Hindistan Stajyer Vizesi

Hindistan Stajyer Vizesi Başvuru İşlemleri ve Gerekli Şartlar

Hindistan staj vizesi, Hindistan’da staj programına kabul edilen ve davet mektubu gönderilen kişilerin başvurabileceği bir vize türüdür. Hindistan staj vizesi alabilmek için kişinin lisans veya yüksek lisans mezuniyet tarihi üzerinden 2 yıl geçmemiş olması gerekmektedir.

Hindistan staj vizesi, hamiline Hindistan’da maaşlı veya maaşsız staj yapma ve vize süresince ülke sınırları içerisinde kalma hakkı vermektedir.

Vizem.net, Hindistan'da bir staj programına katılacak kişilere vize başvuru işlemlerinde danışmanlık hizmeti sunan akredite danışmanlık acentesidir.

Detaylı bilgi için: 0850 241 1868

Hindistan Stajyer Vizesi Kimlere Verilir?

Hindistan stajyer vizesi; Hindistan şirketlerinde, eğitim kurumlarında ve sivil toplum kuruluşlarında staj yapmak isteyen yabancı ülke vatandaşlarına verilmektedir.

Hindistan Staj Vizesi Şartları Nelerdir?

Hindistan staj vizesi şartları aşağıda listelenmiştir.

  • Hindistan staj vizesinin süresi, staj programının süresi veya bir yıl ile sınırlandırılmaktadır.
  • Hindistan staj vizesi almak isteyen kişinin lisans/ yüksek lisans mezuniyetinin üzerinden 2 yıl geçmemiş olması gerekmektedir.
  • Hindistan staj vizesi almak için, staj yapılacak Hindistan şirketi/ eğitim kurumu/ sivil toplum kuruluşunun staj süresini açıkça belirterek kişiye sponsorluk yapacağını taahhüt ettiği bir mektup alınması gerekmektedir.
  • Hindistan’da stajını bir şirkette yapacak kişilerin en az yıllık asgari ücret miktarı olan 7.80 lakh alması gerekmektedir. Sivil toplum kuruluşları ve eğitim kurumlarında staj yapacak kişilerin minimum ücret gerekliliği bulunmamaktadır.
  • Hindistan’da staj yapmakisteyen kişinin, staj yapacağı şirket veya kuruluştan vize süresi bitmeden ülkeden ayrılacağını onaylayan bir taahhütname alması gerekmektedir.

Hindistan Stajyer Vizesi Başvuru Evrakları Nelerdir?

Hindistan stajyer vizesi başvuru evrakları aşağıda listelenmiştir.

  • Hindistan staj vizesi başvuru formu: Eksiksiz, doğru bilgilerle ve yazım yanlışı yapılmadan online olarak doldurulan Hindistan vize başvuru formuna pasaport fotoğrafı eklenmesi, çıktısının alınması ve imzalanması gerekmektedir.
  • Pasaport: Son 10 yıl içerisinde alınmış ve vize bitiş tarihinden itibaren en az 3 yıl daha geçerliliği olan pasaport ve pasaportun işlem görmüş sayfalarının fotokopisinin sunulması gerekmektedir.
  • Fotoğraf: Standart pasaport fotoğrafı boyutlarında, 2 adet pasaport fotoğrafı sunulması gerekmektedir.
  • Hindistan staj davet mektubu: İlgili sponsor Hindistan şirketi, eğitim kurumu veya STK'den gelen staj davet mektubunun staj süresini net bir şekilde belirtmesi gerekmektedir.
  • AIESEC evrakları: AIESEC kabul mektubu ve stajı destekleyici AIESEC evraklarının sunulması gerekmektedir.
  • Eğitim belgeleri: Başvuru sahibinin geçmiş eğitim hayatını gösteren diplomalar, sertifikalar gibi eğitim evraklarının sunulması gerekmektedir.
  • Taahhüt yazısı: Staj yapılacak şirket veya kuruluştan alınmış taahhüt yazısının stajın süresini belirtmesi ve stajın bitmesinin ardından yabancının ülkeden ayrılacağını taahhüt etmesi gerekmektedir.

Konsolosluk, gerekli durumlarda yukarıdaki evraklara ek olarak başka evraklar da isteyebilmektedir.

Hindistan Staj Vizesi için Davet Mektubu Nasıl Olmalıdır?

Hindistan staj vizesi için davet mektubunun; antetli kağıda yazılmış, imzalanmış ve damgalanmış olması gerekmektedir.

Hindistan staj vizesi davet mektubunun içeriğinde; Hindistan'da staj yapılacak kuruluşun adı ve adresi, stajyerin adı, stajyerin çalışacağı iş yerinin adresi, staj süresi, stajın niteliği, burs alınıp alınmadığı, stajın maaşlı olup olmadığı, yaşam giderlerinin detayları, kalınacak yerin detayları ve varsa stajyere sunulan diğer avantajların yer alması gerekmektedir.

Stajyere maaş veya ekstra avantaj sunulmaması durumunda, stajın maaşsız ve ekstra avantajsız olduğunun Hindistan vize davetiyesi yazan kurum tarafından açıkça belirtilmesi gerekmektedir.

Hindistan Staj Vizesi Nasıl Alınır?

Hindistan staj vizesi almak için, Hindistan'da bir staj programına kabul edilen ve davet mektubu gönderilen kişilerin online olarak https://indianvisaonline.gov.in/visa/Registration adresi üzerinden; vize başvuru formunu doldurması, biyometrik fotoğraf yüklemesi ve vize randevusu alması gerekmektedir.

Randevu gününde ikamet adresine göre seçilen Hindistan Konsolosluğu'nda vize evraklarının teslimi, biyometri işlemleri ve vize harcının ödenmesi işlemlerinin yapılması ile Hindistan staj vizesi başvurusu tamamlanmaktadır.

AIESEC Sponsorluğunda Hindistan Staj Vizesi Nasıl Alınır?

AIESEC sponsorluğunda Hindistan staj vizesi, STK'lerde sosyal veya toplum çalışmaları ve şirketlerde /sektörlerde proje bazlı çalışmalar yaparak alınmaktadır.

Yabancı uyruklu bir kişinin Hindistan'da öğrenci vizesiyle bulunması ve lisans/ lisansüstü mezuniyetini tamamlamasından sonra yabancı uyruklu kişiye AIESEC sponsorluğunda staj teklif edilmesi durumunda, ilgili Yabancılar Bölge Kayıt Ofisi (FRRO) veya Yabancılar Kayıt Ofisi (FRO) öğrenci vizesini stajyer vizesine dönüştürebilmektedir.

Fransız Uluslararası Staj Programı Sponsorluğunda Hindistan Staj Vizesi Nasıl Alınır?

Fransız uluslararası staj programı sponsorluğunda Hindistan staj vizesi almak için, kişinin mezuniyet tarihi üzerinden bir yıl geçmemiş olması gerekmektedir.

Fransız uluslararası staj programı sponsorluğunda Hindistan staj vizesi; yılda 250 öğrenciye, maksimum 12 aylığına verilmektedir ve bir kereliğine 12 ay için yenilenebilmektedir. Fransız uluslararası staj programı sponsorluğunda Hindistan staj vizesi yapan kişilerin minimum yıllık asgari ücret miktarı olan 7.80 lakh (12,000 dolar) maaş alması gerekmektedir.

Hindistan stajyer vizesi ve stajyer vizesinin uzatılması işlemi stajyerin bağlı olduğu VIE programından sorumlu Fransız devlet kurumuna bağlı olmaktadır. VIE sorumlularının vize başvurusunda bulunurken stajyerin adını, Hindistan'da staj yapılacak kuruluşu ve tam kalış süresini belirtmesi gerekmektedir.

Hindistan Staj Vizesi Başvuru Ücreti Ne Kadardır?

Hindistan staj vizesi başvuru ücreti 83 dolardır. Hindistan staj vizesi için başvuru ücreti; vize randevusu gününde, nakit olarak, dolar cinsinde ve eksiksiz biçimde Hindistan Konsolosluğu'na ödenmektedir.

2022 yılı için tüm vize başvuru harcı, seyahat sigortası, konaklama ve uçak rezervasyonları, gerekmesi halinde yeminli tercüme, noter onayı ve danışmanlık ücreti dahil Hindistan staj vizesi masrafları ortalama 190 dolar tutmaktadır.

Hindistan Stajyer Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Hindistan stajyer vizesi, ortalama 2- 3 iş gününde çıkmaktadır.

Staj Vizesi ile Hindistan'a Gittikten Sonra Yapılması Gereken İşlemler Nelerdir?

180 günden uzun süreli staj vizesi ile Hindistan’a gittikten sonra yapılması gereken işlem, 14 gün içinde Yabancılar Bölge Kayıt Ofisi (FRRO) veya Yabancılar Kayıt Ofisi’ne (FRO) kaydolmaktır.

Hindistan Stajyer Vizesinin Geçerlilik Süresi Ne Kadardır?

Hindistan stajyer vizesinin geçerlilik süresi, staj programının süresiyle sınırlandırılmaktadır veya 1 yıl olarak verilmektedir.

Hangi Sektörler için Hindistan Staj Vizesi Alınamaz?

Hindistan staj vizesi alınamayacak sektörler; savunma, telekom, uzay teknolojileri, inşaat/ stratejik altyapı projeleri, madencilik, sivil havacılık, petrol ve doğal gaz arama, özel güvenlik kuruluşları, insan hakları, nükleer enerji, çevre sorunları ve baraj çalışmalarından oluşmaktadır.

Medya Sektörü için Hindistan Stajyer Vizesi Verilir Mi?

Medya sektörü için Hindistan stajyer vizesi verilmektedir. Hint medya kuruluşlarında veya Hindistan’da bulunan yabancı medya kuruluşlarında staj yapmak isteyen kişiler için Hindistan stajyer vizesi verme yetkisi elçiliklere bağlıdır.

Hindistan Staj Vizesi Gazeteci Vizesine Çevrilebilir Mi?

Hindistan staj vizesi, gazeteci vizesine çevrilememektedir.

Hindistan'da katılınan staj programının bitişinden hemen sonra stajyerin ülkesine dönmesi gerektiğinden, Hindistan gazeteci vizesi almak isteyen kişilerin kendi ülkelerinden başvuru yapması gerekmektedir.

Hindistan Stajyer Vizesi Çalışma Vizesine Çevrilebilir Mi?

Hindistan stajyer vizesi, çalışma vizesine çevrilememektedir.

Hindistan'da katılınan staj programının bitiminden hemen sonra stajyerin ülkesine dönmesi gerektiğinden, staj programının bitiminden sonra bir işe başlanamamaktadır.

Hindistan'da çalışmak isteyen kişilerin kendi ülkelerinden Hindistan Cumhuriyeti çalışma vizesi başvurusunda bulunması gerekmektedir.

En Popüler Hindistan Staj Programları Nelerdir?

En popüler Hindistan staj programları aşağıda listelenmiştir.

  • Hindistan Teknik Eğitim Konseyi (AICTE) Stajı: Hindistan İnsan Kaynakları Geliştirme Bakanlığı’na bağlı olarak çalışan AICTE, yabancı öğrencilere Hindistan’ın her bölgesinde yarı zamanlı, maaşlı staj programları sunmaktadır.
  • NITI Aayog Stajı: Hindistan hükümetine bağlı NITI Aayog; lisans, yüksek lisans, doktora mezunu öğrencilere veya tanınmış üniversitelerde araştırma görevlisi olarak çalışan kişilere, en az 6 hafta en fazla 3 ay sürecek maaşsız staj programları sunmaktadır.
  • Google Yaz Stajı: Yazılım mühendisleri için uygun olan Google Yaz Stajı, ürün ve sistem geliştirme veya mühendislik üretkenliği alanlarında birinde staj yapmak isteyen, aktif olarak bilgisayar bilimleri veya ilgili teknik alanda lisans, yüksek lisans veya doktora derecesine devam etmekte olan, en az 1 programlama dili bilen ve İngilizce seviyesi yüksek olan öğrenciler tarafından tercih edilmektedir. Google Yaz Stajı programı maaşsızdır.
  • Yüksek Lisans Öğrencileri için UNESCO Stajı: Doğa bilimleri sektörü, kültür sektörü, iletişim ve bilgi sektörü alanlarından birinde üniversite bitirmiş ve yüksek lisansa başlamış öğrenciler ya da üniversite bitirme tarihleri üzerinden bir yıl geçmeden staja başvuran öğrencileri kabul eden UNESCO Stajı, 1- 6 ay arası sürmektedir ve maaşsızdır.
  • Birleşmiş Milletler Stajı: Yeni Delhi, Hindistan'daki Birleşmiş Milletler Bilgi Merkezi'nde yapılan stajda BM stajyerleri, görevlendirildikleri departman veya ofisteki bir personelin gözetimi altında tam zamanlı, haftada beş gün (35 saat), maaşsız olarak çalışmaktadır. Birleşmiş milletler Stajı’na başvurabilecek öğrencilerin üniversitenin son yılında olması, yeni mezun olması veya yüksek lisans öğrencisi olması gerekmektedir.
  • Paytm Stajı: 8- 16 hafta arası sürecek Paytm Stajı; sinema, eğlence, seyahat, sigorta, alışveriş gibi çeşitli dijital ürün ve hizmetler üzerinde maaşsız çalışma fırsatı sunmaktadır.
  • Yazılım Geliştirme Mühendisi olarak Amazon Stajı: Nesne yönelimli tasarım da dahil olmak üzere Java, C ++ veya C # gibi en az bir modern programlama dili bilen öğrenciler için uygun olan staj, maaşsızdır.
  • Greenpeace Hindistan Stajı: Delhi, Mumbai, Bangalore veya Patna'daki ofislerinde staj yapma imkanı sunan Greenpeace Hindistan’da staj yapmak için üniversitenin en az 2. yılında olmak gerekmektedir. Greenpeace Stajı en az 45 gün en fazla 3 ay sürmektedir ve maaşsızdır.
Ebru Sönmez Yazan: Ebru Sönmez

Ebru Sönmez 2015 yılında Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesinde eğitimini tamamladı, 2016 yılında avukat olarak çalışmaya başladı ve 2021 yılından beri Vizem.net için ´Immigration and Visa Law Attorney´ unvanı ile çalışıyor.

Paylaş: