en az iki ay öncesinde İçişleri Bakanlığı’na başvuru yapmış olması gerekmektedir.

Din Görevlileri için Hindistan'da Bulunan Misyonerlik Kuruluşları Nelerdir?

Din görevlileri için Hindistan’da bulunan misyonerlik kuruluşları; All India Association for Christian Higher Education, Association of Theologically Trained Women of India, Bible Society of India, Board of Theological Education of Senate of Serampore College, Christian Association for Radio and Audio Visual Services, Christian Endeavour in India, Christian Union of India, Ecrumenical Council for Drought Action and Water Management, Indian Society for Promoting Christian Knowledge, Inter Church Service Association, Lott Carey Baptist Mission in India, Lutheran World Service Trust India, National Council of YMCAs of India, The Leprosy Mission, National Missionary Society of India, Student Christian Movement of India, United Evangelical Lutheran Churches in India ve Young Women’s Christian Association of India’dır.

Hindistan’da ortaya çıkan Hinduizm, Budizm, Jainizm ve Sihizm gibi inançlar göz önüne alındığında, Hindistan’ın dini çeşitliliğe sahip olsa da; Hindistan nüfusunun çoğu Hinduizmi benimsemektedir.

Ebru Sönmez Yazan: Ebru Sönmez

Ebru Sönmez 2015 yılında Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesinde eğitimini tamamladı, 2016 yılında avukat olarak çalışmaya başladı ve 2021 yılından beri Vizem.net için ´Immigration and Visa Law Attorney´ unvanı ile çalışıyor.

Paylaş: