Mısır Vizesi Başvuru Süreci 2023
Mısır vizesi, başvuru sahibinin çeşitli amaçlarla, belirli bir süre boyunca Mısır’ı ziyaret edebilmesini sağlayan resmi bir izin belgesidir. Mısır vizesinden muaf olmayan ve Mısır için vize almak isteyen bireylerin Ankara Mısır Büyükelçiliğinden, İstanbul Mısır Başkonsolosluğundan veya akredite acenteler aracılığı ile Mısır vizesine başvurması gerekmekte olup; ayrıca Mısır’a varış tarihinden itibaren en az 6 ay daha geçerliliği olan bir pasaporta sahip olması gereklidir. Mısır ve Türkiye arasındaki gergin siyasi ilişkiler sebebiyle vize başvuru sürecinde aksamalar meydana gelebilmektedir.
Vizem.net Türkiye'den yapılan Mısır vizesi başvuruları için gerekli evrakların kontrolü, ön başvuru, randevu alma ve başvuru takibi dahil olmak üzere tüm işlemler için tek çatı altında danışmanlık hizmeti veren akredite kuruluştur.
Bilgi ve başvuru: 0850 241 1868
Mısır Türkiye’den Vize İstiyor Mu?
Mısır, umuma mahsus (bordo) pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından Mısır ziyaretleri için vize istemekte olup; hususi (yeşil) pasaport, hizmet (gri) pasaportu ve diplomatik (siyah) pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan Mısır seyahatlerinde vize talep etmemektedir.
20 yaşından küçük, 45 yaşından büyük Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının 30 günü aşmayan Mısır seyahatlerinde sınır kapılarında Mısır kapı vizesi verilmektedir.
Mısır Yeşil Pasaporta Vize İstiyor Mu?
Mısır yeşil pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından 90 günü aşmayan Mısır seyahatlerinde vize istememektedir.
Yeşil pasaport; belirli kriterleri karşılayan, devlet adına çalışan memurlara ve aile üyelerine verilen pasaport türüdür. Yeşil pasaport hamili bireyler, Mısır dahil olmak üzere birçok ülkeye ilgili ülkenin belirlediği süre ile sınırlı olmak şartıyla vizesiz giriş yapabilmektedir.
Mısır Kapıda Vize Uygulaması Nedir?
Mısır kapıda vize uygulaması kapsamında, 45 yaşının üstündeki ve 20 yaşının altındaki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına sınır kapısında Mısır vizesi verilmektedir. Mısır, ayrıca Güney Sina vilayetini ziyaret edecek Türk vatandaşlarına da bazı şartların sağlanması halinde kapıda vize vermektedir.
Mısır kapıda vize ile 20 yaş altı ve 45 yaş üstü Türk vatandaşlarına 30 güne kadar Mısır’da bulunma hakkı tanınmaktadır; bu sebeple 30 gün süreyi aşmayanların Mısır vize başvurusu yapması gerekmemektedir. Kapıda verilen 20 yaş altı ve 45 yaş üstü Mısır vizesinin verilmesi kesin değildir ve şartlara uygun olunması Mısır’a giriş konusunda kesin bir güvence sağlamamaktadır. Mısır 20 yaş altı veya Mısır 45 yaş üstü kapıda vize almak bireylerin güvenlik sebebiyle sınırda ülkeye alınmama ihtimalleri bulunduğundan, Mısır seyahatleri için standart vize başvurusu yapılması önerilmektedir.
1 Nisan 2022’de yürürlüğe giren uygulama ile yaş fark etmeksizin Mısır’ın Güney Sina Vilayeti havalimanları ve limanları üzerinden ülkeye giriş yapacak ve sadece Güney Sina vilayetinde bulunan Dahab Nuweiba, Şarm El-Şeyh, Saint Catherine ve Taba şehirlerini ziyaret edecek tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına belirli koşulları sağlamaları halinde sadece belirtilen bölgelerde ve 15 gün geçerli olmak üzere Mısır kapı vizesi verilmektedir.
Mısır Sharm El Sheikh'e Gitmek için Vize Gerekiyor Mu?
Sharm El Sheikh, Sina Yarımadası’nın güneyinde, Sina Dağı ve Kızıldeniz arasında kalan kıyı şeridinde bulunan Güney Sina vilayetinde yer almaktadır.
1 Nisan 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde, Güney Sina vilayeti havalimanları ve limanlarına gelen Türkiye de dahil olmak üzere 6 ülkenin vatandaşlarına, Akabe Körfezi ve St. Catherine bölgesine ziyaret mührü bulunan ve Dahab Nuweiba, Sharm El-Şeyh, Saint Catherine ve Taba şehirlerine seyahat etmeye izin veren 15 günlük süreli turizm vizesi verilmektedir. Vizenin verilmesi için Mısır seyahatine ait gidiş ve dönüş uçak bileti, onaylanmış otel rezervasyonu ve en az 2.000 Amerikan dolarına tekabül edecek yeterli nakte veya kredi kartına sahip olunması gibi Sharm El Sheikh vize şartlarının yerine getirilmesi gerekmektedir.
Mısır Vize Türleri Nelerdir?
Mısır vize türleri aşağıda listelenmiştir.
- Kısa süreli Mısır vizesi: Mısır’da 180 günlük süre içerisinde 90 günü aşmayan konaklamalar için başvurulması gereken vize türüdür. Kısa süreli Mısır vizesi 90 günü aşmayan eğitim, staj, iş görüşmeleri, sportif, turistik, aile veya arkadaş ziyareti, kültürel ziyaret gibi faaliyetler amacıyla gerçekleştirilen ziyaretleri kapsamaktadır.
- Uzun süreli Mısır vizesi: Mısır’da farklı amaçlarla 90 günden fazla konaklanılacak durumlar için başvurulması gereken vize türüdür. Uzun süreli Mısır vizesi 90 günü aşan eğitim, dil kursu, uzun süreli staj, çalışma, araştırma, aile birleşimi, tıbbi tedavi ve yatırım gibi faaliyetler ile gerçekleştirilecek seyahatleri kapsamaktadır.
- Transit Mısır vizesi: İlgili uluslararası havalimanından aktarma yapacak kişilerin havalimanında 48 saatten fazla bekleme süreleri olması halinde transit Mısır vizesine sahip olmaları gerekmektedir. Transit Mısır vizesine sahip olan bireylere Mısır topraklarından üçüncü bir ülkeye ziyaret etme hakkı verilmektedir.
Kısa Süreli Mısır Vizesi Türleri Nelerdir?
Kısa süreli Mısır vizesi türleri aşağıda listelenmiştir.
- Mısır turistik vize
- Mısır aile arkadaş ziyareti vizesi
- Mısır ticari vize
- Mısır kültürel ve sportif etkinlik vizesi
- Mısır kısa süreli eğitim ve staj vizesi
Uzun Süreli Mısır Vizesi Türleri Nelerdir?
Uzun süreli Mısır vizesi türleri aşağıda listelenmiştir.
- Mısır çalışma vizesi
- Mısır öğrenci vizesi
- Mısır yatırımcı vizesi
- Mısır aile birleşimi vizesi
- Mısır emekli vizesi
- Mısır mülteci vizesi
Transit Mısır Vizesi Nedir?
Transit Mısır vizesi, Mısır üzerinden bir başka ülkeye gerçekleştirilecek seyahatlerde Mısır’da aktarma yapan bireylerin havalimanında bekleme sürelerinin 6 saatten fazla olması durumunda alması gereken vize türüdür. Mısır’ın ilgili havalimanında bekleme süresinin 6 saatten az olması durumunda transit vize alınması gerekmemekte olup; bekleme süresinin 6 saat ile 48 saat arasında olması durumunda transit vize alınması zorunludur. Mısır üzerinden aktarma yapılacak uçuşlarda bekleme süresinin 48 saatten uzun olması halinde standart vize alınması gerekmektedir.
Mısır transit vizesinin kısa süreli vize ile bir ilgisi bulunmamakta olup; hamiline ilgili havaalanında yalnızca beklediği aktarmalı uçuşa kadar olan süre içerisinde havaalanından çıkıp ülkeyi gezme hakkı sağlayan ayrı bir vize türüdür. Mısır transit vize hamiline 48 saate kadar süre için Mısır’da bulunma hakkı vermektedir.
Mısır Vize Şartları Nelerdir?
Mısır vize şartları aşağıda listelenmiştir.
- Başvuru sahibinin Mısır seyahati için yeterli gelire, birikime veya geçerli bir sponsora sahip olması gerekmektedir.
- Başvuru sahibinin, Mısır seyahati tamamlandıktan sonra tekrar ülkesine geri döneceğini ispatlayan belge sunması gerekmektedir.
- Mısır vizesine başvuran bireylerin, daha önceden herhangi bir vize ihlalinde bulunmamış olması gerekmektedir.
- Başvuru sahibine ait adli sicil kaydının temiz olması gerekmektedir.
Mısır Vizesi Nereden Alınır?
Mısır vizesi Ankara Mısır Büyükelçiliğinden, İstanbul Mısır Başkansolosluğundan şahsen veya akredite vize acenteleri aracılığı ile alınabilmektedir.
Türkiye’de bulunan herhangi bir aracı kurum başvuru merkezinin Mısır konsolosluğu ile anlaşması bulunmamaktadır.
Mısır Vizesi Nasıl Alınır?
Mısır vizesi, Türkiye’de bulunan Ankara Mısır Büyükelçiliği Konsolosluk bölümü üzerinden ya da İstanbul Mısır Başkonsolosluğu vize başvurusu yapılması ile alınabilmektedir. Türkiye’deki Mısır dış temsilciliklerinin Türkiye’de bulunan herhangi bir aracı kurum ile anlaşması bulunmamakta olup; Mısır vizesi başvuruları yalnızca dış temsilcilikler tarafından kabul edilmektedir.
Mısır vize başvurusu “ön başvuru” ve “onay sonrası başvuru” olmak üzere iki aşamadan oluşmaktadır. Mısır vize başvurusu yapmak isteyen bireylerin öncelikle başvuru için gerekli olan evrakları hazırlayıp ön başvuru yapması gerekmekte iken; sonrasında ön başvurunun onaylanması halinde başvurusu onaylanan bireylerin randevu alarak beyan ettikleri evrakların asılları ile birlikte başvuru yaptıkları dış temsilciliğe gitmesi ve konsoloslukta ödenmesi gereken vize harç ücretini ödeyerek vize başvurusunu tamamlaması gerekmektedir.
İstanbul’dan ön başvuru yapacak bireylerin gerekli evrakları eksiksiz bir şekilde hazırlayıp taratması, dijital ortama yüklemesi ve başvuru yapacağı dış temsilciliğe mail olarak göndermesi gerekmektedir. Gerekli olan belgeler jpeg veya pdf formatında gönderilebilmekte olup; format konusunda herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır. Ankara’dan ön başvuru yapacak bireylerin konsolosluğa fiziken gitmesi ve gerekli olan tüm belgeleri eksiksiz olarak teslim etmesi gerekmektedir.
Mısır vizesi için ön başvuru aşaması tamamlandıktan sonra dış temsilcilik tarafından gönderilen başvurunun onaylandığına dair e-posta beklenilmeli, belirtilen e-posta alındıktan sonra ön başvurunun yapıldığı dış temsilciliğe gidilmelidir. İstanbul Mısır Başkonsolosluğu üzerinden yapılacak başvurular için randevu alınması gereklidir; ancak Ankara Mısır Büyükelçiliği Konsolosluk bölümüne yapılacak vize başvurularında belirlenen çalışma gün ve saatlerinde randevusuz bir şekilde dış temsilciliğe gidilmesi mümkündür. Dış temsilciliklere; ödemesi yapılan gidiş-dönüş uçak biletleri, konaklanılacak otel tarafından onaylanmış rezervasyon belgeleri, banka hesap dökümü, taratılarak gönderilen tüm belgelerin aslı, biyometrik fotoğraf, pasaport ve nakit olarak ödenmesi gereken vize harç ücreti ile gidilerek başvuru tamamlanmalıdır. Randevuya götürülmesi gereken belgelerin eksiksiz bir şekilde götürülmesi ve belgelerde problem olmaması halinde Mısır vize başvurusu yapan bireylerin pasaportuna vize işlenmektedir.
Vizem.net aracılığıyla yapılan Mısır vizesi başvurularında, başvuru sahibinin kişisel koşulları ve seyahat amacı göz önünde bulundurularak istenen vize evraklarının değerlendirilmesi, gerekmesi halinde yeminli tercüme ve noter onayı işlemlerinin yapılması, belgelerin dijitalleştirilmesi ve dış temsilciliğe ön başvuru işlemi uzman danışmanlar tarafından tamamlanmaktadır.
Detaylı bilgi için: 0850 241 1868
Mısır Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?
Mısır vize başvurusu İstanbul’dan ve Ankara’dan farklı şekillerde yapılabilmektedir.
İstanbul’dan Mısır vizesine başvuru yapacak bireylerin gerekli olan tüm evrakları taratarak İstanbul Mısır Başkonsolosluğunun vize bölümüne ait visa.egypt.istanbul@gmail.com adresine göndermesi gerekmektedir.
Ankara’dan yapılacak olan başvurularda, gerekli olan tüm evrakların hazırlanarak Ankara Mısır Büyükelçiliğine şahsen teslim edilmesi gerekmektedir. Ankara Mısır Büyükelçiliğinde vize işlemleri hafta içi 9.00 ile 11.00 saatleri arasında yapılmakta olup; her ayın son iş günü konsolosluk bölümü kapalıdır.
Mısır Vizesi Başvurusu Online Yapılabilir Mi?
Mısır vizesi online başvuru için hazırlanmış bir internet sitesi veya başvuru sayfası bulunmamaktadır; ancak, İstanbul’da bulunan Mısır dış temsilciliğine ön başvurular, konsolosluğa gitmeye gerek kalmadan e-posta yolu ile internet üzerinden yapılabilmektedir.
Mısır Vize Başvurusu için Gerekli Evraklar Nelerdir?
Mısır vize başvurusu için gerekli olan evraklar aşağıda listelenmiştir.
- Mısır vize başvuru formu: Vize başvuru formu, başvuruyu yapan kişi tarafından şahsen, eksiksiz bir biçimde ve doğru yanıtlar verilerek doldurulmalıdır.
- Pasaport: 10 yıldan eski olmayan, en az 2 sayfası boş ve en az 8 ay daha geçerliliği bulunan pasaportun fotokopisi gerekmektedir.
- Kimlik: Mısır vizesi başvurusunda bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının kimlik fotokopisi gerekmektedir.
- İkametgah belgesi: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan bireylerin Mısır vizesine başvurması halinde geçerli bir oturum iznine sahip olduklarını gösteren ikametgah belgesi gerekmektedir.
- Fotoğraf: Mısır vizesi için fotoğraf kriterlerine uygun, güncel görünümü yansıtan ve arka planı beyaz olan biyometrik fotoğraf gerekmektedir.
- Banka hesap dökümü: Son 3 aya ait banka hesap dökümü gerekmektedir. Başvuru sahibinin banka hesap dökümünde her ay için 30.000 Türk lirası değerinde bakiyesinin olması gerekmektedir.
Yukarıda belirtilen listeler Mısır vizesi için gerekli olan genel evraklar olup; vize türüne ve Mısır için vize başvurusu yapan bireyin durumuna göre davet mektubu, öğrenci belgesi, işyeri yazısı, evlilik cüzdanı gibi ek belgeler talep edilebilmektedir.
Mısır, vize başvurusu için gerekli olan belgeler ve bu belgelerin içeriği konusunda sıklıkla değişiklik yaptığı için vize başvurusu yapılmadan önce başvuru yapılacak dış temsilcilikten veya akredite vize acentelerinden Mısır vizesi için gerekli evraklar hakkında bilgi alınması gerekmektedir.
Mısır Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?
Mısır vize başvuru formu, elektronik olarak bilgisayar üzerinden doldurulduktan sonra çıktısı alınabilmekte veya çıktısı alınarak el ile doldurulabilmektedir; Mısır Konsolosluğu vize başvuru formu dahil olmak üzere Mısır vizesi için gerekli olan tüm belgelerin daha sonra taranarak konsolosluğa e-posta atılması gerekmektedir.
Başvuru sahibinin kimlik, pasaport ve iletişim bilgileri, ziyaret sebebi, kalış süresi ve birlikte seyahat edilen kişiler gibi seyahat ile ilgili bilgiler ve daha önce yapılan Mısır seyahatine dair detaylar, Mısır vize başvuru formu içerisinde istenen bilgilerdir ve eksiksiz olarak başvuru sahibi tarafından şahsen doldurulmalıdır. Tamamlanan Mısır vize başvuru formu visa.egypt.istanbul@gmail.com adresine diğer gerekli belgeler ile birlikte atılmalıdır.
Mısır vize başvuru formu aşağıda gösterilmiştir.
Mısır Vize Fotoğrafı Nasıl Olmalı?
Mısır vize fotoğrafı 35 mm genişliğinde ve 45 mm uzunluğunda olmalıdır. Fotoğraf, güncel görünümü yansıtması adına 6 aydan daha eski olmamalı ve fotoğrafın arka planı beyaz olmalıdır.
Mısır vize fotoğraf örneği aşağıda gösterilmiştir.
Mısır Vize Başvurusu için Sağlık Sigortası Gerekli Midir?
Hayır, Mısır vize başvurusu için seyahat sağlık sigortası zorunlu tutulmamaktadır.
Zorunlu olmamasına rağmen Mısır seyahatinde meydana gelebilecek beklenmedik durumlara karşı Mısır seyahat sağlık sigortası yaptırılması tavsiye edilmektedir.
Mısır Konsolosluğundan Vize Randevusu Nasıl Alınır?
Mısır Konsolosluğu vize randevusunun alınması prosedürü, başvuru yapılacak olan dış temsilciliğe göre değişmektedir.
İstanbul Mısır Başkonsolosluğuna ön başvuruda bulunan bireyler, başvurularının onaylandığına dair e-posta aldıktan sonra konsolosluğun Facebook sayfası üzerinden hafta içi 09.00 ile 12.15 saatleri arasında Mısır konsolosluğu vize randevusu alabilmektedir. Randevu oluşturulduktan e-posta aracılığı ile gönderilen gerekli belgelerin asılları ile vize başvuru formu aslının ıslak imzalı olarak getirilmesi ve vize harcının ödenmesi ile başvuru tamamlanır ve başvuru sahibinin pasaportuna Mısır vizesi işlenir.
Ankara Mısır Büyükelçiliğinin randevu sistemi bulunmamaktadır. Cuma günü hariç olmak üzere hafta içi 9.30 ile 11.00 arası Ankara Mısır Konsolosluğu vize başvuru saatleridir. Ankara Mısır Büyükelçiliğinin konsolosluk bölümüne belirlenen çalışma gün ve saatlerinde gidilerek ön başvuru ve vize işlemleri, Mısır vize randevusu alınmadan yapılabilmektedir.
Mısır Vize Ücreti Ne Kadar?
Mısır vizesi ücreti; vize türü, başvuru sahibinin vatandaşlığı, vizenin tek veya çok girişli olması gibi durumlara göre değişebilmektedir.
Mısır vizesi için başvuru yapan bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının turist vizesi için 30 dolar, tek girişli iş vizesi için 65 dolar ve çok girişli vize için 90 dolar başvuru ücreti ödemesi gerekmektedir. Transit Mısır vize fiyatları ise Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için 90 dolar olarak belirlenmiştir.
2022 yılı için turistik Mısır vizesi masrafları; seyahat sağlık sigortası, gerekli görüldüğü durumlarda yeminli tercüme ve danışmanlık ücreti, Mısır vize ücreti ile birlikte ortalama 165 dolar tutmaktadır.
Mısır Vize Danışmanlık Ücreti Ne Kadardır?
Mısır vize danışmanlık ücreti kısa süreli vizeler için 45 dolar ile 80 dolar arasında; uzun süreli vizeler için 75 dolar ile 155 dolar arasında değişmektedir.
Mısır Vize İşlemleri Ne Zaman Yapılmalı?
Mısır vize işlemlerinin yapılması için, vize onay süresi kesin olmadığı için, tam bir süre verilememektedir. Mısır vizesinin onay süresi bazı hallerde kısa sürelerde çıkarken, bazen vize işlem süresi 1 yıla kadar uzayabilmektedir.
Mısır vizesi onaylandıktan sonra ülkeye 3 ay içinde giriş yapılması gerektiğinden dolayı; sürecin uzayacağını düşünerek çok erken başvuru yapılması durumunda seyahat planları ile ilgili problemler yaşanabilmektedir. Planlanan seyahat tarihinden yaklaşık 4 ay önce başvuru yapılması en ideal zaman olup; işlemlerin sonuçlanma süresi ile ilgili kesin bir bilgi olmadığından dolayı seyahate ait ulaşım, konaklama gibi rezervasyonların esnek veya iptal edilebilir yapılması tavsiye edilmektedir.
Mısır Vize Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?
Mısır vize sorgulama işlemi; e-posta, telefon veya sosyal medya hesabı üzerinden başvurunun yapıldığı dış temsilciliğe ulaşılarak yapılabilmektedir.
Dış temsilcilikler, atılan e-postalara geç cevap verebilmekte olup, sosyal medya üzerinden atılan mesajlara genellikle hızlı geri dönüş sağlamaktadır; ayrıca dış temsilciliklere telefonla ulaşabilmektedir.
Vizem.net danışmanlığında başvurulan Mısır vizesi için vize takip ve sorgulama işlemi 5 aşamalı SMS servisi ile ve online olarak yapılabilmektedir.
Mısır Vize Sonucu Nereden Öğrenilir?
Mısır vize sonucu, vize için yapılan ön başvurunun onaylanması halinde başvuru sahibine gelen e-posta aracılığı ile öğrenilmektedir.
Mısır Vizesi Red Nedenleri Nelerdir?
Mısır vizesi ret nedenleri aşağıda listelenmiştir.
- Başvuru sahibinin geçmişte suç işlemiş olması
- Vize başvuru formunda yanlış bir bilgi verilmesi
- Başvuru sahibinin ikamet ettiği ülkenin Mısır ile iyi bir ilişkisinin olmaması
- Başvuru sahibinin bulaşıcı bir hastalığının olması
- Başvuru sahibinin pasaportunun süresi dolmak üzere olması veya yeterli boş sayfasının bulunmaması
- Başvuru sahibine daha önceden verilen bir vizenin, başvuru sahibi tarafından geçerli bir sebep olmadan kullanılmaması
- Başvuru sahibinin ana ülkesine geri dönmeme niyetinin olduğunun Mısır Göçmenlik yetkilileri tarafından anlaşılması
- Başvuru sahibinin yeterli niteliğe sahip olduğunun kanıtlanamaması
- Başvuru sahibinin çeşitli konularda iyi niyetli olmadığının anlaşılması
- Başvuru sahibinin geçmişte vize kurallarını ihlal etmiş olması
- Vize türünün doğru bir şekilde belirtilmemesi
Mısır Vize Reddine İtiraz Edilebilir Mi?
Mısır vize reddine itiraz edilebilmektedir.
Mısır'a yapılan vize başvurusunun reddedilmesi nadir bir olay olup; kesin nedeni bulmak oldukça zordur. Mısır Göçmenlik Bürosu, vize başvurusunun neden reddedildiğini asla belirtmemekle birlikte; başvuru formunun yanlış veya eksik doldurulması, Mısır vizesi için gerekli olan evrakların tam olarak sağlanamaması gibi sebeplerden dolayı vize başvurusu reddedilebilmektedir.
Mısır vize başvuru formunun doğru, eksiksiz ve başvuru sahibi tarafından doldurulduğundan emin olunmalı, başvuru formunda yer alan kişisel ve seyahate yönelik diğer bilgilerin doğru olarak doldurulduğu kontrol edilmelidir. Başvuru formunda bir hata fark edilmesi durumunda doğru veya yeni bilgilerle yeni bir başvuru formu gönderilmelidir; çoğu durumda eksik veya hatanın düzeltildiği ikinci başvuru onaylanmaktadır.
Sık Sorulan Sorular
Mısır vize politikası ve başvuru süreçleri ile ilgili merkezimize sıkça iletilen sorular aşağıda cevaplanmıştır.
Mısır Vizesi Almak Zor Mudur?
Mısır vizesi alma süreci; Türkiye ile Mısır arasındaki siyasi ilişkiler sebebiyle zorlaştırılmıştır.
Mısır vizesi için talep edilen gerekli belgeler, Schengen ülkeleri için talep edilen belgelere kıyasla hem daha az olması hem de daha kolay hazırlanabilir olmasına rağmen dış temsilcilikler, sık ve ani bir şekilde gerekli evrak değişikliği yapabilmektedir. İlk olarak İngilizce talep edilen bir evrak, sonrasında dış temsilcilik tarafından uygulanan değişiklik ile Arapça olarak talep edilebilmektedir; bu yüzden gerekli olan evrakların doğru bir şekilde hazırlanması için Mısır vize başvurusu öncesinde danışmanlık hizmeti alınması tavsiye edilmektedir.
Dış temsilcilikler tarafından alınan başvurular Mısır’a iletilmekte olup; Mısır’da bürokrasinin oldukça yavaş işlemesi sebebiyle gerekli olan evraklarda herhangi bir yanlışlık olması durumunda başvuru sürecinin de uzaması ve zorlaşması kaçınılmaz olmaktadır.
2022’de Mısır Türklere Vize Veriyor Mu?
Mısır, Türklere vize vermektedir; ancak Türkiye ile Mısır arasındaki diplomatik ilişkilerin 2013 yılından beri karşılıklı olarak maslahatgüzar düzeyde sürdürülmesinden dolayı vize değerlendirme ve sonuçlandırma süreçleri uzayabilmekte ve başvuru sürecinde zorluk çıkabilmektedir.
Kahire Vize İstiyor Mu?
Kahire’ye gitmek isteyen umuma sahip (bordo) pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Mısır dış temsilciliklerinden vize alması gerekmekte iken; hususi (yeşil) pasaport, hizmet (gri) pasaportu ve diplomatik (siyah) pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan Kahire seyahatleri için vize almalarına gerek yoktur.
45 yaş üstü ve 20 yaş altı bireylerin Kahire’ye 30 günü aşmayan seyahatleri için Kahire sınır kapısında vize alabilmelerini sağlayan kapı vize uygulaması bulunmaktadır; ancak kapı vizesinin verilme garantisi bulunmamaktadır.
Mısır vize başvurusu yapmak isteyen bireylerin öncelikle Mısır vizesi için gerekli olan tüm belgeleri taratıp İstanbul dış temsilciliğinin e-posta adresine göndererek veya belgeleri şahsen Ankara dış temsilciliğine teslim ederek ön başvuru yapması, sonrasında ise ön başvurunun kabul edilmesi halinde belgelerin gönderildiği dış temsilciliğe belgelerin asılları ile gidilmesi gerekmektedir.
Mısır E-Vize Uygulaması Bulunuyor Mu?
Mısır’ın e-vize uygulaması bulunmakta olup; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları bu uygulamadan yararlanamamaktadır. Japonya, Norveç, Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Çin, Rusya gibi ülkelerin vatandaşları Mısır e-vize başvurusu yapabilmektedir.
Mısır'ın e-vize verdiği toplam 74 ülke bulunmakta olup, bu ülkelerin vatandaşları Mısır seyahatleri için e-vize başvurusu yapabilmektedir. Avrupa'da Almanya, Fransa, Belçika; Orta Doğu'da Umman, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri; Asya'da Çin, Singapur, Malezya ve Amerika'da Arjantin, Kolombiya ve Uruguay Mısır e-vize başvurusu yapabilecek ülkelerden bazılarıdır.
Schengen Vizesi ile Mısır'a Gidilir Mi?
Hayır, Schengen vizesi ile Mısır’a gidilememektedir. Mısır’a gitmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Mısır vizesi alması gerekmektedir.
Havaalanından Mısır Vizesi Alınır Mı?
Havaalanından Mısır vizesini 45 yaşının üstündeki ve 20 yaşının altındaki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, bölge fark etmeksizin başvuru yapabilmektedir, ancak belirtilen yaş aralığındaki bireylerin havalimanlarından vize almaları kesin değildir. Güvenlik sebeplerinden ötürü oluşabilecek vize verilmeme durumları için dış temsilciliklerden vize başvurusu yapmak daha garanti bir seçenektir.
Yürürlüğe giren yeni bir uygulama ile Dahab Nuweiba, Şarm El- Şeyh, Saint Catherine, Taba şehirlerini ziyaret edecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına yaş fark etmeksizin Güney Sina vilayeti havaalanından ve limanlarından 15 gün süreli vize verilebilmektedir
Mısır Vize Danışmanlık Hizmeti Nasıl Alınır?
Mısır vize danışmanlık hizmeti; Mısır’a seyahat etmek isteyen kişilere vize başvuru süreçlerinde evrakların hazırlanmasından pasaport teslimine kadar tüm işlemler için Vizem.net’ten alınabilmektedir. Vizem.net’in İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli ve Mersin’de bulunan ofislerine müracaat ederek veya çağrı merkezine ulaşarak Mısır vize danışmanlık hizmeti alınabilmektedir.
Bilgi ve başvuru: 0850 241 1868
Dilhan Akkaya, 2019 yılında Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Vizem.net için göçmenlik hukuku ve vize başvuruları alanında danışmanlık vermektedir.