Hindistan Vizesi Ret Nedenleri, İtiraz Hakkı ve Yeniden Başvuru
Hindistan vize başvuruları eksik evrak sunulması, vize başvuru formunun hatalı doldurulması, pasaportun geçersiz olması gibi nedenlerle reddedilebilmektedir.
Hindistan vize başvurularının olumlu sonuçlanması için vize başvuru evraklarının eksiksiz ve doğru bir şekilde hazırlanması ve başvuru sürecinin doğru yürütülmesi önem taşımaktadır.
Hindistan vize danışmanlık: 0850 241 1868
Hindistan Vize Reddi Kararı Hangi Kurum Tarafından Verilir?
Türkiye’den yapılan Hindistan vize başvurularını değerlendirme yetkisi ikamet edilen şehre göre Hindistan Ankara Büyükelçiliği’nde veya Hindistan İstanbul Başkonsolosluğu’nda olmaktadır.
Hindistan vize reddi kararı, ilgili Hindistan dış temsilciliğindeki vize birimi tarafından verilmektedir ve vize başvurusuna yönelik verilen ret kararları başvuru sahiplerine gerekçesi ile birlikte yazılı olarak bildirilmektedir.
Hindistan Vizesi Ret Nedenleri Nelerdir?
Hindistan vizesi ret nedenleri aşağıda listelenmiştir.
- Hindistan vize başvuru formunda yanlış ve yanıltıcı bilgilerin verilmesi
- Vize başvuru sahibinin adli sicilinde suç kaydının bulunması
- Hindistan’ı ziyaret etmek için geçerli bir gerekçenin olmaması
- Vize başvuru sahibinin Hindistan toplum sağlığını tehlikeye sokacak bulaşıcı hastalık taşıması
- Başvuru esnasında sunulan pasaportun süresi dolmuş ya da dolmak üzere olması
- İbraz edilen pasaportta vize etiketi basabilmek için boş sayfanın olmaması
- Vize başvuru sahibinin geçmişte Hindistan vize ihlalinde bulunması
- Vize başvuru sahibinin Hindistan ziyaretinden sonra kendi ülkesine dönme niyetini kanıtlayamaması
- Hindistan ziyareti boyunca yapılacak masraflar ve kişinin kendi ülkesine geri dönüşü için gerekli miktarda finansal varlığa sahip olmaması
- Vize başvurusu esnasında yanlış vize türüne başvuru yapılması
- Yeterli ve geçerli bir seyahat sağlık sigortasının sunulmaması
- Vize başvuru sahibinin vatandaşı olduğu ülke ile Hindistan arasında iyi bir ilişkinin olmaması
Hindistan vize başvurusu reddedilen kişiler için ret kararına itiraz hakkı tanındığında başvurunun tekrar değerlendirilmesi adına itiraz başvurusu yapılabilmektedir veya yeni bir başvuru başlatılabilmektedir.
Hindistan Vize Reddine İtiraz Başvurusu Nasıl Yapılır?
Hindistan vize reddine itiraz başvurusu için hak sahibi olup olunmadığı vize reddi bildiriminden öğrenilmektedir. Hindistan vize reddine itiraz yolu açık olan başvurularda tanınan süre içerisinde işlem yapılması gerekmektedir.
Hindistan vize reddi kararına itiraz ederken vize reddine neden olan gerekçeye yönelik yeni destekleyici evraklar ve Hindistan vize itiraz dilekçesi ile büyükelçilik veya başkonsolosluk vize departmanına itiraz başvurusu yapılmaktadır.
Hindistan Vize Reddi Alanlar Ne Zaman Tekrar Başvuru Yapabilir?
Hindistan vize reddi alan kişiler, gerekçeli ret bildiriminden hemen sonra yeni bir başvuru yapabilme hakkına sahip olmaktadır.
Hindistan vize reddine sebep olan gerekçeler incelenip ortadan kaldırıldıktan sonra destekleyici belgelerle yeni başvuru yapılması gerekmektedir.
Hindistan Vize Sonuçları Nasıl Öğrenilir?
Hindistan vize sonuçları, başvuru sahibine verilen kayıt numarası ve pasaport numarası ile online takip sistemi üzerinden takip edilebilmektedir veya pasaport teslim alındığında vize sonucu öğrenilmektedir.
Hindistan vize sonuçları Hindistan Vize Başvuru Merkezi (IVAC) üzerinden online olarak takip edilebilmektedir. Hindistan vizesi için online sorgulama https://indianvisaonline.gov.in/visa/StatusEnquiry adresi üzerinden yapılmaktadır.
Ebru Sönmez 2015 yılında Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesinde eğitimini tamamladı, 2016 yılında avukat olarak çalışmaya başladı ve 2021 yılından beri Vizem.net için ´Immigration and Visa Law Attorney´ unvanı ile çalışıyor.