Hindistan Öğrenci Vizesi

Hindistan Öğrenci Vizesi 2023 Başvuru Şartları

Hindistan’da eğitim almak isteyenler için verilen vize türüne öğrenci vizesi denilmektedir ve Hindistan öğrenci vizesi hamiline eğitim süresi boyunca, en fazla 5 yılı aşmayacak şekilde Hindistan’da eğitim görme hakkı vermektedir.

Hindistan eğitim sisteminin dünyadaki en büyük ikinci eğitim sistemi olması, çok sayıda farklı alanda eğitimlerin bulunması, eğitimin düşük maliyeti ve ülkenin ekonomisinin gelecek vaat etmesi yabancı ülke vatandaşlarının eğitim için Hindistan’ı tercih etme sebepleridir. Yabancı öğrenciler Hindistan’da en çok politika, felsefe, işletme, mühendislik ve tıp bölümlerini tercih etmektedir.

Son 5 yıl içinde akredite kuruluş Vizem.net danışmanlığında yapılan 228 Hindistan öğrenci vizesi başvurusundan 219'u onaylanmıştır.

Detaylı bilgi ve başvuru: 0850 241 1868

Kimler Hindistan Öğrenci Vizesi Alabilir?

Hindistan öğrenci vizesi, amacı bir eğitim kurumu kampüsünde tam zamanlı olarak bir eğitim programına katılacak olan yabancı öğrencilere verilmektedir. Hindistan öğrenci vizesi ile eğitim alınacak olan kurumun yasal otoriteler tarafından tanınmış ve ders vermeye yetkilendirilmiş olması gerekmektedir; eğitim programının ise dil veya meslek eğitimi olması da mümkündür.

Hindistan Öğrenci Vizesi Başvuru Şartları Nelerdir?

Hindistan öğrenci vizesi başvuru şartları aşağıda listelenmiştir.

  • Yabancı öğrencinin amacının yalnızca eğitim kurumlarında tam zamanlı eğitim almak olması gerekmektedir.
  • Yabancı öğrencinin Hindistan’daki tanınmış bir eğitim kurumunda tam zamanlı bir eğitim programına kabul edildiğini kanıtlaması gerekmektedir.
  • Öğrencinin tıp ya da paramedik alanlarında bir kursa kabul edilmesi durumunda, yabancı öğrencinin Sağlık Bakanlığı’ndan itiraz yok belgesi veya onay mektubu sunması gerekmektedir.
  • Yabancı öğrencinin finansal olarak geçimini sağlayacak bir kişinin olması gerekmektedir; ebeveyn ya da yasal vasi tarafından yazılan dilekçenin bir banka teminatı ya da sertifikası ile desteklenmesi beklenmektedir.
  • Yabancıların Hindistan’da en az 4 ay boyunca geçinebilecekleri yeterli miktarda maddi kaynağa sahip olması gerekmektedir; uygun tutarda seyahat çekinin ibrazı da kabul edilmektedir.

Hangi Tür Eğitimler için Hindistan Öğrenci Vizesi Alınamaz?

Hindistan öğrenci vizesinin alınamadığı eğitim türleri aşağıda verilmiştir.

  • Kampüs dışında eğitim veren franchise eğitim kurumlarının kursları
  • Uzaktan eğitim veren açıköğretim üniversite programları
  • Eğitim kurumlarının sosyal yardım programları
  • Hindistan yasal makamlarının onayı olmaksızın sunulan eğitimler
  • Hindistan yasal makamlarınca tanınmayan kısa süreli kurslar

Hangi Özel Kurumların Eğitimleri için Hindistan Öğrenci Vizesi Verilir?

Hindistan öğrenci vizesi, kurs süresi boyunca ya da bir yıl süreyle ve öngörülen koşullarda NIIT, APTECH, Tata İnfotech, Software Technology Group ve DSK Global Education & Research Limited, Pune özel kurumlarına katılım gösterenlere verilebilmektedir. Özel kurumların eğitimlerini, franchise eğitim kurumları ve kampüs dışı yerler yerine, kendilerine ait mülklerde vermeleri beklenmektedir.

Hindistan Cumhuriyeti Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır?

Hindistan Cumhuriyeti öğrenci vizesi, yabancı öğrencilerin Hindistan’daki bir eğitim kurumuna başvurmuş ve kabul edilmiş olması halinde, online ve Hindistan dış temsilciliği üzerinden başvuru yapılarak alınmaktadır.

Öğrencilerin Hindistan öğrenci vizesi başvurularını ilk aşamada online olarak https://indianvisaonline.gov.in/visa/Registration adresi üzerinden yapmaları gerekmektedir. Öğrenci vize başvurusunun online başvuru adımları online vize başvuru formunun doldurulması, biyometrik fotoğrafın yüklenmesi ve vize randevusunun alınmasından oluşmaktadır. Online başvurudan sonra, başvuru sahibinin ikamet ettiği ile bağlı olan Hindistan Konsolosluğuna randevu gününde gidilerek gerekli evrakların teslim edilmesi, biyometri işlemlerini tamamlaması ve vize harcının ödemesi ile başvuru işlemleri tamamlanmaktadır.

Hindistan Öğrenci Vizesi için Gerekli Evraklar Nelerdir?

Hindistan öğrenci vizesi için gerekli evraklar aşağıda listelenmiştir.

  • Hindistan vize başvuru formu: Vize başvuru formu online olarak, eksiksiz, doğru bilgilerle ve yazım yanlışı yapılmadan doldurulmalı ve çıktısı alınarak başvuru sahibi tarafından imzalanmalıdır.
  • Pasaport: 10 yıldan eski olmayan ve vize bitiş tarihinden sonra en az 3 yıl daha geçerliliği bulunan bir pasaporta sahip olmak gerekmektedir.
  • Fotoğraf: Standart pasaport fotoğrafı boyutlarında, güncel 2 adet fotoğraf gerekmektedir.
  • Öğrenci belgesi: Başvuru sahibinin öğrenci olduğunu gösteren bir öğrenci belgesi alması gerekmektedir.
  • Bonafide sertifikası ve kabul belgesi: Hindistan’da kabul edilmiş bir eğitim kurumundan bonafide sertifikası ve kabul belgesi almak gerekmektedir.
  • Banka hesap özeti: Başvuru sahibinin Hindistan’da eğitim gördüğü sürece geçimini sağlayacak kadar finansal kaynağa sahip olduğunu gösteren banka hesap özeti veya başvuru sahibi öğrenci adına 1.500 dolar talep taslağının fotokopisi sunulmalıdır.
  • Sakıncasızlık mektubu: Öğrencinin reşit olmaması durumunda anne ve babası tarafından sakıncasızlık mektubunun hazırlanması gerekmektedir.
  • Eğitim departmanı yazısı: Başvuru sahibinin eğitim departmanından onay/mahsur yoktur yazısı alınmalıdır.

Hindistan Öğrenim Vizesi için Sağlık Sigortası Gerekir Mi?

Hindistan öğrenim vizesi için sağlık sigortası yaptırmak zorunlu değildir, ancak öğrencinin Hindistan’da eğitim gördüğü süre boyunca yaşayabileceği sağlık problemlerine ve beklenmedik durumlara önlem olarak, özellikle öğrenci vizesi gibi uzun süreli vizeler için sağlık sigortasının yaptırılması önerilmektedir.

Vizem.net danışmanlığında yapılan Hindistan vizesi başvurularında başvuru sahipleri, Vizem.net'in sigorta birimi aracılığıyla en uygun fiyatlara Hindistan seyahat sigortası yaptırabilmektedir.

Bilgi ve başvuru: 0850 241 1868

Hindistan Öğrenci Vizesi Ücreti Ne Kadardır?

Hindistan öğrenci vizesi ücreti 83 dolardır ve ücret dolar cinsinden, nakit olarak ve tam tutarında olacak şekilde Hindistan Konsolosluğuna randevu gününde ödenmelidir.

2022 yılı için Hindistan vizesi masrafları; vize başvuru harcı, seyahat sağlık sigortası, yeminli tercüme, noter işlemleri, online başvuru ve danışmanlık ücreti dahil ortalama 190 dolar tutmaktadır.

Hindistan için Öğrenci Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar?

Hindistan için öğrenci vizesi başvurularının değerlendirilmesi için standart bir süre bulunmamaktadır; ancak çoğu öğrenci vizesi başvuruları, başvuru tamamlandıktan sonra iki hafta içerisinde sonuçlanmaktadır.

Hindistan Öğrenci Vize Başvurusu için Takip İşlemi Nasıl Yapılır?

Hindistan öğrenci vize başvurusu için takip işlemi vize başvurusunun da yapıldığı https://indianvisaonline.gov.in/visa/StatusEnquiry adresi üzerinden, kayıt ve pasaport numaralarının girilmesi ile online olarak yapılabilmektedir.

Hindistan öğrenci vize başvurusunun takip işleminin yapıldığı ekran görseli aşağıda verilmiştir.

Hindistan Öğrenci Vize Başvurusu için Takip İşlemi Nasıl Yapılır?
Hindistan Öğrenci Vize Başvurusu için Takip İşlemi Nasıl Yapılır?

Vizem.net danışmanlığında yapılan Hindistan öğrenci vizesi başvuruları için takip ve sorgulama işlemi hem online olarak hem de 5 aşamalı SMS bilgilendirme servisi ile yapılmaktadır.

Hindistan Eğitim Vizesi Ne Kadar Süre için Verilir?

Hindistan eğitim vizesi, eğitim programının süresine göre en fazla 5 yıllık süre ile verilmektedir. Bütün ülkelerin vatandaşlarına verilmektedir. Öğrenci vizesinin geçerlilik süresi 5 yılı aşmamaktadır.

Öğrenci Vizesi ile Hindistan'a Kaç Kez Giriş Yapılabilir?

Öğrenci vizesi ile Hindistan’a normalde tek sefer giriş yapılabilmektedir, ancak iyi niyetli nedenler ile yabancı bir öğrenci İçişleri Bakanlığı Yabancılar Bölümü Vize Kolaylaştırma Merkezine ek giriş için başvuru yapabilmektedir. Yabancı öğrencilere her akademik yıl için en fazla 4 giriş hakkı verilmektedir.

Hindistan Öğrenci Vize Süresi Uzatılabilir Mi?

Hindistan öğrenci vizesi; belirli eğitim süresi boyunca eğitimi tamamlayamayan ve tamamlamak üzere eğitim kurumunun onay vermiş olduğu öğrenciler için, eğitim süresi sonrasında en fazla üç sefer uzatılabilmektedir. Hindistan Yabancılar Kayıt Ofisi ve Yabancılar Bölgesel Kayıt Ofisi öğrenci vizesi süresinin uzatılmasında yetki sahibidir.

Öğrenci Vizesi ile Hindistan'a Gittikten Sonra Ne Yapılmalıdır?

Öğrenci vizesi ile Hindistan’a gittikten sonra yabancı öğrencilerin vize sürelerinin 180 günden uzun olması halinde, ülkeye varıştan itibaren 14 gün içerisinde yerel Hindistan Yabancılar Kayıt Ofisi’ne kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

Sık Sorulan Sorular

Hindistan öğrenci vizesi hakkında en sık sorulan sorulara uzmanlarımız tarafından verilen yanıtlara aşağıda değinilmiştir.

Hindistan Geçici Öğrenci Vizesi Nedir?

Hindistan geçici öğrenci vizesi, başvuru sahibinin tanınan bir eğitim kurumundan kabul mektubu almadığı durumlarda verilebilmektedir; geçici öğrenci vizesi başvurusu için geçici kabul belgesi, kabul için teklif mektubu, yabancı öğrencilerin kayıt yaptırabileceğini gösteren reklam gibi benzeri belgeler sunulması beklenmektedir.

Geçici öğrenci vizesinin geçerlilik süresi 6 aydır ve ilgili eğitim kurumundan öğrencinin başvuru yaptığını doğrulayan bir belge sunulması ile 6 ay süreyle uzatılabilmektedir. Öğrencilerin geçici öğrenci vizesinin geçerlilik süresi içerisinde tanınan bir eğitim kurumundan kabul alması durumunda, geçici öğenci vizesi, uzun süreli öğrenci vizesine çevrilmektedir.

Hindistan'da Dini Eğitim için Öğrenci Vizesi Kimlere Verilir?

Hindistan’da dini eğitim için öğrenci vizesi ancak belirli kurumlarda dini eğitim alacak kişilere verilmektedir. Öğrenci vizesi dini eğitim için Hindistan’a gitmek isteyen yabancılara bir yıl süre ile ya da kurs süresi boyunca verilmektedir.

Hindistan’da dini eğitimin verilebildiği üniversiteler ile enstitüler belirlidir ve bunlar; Aligarh Muslim University, University of Kolkati, Jamia Hamdard, Jamia Milia Islamia, Osmania University, Gujarat University, North Maharashtra University, University of Calicut, Kerala University, University of Mumbai ve M.S. University of Baroda’dır. Sayılan kurumlar dışındaki bir eğitim kurumundan dini eğitim almak amacıyla vize başvurusunda bulunmak için, İçişleri Bakanlığından izin alınması gerekmektedir.

Hindistan Öğrenci Vizesi Araştırmacı Vizesine Çevrilebilir Mi?

Hindistan öğrenci vizesi araştırmacı vizesine bazı şartlar altında çevrilebilmektedir.

Halihazırda Hindistan’da bulunan ve Hindistan’da eğitimlerini tamamladıktan sonra araştırmacı olarak çalışmalarını Hindistan’da sürdürmek isteyen yabancıların, bir araştırma programına kabul edildiklerini göstermesi ve maddi imkanlarını kanıtlayabilmesi halinde, öğrenci vizesinin Hindistan araştırma vizesi olarak değiştirilmesi mümkündür.

Yabancı Öğrenciler Eğitimleri Sırasında Hindistan'da Çalışabilir Mi?

Yabancı öğrenciler eğitimleri sırasında Hindistan’da çalışamamaktadır. Hindistan öğrenci vizesi hamiline yalnızca eğitim görme hakkı vermektedir ve Hindistan’da çalışabilmek için çalışma vizesine başvurmak gerekmektedir.

Yabancı öğrencilerin, mezun olduktan sonra Hindistan’daki bir şirketten iş teklifi almaları üzerine Hindistan çalışma vizesi almaları mümkündür.

Hindistan'da Mezuniyet Sonrası Çalışma Şartları Nelerdir?

Hindistan’da eğitim esnasında çalışma kısıtlamalarından farklı olarak, uluslararası öğrenciler iş teklifi almaları koşulu ile eğitim programlarından mezun olduktan sonra Hindistan’da çalışabilmektedir. Hindistan çalışma vizesi genellikle bir yıl verilmekte ve daha sonra uzatılabilmektedir. Hindistan çalışma vizesinin iki büyük sınırlaması bulunmaktadır; yabancı kişinin yönetici ya da üst düzey yönetici gibi vasıflı bir işte çalışması gerekmekte ve vize sahibinin yıllık en az 25.000 dolar ve üzerinde kazanç sağlaması gerekmektedir.

Hindistan'da Okumanın Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

Hindistan’da okumanın yabancı öğrenciler açısından hem avantajları hem de dezavantajları bulunmaktadır. Hindistan son yıllarda ekonomik ve teknolojik büyümesi ile bilinmektedir ve kültürü ile eğitim sistemiyle öne çıkan bir ülkedir. Hindistan’ın eğitim sistemi dünyanın en büyük ikinci eğitim sistemi olduğundan dolayı, yabancı ülkelerden birçok öğrenci Hindistan’da eğitim görmek istemektedir.

Hindistan’da okumanın avantajlarından biri, eğitim maliyetlerinin Amerika, Avustralya ve Birleşik Krallık gibi ülkeler ile karşılaştırıldığında ucuz olmasıdır. Hindistan’ın en pahalı eğitim enstitüleri bile Hindistan dışındaki üniversitelerden daha ucuzdur. Hindistan yaşam maliyetleri uygun olduğundan, eğitim esnasında öğrenciler rahat bir şekilde geçimlerini sağlayabilmektedir. Hindistan’daki üniversiteler öğrencilere seçebilecekleri çok sayıda eğitim programı sunmakta ve özellikle mühendislik ve tıp alanlarındaki eğitimleri ile Hindistan üniversiteleri öğrencilerin mezun olduktan sonraki hayatlarına bir adım önde başlamalarını sağlamaktadır. Hindistan eğitim sistemi dünya çapında iyi bir seviyededir ve Hindistan’da okumanın en büyük avantajlarından biridir.

Hindistan’da okumanın en büyük dezavantajlarından biri kültür değişimidir. Hindistan kültürü, uluslararası öğrencilerin kültür şoku yaşamalarına ve alışana kadar zorlayıcı bir yaşam sürmelerine neden olabilmektedir. Ülkenin resmi dili Hindu dilidir ve büyük bir kesim tarafından bu dil kullanıldığından dolayı yabancı öğrenciler için dil bir engel olabilmektedir. Hindistan’daki eğitim kaliteli olduğu için rekabet düzeyi de çok yüksektir. Hindistan’da Ivy League okullarından daha zor giriş şartları taşıyan okullar bulunmaktadır ve bu nedenle bu gibi yüksek kaliteli okullara girmek oldukça zordur.

Ebru Sönmez Yazan: Ebru Sönmez

Ebru Sönmez 2015 yılında Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesinde eğitimini tamamladı, 2016 yılında avukat olarak çalışmaya başladı ve 2021 yılından beri Vizem.net için ´Immigration and Visa Law Attorney´ unvanı ile çalışıyor.

Paylaş: